"Už je toho moc." Nadal zažaluje bývalou ministryni kvůli nařčení z dopingu

14. 3. 2016, 12:53
Aktuality 379
Rafael Nadal se bude soudně bránit proti nařčení z dopingu, které proti pátému hráči světa vznesla v minulém týdnu bývalá francouzská ministryně sportu Roselyne Bachelotová. Během turnaje v Indian Wells Nadal oznámil, že ji zažaluje pro pomluvu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Bachelotová v úterý v televizním rozhovoru Nadala obvinila, že v roce 2012 dlouhou zdravotní pauzou kryl dopingový nález. "Víme, že Nadalovo slavné zranění, které ho vyřadilo na sedm měsíců, bylo způsobeno pozitivním testem," prohlásila bývalá ministryně.

Za čtrnáctinásobného grandslamového vítěze se ihned postavil Španělský olympijský výbor i tamní vláda. "Už mě to unavuje. Není to poprvé, co slyším takové řeči, ale je to naposledy. Proti všem se budu bránit u soudu," řekl Nadal v Indian Wells poté, co v neděli ve druhém kole porazil Lucemburčana Gillese Müllera.

Před čtyřmi lety ho trápilo koleno. Právě kvůli častým zdravotním potížím a extrémně silovému tenisu často slýchal, že podvádí. Pozitivní dopingový test ale nikdy neměl. "V minulosti jsem na taková obvinění nereagoval, protože to říkali neseriózní lidé, ale ona byla ministryní ve Francii. Už je toho moc," uvedl se devětadvacetiletý tenista.

Bachelotová nařkla Nadala během televizní debaty k dopingu Marie Šarapovová, která se před týdnem přiznala k užívání nově zakázané látky meldonium. Ministerstvo sportu Bachelotová vedla v letech 2007-2010.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

379
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Žalovať mal už dávno, viacerých hráčov, ktorí ho obviňovali a nie teraz.
Ale nemal na to gule..

Naopak sa zachoval aj pri Bernardesovi. Ale nemal na to gule. Namiesto pochvaly, že konečne je tu rozhodca, ktorý si ctí pravidlá, on požiadal ATP aby mu ho už nenasadzovali. Úplná zbabelosť.

A naopak sa zachoval aj teraz. Nič mu nebránilo požiadať kompetentných o odtajnenie zhabaných krvných vzoriek, ktoré trčia niekde v španielsku a odtajnenie Fuentesovho zoznamu športovcov a tým vlastne o očistenie svojho mena spod rôznych podobných obvinení. Dal by bodku za podobnými obvineniami, ktoré ho budú takto sprevádzať až do smrti. Ale je tam opäť strach z niečoho, urobiť takýto krok. Sám si vybral ďalšie roky šuškaniu o jeho dopingu, namiesto pokojnej staroby a škrabania sa tam kde to zbožňuje. Z čoho má strach, tento (ZLODEJ GRAND SLAMOV)? Pozn.: v zátvorke je môj osobný názor :) a niektorých pobúri až možno na tabletky.

Nakoniec jeden starší úryvok:
Úspešný 33-ročný Texasan od roku 2001 viackrát odmietol tvrdenia o opakovanej spolupráci s talianskym športovým lekárom Michelem Ferrarim, ktorý bol obvinený z distribúcie nedovolených preparátov medzi viacerými poprednými športovcami. Pri príležitosti svojho siedmeho a posledného triumfu na Tour de France Armstrong na Elyzejských poliach v Paríži vyhlásil, že nikdy nepoužil zakázané prostriedky na ceste za svojimi úspechmi a odkázal ľuďom, ktorí neveria jeho úspechu, že neveria na "zázraky a sny".
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/CdkzgqXWwAA_nTB.jpg
Reagovat
a.magerova
blixa u "McEnroe verzi Šarapovové nevěří..."
No, já jsem se to tu snažil naznačit, ale když už to někdo vyplác ... :D
Ano, to je vlastně hlavní důvod, proč bylo meldonium zakázané. To, že to je doping je opravdu krajně problematické tvrzení, ale WADA na něm musí trvat, chce-li ten přípravek udržet mezi zakázanými. WADA docela dlouho šetřila, proč je meldonium tak zhusta užívané v zemích bývalého východního bloku a na nic nepřišla. Jen údajně sem tam prosákly informace, že jde o přípravek na maskování zcela nových dopingových preparátů, ovšem chybí jakékoliv důkazy. Takže pak WADA jednala, jak jednala a udělala z meldonia doping. Jaká je realita, to bůh suď.
Reagovat
smazaný uživatel
může to chtít jen posychrovat, než to dozkoumá,to dává logiku
Reagovat
blixa
To vůbec netvrdím. To je tvoje interpretace, magerová. Nikdo neví, jestli je to pravda, jsou jen dohady. A i kdyby, pořád jsou určitě lidi co to užívají jako lék. Ohledně Marie si vůbec netroufám spekulovat. Já moc dopingu v tenise nevěřím, jsou jiné sporty kde má nesporný význam, ale tenis to není. Tam je poměr riziko/výhoda dost problematický. Já jen píšu co se proslýchá v kruzích lékařských s kontakty na dopingové experty.
Reagovat
a.magerova
No teď jsi mě dostal, jsem se musela jít kouknout, jestli jsem si Tě nespletla s tím druhým.... :-P
Reagovat
blixa
Ahhh, blbě jsem si přečetl začátek. To víš, stařec nad hrobem, už blbě vidím :D. Já čtu že "blixa verzi Šarapové nevěří" :D Tak sorry ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dyť jo, já tomu taky tak rozumím, že blixa na návštěvě u McEnroe se na tom u piva shodli.
Reagovat
a.magerova
Tak jsme si kvit... já zas minule četla blbě.... ;-)

Jsem si i myslela, že někoho paroduješ, prostě vykulená jsem byla jako hrom... :-)))
Reagovat
gigin
Blixa je jouda. Toho nejde si zaměnit. Teď mne zažaluje, tvl.
Reagovat
blixa
Si piš !!! :D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
turista
Zcela souhlasím. Tenis je tak komplexní sport, že tam nemůže nějaký doping zásadně pomoct.
Reagovat
smazaný uživatel
může ,s dobrou kondicí jde všechno lépe
Reagovat
blixa
Nooo, víš :D ... získat kondici která stačí na ženský tenis, to fakt není problém a za doping to rozhodně nestojí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to bych chtěl vidět Simonu ,Agu či Caro ,kdybys jí měsíc zakázal běhat nebo cvičit
Reagovat
blixa
??? To jsem nějak nepochopil. Jak to souvisí s tématem, proč bych jim měl něco na měsíc zakazovat ?
Reagovat
smazaný uživatel
že kondice na ženský tenis není problém. To co předvádí ony zmiňované, a nejen ony, vyžaduje abnormální kondici a dovedu si představit dilema: Dřít jako kůň nebo si pomoci "jinak"
Reagovat
smazaný uživatel
myslím tím,že by tu kondici ztratily tím,že by měsíc nic nedělaly
Reagovat
blixa
No to by jistě ztratil každý, ale co je proboha na jejich kondici abnormálního ? Zvlášť třeba u Simony ? Caro je asi více treninkový tip, který snese větší zátěž, ale Simona rozhodně ne, ta je ráda že je ráda, ani u Agy nevidím vůbec nic výjimečného. Rozhodně ne nic co by potřebovalo nějaký doping. Jako promiň, ale vůbec ti nerozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
ty bys to co ony uběhal?
Reagovat
smazaný uživatel
vůbec mě nenapadlo u zmiňovaných nějaké spojení s dopingem, ale jejich hra je založená na kondici stejně jako u Nadala ,ještě můžeme přidat další -Errani,Kerber nebo naše Bára .Neviděl jsem je trénovat, ale vydržet naplno 5 takových bitek v 1 týdnu ,jako třeba ted Bára s Petkov. nebo Nara , to bez tvrdé dřiny v posilce a hodin běhání týdně asi nepůjde. Na druhou stranu jsem čuměl na Mináře teď v deblu ,jak válel proti nasazeným hvězdám (u něj těžko si myslet,že hodně trénoval)
Reagovat
Karolko2
To jsem rada, ze si vzpomněl na debl s Minářem, já byla úplně nadšena a skoda, ze se tu o tom skoro nepsalo, já čekala, ze místo vody si dá lahvace :-). Ivo býval velký pařič. Hráli skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem nemohl uvěřit..,fakt bych na jeho místě pustil Týnu k vodě a začal hrát debly
Reagovat
blixa
Tak valem se blíží šedesátka a kyčle nejsou v nejlepším stavu, takže neuběhal :D, ale ve dvaceti asi jo, nicméně srovnávat mužskou a ženskou výkonnost je úplně mimo. Zejména srovnání s Nadalem je úplně absurdní. Ale furt nechápu, o čem se vlastně dohadujeme ?
Reagovat
smazaný uživatel
já jen odpovídám na to ,že tenistky doping ke zlepšení kondice nepotřebují,jak jsi napsal.Ale bavit se o hloupostech taky nepotřebuji,takže toho necháme.
Reagovat
blixa
No to zcela jistě nepotřebují. Vidím že netušíš, jaká je zátěž sportovců kteří doping opravdu potřebují. Viz. třeba silniční cyklistika. Něco absolutně nesrovnatelného.
Reagovat
tommr
já ti ted taky moc nerozumím. Zrovna Halepka je typ hráčky, která má na dobrý kondici založenou celou hru ...
Reagovat
blixa
No to má, ale taky je hodně křehká na zátěž a kondičním treninkem to rozhodně nemůže nějak přehánět. Když to zkoušela tak šla od zranění ke zranění. Rozhodně si nemůže nakládat to co třeba Caro.
Reagovat
VlS
A tomu fakt věříš? To je teda pěkná ptákovina. Bez fyzičky jsi v pytli.
Reagovat
blixa
Co ? Čemu věřím ? Tobě už taky hráblo nebo o co jde ?
Reagovat
smazaný uživatel
a doping na zchladnutí hlavy by byl taky u žen žádaný
Reagovat
gigin
Dominiku tebe tady chtěla myslím jedna osoba zažalovat? Je to tak, nebo se mýlím? Byls to ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna osoba tady jeden čas chtěla zažalovat celou skupinu lidí. Byla jsem mezi nimi :)
Reagovat
gigin
:D tak děkuju za upřesnění, vím, že tu něco probíhalo, ale že až tak? Jakože hromadná žaloba, nebo jak se to nazývá? Musím se zeptat roda, on je v těchto věcech kovaný a študovaný.
Reagovat
tito
Tohle začni používat do nekonečných vláken:-)
https://www.youtube.com/watch?v=CC5sIBo67Fs
Reagovat
gigin
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
Fandina
A dodneška to nemůžeš přenést pře srdce, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Na tu komedii jsem se totiž nesmírně těšila.
Reagovat
Fandina
Tak se těš dál. Není všem dnům konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys furt tak blbě nemlátila hubou...
Reagovat
Fandina
a proč tě to tak točí, co píšu, psala jsi o mně, tak jsem ti odpověděla, tvůj problém
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mě to vůbec netočí, já se tu skvěle bavím :)
Reagovat
Fandina
neřekla bych, já když se bavím, tak nepíšu druhým aby blbě nemlátili hubou, spíš je pochválím
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, jinými slovy se můžu bavit jen po tvém způsobu. Ten můj jsi mi právě zakázala :D
Reagovat
Fandina
Nic ti nezakazuji, jen hodnotím, to jak tu vystupuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale uznej, že je to pouze tvůj pohled na věc, že :)
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, kolektivní myšlení neexistuje, každý člověk má svůj pohled na věc a je logické, že se může ztotožňovat s ostatními, jestli máš tohle na mysli. Ale apriori si myslet, že všechno co napíšu se shoduje s ostatními je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dobře, že si to uvědomuješ, protože přesně na to jsem upozorňovala.
Reagovat
Fandina
Většinové mínění nemusí být pravdivé. Například u soudu se kolikrát stalo, že většina rozhodla o vinně a pak se jednalo o justiční omyl. Takových případů bylo x.
Reagovat
smazaný uživatel
a z toho plyne,že demokracie nemá budoucnost
Reagovat
Fandina
V takovýhle případech je to alibi pro špatné rozhodutí. I když na faktu, že se odsoudil nevinný to nic nezměnilo.
Reagovat
smazaný uživatel
většina vždy vybere někoho z nich ,kdo je mimo dav má smůlu .I já už věřím víc v osvícenou diktaturu,než v demokracii (ale Babiše jsem nevolil)
Reagovat
Fandina
Jenže i v případě osvícené dikatury se může v některých věcech ocitnout mimo jeho rozhodnutí a nemáš nárok stejně tak jako v demokracii.
Reagovat
smazaný uživatel
věřím,že tomu rozumí víc,než já .Vize taky přišla odněkud Výš ,než z našich přání. Haška málem kdysi vyhodili z NHL ,protože jeho styl nebraly.Gorbačov,kdyby místo demokracie zvolil diktaturu,tak by ta Jelcinovká džungle taky nemusela zplodit tolik šlechty,kterou teď nejde uživit.
Ale vím ,vše musí jít ruku v ruce s charakterem. Slabé dobráky i necharakterní siláky pustit k moci je průšvih
Reagovat
Fandina
ono spíš jde o to, jak se ten diktátor chová, nejde o to mu věřit, ale potom o výsledky jeho vládnutí, to ale platí v demokracii také, ve volbách můžeš zvolit klidně také někoho osvíceného a věřit mu stejně jako diktátorovi, králi, záleží na tobě, podstatné je jak se potom projevuje vládnutí, co dělá ten člověk, buď jako vůdce z podstaty nebo jako mocný vzešlý z voleb
Reagovat
smazaný uživatel
platí pravidlo,že politika(nejen státní,ale i sportovní,ekonomická,ap.) je džungle a v džungli není místo pro slabochy.V demokracii se musím líbit,jinak je průšvih, diktatuře ne,mám klid na práci. V demokr. musím jít s davem ,v diktat. když dostanu nějakou Vizi(kterou dav nepřijme),tak snad dostanu sílu jí i prosadit .Jasně ,že jsou 2 možnosti,buď si ulehčuji osobní moc, nebo se chovám jako v rodině a dělám to co si myslím ,že je pro mé dítě nejlepší,ať se mu to líbí nebo ne . Ale aby moje 2 leté dítě volilo,co bych měl dělat nemusí být nejlepší. Tady nejsou 2 leté děti ,ale někteří 20 letí se moc neliší.
Reagovat
Fandina
Problém je v tom, že diktátor je také chybující a navíc, žádný diktátor nespadl z nebe, vždycky byl nějak určen, vybrán atd.. Krála vybrali zase lidi a pak se to dědí. Pořád je to výběr druhými.
Reagovat
smazaný uživatel
chyby jsou nevyhnutelné jako zkušenost ,ale bez Vize se dobře vládnout nedá
Reagovat
Fandina
Politické strany také předstupují se svou vizí. Stejně tak, jako monarchové.
Reagovat
smazaný uživatel
tu vizi musí ale ztělesňovat .Ne bojovat proti korupci pomocí úplatků ap., většinou to lze intuitivně poznat
Reagovat
Fandina
To samozřejmě, že nikdy nevíš, koho volíš. A pořád doufáš, že ten dotyčný by nemusel být korupčník. Ale to funguje i u monarchy. Pokud se mu něco dokáže, tak odstupuje. Princip je v podstatě stejný jako u politických stran.
Reagovat
blixa
Pořád tvrdím, že nejlepší způsob vlády je osvícená monarchie. Problém je v tom jak zajistit, aby byla pořád osvícená. Navíc monarchie musí být spjatá s náboženstvím, protože poddaní musí respektovat že panovník má svůj mandát od boha (z boží vůle král), jinak to nefunguje. Je to složitý. Jinak se mi líbí jak řada lidí používá termín "džungle" v jakési pseudoromantické podobě, aniž by vůbec tušili, jak taková džungle doopravdy funguje ;-)
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Osvícený monarcha zemře a když je potom místo něj neosvícený, tak ho dav zase svrhne. Je to pořád dokola.
Reagovat
Roger_Federer
Funguje to jednodusr..sylni zerou a ovladaji slabsi..Fandina pak sezere vsecky.
Reagovat
Fandina
Tebe ne. Ty mě nezajímáš.
Reagovat
smazaný uživatel
klasicky,vládne ten nejsilnější. Kdyby byla džungle u nás, tak máme asi 30% bezdomovců.V lese by je sežrali a měli co jíst.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, ale tady právě o kolektivní myšlení nejde. Myslela jsem, žes to pochopila, ale evidentně ne.
Hele, tvoje neskutečný kydy a nesplnitelné výhružky mě zcela upřímně baví. To, že tebe baví jiné věci, neznamená, že je důvod tohle zpochybňovat. A víš co? Dokonce si myslím, že TP by bez tebe něco postrádal. Jsi holt takový zvláštní maskot zdejších stránek. Ale už zase zajíždíš do stylu "kolovrátek", takže myslím, že moje diskuze s tebou pro dnešek stačila.
Reagovat
Fandina
Nemyslím si, že tě moje kydy baví, to by ses pořád tak ke mně nevyjadřovala, nepsala o mně. Tápeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, tohle mi nedá... Já teda naopak, když mě něco baví, mám potřebu se do toho angažovat, a když nebaví, tak nemám. Ty to máš obráceně? Protože z toho posledního příspěvku to tak vyznívá. Nemyslím si, že je normální ztrácet čas u něčeho, co tě nebaví. Možná bys měla TP opustit...
Reagovat
Fandina
Měla bych opustit TP protože tebe baví číst moje kydy? To nemá logiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, Fandino, nedělej blbku. Já si na rozdíl od mnohých jiných myslím, že jsi vysoce inteligentní. Moc dobře tomu příspěvku rozumíš. Navíc tu každou chvíli někoho káráš, ať se naučí rozumět psanému textu, tak teď tomu zase rozuměj ty, ju :)
Reagovat
Fandina
Nic nevíš, tápeš. Za tím si stojím.
Reagovat
smazaný uživatel
Chytila ses do vlastní pasti a tak začínáš kopat a tápat sama, jak se z ní vylízat. Tak si lízej bebíčka a měj se.
Reagovat
Fandina
Jako obvykle jsi mimo. Nic si nelížu.
Reagovat
Fandina
Ale pobavilas, s tím, že vyhrožuji, jak si o mně na rozdíl od jiných lidí tady myslíš, že jsem inteligentní a celkově se vším co tu o mně píšeš.

Koho by ten zájem nepotešil že. Nádhera, jen tak dál. Pojď pojď pojď. Ať žije Berďulka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi trapná.
Reagovat
Fandina
Pravda bolí.
Reagovat
smazaný uživatel
Koho? Leda tak tebe.
Reagovat
Fandina
Já tu o druhém nepíšu nesmysly, jako ty o mně. Mně pravda nebolí.
Reagovat
smazaný uživatel
O mně jsi tady napsala několik nesmyslů jen během dneška. Ostatně napsat pod snůšku nesmyslů, že pravda bolí, je tak trochu protimluv :)
Reagovat
Fandina
Takže tě pravda o tom jak tě vidím bolela. Není to protimluv.
Reagovat
smazaný uživatel
Ó, nefandi si, Fandino :D
Reagovat
Fandina
Ale no tak, zase se čertíš.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Opravdu ti toto přijde jako čertění?
Reagovat
Fandina
Ohrazuješ se, nedá ti to.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá, to máš pravdu :) Ale jak jsem psala již na začátku. Mě vlastně neskutečně bavíš :)
Reagovat
Fandina
To se bav, ale nepiš o druhých lidech nesmysly. To moc zábavné není.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč to sama děláš, když ti to nepřijde zábavné?
Reagovat
Fandina
Já na rozdíl od tebe o tobě nesmysly nepíšu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a taky přemýšlím, co jsem o tobě dneska napsala... Tuším, že to bylo postaveno na tom, že jsi inteligentní a občas míváš pravdu... Hm,... Dobře, už o tobě nebudu psát nesmysly ;)
Reagovat
gigin
:DDD Všimla sis, že když ji zaženeš argumentačně do kouta, tak kolem sebe kope jak malé mininko?
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť přesně to jsem jí už i dneska napsala :D
Reagovat
Fandina
To bys musela ale nějaké argumenty napsat, to co si psala jsou tvoje řeči o ničem, smysl to nemá.
Reagovat
Roger_Federer
;)....
Reagovat
Roger_Federer
Nesouhlasim, tady si nekolik anonymnuch uzivatelu kolektivne mysli, ze nejsi v poradku (dement), navzajem se neznaji, zakze si to mysli kolektivne.;)
Reagovat
Fandina
Hitler si také myslel, jak ovládne svět a jak to dopadlo.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, me Fandina chtela zalovat 2mesice v kuse. Dodneska nechapu za co.
Reagovat
Fandina
bylo mi tě líto, proto jsem to neuděla
Reagovat
Roger_Federer
Keci v kleci Fandinko.
Nemas moznosti.
Reagovat
Fandina
Bojíš se?
Reagovat
Roger_Federer
Jedine veci ktere ja se bojim je bernak.
Reagovat
smazaný uživatel
LOL, zažalovat nějaký nick z netu. Fandina vždy dokáže hranice absurdnosti posunout na další, dosud netušenou úroveň. Je to takový Jágr absurdnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ministerka spravodlivosti TP.
Reagovat
smazaný uživatel
tak si myslím, že v tomhle má pravdu a stojím za ním. Pokud někdo nemá v ruce žádný důkaz o pozitivním dopingovém testu, pak si nemůže dovolit na základě nějakých spekulací tvrdit, že ten nebo onen hráč dopoval. Obzvlášť je-li tím někým, kdo to tvrdí, bývalá ministryně sportu! Principiálně mi to připomíná českou kauzu se Zemanem a Peroutkou v hlavní roli. Jen doufám, že to nebude mít tak směšný průběh a absurdní rozuzlení.
Reagovat
smazaný uživatel
teď se to obhajuje,když "pochybná minulost" je dávno pryč (a myslím,že i staré vzorky)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že kdyby se zrovna u několikanásobného GS šampiona, bývalé světové jedničky a jednoho z nejlepších tenistů součanosti našly důkazy o dopingu, že by se to zvládlo zamést pod kobereček.
Reagovat
smazaný uživatel
španělští "kouzelníci"byli vždy o krok napřed
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, předlož důkaz.
Reagovat
Fandina
a máš na svá tvrzení důkaz? Ne že to tak není, ale bez důkazu něco tvrdit? Není to pomluva?
Reagovat
Roger_Federer
Pomluva?, diskuze a svobny jiny nazor.
Reagovat
Fandina
paní ministryně také diskutovala a je z toho žaloba
Reagovat
VlS
Rogere, a když tě tady uvedu pod tvým občanským jménem a začnu psát, že máš podofilní sklony a soud ti odebral děti, to bude taky jen vyjádření názoru? Překonej odvěkou nechuť k Rafoj a podívej se na to nezávisle.
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt Nadal jiz ucinil kroky, a nebavim se o verejne osobe, pani ministrini...ta sice vyjadrila svuj nazor, ale bude odmenena.
Ano, pak na tebe budu nucen tez podat zalobu.

PS;pocitaji se i 17 a 18 leta devcatka?.;)
Reagovat
a.magerova
Nepočítaj, kdesi jsem slyšela, že pedofilové maj v oblibě děti do 10 let, takže buď v klidu... :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to silně krajové. V USA tě za 17 zavřou až zčernáš (to je asi nekorektní a rasistické rčení?) a na doživotí zařadí na veřejně přístupný seznam pedofilů...
Reagovat
smazaný uživatel
To ale s pedofilií nemá co do činění.
Reagovat
VlS
Iqe, ale o tom, jestli má, nebo nemá rozhoduje porota, ne ty nebo soudce. A jsou precenty že jo, precedenty, že ne, 15. letá holčina se může vdát a mít děti (na středozápadě 17, ktera není v tom je jaksi divná - přeháním, ale zas ne tak moc) ale do 18 či jinde do 21 je chráněná - není jednoduchý chdit v USA za děvčaty, když už ti bylo 21, nikdy bevíš, jak to skončí. A když chceš, tak musíš bejt chudej a nejlíp ne příslušník indoevropský rasy. Bejt bílej a bohatej, tak buď budeš brzo ženatej, nebo v base, nebo utratíš všechny prachy za právníky a soudce.
Reagovat
smazaný uživatel
O tom, jestli je někdo pedofil, mohou rozhodnout výhradně lékaři, rozhodně ne soudci.

To, co vy tady řešíte je to, od kolika let je v té které zemi povolen pohlavní styk, ale to nemá s pedofilií nic společného.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak nemá, to je jasné tobě, jasné je to mně, jasné je to každému člověku, kdo to má v hlavě v pořádku.

Ono ani pohlavní zneužívání v ČR nemá v 90 % případů nic společného s pedofilií, protože se v tomto poměru odehrává mezi před zákonem odpovědnou osobou a pohlavně vyspělou nezletilou osobou. Jen cca 10% pachatelů trestného činu pohlavního zneužívání trpí pedofilií a pohlavně jej vzrušují pohlavně nevyvinuté osoby.

Ale většina populace to nerozlišuje, pro ně je (v USA) každý nad 21 let, který "zneužije" třeba 17letou holku, prostě "pedofil". U nás je to 15 let. Je to smutné, ale je to tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, s tím souhlasím..
Reagovat
VlS
Jenže v porotních soudech rozhoduje porota, ani lékaři, ani soudci, ani pravda, jen porota. Ta je nalosovaná z obyvatel. Když advokát 17 leté prostitutky přesvědčí porotu, že byla zneužitá, tak byla.
Reagovat
smazaný uživatel
To klidně být může, ale z pachatele to ještě nedělá pedofila.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, nestává se to moc často, ale sem tam má i Fandina pravdu, a tohle je ten případ. Vyjádřit svobodný názor před kamarády v hospodě stylem "Stejně si myslím, že berou všichni." je něco úplně jiného než říct do televize notabene ze svého postu, že Nadal dopoval. To je dost závažné obvinění a nemá-li na to důkazy, tak ať je to pravda nebo ne, má paní docela problém.
Reagovat
Fandina
A co takhle anonymní urážky na internetu, zesměšňování spoluúčastníků, to si myslíš, že se nedá žalovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že ne.
Reagovat
Fandina
Nespoléhala bych na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Já celkem jo, protože, napsala jsi to sama, je to anonymní. Těžko bys u soudu pochodila s tím, že někdo, kdo si říká "rozdováděné koťátko", tě urazil tím, že pronesl, že jsi zlá a zákeřná. Protože:
1. těžko budeš dokazovat, že člověk, kterého žaluješ, je skutečně "rozdováděné koťátko"
2. těžko budeš dokazovat, že pod přezdívkou "Fandina" jsi v tu chvíli skutečně byla ty
3. není to urážka, ale konstatování faktu
Reagovat
Fandina
Tady jde o tvé tvrzení, že se to nestává často, ale sem tam má i Fandina pravdu. To je zesměnování druhého nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je. Ale na to ses neptala. Ptala ses na to, jestli je to podle mě žalovatelné a já ti přesně na to odpověděla :)
Reagovat
babolat.cz
stejně to nepochopí
Reagovat
smazaný uživatel
O tom nepochybuju. Ostatně i přes to malé rýpnutí na začátku jsem se jí ve skutečnosti celkově poměrně silně zastala, ale jak vidíš, ona si na tom najde tu jednu drobnůstku a zbytek jí je úplně ukradený. Jak píšu - zlá a zákeřná. Nic víc.
Reagovat
gigin
Ano. Sice je to k nevíře, ale státi se to může ;)
Reagovat
Fandina
Nejsem ty.
Reagovat
gigin
To mám jediné štěstí. Být takový nepodarek jako ty, tak si to hodím na prvním stromu.
Reagovat
Fandina
v podstatě je jedno, kdo jsem, ale ty by ses měl nějak nad sebou zamyslet, proč ti tak strašně vadí nick jménem Fandina. Něco s tebou není v pořádku. Na lidi které neznáme a píší cokoli na internetu se takhle neútočí. Někde se u tebe stala chyba.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Tohle je prostě diagnóza :D
Reagovat
Fandina
moc bych se nevysmíla
Reagovat
gigin
Já jsem si myslel, že jsme se dohodli na klidu zbraní, že na sebe nebudeme reagovat. Dneska si to opět porušila. Tak to dodržuj a bude klid. Já jsem se bavil s čarodějkou ze společnosti ručením omezeným, ne s tebou. Ano byli jsme spolu ve při, ale to je minulost Fandino :) Podívej se na blixu a iqeho, jak jim to sluší, klukům ušatým.
Reagovat
Stan_Borowitz
vy to spolu máte jako KLDR a Jižní Korea... nemáš holt pořádat s čarodějkou v blízkosti Fandiny společné cvičení, a ona ti nebude vyhrožovat jadernými zbraněmi...
Reagovat
gigin
Když s čarodějkou je to fajne :D
Reagovat
Fandina
:-)))
to je jako vysvětlovat dítěti, že se sirkami se nehraje
Reagovat
gigin
Jo jo to je to úplně to samé, ty duševní mrzáčku.
Reagovat
Fandina
Ne, je to tvůj přístup k druhému. Ubožáku.
Reagovat
Fandina
Já se s tebou ale o ničem nedohodla a ani nechci, nestojíš mi za to.
Reagovat
gigin
:DDD ty si fakt ubožáček. Skoč mi na cera megeero a dej mi pokoj. Jsi hnusný, nabubřelý zlý člověk. Otravuješ mne.
Reagovat
Fandina
Je mi tě líto. Permanentně o mně píšeš, bavíš se o mně, zkreslujš moje výroky, píšeš o mně že lžu a ty se tu na mě budeš vytahovat. Ubožáku.
Reagovat
gigin
Takže blbečku, budu tu teď dávat starší příspěvky z TP. Možná ti dojde, že troubelín jsi ty:

Od: Fandina Re: Francis.Begbie
Ty víš, proč vadím lidem? Tak to napiš, co ti v tom brání.
[ Reagovat ]
24.04.2014 18:28Od: Francis.Begbie Re: Fandina
Ano, vím. Jsi neuvěřitelně zabedněná, arogantní diskutérka s velmi malou schopností argumentace a nutkavou obsesí pořád do všeho kafrat a stát si tupě za svým, i když evidentně nemáš pravdu. Nerad bych se mýlil, ale tipuji, že s tímhle příspěvkem bude souhlasit 90 procent zdejších uživatelů. Ale tobě to je uplně fuk, teď si to nějak lživě, naivně a infantilně vyargumentuješ a zítra se mě klidně zeptáš na to samé.
Reagovat
gigin
Od: misa Re: Fandina
Většina tvých příspěvků je ve stylu "Dnes je čtvrtek, zítra pátek, v noci je tma a ve dne světlo. Petra hraje špatně, protože jí to nejde, Peti, pojď, pojď." Když je to prakticky pod každým článkem, tak se to nedá číst. Potom je hodně příspěvků, kde se s tebou hádají ostatní, jako třeba teď a je to strašně nepřehledné.
Reagovat
gigin
Od: ptpc Re: Francis.Begbie
s tvojím príspevkom ohľadne Fandiny súhlasím - dobre si to vystihol. Len by som ešte doplnil - Fandina nie je schopná uznať argumenty iných. S tou obsesiou taktiež súhlasím - to je proste diagnóza.
[ Reagovat ]
Reagovat
Fandina
jsi trapný a ubohý člověk. To je všechno, co ti k tomu mohu sdělit. A najdi tu tisíc příspěvků o tom, jak moc se nelíbím. Ubožáku.
Reagovat
gigin
Od: Tyrion Frndina
Je to jednoduche , na "cloveka" jako je ona lze jen z vesela kliknout na to cervene kolecko ignorace , hodit ji do chlivecku , a tam at ma klidne ty svoje nocni zachvaty , kdy evidentne dosli drogy ..

Kazdopadne , jestli je to pravda a je tim cim tu pise ze je zacina mi ji byt spise lito ... Pokud je v pokrocilem veku , meli by se kontaktovat jeji deti a postarat se o klidne presunuti do pecovatelskeho ustavu .. Takze az ze dne na den Frndina zmizi z TP , je mezi svymi v duchodaku :)
[ Reagovat ]
Reagovat
gigin
Reagovat
Fandina
Jsi nemocný člověk. Shromažďuješ tady plivance druhých o mně a chceš abych ti dala pokoj. Jdi se léčit.
Reagovat
Fandina
pěkné útoky, hezké příspěvky, urážky mé osoby tady na TP, ke kterým se přidáváš, mám tomu tak rozumět?
Reagovat
tito
Já si myslím, že gigin jen tak vtipkuje :-)
Reagovat
Fandina
To si nemyslím, bere to vážně. Jeho věc.
Reagovat
gigin
tito vtipkuju tady rád s váma, normálníma lidma, a né s rozbitým člověkem. Ale už toho nechám. Promiň, že ti zasírám stať o Býčkovi :(
Reagovat
Fandina
Já nejsem porouchaný člověk. Ty jsi nemocný a postižený představou o Fandině jako vrcholu zla. Dojdi si k psychiatrovi a svěř se mu. Jinou radu pro tebe nemám.
Reagovat
tito
Jsem nepochopen :-)
Reagovat
gigin
Promiň tito :)
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
gigin
To nejsou útoky. To jsou reakce slušných lidí na tebe a tvé tupé chování.
Reagovat
Fandina
Ne, to jsou útoky na veřejném webu na druhou osobu.
Reagovat
gigin
To jsou opravdu jen reakce slušných diskutérů na tvou nabubřelost a zlost. Ty totiž většinou lidi atakuješ první. Pak vznikají tyhle podle tebe útoky, ale to je spíš obrana proti tobě. Samozřejmě glosky tvých největších fanoušků, Rogera Federera, spaniela, slackera a mne třeba jsem tu raději nedával. Ale tvůj fanklub je tak početný, že člověk ani neví, kdo je vlastně tvůj obdivovatel největší.
Reagovat
Fandina
Psát o někom takové příspěvky, jaké jsi sem dal ty o mně, není projev slušného člověka.

A to samé si myslím o tom, kdo to znovu zopakoval, našel. Tedy o tobě. Slušný člověk se takhle nechová.
Reagovat
Fandina
Nejen, že o mně píšeš dehonestujícím způsobem, že nic nepochopím, občas i já mívám pravdu a proto ses mě zastala. A já jsem zlá, že jsem se proti tomu ohradila. Výborně.
Reagovat
babolat.cz
zažaluj ho, vyhraješ prachy a můžeš je věnovat ústavu pro duševně choré, který se o tebe zadarmo stará od tvého narození
Reagovat
Fandina
Každému nafrněnému a argontnímu člověku se všechno jednou vrátí. Na to vem jed.
Reagovat
smazaný uživatel
co bolí,to i posiluje
Reagovat
Fandina
Samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
obdivuji tvoji výdrž.Já už jsem kvůli jedné prkotině z TP odešel (ElNino se naštěstí defacto omluvil)
Reagovat
babolat.cz
tak to zkus blbko.
Reagovat
Fandina
máš strach?
Psát druhému blbko není názor, je to urážka.
Reagovat
babolat.cz
právě že nemám, jsi směšná
Reagovat
Fandina
bohužel nejsem, pokud tvoje psaní o mně, že jsem blbka má za účelem mojí dehonestaci i když anonymní
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem obyčejný prďola a mohu si to dovolit i bez důkazů
Reagovat
smazaný uživatel
vžyť TP je jen hospoda bez piva
Reagovat
Fandina
a přesto se může stát, že za řeči na anonymním webu lohou být žaloby a samozřejmě i za řeči v hospodě, pokud najdeš žalobce, tak je možné všechno
Reagovat
babolat.cz
jojo, advokátko. jistě.
Reagovat
Fandina
máš na to jiný názor?
Reagovat
babolat.cz
nezáviď blbko nebeská
Reagovat
Fandina
Kromě toho, že mě ohromě bavíš nemám důvod ti cokoli závidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Však jo, ale jestli sis všiml, můj příspěvek se týká bývalé paní ministryně, která bez důkazů pustí tuto spekulaci do světa. Je celkem logické, že to má své následky a v tomto případě stojím za Nadalem. Až si o tom bude povídat s kamarádkou u sklenky vína, pak ty důkazy potřebovat nebude, ale taky se o tom nedozví široká veřejnost. A o tom to je. Ale jestliže ty se tu do mě pustíš uštěpačnými poznámkami o pochybné minulosti a kouzelnícíh, pak bych minimálně ráda věděla, kam na to chodíš.
Reagovat
smazaný uživatel
nikam daleko ,jen prolistuj Španělskem importované"Hvězdy" třeba v běhu na lyžích (nebudu to ulehčovat jmenováním) ale najdou se i jiné sporty .Cyklistická dominance také nepřidá..ale na rozdíl od tebe mám Nadala rád . A rozhodně bez důkazů neodsuzuji,jenom se dělím o to,co vidím
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak, tak to jo...
Reagovat
smazaný uživatel
Vím,že Bohové jsou bez důkazů nedotknutelní.Když v běhu na lyžích někomu náhle vroste forma,už ho sežerou a tady by jste za 1 větu sežrali mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Vrrr! Vždyť přesně to jsi chtěl.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem nechtěj.Jsem tvrdohlavý a na kritiku citlivý
Reagovat
babolat.cz
hlavně že Dahlmeierová je čistá, houby
Reagovat
smazaný uživatel
myslím,že zrovna Němci si na pořádku potrpí(v NDR to byl dopingový pořádek),tam bych nepochyboval ,a mladá holka aby takhle na vlastní pěst riskovala kariéru??
Navíc, holky ,co milujou hory a skály nedopujou
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
smazaný uživatel
ona ví,že ve Španělsku byli a jsou největší machři na skrytý doping a "náhlý"pokles formy byl pochybný (Korda taky po pochybnostech výkonostně klesl a po rozsudku ukončil kariéru),ale bez bez důkazů jí nezávidím.
Reagovat
steve79
Každopádně spekulace jsou o to větší, že Rafa za poslední rok a půl se tak rapidně zhoršil.
Reagovat
turista
Rafa má pravdu.To co dokázal na kurtech mu žádná pitomá bývalá ministryně nemůže sebrat.Nicméně k Šarapce se nemusel farizejsky vyjadřovat a byl by klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Hovoří se o velké čtyřce, ale v podstatě existuje jen Big dvojka, tedy co se týče diváckého zájmu. Murray vypadl v Indian Wells s Del Bonisem a pod fotkou je šest komentářů, Djokovice potrápil nějaký Fratangelo a je tam 30 komentářů. Bohužel, mužský tenis z velké části stojí a padá na těchto dvou, což není pro činovníky ATP vůbec dobrá zpráva do budoucích let.
Reagovat
smazaný uživatel
Venco, je 8:50, ľudia este mozno neboli ani na nete a Andyho prehru proste este ani nezaregistrovali :)
Reagovat
smazaný uživatel
Šak Murray hrál včera o devíti večer. ;) Stabilní uživatelé TP si navíc beztak zapínají tento portál k raňajkám. Vypadnout Fedex nebo Rafa, už teď je tu 150 komentářů.
Reagovat
Pe3k
Tak Můra tady má kolik, 3 fanoušky? Ale i tak mě mrzí, že tady má Wta mnohem větší podporu než Atp. Kolem Sirény nebo Petry se točí stovky komentářů a kolem mužského tenisu sotva pár desítek. Je to asi dáno ústupem big 4. Nadal je rád, když přeleze první kolo a jeho fanoušci raději chodí kanály než aby se tady ukazovali, většinou sem přileze jen Mayo s větou Vamos Rafa, což má jako komentář nulovou hodnotu...Federer ten je na marodce a s Djokovicovy nadvlády už je většině fandům zle. Naštěstí se ukazuje, že se konečně mladí prosazují a svítá na lepší časy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to bude určitě i tím, že český zájem o WTA je vzhledem k úspěchům Petry, Lucky, Karolíny, občas i Báry a Háček, větší než český zájem o ATP, kde se výrazněji prosazuje jen Berdych a občas Štěpec ve čtyřhře.
Reagovat
smazaný uživatel
A taky svou roli hraje atraktivita. Zatímco v ženském pavouku se může stát úplně cokoli a dopředu se jen těžko tipuje vátězka, tak v tom mužském je pravděpodobný výsledek předem daný - vyhraje Djoker, ve finále s ním (podle losu) bude buď Můra nebo Fedex. SF doplní Standa. Minimálně do ČF se pak zřejmě dostane Tomáš, Rafa, Niši...
Reagovat
rusedski
Přesně tak. Berďa si dojde do ČF na grandslamu a nikdo to moc neřeší, protože za prvý se to čeká a za druhý je jasný, že na ty nejvyšší mety si nesáhne.

Petra může pohořet v prvním zápase, ale zároveň dojít až do finále, čili se to tu prožívá už od prvních kol. Ta nevyzpytatelnost prostě přináší větší emoce a tím pádem celkový zájem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta podpora na WTA je dána tím, že v ženském tenisu máme dvounásobnou grandslamovou šampionku a navíc takovou, s níž se navíc mohou ztotožnit úplně obyčejní lidé. Kvítí je holka od vedle, žádná celebrita. Navíc jsme měli další dvě hráčky v TOP 10 a Fed Cup vyhráváme jak na běžeckém pásu. ATP tomu konkurovala v době, kdy byli Fedex a Nadal ještě na vrcholu, teď se ale ukazuje, jak jsou turnaje bez Fedexe a s polovičním Rafou, "méněcenné". Hraje se pátý grandslam a zdá se, že to ani nějak nikdo moc neprožívá, teda myslím ATP. Já teda taky ne. Pravda, že ty březnové turnaje se hrají v době, kdy se hraje i play off a jsou Velikonoce.
Reagovat
janek_da
Za mě můžu říct, že by bylo pro mě jednodušší, kdyby Češky (i Češi) v tenise moc úspěšní nebyli. Mám rád tenis sám o sobě a ne kvůli úspěchům Čechů. A pak se mi blbě diskutuje s lidmi, kteří fandí hlavně Čechům a tenisu až na druhém místě.

No a já upřednostňuju WTA kvůli absenci big4, a vůbec ženskému elementu, kde může kdokoliv porazit kohokoliv. A i během zápasu se momentum hodněkrát přelívá v jednom gemu. Ta big4 pro mě znamenala mrtvé ATP. Teď jenom s Djokerem je to o dost lepší.

Jinak chlapi pro mě hrají daleko lepší tenis (nerovná se zajímavější). Když se podívám na zápas hráčů okolo stovky, tak je tenis pořád kvalitnější než top10 zápas u žen.
Reagovat
blixa
Hmm, dovolím si nesouhlasit. Porovnávat "kvalitu" mužského a ženského tenisu je totální nesmysl. Každý používá jiné prostředky.
Reagovat
janek_da
Proč ne? Pravidla stejná. Hrají fh, bh, servis. Ty nejlepší hráčky mají jako sparingpartnery, co byli v kariéře někde okolo stovky a pořád je poráží.

Mi to potvrzují i stats, kde mají holky víc UE, méně winnerů, pinkalky jsou opravdu pinkalky. Zatímco u chlapů dovedou i ti největší obranáři pěkně zaútočit. Třeba Cibulka je legrační jak si vybuduje tlak a místo závěrečného voleje zase couvá. Servisy si tolik nebrejkujou. Dyk oni i ty jestřáby mají líp zmáknuté než holky.

Jasan, že rozdílná hra vyplývá z rozdílných psychických, fyzických vlastností. Ale jak píšu, přesto všechno je pro mě zajímavájší ženský tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Mi říkal kamarád tenista, který teď hraje tenis na univerzitě v USA, že by v klidu porazil hráčky kolem stovky. A že třeba i hráč z future by dal v poho Serenu atd.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak Pavlásek taky vyklepl Kvitovou, když už měla doma pohár z Wimbledonu. Na netu je k vidění video, kde hraje amatér tak na mé úrovni celkem vyrovnaný zápas s cca 700. hráčkou WTA.

Ale je to trochu nefér srovnávání, žena je (díkybohu) fyzicky přece jen jiná než muž. Jako argument bych to používal výhradně v debatě s militantními feministkami.
Reagovat
steve79
To máš pravdu. Federer a Nadal i když nejsou světovými jedničkami, tak jsou pro fans mnohem zajímavější než Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle už je teď klasická berlička fans Nadala a Federera. Ještě nedávno byl pro vás Djoković loser. To už s 11 GS na kontě zní blbě, tak místo toho píšete (nejen tady, hlavně na zahraničních fórech), že jeho úspěchy jsou méněcenné, protože nemá žádné fanoušky... Zkrátka dvě sekty žijící v utkvělé představě, že tenis je jen o dvou hráčích a před nimi ani po nich nikdo nebyl a nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, a já si zase myslím, že pro fans Djokoviče je Djokovič daleko zajímavější než Federer a Nadal...
Reagovat
steve79
I kdyby Nadal dopoval, tak by bylo lepší kdyby se to veřejnost nikdy nedozvěděla. Nadal je nejlepší hráč na antuce a tenis jako sport by utrpěl obrovskou ránu.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že táto otazka sa zodpovedala tak trochu sama pri Sharapovej..Rafa ma sice viac GS, ale Mária má bezpochyby este vacsi marketingový podiel..
Reagovat
Roger_Federer
Sundej si uz bryle.

Je rok 2016, ne 2012 kdy byl Rafa na totalnim vrcholu a jeden ze dvou nejlepdich hracu sezon 10,11, cast 12....
Ne nedovolily by si to zverejnit..Znicily by tim cely muzsky tenis..
Kdesto Maria je ted jedna z mnoha.
Reagovat
janek_da
Tady vidím analogii s Armstrongem. Cyklistika by byla v háji, kdyby ho chytli po třeba 5.titulu TdF. Po pár letech sice zemětřesení bylo, ale ne zas tak drtivé.

Navíc Lance je Amík a v cyklistice Amerika takovou sílu nemá, jako Španělsko v tenise. Jestli si můžu tipnout, tak spíš se po skončení kariery něco vytáhne na Djokera.
Reagovat
Roger_Federer
Ja neverim, ze si nepomahaji vsichni, cela spicka, rikam rovnou vcetne Federera..Vecmi ne zakazanymi, ale ktere pomahaji.
Ale o pauze Rafy 2012 si myslim svoje..
Jeho pompezni navrat 2013, nejlepsi tenis na hardu za karieru.."Samo leceni kolen", a totani pokles od 2014..
Reagovat
Stan_Borowitz
Je fakt, že to je opravdu hodně divná souhra okolností.

A jestli teď po návratu vyhraje Roger MC, Řím a Roland Garros, tak není o čem diskutovat...
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
janek_da
Klidně bych zahrnul hráče top100, že berou "vitamíny". Já psal o tom, že si myslím, že Rafa zůstane "čistý".
Reagovat
Roger_Federer
Souhlas, uz neni duvod ho diskreditovat oficialne.
Nejaka ministrine...;), sranda by byla, kdyby doslo k soudu a vytahla vzorky.:)
Reagovat
babolat.cz
mimochodem, kdo teď pauzíruje??? není to divné?
Reagovat
Roger_Federer
Je, pokud bude stat pul roku a pak vyhraje 6turnaju a dva Gr...zacnu nsd tim premyslet.
Reagovat
babolat.cz
nevěřím
Reagovat
a.magerova
Ale až po bouřlivých oslavách.... jakože budeme přemýšlet.... :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Je. Osobně čekám, že po návratu z něj bude antukový král a vyhraje na ní úplně všechno...
Reagovat
Kozoroh
Hegemonie Federera, Nadala a Djokoviče je častokrát prezentována jako "zlatá éra tenisu", tudíž pochybuji, že by někdo našel odvahu pošpinit jednu z čelních postav "zlaté éry".
Z čeho vycházíš, že se na Djoka "něco najde"? Možná se mýlím, ale narážíš pravděpodobně na Djokův vzestup v roce 2011. Djokera až do sezóny 2010 brzdila celiakie, o níž neměl tušení. Díky dodržování bezlepkové diety mohl začít využívat mimořádný fyzický potenciál, který mu lepková strava blokovala. Odstranění lepku zapůsobilo na Novaka i pozitivně psychicky, začal si víc věřit v zápasech. Za Djokovým vzestupem 2011 nestojí žádný doping, ale upravený jídelníček.
Reagovat
a.magerova
Anebo tím jídelníčkem maskuje něco většího... :-)))
Reagovat
janek_da
Mi tedy připadá kariera Armstronga hodně podobná s Nolem. Lance zpočátku taky nebyl úplně top, pak měl rakovinu a po ní naráz hegemon na TdF.

Nijak nechci specialně Noleho špinit. Prostě můj názor je, že dopuje minimálně drtivá většina top100 hráčů. A nemám s tím problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajéjé, rozprávkár...

Už som myslel, že sa nevyjadríš...Že si ty stále myslíš, že nás priviezli na Zem mimozemšťania :))
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=dP1CIzCa5p4

Ukazovali to v televizi, tak je to pravda. :D :D
Reagovat
Roger_Federer
:), furt je to pravdepodobnejsi, nez te nekdo stvoril..
Snad chyba v metrixu.
Reagovat
peggy
Pokud pani ministrine Bachelot narkla Rafu z dopingu,tak jiz musi i vsechny tenisty.Rafa,by nikdy toto neudelal,protoze je snad nejpoctivejsi hrac okruhu.Pani ministrine by se mnela pred celym svetem Rafovi omluvit a jeste by mnela za pomluvu dostat pokutu.Vim,ze se toto schovava za unavu,zraneni,nemoc a najednou kdyz to je z tela je venku tak se hraje.K tomuto by se RAFA nikdy nesnizil!!!
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Roger_Federer
A zvýsil by se k tomu?;)
Reagovat
Stan_Borowitz
ale strýček Tony podle mne klidně ano...
Reagovat
Stan_Borowitz
ale strýček Toni podle mne určitě ano.

Nedávno u nás běžel film o sportovkyni z ČSSR, která taky ani nevěděla, že ji matka podává doping.
Reagovat
PH94
Pokud Bachelot nemá žádné důkazy o čemž se dá hodně pochybovat, tak by mohla její peněženka slušně zaplakat. Doufám, že to pak Rafa použije na nějaké dobročinné účely
Reagovat
babolat.cz
prdlajs, koupí si titul - RG10
Reagovat
smazaný uživatel
většinou to tak chodí
Reagovat
Mayo
Andy Murray a Indian Wells = jedno veľké trápenie
Reagovat
kada.tom
koukám na NS1 a ten 2. set tedy Andy uzmul vyloženě díky chybám Federica :-) i tak si ale myslím, že to Andy dneska zvládne
Reagovat
Fandina
Tak to jsem zvědavá, jak to dopadne. Přece jenom žalovat bývalou ministryni cizí země za pomluvu, to se jen tak nevidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Což může souviset s tím, že bývalí ministři a ministryně cizích zemí, alespoň těch civilizovaných, si obvykle moc nepouštějí hubu na špacír.
Reagovat
Fandina
A také to může znamenat globalizaci světa. Něco se povídá o někom a ví to celý svět.
Reagovat
babolat.cz
já myslel že globalizace již dávno je, jsi nějak pozadu
Reagovat
Fandina
tak nemysli
Reagovat
VlS
A ona není člověk?
Reagovat
Fandina
Já si nejsem tak jistá, jestli by to udělal, kdyby nebyla bývalou ministryní cizí země. Třeba by to hodil za hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bývalá, nebývalá, je to jen člověk a řekla nahlas,co si mnozí už léta myslí (třeba...(!
Reagovat
Fandina
To já nezpochybňuji, že může říkat co chce a také se to tak děje. Spíš jde o něj, o Rafu, že jí zažaloval.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať to zkusí, peněz má dost (protože u nás seká žalobu každý, kdo má dí.........) a všichni uznáme rozsudek nezávislého soudu!
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, proto jsem zvědavá jak to dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale stejně si neumím představit to zjišťování soudu-(podstaty trestného činu, či přečinu pomluvy), svědky, znalce a.t.p.
Reagovat
Fandina
Budou chtít od ní nějaký důkaz pro své tvrzení. Podle toho se bude rozhodovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Důkazní břemeno je přece na straně žalobce (Rafa)
Reagovat
Fandina
Ona ale musí dokázat, že to co o něm říkala má nějaký důvod.
Reagovat
smazaný uživatel
On bude muset prokázat, že ona nemá pravdu a to je rozdíl!
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude. Analogicky - když já o tobě prohlásím, že okrádáš důchodce, budeš muset ty dokazovat, že to tak není? Nebudeš. Já bych musel dokázat, kde jsem k té informaci přišel.
Reagovat
Fandina
On o ní nic neřekl, ona o něm. Ona musí dokazovat co říká.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne tak docela. Pokud ta exministrně tvrdí, že dopoval, je na ní, aby to něčím doložila. Alespoň to, kde k té informaci přišla. Jinak má smůlu.
Reagovat
smazaný uživatel
pokod je žalo§bce rafa je to naopak
Reagovat
smazaný uživatel
Není. Protože kdyby to tak bylo, tak by se v podstatě nebylo možné proti pomluvám bránit.

Navíc jemu bude stačit to, že mu nikdy nic nenašli.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň u nás plstí presum.pce neviny a důkazní břemeno na straně želobce tj. Rafy!
Reagovat
smazaný uživatel
No ale právě kvůli presumpci neviny jí ten španělský sypač žaluje :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale on žaluje a ona je nevinná, tam je ten předpoklad!
Reagovat
smazaný uživatel
Civilní soud o vině a nevině nerozhoduje.
Reagovat
Fandina
on jí žaluje že ona tvrdí něco nepravdivého
Reagovat
smazaný uživatel
Presumpce neviny je ovšem pojem týkající se trestního práva. Tohle je civilní žaloba a civilní soud, ten o vině nebo nevině vůbec nerozhoduje. A není pravda, že důkazní břemeno je vždy na straně žalobce.

Navíc Rafa důkazy má - poskytla mu je WADA tím, že ho nikdy z ničeho neobvinila.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to víš? Jestli je to občan , nebo treetní řád? Ale vždy je důkazní břemeno na straně žalobce, nebo navrhovatele (oprávněné osoby), tedy toho, kdo dá podnět k soudu!
Reagovat
Fandina
Pokud neexistuje důkaz o tom, že Rafa dopoval, nemá ho žádná instituce, tak ona nemá šanci ten spor vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on je povinen to dokázat, protože žaluje! a já jdu zatáhnout želuzie. Dobrou!
Reagovat
Fandina
Předpokládám, že není padlý na hlavu, aby žaloval někoho za něco, co udělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to vím? Tak, že trestní soud může být zahájen pouze podáním obžaloby. A tu může podat pouze prokurátor/státní zástupce. Žalobu, tj. to, co se chystá udělat Rafa, tu může k civilnímu soudu podat každý občan.

A jestli si myslíš, že je vždy důkazní břemeno na straně žalobce, tak se mýlíš. Například minimálně v některých pracovních sporech, kdy žalobcem je zaměstnanec, je důkazní břemeno na straně zaměstnavatele. Typicky v případech diskriminace.
Reagovat
VlS
Bruslíš na tenkým ledu, na to neexistují šablony a záleží na situaci a soudu. Obecně v pracovněprávních sporech mají většinou zaměstnanci trochu lepší pozici, než zaměstnavatel, ale nefunguje to tak jednoduše a mechanicky. Existuje cosi, čemu se říká zásada volného hodnocení důkazů ( kterou nenajdeš, nebo jen omezeně v anglosaském systému). Uvidíme, co Rafovi právníci sesmolí a co se s tím stane, to bude hra za pár milionů peněz, i když předpokládám, že v petitu bude požadavek jen na omluvu bez finančních nároků.
Reagovat
VlS
Radši toho nechej, nemáš pravdu. Neslučuj trestní a občanské právo, něco jiného by bylo, kdyby chtěl prokazovat, že ho po luvila s ""úmyslem" ho poškodit, a věděla, že to není pravda. Tam by ses dostal do režimu trestního práva. Ale tak blbý právníky určitě Rafa nemá. Budou chtít jen veřejnou omluvu a ne jí zavřít.
Reagovat
Tornes
Když nevíš, o čem mluvíš, raději nemluv ;)

Nadalovo důkazní břemeno znamená, že musí dokázat, že to ta ministrně řekla. Tím svoje důkazní břemeno unesl a toto přechází na žalovanou. Ta obecně vzato musí dokázat, že měla dostatek podkladů pro to, aby to řekla.

A jinak strašně záleží na přesné formulaci prohlášení, kterou já si ve francouzštině prostě nepřečtu. Ale obecně platí, že pokud to řekla jako názor a nikoli jako fakt, tak má Rafa velmi pravděpodobně smůlu, pokud to řekla jako fakt, tak naopak velmi pravděpodobně uspěje.
Reagovat
VlS
U nás?
Na to jsou výživnější destinace.
Reagovat
babolat.cz
a co politici nejsou lidé? je to větší svinstvo než kdokoliv jiný
Reagovat
Fandina
nejdřív se nauč chápat význam psaného slova, pak se ptej
Reagovat
Davor1
http://sport.sme.sk/c/8154246/taliani-vysetruju-tenistu-cecchinata-podozrievaju-ho-z-korupcie.html

Tak nie len Djoko predáva zápasy :DDD Ale nie, robím si srandu. Ale u Čechyho sa to dalo čakať, škoda, talentu má dosť na to, aby sa tenisom uživil aj bez podvodov, to už je ale asi taký talianský folklór toto...
Reagovat
Krisboy
No kdyby Djoko prodával zápasy, tak by si moc nevydělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Baba placa a zadne dukazy nema, vysroubuj cenu za satisfakci vysoko a vyhranou sumu venuj na podporu tenisu mladych
Reagovat
turista
Aféra je zbytečná. Nadal si nejdříve nesmyslně přiložil polínko na hranici Šarapovové. A Bachelotová zase zbytečně provokuje Nadala. Soudem bude Rafa zbytečně ztrácet energii, kterou potřebuje na další vítězná utkání.
Reagovat
Stan_Borowitz
Najme si právníky, ti to všechno pořeší za něj. On bude muset jen čas od časdu odpovídat na otázky na TK, jak se to vyvíjí.

Na funkci to mít vliv nebude, a funkci zootechnika už vůbec ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Chybička se vloudila- rostlináře!
Reagovat
gigin
Hergot :D
Reagovat
Stan_Borowitz
A komu tím prospějete, co? Druhé straně?
Reagovat
gigin
Stane dvě malinké korekce:

Rafa bude muset odpovídat na otázky ne na TK ale na TP.

Ta funkce byla rostlinář.
Reagovat
Stan_Borowitz
Technicky to není problém, bude stačit mu na tom mikrofonu izolepou přelepit to "A" a do tej ruky na logu místo toho klacíku vrazit ĺahký gulomet.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
A GULU SUNDAŤ!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa soudem nebude ztrácet nic. Ten akorát zadal pokyn svým právníkům a tím to pro něj víceméně skončilo..
Reagovat
Roger_Federer
Tak urcite Rafo.
Reagovat
baggik
Vážený tenisportale, buď jsem se zbláznil já nebo vy. Podle všech dostupných informacá hrají ženy ode dneška turnaj v San Antoniu a na vašich stránkách jako by ten turnaj neexistoval.
Reagovat
Krisboy
Ty!
Reagovat
baggik
Jakto?
Reagovat
Krisboy
V live výsledcích San Antonio je.
Reagovat
baggik
A co je tohle,hm??? http://www.wtatennis.com/tournaments/tournamentId/4987/title/san-antonio-125k-series--san-antonio-tx-usa
Reagovat
tommr
máš pravdu, že TP tenhle turnaj jaksi opomněl - možná je to i z toho důvodu, že turnaje týhle kategorie jsou jakejsi přechod mezi WTA turnaji a ITF turnaji a nepatří tak vlastně ani do jedný kategorie. Byly zavedený teprve nedávno a zatím ještě ani není jistý jestli se ujmou nebo ne. Na tomhle konkrétním turnaji navíc nehraje žádná z našich hráček ...
Reagovat
baggik
Tak že tam nehraje žádná z našich hráček neni úplně podstatný. Beru tenisportal jako vynikající informační server o tenise, je tady přehled aktuálních zápasů od Grandslamů až po turnaje futures. Proto se divím, že tento poměrně velký turnaj zde chybí. Stane se, nikdo není dokonalý. Chtěl jsem jen upozornit adminy, aby o tomto problému věděli.
Reagovat
tommr
jen tak pro zajímavost: do jaký kategorie by si San Antonio zařadil? Mezi "Hlavní turnaje" nebo mezi "Turnaje nižší úrovně"? :)
Reagovat
baggik
Je to normalne turnaj wta co vim
Reagovat
smazaný uživatel
Aniž bych podporoval tu ministryni, tehdy to vážně bylo docela podzřelé, vrátil se po kolenové pauze a téměř okamžitě začal vyhrávat skoro všechno co šlo. Moc takových comebacků se nevidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Znam napr. ronnie o'soullivan se vratil po rocni pouze a vyhral dominant ms ve snookeru
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis-arena.cz/mladenovicova-sarapovova-je-pro-nas-vsechny-podvodnice-11475cz/

Co si o tom myslíte vy?
Reagovat
smazaný uživatel
světové jedničky se nemusí rozčilovat, protože ani jedné z nich Mariin "doping"/doping nijak neuškodil. Hráči nižžšího postavení, ti ať si nadávají, jen je dobré vždycky vycházet z pravdivých informací :)
Reagovat
VlS
A včil ses probudil - 2 dny se to tady už řeší, Monty už Kiki posla do vyhnanství a přežil tři infarkty.
Reagovat
smazaný uživatel
Správne Rafa..Dúfam, že tá ženská skončí pod gilotinou!!

:-)
Reagovat
Nola
upalit na hranici!
kto z tychto kauz profituje? Novak obvineny z predavania zapasov, Rafa z dopingu, k tomu Noleho tatik, obaja sa vyjadruju opatrne ku kauze Masha....
Reagovat
smazaný uživatel
Profituje z toho Federer, ten to celé riadi, je to oligarcha, vládca svetu.
Reagovat
Nola
taha za nitky na marodke? :D mne sa to nepozdava....
Reagovat
Stan_Borowitz
To by bylo stylové!
Reagovat
Kytka
Jak jinak by se měl Rafa bránit než soudně. Když to o něm ta ministryně vyhlašuje, ať dá důkazy na stůl. Takhle je to jen co by, kdyby. Pokud v dopingu nejel, nedivím se, že toho má dost a chce se bránit.
Reagovat
tedi
no, ona sice rafu jedineho jmenovala, ale jinak to rekla i obecne. kdo je nekolik mesicu zranen, ten mel pozitivni kontrolu. pak se teda opravila na velmi casto. viz vlkuv prispevek niz a reakce mahuta. to se s ni ted budou soudit vsichni nekdy dlouhodobe zraneni hraci? podle me to mel rafa prejit s tim, ze jsou to jen blaboly bez dukazu a jeste nejen o nem.
Reagovat
Kytka
Právě, že jsou to jen bláboly bez důkazů. Tvrdit můžu třeba, že pomeranč je modrý a švestka červená, ale pokud nepředložím modrý pomeranč a červenou švestku a nedoložím, že to není jen nabarvené a takové odrůdy existují, tak je to jen pouhé tvrzení, které neznamená vůbec nic. Jak k Márii tak tady k tomu se nevyjadřuji, že je to tak či onak. Pokud neznám fakta, nemá žádné= hodnocení cenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Se postavili na obranu Rafy;)
Jejich reakce...k ministryni
Richard
"komicke...pokud nevis co rict, tak mlc. Hrozne je, ze neco takoveho bylo nasi ministryni ve vlad"
Gilles
"vytaci me, ze si kazdy muze cokoliv beztrestne rikat"
Mikulas
"Aha, takze dle logiky, byvale nasi ministryne, kdyz jsem mel pauzu 6 mesicu, kvuli koleni, tak jsem mel pozitivni dopingovy nalez"

...ale mam to uz z prekladu...nemam FR zdroj;)

***
Jinak jeste reakce Toniho;)
Rafa by nebral doping, ikdyby se nedelaly kontroly...

proste je to jeden z nejpoctivejsich chlapcu na okruhu...rika strejda....no prosim, a ja myslel, ze to je Izzy;) sakra;)

http://www.puntodebreak.com/2016/03/13/toni-nadal-rafa-no-doparia-no-hubiese-controles
Reagovat
tito
Chlapci dobře :-) Já se tedy Rafovo reakci nedivím. Pokud se něco takového plácá na fórech, budiž. Ale bývalá ministryně, to je přeci jenom jiné kafe.
Reagovat
VlS
Myslím, že skoro ani nemá jinou možnost, než podat žalobu, jinak by zas někdo konstruoval, že je to určitě pravda, protože jinak by se bránil.
Reagovat
tedi
viz muj prispevek vyse. ale na druhou stranu, myslim, ze tim velmi rychle dosahne verejne omluvy, coz je asi to, o co jde.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak: Dobře kluci!!:-) Jen do ní, do megery :-)
Reagovat
gigin
Světová antidopingová agentura WADA oznámila, že od začátku roku eviduje již 99 případů nálezu látky meldonium v tělech sportovců. To by mohlo hrát do karet Marii Šarapovové a jejímu právníkovi Johnu Haggertymu, jelikož vysoké číslo nasvědčuje špatné komunikaci ze strany agentury o tom, že látka je od 1. ledna letošního roku na seznamu nepovolených.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve skutečnosti to nenasvědčuje vůbec ničemu. Nakonec i dle oficiální verze Maria sama přiznala, že informace o změně dostala, jen je nepřečetla.
Reagovat
VlS
A nebo právě naopak - podívejte se na tu hrůzu a udělejte něco exemplárního?
Reagovat
a.magerova
Hele ven to a vysekej ju z toho... jakože po právnické stránce, budeš odměněn hned několikrát.... Máša peníze, Máša i nějaké to naturální plnění... a to nejpodstatnější - zde obdiv nekonečný montyho... :-))
Reagovat
gigin
Já mám své práce dost, nemám čas na pičoviny. A jinak hele magu:

https://www.youtube.com/watch?v=Hx3ZH7LWWZk&feature=youtu.be
Reagovat
a.magerova
Jj už jsem to viděla včera na jeho stránkách, ale to se neomrzí, takže dík... :-)))
Reagovat
themimone
Spis otazka kolik z toho mnozstvi je tenistek, pokud se nepletu, Marii o tom informovala ITF/WTA a ne WADA
Reagovat
VlS
já myslím, že ty seznamy distribuuje WADA přímo.
Reagovat
themimone
Fakt? Me se totiz zda ze i MS rikala ze ji zprava od ITF dosla, ale v tom mnozstvi informaci si nevsimla ze je tam i odkaz na aktualizovany seznam zakazanych latek. Nezda se mi ze by WADA informovala vsechny sportovce sveta, tobude spis ukol ruznych svazu, ale mozna kecam, netusim
Reagovat
Tuttovka
Já si myslím, že vyhlašování nově zakázaných látek musí být ve sportu skutečně důležitou událostí a všichni sportovní lékaři musí vědět, že k 1.1. nebo 1.7. se na seznamu objeví nové látky. Nevím k jakému to je datu, ale zasvěcení to vědět musí. Kdybych se živil jako sportovní lékař nějakého slavného sportovce, který by mi platil skutečně velkorysé peníze, tak bych jistě řešil, že jsem ještě letos neviděl nový seznam zakázaných prostředků. To je jako kdyby jsi profesionální řidič nezjistil, zda nevyjde nějaká úprava silničního zákona, která by řešila bodový systém, přednosti a další věci. Od toho koneckonců ti sportovci lékaře mají, protože vyznat se v tom obrovském množství látek bez odborné pomoci není možné. Jestli je to jeho práce a on jí neřekl, že se to tam přidává, tak je to hlupák. Jestli ona sypala bonbónky a zapomněla na to, tak máš bohužel peška. Nevěřím, že by jí to nikdo neřekl. Nemůžu uvěřit, že by jí o tom informoval jenom jeden email od organizace.
Reagovat
Tuttovka
Tohle oznamování musí být podobné jako je to s daňovými zákony. O ty se účetní musí zajímat také již před koncem roku, aby přesně věděli, jak mají nově začít účtovat. Nezajímají se o to až v moment, kdy odevzdávají první daňové přiznání. Seznam zakázaných látek musí být zveřejněný již dávno před koncem roku. Sportovci musí logicky přestat brát nově zakázané léky dříve než 31.12., neboť ty zůstávají v organizmu značnou dobu a při brzké dopingové kontrole by je měly ještě v krvi.
Reagovat
VlS
Tak ono stačí navštívit příslušný web.
Reagovat
Tuttovka
Právě, já vůbec nechápu, že se někdo vymlouvá na složitosti a nepřehlednost v emailu. Když ty informace musí znát skutečně každý, kdo se o to trošku chce zajímat. Podle mě se to stalo tak, že se Marii buď bojí lidé uvnitř jejího týmu něco říkat a nebo na to prostě zapomněla. Nemusela to být přímo její chyba, ale pokud má v týmu takovou pozici, že se jí lidé bojí některé věci říkat, nebo jim na to nedává dostatečný prostor, tak si za to může sama.
Reagovat
VlS
Zcela hypoteticky - nebo ani její tým nevěděl, že to bere.
Reagovat
Tuttovka
V tom případě je to úplně její boj. Moc se mi tomu nechce věřit, že by to tak bylo. Spíš bych sázel na to selhání komunikace.
Reagovat
VlS
A tak onapovídala něco, že jí to předepsal "domácí lékař". V Americe není meldonium v distribuci, bydlí v USA, tak kde je sakra ten domácí ( rodinný) lékař?
Reagovat
Tuttovka
Moje příbuzná je evropsky uznávaná odbornice na ledviny, tak jsem se jí na tuhle problematiku tenhle víkend ptal. Říkala, že jí často kontaktují sportovní lékaři, kteří i například chtějí, aby lobovala a napsala zprávu, která by ten či onen lék na ledviny udržela mimo seznam. Často jí kontaktují kvůli informací a zajímají se o náhradní možnosti léčby. Dostat lék na seznam zakázaných látek je proces, který může trvat několik let. Většinou se nejedná o jeden rok. To je pokud by se objevila skutečně nová látka, jejíž vliv na sportovní výkon by byl jasně prokazatelný. Pokud někdo bere lék bez vědomí svého sportovního doktora, tak je hlupák.
Reagovat
Tuttovka
Z toho plyne, že hloupá je buď tenistka či její lékař, který jí o tom neřekl nebo o tom nevěděl, což je jak jsem popsal výše téměř nemožné.
Reagovat
VlS
Já jsem se tomu před pár lety věnoval jako funkcionář jiného sportu a delegát mezinárodní vrcholové organizace. WADA si vymyslela, že chce uplatňovat své požadavky i v oblasti ryze amatérského sportu. S programem in competition ( tj. odběr vzorků a testování přímo při soutěži) nemám nejmenší problém. Mám zásadní problém s postupy off competition, to jsou ty kontroly kdykoliv, kdekoliv, kdy hlásíš svůj program kde kdy budeš - režim horší než pro kriminálníky s domácím vězením. Argumentoval jsem listinou základních práv a svobod a tak jsem se dostal k soudním rozhodnutím jednak švýcarských, jednak amerických soudů k této otázce.
Soudy se usnesly, že program je porušením principu osobní svobody, ale protože jde o vzory pro mládež, o velké peníze , bla bla bla na tři strany, je to přípustné.
Navíc existuje mezinárodní smlouva, která zavazuje státy provádět kontroly a pidpirovat jejich systém a vymáhat dodržování. Stát, který by ke smlouvě nepřistoupil, nebo neplnil podmínky, nesmí vysílat sportovce k mezinárodním soytěžím, ani nesmí mezinárodní soutěže pořádat. Proto má každý stát program a systém svého boje proti dopingu a své laboratoře a vše musí být v souladu s WADA. Je to složitý dokument, pro zájemce doporučuji navštívit weby národní laboratoře a WADA, ale je to na dlouhé čtení a studium. Následkem toho " vzoru pro mládež" se na seznam dostaly i drogy, které na výkonnost nemají žádný p ozitivní účinek ( kokain, marihuana a pod), ale protože existuje alkoholová a tabáková daň, alkohol ani nikotin tam v zákazu nenajdeš.
U Marie může být problém, v čí jurisdikci vlastně je. Ruska, nebo USA? Protože je reprezentantkou Ruska, měla se o ní starat ruská agentura. Je otázka, jak to pojala. Může to být taky další hřebík k účasti Rusů v Riu.
Reagovat
Nola
z tvojho príspevku vyplyva, ze tenista si moze na kurte zapalit a k tomu si naliat whisky s ladom?
Reagovat
VlS
Jo, ale s tím cigárem by po něm asi skočil požárník a uhasil by ho minimaxem.
Reagovat
VlS
Jo a s tím wizourem bych to nezkoušel v Americe, nasávání na veřejnosti je zakázané, to by tě taky mohl ubytovat do rána šerif a soudce by tě odsoudil k týdnu sbírání odpadků v parku:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jedině v papírovém pytlíku, to by šlo... A zrovna v Kalifornii je myslím zakázáno kouření na veřejných prostranstvích, tak v IW lze jedině popíjet z pytlíku a kouřit zdravě (ale to taky ne na veřejnosti, s výjimkou gay parade, tam se buhvíproč smí).
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ti nevím, ale třeba namátková kontrola třeba finančního úřadu ti taky může kdykoli vtrhnout i do bytu, když v něm provozuješ podnikatelskou činnost. Takže až tak neobvyklé to není...
Reagovat
VlS
Stane, jsou činnosti, kde je to pro amatéra nesplnitelné. Copak požárník, policajt, záchranář, pilot, taxikář ví, kde za hodinu bude?
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak já myslel, že se to vztahuje jen na vrcholové sportovce, tedy profíky, kteří se sportem živí. Na vrcholové úrovni jsem hasiče, policajta, záchranáře, pilota ani taxikáře neviděl ani nepamatuju.

To se jako i já mám bát, že budu muset WADA hlásit pobyt, když hrajeme u nás v Horní Dolní turnaj?
Reagovat
VlS
No, naštěstí to po dvou letech pochopili a na amatéry se vykašlali, ale na ty dva roky jsme museli najít obětní beránky.
Ten off competition se netýká všech sportovců ( ani těch profíků ) to musíš mít tu smůlu, že se dostaneš na seznam, kterej tvoří reprezentativní vzorek a jsi v programu.
Reagovat
Tuttovka
Jo, příbuzná právě říkala, že na seznamu zakázaných látek jsou kolikrát úplné blbosti, které člověku spíše ubližují než, aby mu pomáhali. Přesto tam jsou, protože tam byly protlačeny. Je to velmi komplexní problematika.
Reagovat
smazaný uživatel
Většina těch svinstev člověku spíš škodí než prospívá.
Reagovat
Nola
tieto tenisove kauzy mi zacinaju liezt krkom, zacalo to predavanim zapasov, pokracuje to dopingovym skandalom... co bude nasledovat? kto ma zaujem ociernit "biely" sport?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mezi Spanelskem a Francii to nikdy nebude vpohode;) Nedavno jsem si cetl na spanelskem portalu clanek o Noahovi a jeho nove roli kapitan pro DC. Tak udelali s neho pitomce, o tom zadna;)))
Tihle mezi sebou sermuji fest, a podle me... jen kdyz je nejaka prilezitost, tak to do sebe nasijou;) Ti se maji radi asi jako Palestinci a Izraelci, akorat pouzivaji jine zbrane;)
To bude spis asi tim;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak v clanku najdes jeho tiskovku;)

http://www.puntodebreak.com/2016/03/14/nadal-cansado-cosas
Reagovat
blixa
Ví někdo, co PŘESNĚ ta bývalá ministryně vlastně řekla ?
Reagovat
VlS
Neví, ani ona sama neví :-)
Reagovat
tedi
http://www.closermag.fr/tele/videos-tele/roselyne-bachelot-balance-rafael-nadal-se-serait-il-dope-video-598827
Reagovat
Nola
http://sport.pravda.sk/tenis/clanok/386353-nadal-bol-pozitivny-francuzska-exministerka/
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, a co ta Garbina?
http://www.puntodebreak.com/2016/03/14/garbine-llorando-durante-partido-no-quiero-jugar-mas

Ty to video znas? Je nejak chudak grogy...kdyz uz rika, ze nechce ani uz hrat dal atd.
Reagovat
blixa
No jo, to víš, mladá holka, jižanka, emoce. Já bych to nebral vážně, za chvíli se oklepe ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No snad...tohle je tedy drsna krize...
Reagovat
VlS
No, tak v tomhle jazyce si nepočtu :-((. Co se tam zhruba říká?
Reagovat
sprchon
To, že nechce hrát, se asi týkalo jen toho jednoho zápasu. Snad to byl jen den blbec. To jí přejde. ;) Je narozena stejně jako já, takže jí asi trochu rozumím. Prostě neví, co chce. :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj,
proste...reaguje, ze nechce uz hrat, a jestli si mysli, ze bude bojovat za stavu 0:3 je na omylu...
To uz je dalsi takova rozprava se Sumykem, tezko nejak snasi ten tlak...asi...
Reagovat
VlS
Ten Sumyk co skončil s Vikou má asi hladový období ( Genie, teď Mugu)
Reagovat
Pedronegro
zajímavější je diskuse pod tím, tam se s koťátkem fakt nemažou, snad kromě jednoho všechny komenty proti ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak, tak, čo je moc, to je moc, obvinenie bez akéhokoľvek dôkazu je ozaj trúfalosť zvlášť, ak to povie verejne v médiách. Tí z toho urobia ďaľšiu kauzu. Brániť sa treba. Rafa, VAMOS!
Dnešný výkon nič moc, hlavná je však výhra.
Reagovat
George_Renel
Čím víc se v exkrementu patlá, tím víc smrdí.
To by měl vidět, nakonec k prstům si čichá co chvíli. .-)
Reagovat
mats23
koľko grandslamov máš na konte Ty kemko? :)
Reagovat
tito
chichichi
Reagovat
Mayo
xixixixi
Reagovat
VlS
To zas právníci zbohatnou ....
Reagovat
Pe3k
Reagovat
babolat.cz
jen do nich žabožroutů
Reagovat
Krisboy
Ne do žabožroutů, ale do jedný konkrétní krávy!
Reagovat
VlS
No, tý krávě to ale musel natroubit nějakej vůl, nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
alebo sa chcela iba zviditeľniť. Možno už dávno o nej nepísali :-)
Reagovat
Krisboy
To nevím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist