Kvitová odletěla do Istanbulu, v neděli se dozví soupeřky

19. 10. 2012, 15:41
Aktuality 19
Petra Kvitová dnes vyrazila za obhajobou titulu na Turnaji mistryň. Světová pětka odletěla do Istanbulu, kde loni při své premiéře mezi elitní osmičkou na konci roku triumfovala.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Všechny loňské zápasy mám v paměti. Hrála jsem poprvé Turnaj mistryň a takhle to dopadlo. Byl to takový malý zázrak," vzpomínala Kvitová minulý týden při setkání s novináři, ale myslela si, že těžší je spíše obhajovat Wimbledon.

Od zářijového US Open, na kterém vypadla v osmifinále, toho Kvitová moc nenahrála. V Asii vyhrála jeden ze tří zápasů a potýkala se se střevní virózou, kterou vyléčila a na závěr sezony se připravovala doma v Prostějově.

"Po psychické stránce je to dobré, když mě čeká nabitý konec sezony," řekla Kvitová, která hned po Turnaji mistryň hraje 29. října exhibici s Ruskou Marií Šarapovovou v Praze. Následně by měla být opět v O2 areně o víkendu 3. a 4. listopadu oporou ve finále Fed Cupu a obhajobě titulu proti Srbkám. "Hrát podruhé za sebou Turnaj mistryň a finále Fed Cupu je skvělé," řekla Kvitová.

Dvaadvacetiletá Kvitová nemá letos skvělou sezonu jako loni, ale do Istanbulu jede s bilancí 45 výher a 15 proher. Z toho má dva tituly a dvě grandslamová semifinále z Australian a French Open. "Jsem na Petru pyšný," citoval kouče Davida Kotyzu server WTA Tour. "Po loňské neuvěřitelné sezoně si každý myslel, že výhry jsou normou, ale to je nemožné. Ona je pořád mladá a může se zlepšovat," řekl.

Minulou sezonu Kvitová v hale zářila, ale letos na podzim si pod střechou ještě nezahrála. "Přesto doufám, že se mi vrátí to všechno z loňska a půjde to," řekla. "V přípravě jsme se koncentrovali na základy hry v hale - podání, return a agresivní hru od základní čáry a věřím, že konec sezony může skončit pozitivně," řekl Kotyza. "Já už se těším na zápasy," řekl hráčka.

V neděli večer bude Kvitová po losování znát soupeřky ve skupině. Může se potkat s některou z letošních hvězd - Serenou Williamsovou z USA, světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska nebo s Šarapovovou. "Tyhle tři jsou letos nejvýše, měly výbornou sezonu. Každá má grandslam a jsou velké favoritky. Další jsou vyrovnané a věřím, že i mě se bude aspoň trošku dařit," řekla Kvitová.

"Může dostat skupinu smrti, ale možné je i příjemné nalosování. Co bychom si přáli, je jasné," řekl Kotyza serveru iDnes. Zbylými účastnicemi jsou Agnieszka Radwaňská z Polska, Němka Angelique Kerberová, Italka Sara Erraniová a Li Na z Číny.

ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
Bob
je nepředvídatelná jako počasí. Mě by její výhra na TM nepřekvapila, i když věřím, že spousta z vás ano. To, že na to má, víme snad každý. Stejně tak by mě vzhledem k její sezoně a momentální formě nepřekvapila ani jedna výhra, ale to se snad nestane. Spekulovat jak to dopadne je zase na další debatu a v podstatě nemá zatím řešení. Petře fandím a jsem s ní. Věřím, že s Kotyzou proberou letošní sezonu a spoustu věcí změní :)
Reagovat
Roger_Federer
Pravdepodobnejši jsou ty prohry, než to viteztvi..tak na 87,5%
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi subjektivní názor.Dalo by se to trochu rozložit ty procenta.Podle toho ,s kterou hráčkou bude Petra hrát.Nejvíce se mi jeví teď "rozjetá" a ve formě Azarenka.
Reagovat
BooOoo
a to bude podle uz soucasneho zebricku ? Nevim, zda se poradi na techto pozicich bude jeste menit
Reagovat
smazaný uživatel
Tak počítám Petra klesne na 6. místo, kvůli odečtu loňského TM. To ale nic nemění na těch dvojicích.
Reagovat
BooOoo
pokud dostane radwanskou, mohla by teoreticky z druheho mista postoupit
Reagovat
BooOoo
neví někdo jak jsou hráčky nasazeny, popř jak můžou tvořit skupiny podle nasazení ? .. jako nějaké možnosti losu, děkuju
Reagovat
smazaný uživatel
Budou, myslím, červená a bílá skupina. A do těch se nalosují hráčky podle pořadí v žebříčku.
Do jedné skupiny se nalosuje jednička a do druhé dvojka.
K nim se nalosují trojka a čtyřka.
Potom pětka a šestka.
A naposledy sedmička s osmičkou.

Takže variant je více. Jistota je, že se nemůže potkat jednička s dvojkou, trojka se čtyřkou, pětka se šestkou a sedmička s osmičkou.
Reagovat
pepin
Tak já to trochu pozměním:

1. Petra
2. Vika
3. Serena

a v podstatě dál mě to nezajímá. Věřím, že Petra srovnala hlavu a lonské vzpomínky ji pomohou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já tady dám klidně kontroverzní názor, že Serena nemusí ani postoupit ze skupiny.
S Oskarem jsem už o tom debatovali. Serena dlouho nehrála, byla i nemocná. První zápas může prohrát (nejlépe s Petrou). Druhý zápas kdyby měla s Azarenkou taky by jej projela a jedna výhra jí stačit asi nebude.
Kdyby nehrála s Petrou, ale s Kerber tak prohra je taky možná.
Pravděpodobnost tohoto je samozřejmě dost malá, ale možná.
Reagovat
smazaný uživatel
1. Serena - prostředí i povrch by jí měl sedět, na velké turnaje se umí koncentrovat a pokud to s návratem na post světové jedničky myslí vážně, ví, že v Instanbulu leží rovných 1500 bodů, jen je sebrat.
2. Vika - věří si, loni v Istanbulu hrála dobře.
3. Máša - má dobrou formu, na Serenu ani Viku ale zahrát neumí.
4. Petra - na souboje s těmi nejlepšími se umí skvěle namotivovat, že ji to v Istanbulu sedne jsme viděli loni, navíc bude v pozici, kdy se od ní moc nečeká, což by jí mělo vyhovovat.
5. Aga - spíše technický typ, rychlý povrch jí moc sedět nebude
6. Angelique - letos jasná Skokanka roku, v Cinncinnati dokázala porazit Serenu, teď ale marodí
7. Li Na - na TM se stejně jako loni kvalifikovala na poslední chvíli, letos se jí na velkých turnajích moc nedařilo
8. Sara - čistokrevná antukářka, na rychlém povrchu nemá proti útočně laděným hráčkám moc co nabídnout.

Pozn.: jedná se o tipy na vítězku, ne na celkové pořadí.
Reagovat
Fandina
Podle mě bude vítězka jen z té první čtveřice a s tvým pořadím souhlas ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Řelk bych, že šance na postup ze skupiny hráček 4 až 7 sou vyrovnaný. Bude hodně záležet na losu, takže si počkám na neděli a pak si tipnu, jak by to mohlo dopadnout :) Sára ze skupiny určitě nepostoupí, to by bylo ohromný překvapení.
Reagovat
tommr
1. Azarenka
2. Serena
3. Sharapova
4-7. Radwanska, Kerber, Kvitova, Li Na
8. Errani

šance hráček na 4-7. místě jsou naprosto vyrovnaný a bude záležet hlavně na losu - v tomhle mám stejnej názor jako Jovovichu, podobně jako v tom, že Errani je na tomhle povrchu naprostá outsiderka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si tedy myslím, že Petra coby útočná hráčka má přeci jenom na rychlém povrchu o něco větší šance než zbývající tři, ale je to jenom názor.
Reagovat
misa
je schopná vyhrát celý turnaj, stejně jako prohrát všechny zápasy ve skupině. Bude záležet na tom, jak se bude cítit po zdravotní stránce a na tom, jak se jí povede v 1. utkání. Pokud dostane do skupiny Agu a Saru, tak věřím v semifinále. Za vítězku tipuju Viku nebo Serenu. Víc se uvidí až po losu.
Reagovat
misa
Vypadlo mi 1. slovo. Takže: Petra je schopná...
Reagovat
freeteepek
Tak ta šance je vždycky. Buď se vyhází nebo vyhraje. To už je úděl nevypočítatelných útočných hráček. Např. dnes Cibulková, včera Šedovová...
Reagovat
smazaný uživatel
A já zase říkám,že tenis se hraje do posledního míčku.Čili zápas může mít mnohé překvapivé konce.A tak fandím Peti,do toho,máš na to!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist