Lucie Hradecká je v Québeku popáté v kariéře ve finále

16. 9. 2012, 07:50
Aktuality 26
Česká tenistka Lucie Hradecká si na turnaji v Québeku zahraje o titul. V semifinále osmá nasazená hráčka porazila Kristinu Mladenovicovou z Francie dvakrát 7-6.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká získala ve finále hned první servis Mladenovičové a tak za stavu 5-4 podávala na vítězství v první sadě. Game se jí však nepoved, ale v následující hře na returnu dokázala opět získat vedení jednoho brejku, a ten už česká hráčka potvrdit dokázala.

Druhý set získala Hradecká v tiebreaku a v neděli se pokusí prolomit finálové prokletí v singlech.

Ve finále si Hradecká zahraje překvapivě proti Kirsten Flipkensové. Belgičanka v semifinále zaskočila favorizovanou Monu Barthelovou z Německa a zvítězila ve dvou tiebreacích. Stříbrná medailistka z olympijské čtyřhry se pokusí získat premiérový triumf ve dvouhře na pátý pokus.

S Flipkensovou se Hradecká, které patří v žebříčku 60. příčka, dosud na okruhu WTA utkala dvakrát a má s ní vyrovnanou bilanci. Šestadvacetiletou Belgičanku, 102. hráčku světa, čeká první finále v kariéře.

"Naposledy jsem s ní (Flipkensovou) hrála v Indiana Wells," řekla Hradecká. "Zvítězila jsem, ale bylo to vyrovnsné utkání. Myslím si však, že od té doby jsme se obě zlepšily, takže se nejspíš dočkáme nějakých změn ve hře oproti poslednímu zápasu. Uvidíme."

Sedmadvacetiletá Hradecká do singlového finále postoupila po téměř roce a půl. Naposledy si stříbrná medailistka z olympijské čtyřhry o titul ve dvouhře zahrála loni v dubnu v Barceloně, předtím v roce 2009 neuspěla v Istanbulu a Štrasburku a o rok dříve v Bad Gasteinu.

"Byla jsem ještě docela mladá v mém prvním finále v Bad Gasteinu. Tehdy jsem prohrála vyrovnaný zápas, ale řekla jsem si, že vyhraju příště," řekla Hradecká. "Ale prohrála jsem následující finále a pak další dvě, takže doufám, že se to teď povede!"

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (15. 09. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Flipkensová (Belg.) - Barthelová (3-Něm.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:3),
Hradecká (8-ČR) - Mladenovicová (Fr.) 7:5, 7:6 (7:5).

Komentáře

26
Přidat komentář
tommr
a aspon trošku se zbaví nálepky labilní hráčky. Větší šanci na zisk titulu z WTA turnaje už asi nikdy mít nebude - vždyt tady v Quebecu zatím ještě nenarazila na hráčku z první stovky a ani ve finále tomu nebude jinak - Flipkensová je momentálně až 102. hráčka světovýho žebříčku ... :)
Reagovat
dadaft
no, jak píše Milas v tipech, Kirsten je rozjetá a mezihru má momentálně o dost lepší než Lucka. viděl jsem ji s Tatishvili i s Barthel a zvládla to skvěle. bude to těžké...
Reagovat
tommr
no je pravda, že Flipkensová je ted v laufu, ale i tak by měla Lucka vyhrát - takovou šanci na zisk titulu jako má ted jen tak mít nebude ... :)
Reagovat
BooOoo
Vi nekdo kde se da zjistit zbyvajici program sezony tenistu a tenistek, mam na mysli turnaje, na ktere se jeste vydaji? Predem dekuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Seznamy turnajů za celý rok jsou například na wtatennis.com....na hlavní stránce uplně nahoře, jsou tam i mužské turnaje. Ale jestli myslíš, na jaký konkrétní turnaj se přihlásí konkrétní hráč, to asi nenajdeš
Reagovat
freeteepek
Program tenistek na příští pár týdnů k nalezení v tomhle souboru
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/Notes&Netcords/2012/sept10.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi užitečné! To si musím nechat posílat na mail. :)

Koukám, že Caro bude hrát v Soulu. Tak to je pro ni možnost, jak si zajistit místenku aspoň v Sofii na Turnaji šampionek. Go Caro! :)
Reagovat
dadaft
v Soulu sice ještě nestartuje absolutní špička, ale i tak to Caro bude mít těžké. hráčky jako Kirilenková či Petrovová v současnosti vzbuzují velký respek.
ne bez důvodu.
Reagovat
dadaft
LINEC - Azarenka, Šafářová, Cibulková, Goerges...
nezbývá než pořadatelům blahopřát. hodně slušné obsazení na tak malý turnaj (tedy jestli se někdo neodhlásí).
Reagovat
dadaft
možná by sis měl dnes k nedělnímu obědu pustit ČT4 - památná utkání, Wimbledon 2004, Maria Sharapova - Serena Williams.
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ted by měl být na čt 4 dokument, památná utkání Wimbledonu s Mashou a Serenou, rok 2004. Tak to jsem tenis ještě vůbec nesledovala, tak se podívám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám než já to napíšu, tak mě někdo předběhne :-))))
Reagovat
dadaft
Maria ještě s raketou Prince...
kolik svalové hmoty od té doby Serena nabrala? 5-7 kg?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první dojem, že je to nějaký tichý finále, Masha aspoň v prvním setu nehekala !! Dneska u ní naprosto nepředstavitelná věc. Líbil se mi ten konec, její táta a radost :-)
Máš pravdu, Serena musela trochu nabrat svaly, ale je starší, takže se na tu její postavu ted dívám i z tohohle pohledu.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za upozornění. Kdybyste mi to nenapsali, tak bych to nevěděl. Hned jsem to běžel zapnout. :) V té době jsem tenis taky nesledoval, i když nějaké podvědomí jsem o něm už měl. Třeba někdy kolem roku 2001 se mi hodně líbila Jelena Dokic. :) Ale pak jsem to na nějakou dobu přestal sledovat a začal jsem zase až později...
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče toho finále Wimbledonu 2004, tak asi loni jsem si pouštěl highlighty ze všech finále GS, které Masha vyhrála. Kromě letošního RG a loňského Wimbledonu (který jsem nedokoukal) jsem asi žádné její grandslamové finále neviděl. Dřív jsem to prostě tolik nesledoval. Našel jsem si třeba výsledky, ale že bych kvůli tomu ponocoval jako dneska, to vážně nehrozilo. :D Shodou okolností jsem spíš sledoval grandslamy, na kterých měla Masha tak trochu smůlu. Úplně poprvé se mi zalíbila v semifinále Wimbledonu 2005. Ten zápas dávali na tehdejším DSF a Masha prohrála proti Venus. Bylo mi jí po zápase strašně líto, protože se mi moc líbila. Ale trvalo ještě několik let, než se stala mojí srdcovkou. :) Někdy v roce 2006 jsem zase začal sledovat tenis o něco víc a měl jsem docela dost oblíbených hráček. Masha mezi ně patřila, ale ty nej byly asi Daniela Hantuchová, Tatiana Golovin a Anna Chakvetadze. V tom roce jsem se díval třeba na semifinále AO, když hrála Masha proti Justine. Byl to vyrovnaný zápas a Masha nakonec prohrála. Dávali to ráno a já to nedokoukal, protože jsem musel do školy. Ale pamatuju si, že se mi Masha ohromně líbila ve svých modrých šatech. :) Finále US Open 2006 jsem taky neviděl, ale ráno jsem si našel výsledek a byl jsem rád, že Masha vyhrála. Moc jí to tenkrát slušlo, prozměnu v černých šatech. :) Nebo si taky pamatuju, že na TM 2006 jsem v semifinále Masha - Anna fandil Anně. To už by dneska bylo opravdu nemyslitelné, abych někomu fandil proti Mashe. :D Ale musím přiznat, že pár takových zápasů bylo. Ovšem pak jsem zase obdivoval Mashy neskutečnou bojovnost ve finále proti Justine, přestože Masha prohrála... V tom samém roce si taky pamatuju finále turnaje v Curychu mezi Mashou a Dankou. To byl další z několika málo zápasů, ve kterých jsem fandil soupeřce Mashy. A taky mi tehdy přišlo, že Daniela byla nějak lépe upravená. :D
http://www4.pictures.gi.zimbio.com/Maria+Sharapova+Daniela+Hantuchova+WTA+Zurich+pmIjZaR-xkEl.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Pak si docela pamatuju AO 2007. Tam se Masha zase dostala do finále, ale nepovedl se jí zápas proti Sereně. Vzpomínám si na fotky v novinách, jak mi Mashy bylo zase líto. :( Nebo si trochu vzpomínám na semifinále RG 2007, které bylo zápasem krásek. Fandil jsem Mashe, tehdy se mi líbila víc než Ana. V tom zápase ale byla úspěšnější právě Ana, které jsem potom přál ve finále (to jí to ještě nevyšlo). Na to semifinále jsem byl asi pryč, protože si pamatuju, jak jsem ty záběry viděl až ve zprávách. Finále mezi Anou a Justine jsem už viděl živě... Pak si pamatuju semifinále AO 2008, které mělo taky velmi krásné obsazení. Byly tam Masha a Ana, ale nejvíc jsem tehdy přál Daniele. Na semifinále Masha - Jelena jsem se asi nedíval. Viděl jsem jenom část zápasu Any s Dankou, pak jsem zase musel ráno do školy. Když jsem si to pak našel na netu, tak se mi moc nelíbilo chování Daniely po zápase. Nevím, jestli si na to vzpomínáte... Byl jsem spokojený i s tím krásným finále Masha - Ana. Opět jsem fandil Mashe, protože Anu jsem si zamiloval až později. :) Ale zase si nepamatuju, že bych ten zápas viděl živě. Až později jsem si pouštěl highlighty... Pak si hodně dobře vzpomínám na Wimbledon 2008. Tam Masha hrála v šortkách a prohrála ve 2. kole s Allou Kudryavtsevou. Tehdy mě to strašně štvalo a taky mě štvalo, že druhá kráska Anička došla o kolo dál. :D Ale ne, zas tolik mě to neštvalo. :) Jenom jsem v té době vnímal Mashu a Anu tak trochu jako konkurentky a přispěly k tomu i diskuse, na které jsem chodil. :D V té době jsem měl určitě nejradši Mashu a Danku, protože Tatiana už asi laborovala se zraněním. Jo a pamatuju si, že jsem měl strašně rád tuhle fotku. :D
http://www2.pictures.gi.zimbio.com/Daniela+Hantuchova+DFS+Classic+Day+One+f7dRXWiA0bVl.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No a zanedlouho přišlo zranění a Masha nehrála... Pak se vrátila v roce 2009 na turnaji ve Varšavě, který si taky docela dobře pamatuju. Masha tam prohrála ve finále, myslím s Alonou Bondarenko. Taky si vzpomínám, že Masha měla žluté oblečení a zalepené rameno... Celkem si pamatuju i RG 2009. To byl Mashy první grandslam po zranění a prohrála ve čtvrtfinále proti Dominice. Tehdy jsem měl docela rád i Dominiku, takže mě to až tak nemrzelo. Ale zase jsem musel obdivovat obrovskou bojovnost Mashy, přestože ten stav zápasu byl už prakticky beznadějný... Na US Open 2009 mě štvalo, že Masha prohrála proti Oudin, která pak vyřadila i další ruské holky. Pak si z toho roku pamatuju i některé asijské turnaje. Tokio bylo prvním turnajem, který Masha vyhrála po zranění... Od roku 2010 si pamatuju mnohem víc. Masha už byla moje opravdová srdcovka. :) V té době jsem asi začinal číst diskuse na TP, ale přispívat jsem začal až později (za 14 dní to bude rok). :) Na AO 2010 Masha prohrála v 1. kole proti Makiri a zase mi jí bylo moc líto. Pamatuju si z tehdejších diskusí na skotta, jednoho z jejích největších fanoušků... Pak Masha vyhrála Memphis a postupně se propracovala až tam, kde je teď. :) Ale ještě dlouho jsem měl pocit, že Mashe tak trochu nosím smůlu. Při finále loňského Wimbledonu jsem po 1. setu odešel od televize a doufal, že se otočí. Po tom zápase jsem si řekl, že všechny zápasy už vždycky dokoukám... No a letos přišlo RG. Až tam jsem si konečně přestal myslet, že Mashe nosím smůlu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíte. Původně jsem si myslel, že budu psát jen o tom finále Wimbledonu 2004 a místo toho jsem zavzpomínal, jak se postupně vyvíjel můj vztah k Mashe. :)

Takže zpátky k tomu dokumentu... Bylo to zajímavě zpracované a jsem rád, že jsem to viděl aspoň takhle zkráceně s odstupem osmi let. :) Kdysi jsem se díval i na highlighty, abych viděl, jak ten zápas zhruba vypadal. Masha byla tehdy strašně mladičká a Serena byla taky o dost mladší... Když jsem dneska viděl některé ty gemy, tak musím říct, že Masha v tom zápase úžasně podávala. Hlavně ten poslední gem od stavu 0-15, to bylo něco neskutečného. Tak nějak mě napadla otázka, jak by to asi vypadalo teď, kdyby Masha neměla problémy s tím ramenem... Ale některé věci prostě člověk nemůže změnit a Masha se s tím popasovala nejlépe, jak mohla. Je to obrovská bojovnice. Ani v těžkých chvílích se nevzdala, a proto je teď znovu ve špičce. :)
Jinak mě taky dost bavily ty komentáře, jak tam každou výměnu rozebíraly a měly k tomu tisíc poznámek. Jsem si řekl, že je to jako moje kecy u televize. :D A víte, co se mi ještě líbilo? Jak to Serena tehdy brala sportovně. Já už to tedy viděl kdysi v těch highlightech. Masha se radovala, běžela za tátou a Serena mezitím seděla na židli a usmívala se. Vážně na ní nebyly znát vůbec žádné stopy smutku, i když by na něj měla právo. A jak šla za Mashou po skončení zápasu, aby ji objala na její straně kurtu, to bylo taky moc hezké. Jen mám dojem, že Serena nepodala ruku rozhodčí(mu), protože tam byly nějaké těsné míčky při podání, které se jí asi nelíbily... Ale to nic nemění na tom, že se Serena zachovala úžasně vůči Mashe. :) No a ten proslov Mashy po finále byl taky zábavný. Je dobré, jak už v těch 17 letech měla Masha takový smysl pro humor: "Sereno, promiň, ale dneska jsem prostě musela vyhrát..." :D Taky Masha měla pravdu, že se spolu ještě hodněkrát potkají... Asi by Masha byla radši, kdyby měla proti Sereně trochu lepší bilanci, ale to už je prostě tak. Ostatně, kolik hráček má se Serenou nějakou dobrou bilanci? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si toho všiml, že třeba při některých servisech Masha nehekala. Chvílemi byla Serena dokonce hlasitější, ale na konci už to bylo hlasité z obou stran... Ani předtím nebyla Masha úplně potichu, ale spíš to bylo takové malé kňučení. :D Ale jak známo, když se hraje pěkný tenis, tak mi u toho zvuková kulisa vůbec nevadí. :)

dadaft: Co se týká Caro, tak souhlasím. Určitě to nebude jednoduchý turnaj, protože Makiri a Nadia hrajou teď dobře. A jsou tam i další hráčky... Každopádně šance tam je a já jsem hlavně překvapený, protože jsem čekal, že Caro bude hrát jenom Tokio a Peking. :) Tak holt si udělá takové turné po Asii... Vika bude zase příští týden hrát exhibici ve Vietnamu, takže si taky projede Asii. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslela jsem si, že mám dobrou pamět, ale ty ji máš koukám ještě lepší, pokud si na tohle vše vzpomínáš, ještě se všemi detaily :-)

No, škoda, že se Masha časem tak rozhekala :-)))
Jo, máš pravdu, moc hezký komentář, místy trefný, jen ten dokument byl tak krátký, čekala jsem aspoň hodinový :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No, úplně všechno si nepamatuju. :) Ale kdybych nad tím přemýšlel, tak by se mi vybavilo asi ještě víc věcí... Přiznám se, že u některých událostí jsem si ty roky musel vyhledat. :)

Taky jsem ten dokument čekal delší. Překvapilo mě, jak rychle přeskočily z konce 1. setu na stav 4:4 ve druhém... Ale hlavně jsem nevěděl, že v tom cyklu je zápas třeba z roku 2004. Vím o těch Památných utkání Wimbledonu, ale dodneška jsem si myslel, že tam jsou zápasy jenom z minulého století... Jinak určitě víš, že mně to hekání nevadí. Já si bez toho Mashu nedovedu představit. Přišlo mi to divné, když byla potichu. :D Prostě to k ní patří. Nemusí se to každému líbit, ale je to její poznávací znamení. :) Jinak těžko říct, proč v tom zápase byla chvílemi potichu. Já třeba viděl na youtube video, když jí bylo 13 let a to je řev jako blázen (odkaz níž). :D Možná to bylo soustředěním na ten zápas, nebo vážně nevím...
http://www.youtube.com/watch?v=yKGusWLxbSE

Jo a když už jsme u těch dokumentů, tak před chvílí jsem náhodou zapnul televizi a na Viasatu Explorer běžel zajímavý dokument s Cristianem Ronaldem. Rozebíraly tam úplně všechny jeho schopnosti pod drobnohledem. Sílu, mentální schopnosti, technické dovednosti... On třeba umí zareagovat na přihrávku a dát z ní gól, i když se během letu míče zhaslo světlo a on nic neviděl. Pak to bylo krásně vidět v nočním vidění. Nebo tam rozebírali jeho techniku přímých kopů, daly mu takové čipy po celém těle. Potom ten pohyb jeho těla pouštěli v animacích na počítači... No a nakonec tam musel proběhnout s míčem určitou část hřiště a dělat u toho různé finty, aby byl míč pořád v pohybu. Úkol byl, aby míč pod jeho vedením netrefili odstřelovači s laserem... Bylo to vážně zajímavé. :)

Emičko, můžu ti ještě něco napsat do vzkazů? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, že píšu i/y, jak se mi chce... Tak jsem se soustředil na to, abych nic nezapomněl a jaksi jsem zapomněl na pravopis. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, já ten dokument viděla a zrovna jsem ti chtěla napsat totéž :-) jo, moc zajímavý, bylo to pěkně udělaný, jak měl na hlavě různý ty měřáky, či co. A ty dva, co to vyhodnocovali spolu s tou psycholožkou, Ronaldo působil normálně, to noční vidění a trefa do brány..nebo jak se musel odrazit a vyskočit a skočil snad 40cm a pak použil ruce při výskoku a odrazu a hned bylo vidět, jak dává ty hlavičky :-))

Jasně, proč se ptáš, napiš, vždyt víš, že můžeš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Emičko, tobě neuteče nic. :) Ty vidíš úplně všechno zajímavé, co je v televizi... Tak jo, napíšu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
..úplně všechno ne, jen když je sport, nebo dokumenty a tohle byla fakt náhoda s Ronaldem :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist