Zverev zlomil prokletí pařížského semifinále finále a zahraje si o první grandslamový titul

7. 6., 22:24
Aktuality 50
FRENCH OPEN - Alexander Zverev (27) na čtvrtý pokus překonal semifinále French Open. Zdravotně indisponovaného norského finalistu posledních dvou ročníků Caspera Ruuda (25) porazil 2:6, 6:2, 6:4, 6:2, oplatil mu loňské vyřazení a podruhé v kariéře postoupil do finále grandslamu. O premiérový triumf si německý tenista zahraje se Španělem Carlosem Alcarazem.
Alexander Zverev (© Profimedia)

Ruud – Zverev 6:2, 2:6, 4:6, 2:6

Alexander Zverev po nepříliš povedeném začátku antukového jara ovládl Masters v Římě, kde si poprvé v sezoně zahrál finále a ukončil devět měsíců dlouhé čekání na titul, a nabyté sebevědomí přetavil ve svůj nejlepší výsledek na French Open.

Přestože do turnaje vstupoval soubojem s hvězdným Španělem Rafaelem Nadalem a s Tallonem Griekspoorem i Holgerem Runem musel otáčet nepříznivý vývoj 1:2 na sety, poprvé si na pařížské antuce poradil se šesti soupeři v řadě a svou aktuální neporazitelnost protáhl na 12 zápasů.

Semifinále na Roland Garros hrál čtvrtý rok po sobě a poprvé v něm našel cestu k vítězství. Přestože se svým loňským přemožitelem Casperem Ruudem nezačal dobře a ztratil první set, vývoj bez potíží otočil. K obratu a výhře 2:6, 6:2, 6:4, 6:2 mu pomohly i Norovy žaludeční potíže.

"On se ve třetím setu začal pomaleji pohybovat, ale údery měl pořád dobré a já nesměl být pasivní. Pokud bych váhal a nebyl aktivní, jako to bylo v prvním setu, tak bych prohrál. Casperovi nesmíte nechat prostor. Loni jsem tu s ním hladce prohrál a dnes jsem prohrál první set. Uvědomil jsem si, že musím být agresivní a to se mi podařilo," komentoval Zverev, jenž nastřílel 54 winnerů a přitom udělal jen 24 nevynucených chyb.

Statistiky zápasu Casper Ruud – Alexander ZverevStatistiky zápasu Casper Ruud – Alexander Zverev (@ Livesport)

"Nedokážu teď popsat své pocity. Jsem moc šťastný, obzvlášť poté, co jsem tady na tom kurtu prožil své nejhezčí i nejhorší chvíle kariéry. Teď to konečně na čtvrtý pokus vyšlo," připomněl Zverev dva roky staré vážné zranění kotníku ze semifinále proti Rafaelu Nadalovi, které ho do konce roku nepustilo zpátky na kurty.

Sedmadvacetiletý Němec upravil nepříliš lichotivou bilanci v semifinále grandslamů na 2:6. Své dosud jediné finále na majoru si dvojnásobný vítěz Turnaje mistrů či majitel olympijské medaile zahrál na US Open 2020, kde neudržel vedení 2:0 na sety s brejkem v zádech proti Dominicu Thiemovi.

"Tehdy jsem vedl jsem 2:0 na sety, byl dva fiftýny od vítězství. Ale nebyl jsem připravený vyhrát, nebyl jsem dostatečně vyspělý. Asi jsem byl ještě kluk. Ale teď je mi sedmadvacet a už nejsem dítě. Když ne teď, tak kdy jindy," řekl Zverev směrem k nedělnímu finále.

V něm vyzve dvojnásobného grandslamového šampiona Carlose Alcaraze, který v prvním semifinále zdolal v pěti setech Jannika Sinnera. S o šest let mladším Španělem vede ve vzájemné bilanci 5:4, z toho 2:1 na grandslamech. Předloni ho přehrál právě v Paříži a naposledy letos na Australian Open.

"Jsem na okruhu jedenáct let. Je to dlouhá doba, ale tenis mě pořád baví a užívám si každou vteřinu na těchto kurtech. Teď jsem tady poprvé ve finále a možná získám první titul z grandslamu," dodal.

Výsledky French Open ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
paddy
Jelikož výsledek soudu je zde špatně interpretován, tak si dovolím shrnout fakta. A tak je to tady pořád.

smile smile smile
Soud byl pozastaven, což znamená, že NEBYLO ROZHODNUTO, že Zverev je vinen nebo nevinen. Zverev zaplatil soudu pokutu ve výši cca 5 mil. Kč a k tomu přidal další peníze v rámci mimosoudního vyrovnání.

Tyto věci bývají obtížně prokazatelné, nebyli jsme u toho. Ale nabízí se otázka. Pokud se někdo cítí nevinný, tak proč platí soudní pokutu a peníze žalující straně?
Pro žalující stranu s nejistým výsledkem je nakonec lepší dostat peníze, než dostat za pravdu.
===
Penalty orders are used in Germany as a means of resolving some criminal cases without going to trial if the suspect does not contest the order.
Judge Barbara Lüders told the court she was dropping the case after lawyers for Zverev and Patea held talks in recent days about ending their disputes
The former couple wanted to end their public feud and "look forward," also in regard to "their joint custody of their child," Lüders said.
"It remains unclear what happened," dpa reported a court spokeswoman
Zverev's lawyers issued a statement after the case was dropped stressing their client's presumption of innocence.
Je to jen presumce neviny, i u Kaderky je nyní presumce neviny smile

https://apnews.com/article/germany-zverev-tennis-trial-settlement-737e216a21ce06ce35ba1e45eb21fce3
Reagovat
victim
Neměl on už podobný problém v minulosti?
Reagovat
paddy
Plíšková
"Nadal spoustu zápasů vydřel, i když se mu nedařilo. I teď je na něm vidět, že ačkoli se necítí vůbec dobře a oproti rokům, kdy byl zvlášť na antuce v top formě, to pro něj musí být těžké, tak je pořád zakousnutý a snaží se bojovat. Tohle třeba Djokovič nemá."
Reagovat
australan.tenis
Aha, takže jinými slovy, kdyby byl Nole více zakousnutý a bojoval, i když se necítí dobře (vůbec neporáží hráče s natrženým břišním svalem nebo natrhlým meniskem), tak by toho dokázal ještě více. To znamená, že Djoko naplno neprodal svůj potenciál. Naopak je underachiever a všichni okolo mají štěstí, že nemá povahu Nadala.

Toto pouze zveličuje fenomenalitu a schopnosti Noleho a jeho odkazu. Je nejlepší, ačkoli nemusí bojovat a být zakousnutý.

Pokračuj paddy, tohle je pouze voda na mlýn GOATkovice a jeho fandů. Hihi. :))
Reagovat
Patik
Súhlasím Djokovič je proste normál..má rodinu a deti a tenis je až za tým..u Nadala je tenis a rodina až za tenisom.
Reagovat
australan.tenis
A taky opustil těhotnou manželku v rizikovém těhotenství, když hrál US Open 2022 bez účasti Djokovice.

Kdyby měl děti o 10 let dříve, tak by ani náhodou nebyl tak úspěšný ani na antuce. Ten člověk měl všechny výhody (Covid, politika, žádné děti, doping, neplodní fanatičtí fanoušci atd.) a stejně zůstal ve všech ohledech za Djokovicem. Oh dear.....
Reagovat
Amputace
Djokovič je prostě normál Hej, čtete to po sobě někdy aspoň? To je prostě sada. Týpec, co si v topu své kariéry udělá děcka, je normál a na prvním místě má rodinu a až na druhém kariéru.
Reagovat
turista
Ať už to dopadne jakkoliv to finále tak RG bude nadále nejtěžší GS fyzicky, ale už ne tak nedosažitelný GS titul jako v posledních téměř 20 letech kdy na konci vždycky stál terminátor Nadal přes něhož prakticky nebylo lze vyhrát.
Reagovat
Patik
Súhlasím..časy Nadala skončili..a GS sa otvára..a turnaj bude zaujímavejší a atraktívnejší..
Reagovat
Nenela
Nejvetsi hovado na okruhu Zverev si zadny GS titul nezaslouzi. I kdyz na druhou stranu to chce solidni moral - v dobe, kdy se u soudu probiraji jeho jine ulety, si vylepsit povest lhanim v primem prenosu - kloubouk dolu pred bezbrehou aroganci
Ne, tenhle kr**en opravdu ne
Reagovat
Nola
napis radsej, ze ho neznasas, bolo by to aspon originalne, omacku okolo toho vynechaj
Reagovat
Patik
Reagovat
Nenela
Nesnasim ho kvuli tomu, co dela. Co je na tom divneho? Kdyby nakrasne byl nevinny (ano, oficialne je, protoze si to u byvalky zaplatil), tak ta lez s minci byla fakt trapna
Reagovat
Nola
dnes je odporna doba, maistream dokaze urobit zo sviniara neviniatko a opacne, ovce ktore vsetkemu co tam stoji veria, lutujem

podla toho co pises, si bola pritomna pri tomto incidente, ja nejdem tvrdit ze je nevinny, ani ze je vinny, ale nedovolim si nikoho sudit, kedze som si vedoma, ako to dnes funguje
Reagovat
Nola
spominam napr. ako Novaka vlacili britske media kvoli indickej herecke, s ktorou bol iba na veceri, pisali o podvadzani, rozvode a.p., mozno naopak prave ti o ktorych nepisu taketo svinstva su kryti mediami, lebo ich kryju sponzori
Reagovat
Nola
cielom takychto bulvarnych clankov je rozhodit hraca, sposobit mu psychicku nepohodu, aby pomohli superovi, ktory je preferovany sponzormi, lobistami a.p., takto to funguje, co som citala, tak Zverev po semi dostaval od novinarov otazky na tuto temu..... no a ti novinari tiez potrebuju z niecoho fungovat, tak posluchaju svojich mecenasov a s otazkami, ktore nesuvisia s tenisom bombarduju nepohodlnych profesionalnych tenistov
Reagovat
Amputace
Jaký bulvár? Jsi fakt úplně mimo? To není bulvár, Zverev byl kvůli tomu u soudu, byl obžalován, ty bulváre. Soud navíc nevyhrál (jak píše výše paddy) a přistoupil na mimosoudní vyrovnání.
Reagovat
Nola
no, to suvisi z predchadzajucim prispevkom o Novakovi predsa, o Zverevi pisem v suvislosti s tlacovkou
Reagovat
PetaM
Hm, a co ta mince ovlivnila? :D
Reagovat
Nola
umocnila nenavist Nenely voci Zverevovi
Reagovat
Nenela
Nic neovlivnila, bylo to jen dost stupidni. Uznavam, ze kdyby to byl muj oblibeny hrac, rekla bych si, ze je blbec, ze si nepamatuje, co rekl pul minuty predtim a tim by to skoncilo.
Co se tyce te "druhe zalezitosti", sami hraci nejsou presvedceni, ze je nevinny a rikaji, ze ATP v internim vysetrovani neodvedla dobrou praci. Nicmene ze budou respektovat vyrok soudu
https://www.espn.com/tennis/story/_/id/39386940/alexander-zverev-assault-trial-domestic-abuse-charges-know
Reagovat
Nola
a kto je tvoj oblubeny hrac? Murray, alebo sa mylim? pripominas mi nick Holahej
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Presumpce neviny - nemáte tušení, co to je, že? Že totiž dle soudu je Zverev nevinný. Je to jen tvrzení proti tvrzení.
Reagovat
PTP
A proč se mu tenkrát vlastně splašila kladiva?
Reagovat
roland73
Důkazy, rozhodnutí soudu?
Reagovat
australan.tenis
Ty bys potřebovala za tohle sprosté agresivní chování pár facek!

Neskutečně agresivní bestie.
Reagovat
Patik
Ty musíš byť nejaká rozdvojena osobnosť..veď je rovnako agresívna ako tvoje komentáre voči niektorým hráčom a ľuďom..či tvoje je v pohode a jej si zaslúži facky.
Reagovat
australan.tenis
Patiček, ona je agresivní bez důvodu a důkazů. Já jsem důrazný, ale mám podporu ve faktech. To je naozaj veliký rozdíl.
Reagovat
victim
Když už tak hezky analyzuješ tak mi řekni co to vypovídá o člověku který se tomu od srdce a dlouho zasmál.Až se stydím ale mě to pobavilo.
Reagovat
Amputace
Já s tebou úplně souhlasím. Nola - to je mimóza samozvaná, nebral bych ji vážně. Ano, Zverev je dle soudu nevinen, nicméně na kurtu se chová způsobem, že bych mu jeho činy věřil. Kdyby to byl kliďásek, kterého někdo neprávem pošpinil, neřeknu, ale je to regulérní hovadu a dokazuje to svým chováním dnes a denně.
Reagovat
Nola
myslis, ze tato osoba nema svoj vlastny rozum a potrebuje od niekoho radit? Ak niekoho nenavidis, tak ziadne argumenty ta nepresvedcia, ja Zverevovi vobec nefandim, len vidim nekoreknost k jeho osobe, a houvno ma trapi, ci je vinny, alebo nevinny.....
tebe sa ako pacilo, ked Nadala obvinili z dopingu, rozmazavali to v mediach, po tom ako zacal porazat Federera? a dodnes tato kanka na nom zostala visiet...... nastastie Nadal zrejme pochopil, ze hlavou mur neprebije, tak nezostal nezavislym hracom, ktorym bol na zaciatku kariery, ked bojoval dokonca aj za nizsie postavenych hracov, vtedy sa mi pacil, dnes je z neho iba prisluhovac korporacii a sponzorov
Reagovat
Mantra
A je to.
Znovu. Pokud mu nepraská kotník, tak vyhraje
Reagovat
Mantra
Není to snížením závaží řetězů?
Reagovat
Martan1
Ten název článku je teda divnej, prokletí semifinále finále?
Reagovat
Paseka
No přesně tak. To se zase upsali ....
Reagovat
Patik
Dúfam že berie titul..Alcaraza tu už porazil a relatívne hladko.
Reagovat
australan.tenis
Chtělo by to pořádný juicy TB.
Reagovat
paddy
info pro fanoušky Alcaraze smile
exhibice s autogramiádou je plánovaná na neděli v 15h smile

proběhlý ročník RG byl očekávání nezáživný, většina top10 z různých důvodů neměla optimální výkonnost
snad nám chuť spraví Wimbledon smile smile
Reagovat
com
Mlaticka Zverev

Tak to uz radsi at ziska svuj 3 GS Alkáč
Reagovat
paddy
koukám, že roníš žluté slzy smile
Reagovat
australan.tenis
Tam máš.
Reagovat
Blondie
Presne. Kdyz ne Casper, tak milacek Carlito!
Reagovat
Blondie
Zverev neeeeeeee
Ach jo, Caspere, ja Ti tak verila, skautiku
Reagovat
Nola
ty si chcela uz 4. finalovu porazku v rade? lebo presne tak by to dopadlo.....
Reagovat
Blondie
Vzdycky je sance...
Ja ten GS skautikovi desne preju
Reagovat
Nola
ano sanca je vzdy, ale pozri ako dopadli jeho finale na GS, najvacsiu sancu mal asi na USO, ked bol este Carlos v plienkach.... ja tomu neverim a fakt mu taku otrasnu statistiku neprajem, on nie je ziadny Stan Wawrinka, nema vitaznu mentalitu, to Carlos je pravy opak
Reagovat
Martan1
Jo a dopadl by jako chudák Murray v x tém finále AO.
Reagovat
australan.tenis
Nalbandian, Berdych, Tsonga, Ferrer, Zverev, Henman a další nikdy nevyhráli GS, ale tenhle zoufalec by ho měl vyhrát? Aha.
Reagovat
FedError
tak z týchto tu, čo si vymenoval by som to prial iba Nalbanďánovi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
SF jsem neviděl, ale musela to být od něj slabota. Očekával jsem od něj mnohem víc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist