Zvonarevová získala na olympijských hrách bronz

17. 8. 2008, 10:01
Aktuality 0
Ruské tenistky na olympijských hrách v Pekingu získají všechny medaile v ženské dvouhře. Zápas o bronz vyhrála Věra Zvonarevová, která porazila 6:0 a 7:5 domácí Na Liovou, ve finále hrají její krajanky Dinara Safinová a Jelena Dementěvová. Čína se ale tenisového úspěchu nakonec dočkala - Čeng Ťie a Jen C' skončily třetí ve čtyřhře.
Profily hráčů
Zvonareva Vera

Liová do duelu poražených semifinalistek vstoupila velmi špatně a v úvodním setu neuhrála proti Zvonarevové ani game. Pak se vzchopila a držela s devátou nasazenou soupeřkou krok, ale druhou sadu ztratila v poměru 5:7.

Čeng Ťie a Jen C' získaly pro Čínu medaili ve čtyřhře
Pořadatelská země ale v olympijském tenisovém turnaji bez medaile nezůstala. Neúspěch Liové v souboji o bronz ve dvouhře napravily Čeng Ťie a Jen C', které vyhrály utkání o třetí místo ve čtyřhře. Osmý nasazený pár olympijského turnaje v něm porazil hladce dvakrát 6:2 ukrajinské sesterské duo Kateryna a Aljonu Bondarenkovy.

Číňanky tak mají v tenisové čtyřhře olympijskou medaili podruhé za sebou, před čtyřmi lety v Aténách nečekaně triumfovaly Li Tching a Sun Tchien-tchien.

Výsledky - olympijské hry - ženy:
Dvouhra - o 3. místo:
Zvonarevová (9-Rus.) - Li Na (Čína) 6:0, 7:5.

Čtyřhra - o 3. místo:
Čeng Ťie, Jen C' (8-Čína) - K. Bondarenková, A. Bondarenková (6-Ukr.) 6:2, 6:2.
TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist