Alcaraz Carlos

Alcaraz Carlos

21
muž
Španělsko
Datum nar.:
5. 5. 2003
Výška:
185 cm
Váha:
72 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 2. / 1.
čtyřhra: - / 127.

I třetí titul z grandslamu mu bude připomínat tetování. Alcaraz ozdobí svou kůži Eiffelovou věží

Carlos Alcaraz plánuje, že letošní triumf na Roland Garros oslaví stejně jako předchozí dva grandslamové tituly tetováním. Po finálovém vítězství 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 nad Němcem Alexanderem Zverevem jednadvacetiletý hráč novinářům řekl, že svou kůži ozdobí nejslavnějším symbolem Paříže a celé Francie Eiffelovou věží.

Alcaraz je nejmladším vítězem grandslamů na všech površích. Roland Garros ovládl po bitvě se Zverevem

FRENCH OPEN - Carlos Alcaraz (21) poprvé vyhrál French Open a v 21 letech jako nejmladší zkompletoval sbírku grandslamových trofejí na všech třech površích. Ve finále majoru španělský mladík zvítězil i potřetí v kariéře, po US Open 2022 a Wimbledonu 2023 slaví na pařížské antuce po pětisetové bitvě s Alexanderem Zverevem (27). Německého tenistu, který naopak prohrál i své druhé grandslamové finále, udolal po více než čtyřhodinové bitvě 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2.

Zverev podnikne druhý útok na první grandslamový titul, favorit Alcaraz zabojuje už o třetí

V rámci 15. hracího dne letošního ročníku French Open se rozdají poslední trofeje pro šampiony. Na programu je také finálový duel mužské dvouhry. Alexander Zverev absolvuje své druhé grandslamové finále v kariéře, na US Open 2020 nedopodával souboj s Dominicem Thiemem. Carlos Alcaraz bude útočit už na třetí triumf na majorech a může zkompletovat grandslamové trofeje ze všech tří povrchů. Favoritem je španělský supertalent.

Zverev zlomil prokletí pařížského semifinále finále a zahraje si o první grandslamový titul

FRENCH OPEN - Alexander Zverev (27) na čtvrtý pokus překonal semifinále French Open. Zdravotně indisponovaného norského finalistu posledních dvou ročníků Caspera Ruuda (25) porazil 2:6, 6:2, 6:4, 6:2, oplatil mu loňské vyřazení a podruhé v kariéře postoupil do finále grandslamu. O premiérový triumf si německý tenista zahraje se Španělem Carlosem Alcarazem.

Alcaraz vyhrál bitvu se Sinnerem. Jako nejmladší je ve finále grandslamů na všech površích

FRENCH OPEN - Carlos Alcaraz (21) potřetí v kariéře a poprvé na pařížské antuce postoupil do finále grandslamového turnaje a jako nejmladší v historii zkompletoval sbírku finálových duelů na všech třech površích. V semifinále španělský mladík zdolal po více než čtyřhodinovém boji 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3 nastupující světovou jedničku Itala Jannika Sinnera (22) a po US Open a Wimbledonu zaútočí také na trofej z Roland Garros.

Očekávaný šlágr a možná předčasné finále? Alcaraz a Sinner si to rozdají na French Open

V rámci 13. hracího dne letošního ročníku French Open poznáme finalisty mužské dvouhry. Už po rozlosování se očekával semifinálový šlágr mezi Carlosem Alcarazem a Jannikem Sinnerem a v pátek na něj dojde. Podle mnohých se jedná o předčasné finále, protože vítěz bude v nedělním souboji o titul favoritem. Druhý semifinálový duel obstarají Alexander Zverev s finalistou posledních dvou ročníků Casperem Ruudem.

Sinner vylepšil své maximum na French Open a bude světovou jedničkou. V semifinále dojde na šlágr s Alcarazem

FRENCH OPEN - Jannik Sinner (22) nepřipustil žádné překvapení na letošním French Open ani ve čtvrtfinále. Jeden z největších favoritů a budoucí světová jednička si poradil 6:2, 6:4, 7:6 s Grigorem Dimitrovem (33) a poprvé na pařížské antuce postoupil do semifinále. O své druhé grandslamové finále se utká se Španělem Carlosem Alcarazem (21), který ve čtvrtfinále znovu po roce přehrál Stefanose Tsitsipase (25).

Vondroušová vyzve ve čtvrtfinále antukovou královnu Šwiatekovou, v akci budou i Alcaraz a Sinner

V rámci 10. hracího dne letošního ročníku French Open se rozehraje čtvrtfinálová fáze ženské i mužské dvouhry. Bývalá finalistka Markéta Vondroušová bude čelit nejtěžší možné soupeřce, a sice vítězce posledních dvou ročníků, trojnásobné šampionce a světové jedničce Ize Šwiatekové. Další úterní čtvrtfinálové duely obstarají Coco Gauffová s Ons Jabeurovou, Grigor Dimitrov s Jannikem Sinnerem a finalista ročníku 2021 Stefanos Tsitsipas s Carlosem Alcarazem.

Alcaraz si zajistil souboj s Tsitsipasem, Sinner v osmifinále French Open ztratil set s Moutetem

FRENCH OPEN - Carlos Alcaraz (21) ztratil ve čtyřech zápasech na letošním French Open jen jeden set. Loňský semifinalista a jeden z největších favoritů suverénně ovládl osmifinále s Félixem Augerem-Aliassimem (23), finalistu nedávné tisícovky v Madridu přehrál 6:3, 6:3, 6:1 a zajistil si souboj se Stefanosem Tsitsipasem. V rámci Night Session nezaváhal Jannik Sinner (22), byť s domácím Corentinem Moutetem na poslední chvíli odvrátil kanára a prohrával o set a brejk. Ve čtvrtfinále ho čeká Bulhar Grigor Dimitrov (33).

Vondroušová má velkou šanci na postup do čtvrtfinále French Open, v osmifinále se utká s kvalifikantkou

V rámci osmého hracího dne letošního ročníku French Open se odehraje první polovina osmifinálových zápasů. Bývalá finalistka a poslední česká naděje ve dvouhře Markéta Vondroušová bude čelit kvalifikantce Olze Danilovičové a je favoritkou. V akci budou také vítězka posledních dvou ročníků Iga Šwiateková, Coco Gauffová, Jannik Sinner či Carlos Alcaraz, který se utká s Félixem Augerem-Aliassimem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist