Zraněný Nadal v Bangkoku hrát nebude

21. 9. 2009, 14:05
Aktuality 30
Druhý hráč světa Rafael Nadal nenastoupí příští týden na turnaji v thajské metropoli Bangkoku. Španělskému tenistovi nedovolí hrát natržený břišní sval.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Nadal informoval organizátory, že má natržený břišní sval a že se odhlásí z Thailand Open," oznámil prezident Thajské tenisové asociace Suwat Lipatapanlop.

Zranění vyřadí Rafaela Nadala ze hry zřejmě na dva až tři týdny, které stráví ve Španělsku, kde se bude léčit. Rodák z Mallorky se musel z Bangkoku odhlásit už podruhé za svou kariéru. Poprvé nehrál v roce 2007, kdy se omluvil kvůli zraněnému koleni.

Problémy s břišním svalstvem šestinásobného grandslamového vítěze viditelně limitovaly v semifinále US Open, které s pozdějším vítězem Juanem Martinem del Potrem prohrál hladce 0:3 na sety.

Nadalovu sezonu výrazně ovlivnilo poranění obou kolen, kvůli nimž chyběl na okruhu v červnu a červenci a vynucenou absencí ve Wimbledonu přišel o pozici světové jedničky. Čtyřnásobný vítěz Roland Garros by měl být trumfem španělského daviscupového týmu v prosincovém finále doma proti České republice.

Nejvýše nasazeným hráčem turnaje v Bangkoku nyní bude Francouz Jo-Wilfried Tsonga, z elitní desítky se pak tenisovým fanouškům v Bangkoku představí také Tsongův krajan Gilles Simon.

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hans_z : proč by si zato mohl sám??? peněz má dost nic mu nechybí tak proč by si neodpočinul už třeba na vždy !!
Reagovat
smazaný uživatel
To je proste konecna...
Reagovat
smazaný uživatel
ale není, to je jenom břišní sval, to je zatím dobrý....
Reagovat
smazaný uživatel
to je akorát tvůj elegánský sen, ty pičusku
Reagovat
smazaný uživatel
a je to tu, Barney zase naprosto nesmyslne urazi :)
// Jinac Rafovi brzke uzdraveni, mozna je dokonce dobre ze tam hrat nebude, protoze to by bylo zase 6 zapasu navic, at se radsi soustredi na Masters :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš zase tam dali takú krásnú fotku :)
Inak je to škoda že ho to furt sužuje, prečo práve jeho... :I Bolo by toľko vhodnejších adeptov.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
On si za to může sem, to není žádná smůla. Sic je to břišní sval, ale i ten je namáhaný a když je moc namáhaný a je na něj vyvinut moc velký tlak, který u Nadala je větší než u ostatních tenistů, tak se není čemu divit.
Jeho tělo je prostě už opotřebované.
Reagovat
smazaný uživatel
Neřek bych že je to smůla,Rafa si za to může sám (né že by byl opotřebován to je blbost) ale prostě když někdo dva a půl měsíce nehraje a pka vlítne do toho kolotoče a das dochází až do posledních kol tak se tohle prostě mohlo stát a stalo.
Reagovat
xbenp27
protože má svůj tenis založený na síle a špatném pahybu těla, proto ta častá zranění, navíc jeho stavba těla (malá chodidla) špatně rozkládá celkovou váhu a proto extrémně zatěžuje kolena......pokud nezmění styl hry a pohybu, tak se těch svých problémů nikdy nezbaví a za pár let bude muset skončit....
Reagovat
smazaný uživatel
Každej jednou skončí...to cos napsal není tak úplně pravda podle mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych neviděl všechno špatně na něm, ale jedna věc je fakt,že u Nadala pokud mu fandíte, pro vás začíná turnaj od jeho prvního zápasu. Nešetří se tolik jako ostatní a hraje naplno od začátku, je na co se dívat, jestli ho to bude stát 3 - 4 roky kariéry, možná ano, ale přiznávám, že je mi to milejší, než u jeho kolegů, kteří se spíš doplouží do čtvrtfinále a jsou do té doby těžko koukatelní a pořádnou akci předvádí až tak v semi. Alespoň, že jsem se to naučil a neztrácím s nimi čas sledováním zápasů....
Reagovat
smazaný uživatel
RE:xbenp27rafa urcite nema zle drzanie tela a to ze je jeho tenis zalozeny na sile a co?,o tom je tenis o pestrosti stylov roznych tenistov prave svojim pohybom silou a vynimocnym top spinom aky nema obdobu si ziskal obrovske mnozstvo fanusikov a preto su jeho zapasy s rogerom tak atraktivne lebo obidvaja su uzasny tenisti ale hraju uple odlisne ,ako by vyzeral tenis keby vseci hrali rovnako "elegantne" setrili kazdym krocikom a behali len pri setabloch tym je rafa a jeho styl uzasny a to ze ma to aj svoje chyby v podobe zraneni to sa verim napravi tym ako rafa dospieva a si uvedomuje ze musi zapracovat na kalendari dosledne doliecit ked sa nieco objavi a ako spominali ostatni buduca sezona patri rafovi a nema jediny dovod menist svoj pohyb a styl hry treba upravit program a vcas si dat prestavku na par dni
Reagovat
smazaný uživatel
Lépe bych to neřekl ;)
Reagovat
xbenp27
vůbec nerosporuju, že nemá pohledný tenis, ale razance údeju se dá získat i plynulým pohybem ruky a rotací celého těla....Rafa tuto techniku nemá tak vytříbenou (nechci psát jako Roger, protože by mě tu hned někteří napadali) a tak to dohání silou ruky.....rozložení jeho váhy do kolen (kvůli malým chodidlům) je fakt a to ho se svou hrou prostě bude eliminovat.....každopádně budu rád, pokud bude ještě nějakou dobu hrát a bude mít možnost ještě několikrát shlédnout velké finále Roger vs. Rafa (je opravdu se na co dívat), každopádně nejsem zcela přesvědčen o tom, že příští sezona bude Rafovo, kandidátů je víc......
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě je dobře, že nehraje.. i kdyby neměl zdravotní potíže, stejně bych byl rád, kdyby nehrál. Rafa má prostě moc nabitý program (na svůj herní styl). Tohle už nějakou dobu není o smůle nebo o náhodných zraněních - pokud někdo hraje ustavičně s nějakými potížemi až zraněními nebo min. balancuje na hranici zranění, pak už bych to smůlou nenazýval.
Nevíte někdo, jestli má v plánu ještě jiné turnaje, než Masters + finále M. (do konce roku)?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 250-kovy turnaj v Bankoku si urcite odpustit mohol,ale to je holt jeho vec...pokial ide o ten plan,tak nasleduju potom este vacsie turnaje v Cine resp. Japonsku a myslim ze na jeden z nich(China Open) sa este chystal,prave preto zrejme aj ten planovany Bankok...inak potom uz zrejme jedine nad cim by este mohol uvazovat je Valencia,ale ta je tyzden pred Parizskym Masters,takze neviem...
Reagovat
smazaný uživatel
12.10.2009 Shanghai, China ATP World Tour Masters 1000 Shanghai
08.11.2009 Paris, France ATP World Tour Masters 1000
22.11.2009 London, England Barclays ATP World Tour Final

Ten Bankok si tam přidal, asi kvůli té pauze, aby něco nahrál.. Jinak náhoda nebo ne, Rafa ná problémy s koleny, tak to vidím spíš tak, že po pauze se snažil co možná nejrychleji dostat do formy a přehnal to.
Reagovat
smazaný uživatel
neskutečnej smolař ten člověk... :C Masters v Šanhaji snad stihá!!!
Reagovat
smazaný uživatel
On hrál s NATRŽENÝM břišním svalem od Montrealu (spíš to asi ještě dorazil, já myslel, že tohle umí jenom Rambo.. :))? Tak to ho muselo bolet jako sviň! Ale za tři tejdny to je v poho, to by snad neměl být problém, no ale finále DC chlapec asi stíhá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v clanku sa nepise nic o tom ze by hral od Montrealu s natrhnutym svalom,tam sa pise ze Nadal informoval organizatorov ze ma natrhnuty sval,to je rozdiel:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale víme o tom, ty elegánskej teplouši .)
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl na tiskovce, že má problémy už od Montrealu, na US Open ho několikrát ošetřovali, hrál obvázaný, s Gonzem bral v prvním zápase tabletky, a hrál semi viditelně s omezením (my ho máme ve voku, neboj - poznáme to), po US má pauzu, to mi chceš jako říct, že si ho natrhl cestou na letiště ... ??? ;)

Je vyjímečnej, já bych to nedokázal a nemám s tím problém si to přiznat, ty snad ano..??
Reagovat
smazaný uživatel
ano, on s tím má problém, protože se jedná o Rafu! Kdybys napsal, že elegán prohrál ve finále, protože hrál jen s jednou nohou tak ti ještě přitaká, loser jeden...
Reagovat
smazaný uživatel
NATRŽENEJ!!!Tak to v tom případě je semifinále jako výhra v turnaji.Chudák co ten si ještě nezažije,příští rok bude jeho!!!ADJUDICARSE LA VICTORIA RAFA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nemam s tym problem neboj:-) ja som len povedal ze mat natrhnuty sval a oznamit ze mam natrhnuty sval su dve rozne veci:-) ale tak nie kazdy napad a pokus o vtip vyzera tak dobre na monitore ako si ho clovek predstavuje v duchu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude hrat porad stejne a mit stejne nabity program tak bude pristi rok jeho ale zase nejvyse do pulky :( :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že příští rok bude jeho. Jak už tu někdo psal, kolena pořádně prověřil, vydržela, alespoň bude mít zase 3 týdny pauzu a všechno by měl směřovat na příští rok, i kdyby už nic moc nenahrál, tak snad min. čtvrté místo uhájí a potom už je to jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
keď to bdue takto pokračovať Rafa, to už daleko nedotiahne.. a to by bola škoda..
Reagovat
smazaný uživatel
praveze vsecko zle je na nieco dobre nie som lekar ale myslim ze brusny sval sa da dat do poriadku bez nasledkov a tym je to pre rafu lepsie ze nehra lebo ma dalsie 3tyzdne aby sa mohol venovat aj svojim kolenam ktore vyzerali ze drzia ale dalsie 3tyzdne im iba pomozu a rafa bude mat sancu este do konca sezony urobit nejake tituly mozno turnaj majstrov ten chyba
Reagovat
smazaný uživatel
Ak nezmeni styl hry, tak dlho hrat nevydrzi, to sa netyka len tohto roku, ale vzdy zvlada iba polrok. Tak hrat nevydrzi nikto, nie len on. Jednoducho telo nepusti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist