Berdych si díky "jestřábímu oku" užil dvoje ovace

13. 9. 2013, 22:19
Aktuality 2
Dvakrát krátce po sobě si mohl tenista Tomáš Berdych vychutnat bouřlivé ovace nadšených fanoušků. Dnešní vítězství pátého hráče světa ve druhé dvouhře semifinále Davisova poháru nad Argentincem Leonardem Mayerem totiž potvrdilo v pražské O2 areně ještě "jestřábí oko".
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Je to hezké zpestření, když si člověk může dvakrát užít, že utkání dobře dopadlo," usmíval se Berdych na tiskové konferenci po výhře 6-4 4-6 6-3 a 6-4.

Při druhém mečbolu zahrál soupeř míč mimo a hala explodovala nadšením. Mayer ale požádal o přezkoumání výroku lajnového sudího videotechnikou, která potvrdila aut a radost se opakovala. Berdych podle svých slov viděl, že míč z forhendu Mayera skončil vedle. "Ale musel jsem dát šanci dát, ať si jestřábí oko vezme," řekl český hráč.

K výhře se propracoval po třech hodinách. Mayer, až 93. tenista žebříčku ATP ho možná trápil více, než se čekalo. "Mě nepřekvapil. Viděl jsem pár jeho zápasů, a když hraje s lepším soupeře, tak předvádí hodně dobrý tenis, což ukázal. Hrál agresivně a využíval přednosti rychlého dvorce," řekl Berdych.

Před zápasem se cítil výborně. "Byl jsme zdravě nabuzený, nahecovaný a těšil jsem se," uvedl. První dva sety ale z jeho pohledu nebyly ideální, trochu se "pral" s rychlým povrchem. "Chytal jsem rytmus, ale od začátku třetí sady si to sedlo a pak už to bylo pod mojí taktovkou."

Opět dokázal splnit roli favorita. Na tu pozici už si v Davisově poháru zvykl a očekávané body získává relativně s přehledem. "Už jsem podobných zápasů hrál dost, mám zkušenosti, ale každý takový zápas je hrozně nepříjemný," řekl Berdych.

Českým reprezentantům chybí k postupu do finále jediná výhra a Berdych je před čtyřhrou optimistou. "Vždycky jsem byl a pořád jsem," řekl. Se Štěpánkem navíc mají v daviscupovém deblu skvělou bilanci 12-1. "Sil je dost a bylo by skvělé tuhle šňůru protáhnout a díky tomu rozhodnout. To by bylo výborný," prohlásil Berdych.

Argentince ale před čtyřhrou v žádném případě nepodceňoval. "Jsou to bojovníci, nebudou to chtít dát zadarmo. Musíme jít do zápasu s tím, že se začíná za stavu nula nula a musíme hrát o každý bod. S tím tam půjdeme," řekl Berdych.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
muranovec24
Doufám, že to zítra Béďa se Štěpcem zvládnou.
Reagovat
Fandina
a atmosféra v hale nádherná. Díky Berdo, nakonec to byl pěkná zápas od tebe!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist