Nadal bude návrat do čela žebříčku slavit až na konci sezony

5. 10. 2013, 12:54
Aktuality 46
Španěl Rafael Nadal korunoval návratem do čela žebříčku skvělých osm měsíců, během nichž postoupil na dvanácti ze třinácti turnajů do finále a získal deset titulů. Slavit však hodlá až na konci roku.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadal se vrátil k tenisu po více než půlroční pauze na únorovém turnaji ve Viňa del Mar a od té doby nehrál o titul pouze ve Wimbledonu, kde ho v prvním kole nečekaně vyřadil Belgičan Steve Darcis. Díky dnešnímu vítězství v semifinále turnaje v Pekingu nad Tomášem Berdychem, jenž utkání za stavu 2:4 vzdal, se navíc Španěl dostane po více než dvou letech do čela žebříčku.

"Během celé sezony jsem se cítil skvěle, když jsem šel na kurt. Byl jsem nadšený, že můžu zase hrát, hrát dobře a hrát proti komukoli," uvedl třináctinásobný grandslamový vítěz. "Tvrdě jsem kvůli tomu pracoval a díky tomu jsem nyní tam, kde jsem. Nicméně nemám jistotu, že budu světovou jedničkou i na konci sezony," upozornil Nadal.

Sedmadvacetiletý Mallorčan je od svého comebacku po zranění kolen nejlepším hráčem na ATP Tour, což potvrzuje bilance 65 výher proti třem porážkám, zůstává však při zemi. "Nepůjdu dneska spát s myšlenkou, že jsem nejlepší hráč na světě. To jsem si nikdy nemyslel a nemyslím si to ani teď. Odehrál jsem ale skvělou sezonu, bezpochyby jednu z nejlepších v kariéře," dodal. Pokud uspěje i v nedělním finále, vyrovná svou bilanci z dosud nejlepšího roku 2005, kdy získal 11 titulů.

Vzhledem k tomu, že sezona ještě není na konci, si Nadal svůj návrat do čela nechce moc připouštět. "Teď není čas na oslavy, musím zůstat soustředěný. Sezona ještě neskončila, má práce ještě neskončila. Slavit budu až na konci roku," uvedl španělský tenista, jenž už dávno není pouze antukovým fenoménem.

ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
dadaft
Mistr Guma doběhne a vráti naprosto všechno.
Reagovat
gigin
Jj, jenom vrací. Netlačí, neútočí. Prostě guma no.
Reagovat
dadaft
nemyslím to nijak zle - je to neuvěřitelné, kdybych to neviděl.
Reagovat
gigin
:)) Však jo, v klidu. Až mu něco řachne, bude to v řiti... Jak dnes vidíš baby?
Reagovat
dadaft
přesto nebudu zastírat, že se těším na ženský tenis, kde dobře umístěný úder dokáže otevřít kurt, protože to hráčky zkrátka nedokážou tak doběhávat jako Djokovič. ;-)
Reagovat
dadaft
Serena.
Reagovat
gigin
Ok, však tohle se o tobě všeobecně ví :))
Dáma.
Reagovat
steve79
Snad ho djokovic porazi. Prvni set ma skvele rozehrany.
Reagovat
PetaM
Noleeeeeeeeee, krásný tenis, pojď dál!!! :) :)
Reagovat
Alois_Mlok
No jo, typický Nadal, falešný jak pětikoruna - když vyhrává, tak je ztělesněním skromnosti, ale přijde pár porážek a už neví na co by se vymluvil...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa Nadal je skvely!
Reagovat
tito
Je :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Aha, takže nebyl nejlepší ani letos ani těch 102 týdnů kdy byl první jo? Hm..o tom, jestli je nebo není nejlepší hráč historie polemizovat lze, o čem ale polemizovat nemusíme je to, že ty jsi nejarogantnější a nejzamindrákovanější blb na tomhle portálu, to je ale si tak jediný v čem si ty nejlepší, ty ubožáku..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si stejný šašek jak on, dole "vykřikuješ" jak se Pe3k nepočítá a že jeho výroky mají vypovídající hodnotu 0 a teď se s ním tady deš zase hádat, čímž úplně popíráš to, co si napsal a vlastně tím stvrzuješ, že jeho příspěvkům věnuješ nezvyčejnou pozornost, klaune.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak na některý jeho urážlivý plky ještě občas reaguji, ale už jsem ve fázi, že ho začínám brát jako ubohýho trolla, takže brzy už mi bude zcela ukradenej..
Reagovat
Mayo
posledné čo od neho túto sezónu chcem je Turnaj majstrov
Reagovat
MarcelPersch
Já mám sice s Rafou větší ambice, ale i Turnaj mistrů by mi stačil :)
Reagovat
Mayo
Podľa mňa by mal vynechať Paríž, je toho strašne veľa a aby mu nechýbala šťava na tom najdôležitejšom turnaji
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud vyhraje ten sranda turnaj v Basileji, tak budu taky pro aby tu Paris vynechal..
Reagovat
Mayo
Pokloňte sa Rafaelovi Nadalovi, novej svetovej jednotke, je to vaša povinnosť ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepreháňaj..Lebo na Rafu chytia averziu aj nestranní..
Reagovat
Mayo
ja som to fakt myslel len zo žartu toto (:
Reagovat
smazaný uživatel
Okis, pohoda ;)
Reagovat
Amputace
Článek o Nadalovi a první komentář od FFF - jaké překvapení. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A bremeno nenávisti je dnešným dňom opat o niečo tazsie..:)
Reagovat
Mayo
haters gonna hate :)
Reagovat
Rafaeoli25
Pe3k už se prosim tě nepočítá, jeho výkřiky ze tmy maj nulovou váhu :)
Reagovat
PetaM
Rafaeli Rafaeli ... Já chápu, že určitý pokora by měla být, ale tvrdit, že nejsi nejlepších hráčem tenisu na světě ... To je pro mě zbabělost nejvyššího kalibru. Neříkám, že bys měl tvrdit, že jsi byl a budeš nejlepší. Protože v příští sezóně může být někdo lepší, ale pro tuhle sezónu bys to měl tvrdit, tvé výsledky vypovídají o tom, že tento rok jsi nejlepší. Pokud to neumíš přiznat, jsi zbabělý .... Sorry ... :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že odpoveď týchto tvrdení mozeme hladat v Rafovej povercivosti..

Proste to nechce zakríknuť, povie pred zápasom, že ide vyhrať a just prehrá..Povie, že je najlepsí a just nebude..Bude to skor o tom ako o prehnanej pokore. Moj názor.
Reagovat
TheRoyalBlue
On nepovedal, že nie je najlepším hráčom sveta. Povedal, že si to nemyslí =). Čo môže znamenať aj to, že nad tým neuvažuje v takomto svetle. Tvrdí, že je spokojný a to je to dôležitejšie. Športovcovi neprislúcha hodnotiť seba počas kariéry, aj z toho dôvodu, že tým na seba vytvára zbytočne tlak. Len nech Rafa pekne maká a nemyslí na to, či je najlepší. Každému je jasné, o čo mu ide - vylepšiť si čísla a zapísať sa do svätej trojice s Federerom a Laverom. Na to mu nestačí ani jedna skvelá sezóna, ani dve, musí ísť krok za krokom a ak mu bude hlavou prechádzať, že ako ďaleko už došiel a koľko mu ešte ostáva, či nebodaj ak by na rovinu prehlásil, čo je jeho cieľom, tak si nepomôže.

BTW. Andre Agassi o Nadalovi: "This guy doesn't even need to win more to be argued as the best of all time."
Má podľa mňa pravdu, ale radšej nech ešte vyhráva =).
Reagovat
Roger_Federer
Opet me napada myšlenka..
Je Rafa tak skromny kluk, že si nikdy nepřipoušti , že je nebo chce byt nejlepši, nebo tak lehce manipulatovatelna osobnost, ktera v rozhovorech se neustale opakuje a odřikava scenaře předem určene strejdou Tonym..
Reagovat
PetaM
I Serena o sobě minulý rok řekla, že je nejlepší hráčkou. A to je žena. Buď Rafa nemá koule, nebo to prostě říct nesmí ... :)
Reagovat
Rafaeoli25
Prostě je abnormálně skromnej, zvláštní je, že to není v dnešní hnusný době považováno spíš za ctnost, sportovců bijících se v prsa jako Muhamad Ali je dost, takže pro mě je příjemných zpestřením, že se někdo chová zcela opačně. Jinak pokud si vzpomínám, tak Petra se v r.2011 taky nekasala, že je nejlepší a to nikomu nevadilo..takže u ní to ctnost je a u něj zbabělost?
Reagovat
PetaM
Nevím, ale všiml sis toho rozdílu, že Rafa teď vyhrává vše, kam se přihlásí a Petra měla v roce 2011 "jen" 3 turnaje, které opravdu stály za to, aby se o nich hovořilo. Občas si vypadla v prvním kole, občas v druhém ... To Rafa (až na Wimbledon) dojde VŽDY minimálně do finále. Což je obrovský rozdíl. Navíc Petra nikdy Světová jednička nebyla. Za to Rafa už v pondělí bude a silně pochybuju, že by ho do konce roku někdo předstihl, když toho Novak tolik obhajuje. Až bude Petra skutečně No. 1 a bude mít za sebou přesvědčivý rok jako světová jednička, pak budu o ní psát to samé. Asi takhle :) :)
Reagovat
PetaM
Kdyby aspoň řekl "Letos jsem získal nejvíce bodů, jsem/budu č.1, pro tento rok jsem tenista s nejlepšími výsledky" atp. Tak bych to uznal. Takhle je to prostě pro mě jen slabost. To není tak těžké říct, také je to skromné. Myslím, že by se k tomu Petra nějak podobně asi vyjádřila taky :D :D Ale to nevím, nikdy k tomu nedošlo :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím o Kvitové se nedalo říct že byla nejlepší na světě , zatimco o Nadalovi se to né dá řéct to se musí říct Nadal je nejlepší na světě a už to s tů skromnostů přeháná.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud si dobře vzpomínám, v tom roce vyhrála 6 turnajů a dva z pěti nejdůležitějších, takže v mnoha ohledech nejlepší byla a také získala titul hráčka sezony nebo se pletu?
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě nikdy nejlepší hráčka světa nebyla a řekl bych že to byla chvilková forma a tá sezona sa nedá srovnávat s tů Nadalovů a jak tu kdosi napsal dost často si klidně vypadla v prvním kole , navíc to že to byla spíš nahoda nebo sezoní fazonka ukazují nasledující sezony.
Reagovat
Roger_Federer
Srovnavat Kvitovou z Nadalem?? To ani nemužeš myslet važne..

Prosimte než neco vypotiš, zkonzultujto prvni se svym guru , jestli je to vhodne, protože pod tohle se Forehend určite nepodepiše..:)
Reagovat
PetaM
Vyhrála:
Brisbane: 280 b.
Paříž: 470 b.
Madrid 1.000 b.
Wimbledon 2.000 b.
Linec: 280 b.
Turnaj Mistryň: 1.500 b.

Nejcennější z těch všech jsou Madrid, Wimbledon a TM. Možná získala titul Hráčka sezóny, ona těch titulů ten rok dostala více, ale neměla dostatek bodů na to, aby byla klasifikována jako No. 1. Tudíž nebyla nejlepší. Na ten vrchol nikdy nedosáhla.
Reagovat
Pe3k
"Nepůjdu dneska spát s myšlenkou, že jsem nejlepší hráč na světě. To jsem si nikdy nemyslel a nemyslím si to ani teď."

Nezbývá než souhlasit s Rafou. On nikdy nebyl nejlepší a nikdy nejlepší nebude.
Reagovat
Jimbo
Teď jde o to, jestli si nehraje pouze na skromného... Ale nejlepší rozhodně nikdy nebyl a nejspíš asi ani nebude.
Reagovat
Sonja
Letos určitě nejlepším hráčem byl. A že je i jeden z nejlepších v historii, o tom snad taky není pochyb.
Reagovat
MarcelPersch
,,Ale nejlepší rozhodně nikdy nebyl a nejspíš asi ani nebude."

Vtip roku? Je potreti Nr. 1 a dostal se tam, i kdyz nebyl nejlepsi, haha.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, nikdy nebyl nejlepší, ani v dobách kdy se dostal na první místo..výsledky se nepočítaj, maj nulovou vypovídací hodnotu, jde jen o to kdyby, kdyby hrál Rožér líp, kdyby hrál Nole líp, tak Rafa nemoh být první co, dokonce kdyby Federer hrál na antuce líp, nemoh Rafa vyhrávat ani na ní, jeho výhry jsou prostě jen neuvěřitelnou shodou okolností..
Reagovat
smazaný uživatel
Je v podstatě jedno,jestli si Rafa myslí ,že je nejlepší,nebo není.Myslím ale ,že se shodneme všichni,včetně Tvých neštastných rodičů,že Ty jsi naprosto bezprizorní nula :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist