'My tu mísu stejně vyhrajem', zahání smutek čeští tenisté

5. 12. 2009, 23:28
Aktuality 0
Písničky dnes zaháněly zklamání českých tenistů z toho, že domů nepřivezou salátovou mísu. Po dnešní čtyřhře, kterou Radek Štěpánek a Tomáš Berdych prohráli s Felicianem Lópezem a Fernandem Verdaskem, prohrávají s obhájci titulu Španěly v Barceloně 0-3 a vysněný Davisův pohár nezískají.
Český daviscupový tým

"Samozřejmě jsem zklamanej, ještě abych nebyl. Bohužel se nepovedlo na tu mísu dostat. Ale museli jsme po zápase zvednout hlavu a uznat, že byl soupeř lepší," řekl Štěpánek na tiskové konferenci. "Snažili jsme se v deblu utrhnout bod, ale to se nepovedlo a je to pryč."

Ještě na kurtu se všichni hráči, kapitán a celý realizační tým postavili do kolečka a při poskakování zpívali "My tu mísu stejně vyhrajem". V šatně pak tenistům z beden znělo: "Není nutno, není nutno, aby bylo přímo veselo, hlavně nesmí býti smutno..."

Zpívalo se, aby hráči zůstali pozitivní, protože postup do finále po dlouhých 29 letech je pro český tenis obrovským úspěchem. "Je enormní. A tu sílu si chceme odnést do dalšího roku a stavět na tom," vyhlásil Štěpánek. "Nemáme se absolutně za co stydět. Byla to naše první letošní prohra a jsme druzí na světě. Musíme si udržet dobrou náladu i do dalšího roku a na úspěchy navázat," přitakal Berdych.

Za českými hráči do šatny přišel španělský princ Felipe, s každým si potřásl rukou a řekl, že děkuje za velký zážitek. "A k tomu ještě doplnil, že se omlouvá," prozradil mluvčí tenistů Karel Tejkal.

"Naše sezona byla fantastická. Kluci to táhli ve dvou a zaslouží si ocenění, i když klobouk dolů i před dalšími hráči, kteří v týmu byli. Hájek, Dlouhý, Minář a Hernych...," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Štěpánkův ztracený zápas bude dlouho mrzet
Rozhodujícím momentem finále se ukázal být pátek. V prvním dnu chtěli tenisté získat bod a mnoho jim k němu nechybělo. Jenomže Štěpánek nedotáhl skvěle rozjetý zápas s Davidem Ferrerem do vítězného konce. "První den nám vzal vítr z plachet. Nálada potom nebyla tak ideální, kluky to trošku srazilo a v deblu to bylo vidět," řekl kapitán.

Jednatřicetiletý Štěpánek navíc dohrál půl hodiny po půlnoci, pak strávil dost času na dopingové kontrole a do postele se dostal až ve tři hodiny v noci. To nebylo před čtyřhrou ideální. "Tělo to cítilo, měl jsem strašidelně pramálo času, ale věděl jsem, že na to musím zapomenout a rvát se o další bod," konstatoval tenista.

Podle kapitána Navrátila měl možná Štěpánek ve čtyřhře "tvrdší" nohy, ale v případě výhry by se na něm únava ukázala hlavně v neděli proti Rafaelu Nadalovi. "Radek by toho měl, jak říkáme, plný kecky a poslední den by pro něj byl strašně těžký," řekl Navrátil.

Tenisté ocenili i bouřlivou atmosféru, kterou vytvořili fanoušci v zaplněné hale. "Bylo to elektrizující. Dole byl takovej kravál a atmosféra neuvěřitelná... Těžko se to popisuje," řekl Štěpánek.

Ke sloganu visícímu v šatně "My tu mísu stejně vyhrajem" někdo dopsal rok 2010. A Berdych se domnívá, že by to nemusela být utopie. "Teď jsme posbírali zkušenosti a musíme je co nejrychleji prodat a navázat na to, co se nám letos podařilo," řekl tenista. Ukázat sílu Češi mohou v březnu 2010 v Belgii, kde je čeká první kolo.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist