'Divoká' Strýcová a 'Matka Tereza' Šafářová si rozumí

7. 9. 2017, 07:07
Aktuality 19
Lucie Šafářová a Barbora Strýcová si podruhé za dvanáct měsíců řízením osudu tak trochu zbyly. Jelikož jsou ale staré známé z turnajů z dětství, jejich partnerství na kurtu funguje.
Lucie Šafářová a Barbora Strýcová

Loni se z nich na poslední chvíli stal pár pro olympijské hry. Původně měla Šafářová hrát s Karolínou Plíškovou, ta ale do Ria de Janeiro nakonec nejela a Šafářová se Strýcovou si z Brazílie odvezly bronzové medaile.

Letos se Šafářové ve Wimbledonu zranila parťačka Bethanie Matteková-Sandsová, s níž vyhrály pět grandslamových titulů. Strýcová zrovna neměla stálou spoluhráčku, tak si 'plácly'. V Cincinnati Strýcová pomohla kamarádce stát se deblovou světovou jedničkou a nyní jsou v semifinále US Open.

"Známe se odmala a rozumíme si jako lidi. Víme o sobě všechno - trable i štěstí. To nám pak hrozně pomáhá na kurtu. Ona vycítí, kdy asi během výměny přeběhnu," vysvětlovala Strýcová, v čem spočívá alchymie jejich páru. "S někým si člověk hned sedne, s někým ne. S Barčou si vyhovujeme," doplnila Šafářová.

V New Yorku si ve volném dnu vyšly na kafe. Odpočívaly v Bryant Parku. "Musíme občas vypadnout. Nebýt pořád na tenise a vyčistit si hlavu," řekla Strýcová.

Mají si o čem povídat. Například vzpomínat na humorné zážitky z dětských turnajů. "Bára měla asi šest vrstev oblečení, aby byla v teple. A koš s jídlem - hrozně moc svačinek. To mě dojímalo," smála se Šafářová. "Já vždycky rozdávala svačiny. Uherák? Byl. Řízek? Byl. A samozřejmě i okurka," přitakala Strýcová.

Rozverně se vracely i k puberťáckému chování na šampionátu čtrnáctiletých. Strýcová si v Chile s Petrou Cetkovskou dobíraly mladší Šafářovou. "Dávaly mi 'čočku'. Vždycky mě někde nechaly, musela jsem nosit vodu," koukala Šafářová naoko zle na Strýcovou. "Veřejně se jí tady omlouvám," smála se Strýcová.

Jedna druhou zkusila charakterizovat. "Klidná, hodná - taková Matka Tereza. Na všech vidí jenom to dobré, s každým se baví, jako by mluvila s bohem," pronesla Strýcová uctivě o Šafářové.

A jaké bylo hodnocení naopak? "Divoká, ale hrozně hodná. I když to občas dává najevo takovým tvrďáckým způsobem. A taky je dost přirozená," vystihla Šafářová. "Učím Lucku být tvrdá," podotkla kamarádka.

Nyní spolu procházejí pavoukem debla US Open. Strýcová je potřetí v kariéře v grandslamovém semifinále čtyřhry a živí naději na první velký triumf. "Bylo by to hrozně fajn, ale je to ještě dlouhá cesta," konstatovala Strýcová.

Na té cestě nyní stojí česká překážka. V pátečním semifinále se utkají s Lucií Hradeckou a Kateřinou Siniakovou. "Není to příjemné hrát proti Češkám, ale je to semifinále a každá budeme chtít vyhrát. Bude to boj," řekla Strýcová. "Dobře se známe. Je samozřejmě super, že budou Češky ve finále," přidala Šafářová.

Na kurtu si budou muset dávat pozor na jazyk. Proti cizinkám si dávají signály v češtině. "Křičely jsme je na sebe od sítě, kdežto proti českým holkám si to určitě řekneme potichu, aby nevěděly, co budeme hrát," dodala Šafářová.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

19
Přidat komentář
Frick
https://youtu.be/XlKeVhNZcDw?t=1m22s
(GŘ SK Slavia praha)

Tohle potěší.
Reagovat
tommr
průběžnej deblovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po částečně odehraném čtvrtfinále USO ...
Všem hráčkám už byly odečteny body z lonského USO ...
Hvězdička (*) znamená, že hráčka je na USO ještě stále ve hře ...
Čísla v závorce znamenají náskok/ztrátu na Lucku Šafářovou ...

--------------------------------------
1. Šafářová 9450 *
--------------------------------------
2. Mattek-Sands 8570 (-880)
3. Makarova 7895 (-1555)
4. Vesnina 7895 (-1555)
5. Hingis 7330 (-2120) *
6. Chan, Y. 7065 (-2385) *
7. Hlaváčková 5390 (-4060) *
8. Mirza 4950 (-4500) *
9. Peng 4700 (-4750) *
10. Strýcová 4535 (-4915) *
11. Chan, H. 4480 (-4970) *
12. Hradecká 4455 (-4995) *
13. Barty 4240 (-5210)
14. Dellacqua 4240 (-5210)
15. Mladenovic 4000 (-5450)
16. Siniaková 3895 (-5555) *
17. Babos 3600 (-5850) *
18. Dabrowski 3590 (-5860)
19. Niculescu 3200 (-6250)
20. Xu 3169 (-6281)
...

Lucka Šafářová zůstane první i po USO, protože po nečekaným vypadnutí páru Makarova/Vesnina se před ní už nikdo jinej nemůže dostat ...
Chtělo by to ale na USO ještě něco uhrát, aby si vytvořila dostatečnou rezervu před turnajema v Asii kde bude obhajovat spoustu bodů ...

Lucka s Bárou kromě toho ještě bojujou o účast na letošním TM. Zatím jsou v Race na 15.místě, ale před nima jsou 3 už zaniklý páry, který na TM určitě hrát nebudou takže jsou ve skutečnosti vlastně na 12.místě.
Postup do finále by je posunul na 11.místo (9.místo ve skutečnosti) a titul by je posunul na 7.místo (6.místo ve skutečnosti) ...
Reagovat
Fandina
Takže pro SŠ titul a je to.
Reagovat
misa
Už její sestra před lety říkala, že je tak hodná, že snad není možné, aby někdo takový v tenise byl. Na její povahu chodí samá chvála, a to i od soupeřek. A za sebe přidám, že má tak krásné oči, že to snad přesahuje všechny meze :-)

http://jpeg.cz/images/2017/09/07/yIdUZ.jpg
Praha 2014

Ať ještě rozdává tenisovou radost, co to jen půjde.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Si Bara trosku zaprehanela...:)))
Spis mi to pripda srandovni, ale tak proc ne...kdyz se holky bavi...:)

Ovsem trochu si zatommruju, mam neblahy pocit, ze zase skonci v SF, na tech velkych turnajich to zacina byt nejaka jejich tradice, OH, Toronto, CinCi.

Hredec Girls rozhodne jednoduchy orisek nebudou, v letosnim Charlestonu hraly ve finale proti Bucie a bylo to jen tak tak...se slusnou davkou stesti. Take Hradec Girs maji za sebou 13 turnaju...casto uz v prvnim kole narazely na tezke souperky. V Miami to bylo asi dost krute s Chan a Hingis, ale tam to byla jeste tesnejsi prohra nez s Bucie...v race jsou hodne vysoko... podle me jsou i sehranejsi, neubirajic kvalitu Terezes Divoskou:)

Beru Hradec Girls spis jako favoritky zapasu...a pokud tam bude Diva Bara vyvadet jako vcera, tak to asi potvrdi...

Trebas Lucy s Barou prekvapi, no uvidime, na tohle derby jsem celkem zvedavy:)
Reagovat
Fandina
To je hezké přirovnání, obvzlášť Matka Tereza je novinkou, Divá Bára je už známé. To se povedlo :-)). Matku Terezu tak trochu teď připomněla i Kája s charitou za esa.
Reagovat
Frick
V útery to bylo 20 let, co zemřela. Dodnes si pamatuju, jak se řikalo, že svět opustily pár dní po sobě dvě velké ženy. Znaly se i.
Reagovat
VlS
A její poslední slova byla - prosímtě Bože všemohoucí, ochraňuj lidstvo před Frickem a jemu podobnými.
Buď se na ni Bůh vyprd, nebo není všemohoucí ( případně obojí naráz)
Reagovat
Fandina
Frick lidstvo určitě neohrožuje. Takže v podstatě je všechno v pořádku.
Reagovat
blixa
Tak to se pleteš. Kde blb, tam nebezpečno !!! ;-)
Reagovat
Fandina
Pokud se jedná o blba jako je tenhle, tak ten nebezpečný není nikomu. Ani sám sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Kozoroh
Bůh plní přání jinak, než si představujeme.
Reagovat
blixa
Bůh už dávno umřel ....
Reagovat
Krisboy
Reagovat
blixa
Reagovat
letityfanousek
Vyhrajte to tam. Matka Tereza a Divá Bára = skvělý pár :)
Reagovat
FulnekUltras
znovuvzniklý díky kalkulativní komarofobii. Tak už to holky na USO dotáhněte až k titulu!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist