Zraněná Radwaňská vzdala turnaj v Kuala Lumpuru

2. 3. 2012, 11:32
Aktuality 44
Agnieszka Radwaňská v Kuala Lumpur svůj druhý titul ve dvou týdnech nezíská. Největší hvězda turnaje kvůli zranění pravého lokte nenastoupí ke svému dnešnímu utkání proti Su-Wei Hsieh, která tak postoupila do semifinále.
Agnieszka Radwaňská

Pátá hráčka světa Agnieszka Radwaňská ve včerejším druhém kole vyřadila Karolínu Plíškovou, ale do dnešního zápasu proti Su-Wei Hsieh už nenastoupila. Polská tenistka se objevila na kurtu pouze proto, aby se rozloučila s diváky a omluvila se jim, že už ji v akci neuvidí.

"Moc mě mrzí, že nemůžu pokračovat. V Malajsii jsem se měla skvěle, doufám, že se sem vrátím," řekla na kurtu Radwaňská, která kvůli dešti musela na svůj první zápas na turnaji čekat až do středy. Poté, co včera absolvovala dvě utkání, si navíc stěžovala na bolest v rameni.

Turnajová jednička divákům důvod svého odstoupení neřekla, oznámila ho ale supervisorka WTA Pam Whytcrossová. "Ve dvě hodiny nás zavolali do šatny a informovali nás, že (Radwaňská) má zraněný pravý loket," uvedla Whytcrossová. "Jsme zklamaní, ale přejeme jí všechno nejlepší. Sezona se ještě pořád rozjíždí a hráčky musejí brát ohledy na svá zranění," dodala.

O své první finále na turnaji WTA v kariéře si Su-Wei Hsieh zahraje s vítězkou duelu mezi Eleni Daniilidouovou z Řecka a dvacetiletou Australankou Olivií Rogowskou. Jejich zápas je jedním z mnoha, které v letošním ročníku narušil déšť; rozmary počasí vyhnaly tenistky z kurtu za stavu 6-2 a 3-2 pro Daniilidouovou.

Jisté semifinále už má po dnešku turnajová pětka Petra Martičová. Chorvatská tenistka v souboji dvou nasazených hráček udolala Číňanku Shuai Peng po téměř dvou a půl hodinách 4-6 7-6 a 6-4.

Po shodném vyřazení ve druhém kole dvouhry pokračují sestry Karolína a Kristýna Plíškovy v Kuala Lumpuru vítězně ve čtyřhře. Devatenáctiletá dvojčata dnes díky šesti brejkům porazila pár Liu/Xu 7-5 a 6-3 a poprvé v kariéře postoupila na WTA Tour do semifinále.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hsieh (Tchaj-wan) - A. Radwaňská (1-Pol.) bez boje, Martičová (5-Chorv.) - Peng (3-Čína) 4:6, 7:6 (7:3), 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (ČR) - Liou/Sü (Čína) 7:5, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

44
Přidat komentář
gerd
článek je Radwanské,ale jakýsi "monty" zde vyznává lásku jakémusi "Greccovy" Jste v obraze soudruzi?Co kdyby jste si dali rande a po vášnivých polibcích se rozkecali.Ale tady je to o tenise a píší sem lidi,které to baví!!!Když se Vám to tu nelíbí tak ádié!
Reagovat
smazaný uživatel
Jakýsi "gerde", buď si přečti můj komentář s nadpisem "Greccův blog" ještě jednou, anebo si dej studenou sprchu. Jestli to náhodou nevíš, tak Greccův blog je taky o tenise a jsou na něm kolikrát velmi zajímavé články.
Reagovat
VlS
Ale Greccův blog je o tenisu, víš? Kluky to baví, víš? Jestli tě to nebaví, použij své vlastní doporučení, co ty na to?
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak mi přijde, že tento týden jsou zajímavější články na greccově blogu než tady. :D Ty poslední tři mě rozhodně zaujaly... http://tennisdale.blogspot.com/

"Čtvrteční drobky: Sabine uvažuje o studiu medicíny, Indian Wells se blíží": No byla by to velká škoda, kdyby Sabine ukončila kariéru... Já pevně věřím, že k tomu nedojde. Na druhou stranu naprosto chápu, že ji ta častá zranění hodně trápí... Tak snad už bude mít méně smůly a více zdraví. Je to sympatická holka a přiznám se, že by mi hodně chyběla.

"Tenisový příběh: Bubka Junior - syn legendy, přítel jedničky": Zajímavé. Je pravda, že o vztahu Viky a Sergeje se tolik nepíše. Někdy loni jsme se tady bavili, jestli jsou pořád spolu (protože jsem se někde dočetl o tom, že je to už její expřítel). Ale ta informace byla mylná. Jsou pořád spolu a skott měl pravdu. Upřímně řečeno, překvapilo by mě, kdyby Vika byla sama (i když jsem si to myslel). :) Mimochodem, tohle napsala Vika před dvěma měsíci na twitter: https://twitter.com/#!/vika7/status/154162180940496896 Jinak jsem v pondělí náhodou koukal na výsledky mužské dvouhry a Sergej prohrál nešťastně s Lukášem Lackem v tie-breaku 3. setu 16:14. Tak snad ho Vika aspoň utěšila. :)

"Caroline v New Yorku: Dvě TV show během jednoho dne!": Jsem rád, že se nějaký český web zabývá zajímavou tenisovou exhibicí, která proběhne v pondělí v New Yorku. Budou tam Caro, Masha, Roger a Andy Roddick. Dvouhra holek bude určitě parádní. Příznivci tmavovlásek se mnou asi nebudou souhlasit, ale krásnější utkání si už nedovedu představit. :) Tady je více o té exhibici, na těch stránkách je zajímavý rozhovor s Caroline (najdete ho pod odkazem "Feb. 10 with Caroline Wozniacki"): http://www.tennisshowdown.com/ Na greccově blogu jsou taky odkazy na zajímavé rozhovory... Přišlo mi sympatické, že Caro taky trochu rozumí Čechoslovákům. :D Nemyslím si, že by Caro nevěděla o rozdělení, ale jazykově jí to asi přijde stejné (ani se nedivím). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že to je s tou Sabine pěkně velký bullshit !
Reagovat
smazaný uživatel
díky Monty!
dotaz na forum - osobně jsem aktuálně mimo ČR - je u nás přehravatelné video z pondělního talk show s Marií Š.? na youtube např. http://www.youtube.com/watch?v=B7X580sD3hE ... pro Švýcarsko je to jaksi zakázáno, osobně jsem to musel stáhnout přes torrenty
Reagovat
smazaný uživatel
není
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :) Tvůj blog mě vážně baví. Kdybys to vydával jako noviny, tak bych si snad po dlouhé době zase začal kupovat tisk. :D Jak už napsal Adam, to video u nás bohužel nejde. Je to škoda, protože by mě to docela zajímalo... Ale třeba se časem objeví nějaký jiný odkaz.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Sabine: Taky doufám... Vůbec si to nedovedu představit.
Reagovat
smazaný uživatel
A vy kritici pak něco vykládejte, že Vika je v tomhle pěkně vypečená...
Reagovat
Fandina
Přiznám se, že mě do této chvíle při čtení tohoto žádná souvislost s Vikou nenapadla. Nicméně když to připomínáš, už mě napadá ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak trochu mimo tema clanku.
prozatimni prubeh...chapete to nekdo? Ja se musim priznat, ze ja ne.
Reagovat
freeteepek
To téma je dost široký. Nevíte někdo, jestli musí hráčka svou absenci dokládat nějakým potvrzením od lékaře? To by pak mohla vždycky říct, třeba že má teplotu, když se jí ve skutečnosti jen nechce hrát. A nemusí být ani zraněná. Jak se vlastně posuzuje ta závažnost zranění? Když např. Azarenková nebo Clijsters dohrají se zraněním zápas, pak ještě ten následující a následně se léčí třeba měsíc. V pohodě jim to projde...
Reagovat
smazaný uživatel
to vysvětluje pro nespráskala jako psa plíškovou. škoda a já naivně myslel že jsou ty dvojčátka tak dobrý.
Reagovat
freeteepek
A co když jí tam jenom píchlo a ona prostě nechce riskovat něco závažnějšího? Nebo je zatím předchozí dohoda s pořadateli?
Reagovat
smazaný uživatel
"V tomto pripade uz jen cekam na nejakeho aktivniho novinare, ktery se zepta Viktorie, co si o tom mysli, aby zase bylo nejake to pozdvizeni a horke tema, ke kteremu bude urcite hodne komentaru."
No nedivil bych se... Mně tak trochu připadá, že Aga káže vodu a pije víno. Na adresu Viky řekla: "Byla jsem naštvaná, protože to, co se dělo, nedělá ženskému tenisu pěkný obrázek." Co k tomu říct... Aga by si měla zamést před vlastním prahem. Ale zase nechci být nějak moc jedovatý, protože je to její boj. Já jenom nechápu, proč jede na takový turnaj, když není stoprocentně v pořádku. Jasně, ještě se úplně "neosamostatnila" a hrajou v tom roli peníze... Ale když už někam jedu (a ještě k tomu jako nasazená jednička), tak to chci vyhrát, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Cekal jsem te:)
Kaze vodu a pije vino:) Je to hodne o emocich, nejen u holek. Jeste bych chvili pockal.
Nevim Monty, zalezi urcite na motivaci hrace, tady byla asi mala...pokud opravdu neni s tim loktem out. To se jiste brzy dovime:) jak bude do micu svihat na IW.
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, nemohl jsem nenapsat. :D Já ti rozumím, ale jenom bych se opakoval s tím zametáním před vlastním prahem... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aga je snad první, která na turnaji nebyla "stoprocentně v pořádku"? Nepamatuješ, jak v roce 2009 Serena (aktuální jednička) v 1. kole jednoho bezvýznamnýho turnaje dostala nařezáno od Zakopalový? Mohlo k takovému výsledku dojít, pokud by byla zdravá? Proč tam asi jela?
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim, mam tady celkem zameteno..., no ale jak ted koukam, asi budu muset nahlasit, aby v pondeli dobre povysavali:)
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš se divit, ale na ten zápas v Marbelle 2009 si pamatuju. To bylo pro Klárku velké vítězství. :) Jen musím opravit tvou mylnou domněnku o "nařezání", protože ten zápas byl třísetový... Ale teď k věci: Od začátku týdne se tady psalo, že Aga dost možná odstoupí z turnaje a nakonec se to opravdu stalo. Nikde nepíšu, že Aga byla první a poslední, která na turnaj nepřijela stoprocentně v pořádku. Já jenom nechápu, proč tam tedy jezdí, když ví o svém zdravotním stavu a vlastně ani nechce vyhrát. Já vím, peníze... Ale takhle zbytečně zabírá místo ostatním holkám, které by si té účásti možná vážily víc.

Vlk: Já nemluvím o tobě, ale o Agnieszce... Ty jistě zametat umíš. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych se měl divit, když tahle leklá ryba bez emocí patří k tvým oblíbeným hráčkám. Počet setů znám taky. Jaké bylo skore toho třetího?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty víš, jaké čtyři hráčky jsou moje oblíbené. :) Pak je mnoho tenistek, ke kterým chovám sympatie. Klárka je už dlouhou dobu jednou z nich. Podle mě to je příjemná a milá holka. Jak se tváří při zápasech, je její věc... Ten zápas skončil 6:4, 3:6, 6:1. Ano, výsledek toho třetího setu byl jednoznačný. Ale rozhodně si nemyslím, že by se na to Serena vykašlala (proč by jinak vyhrála ten druhý set, že ano). Spíš ji limitovalo to zranění, což po zápase potvrdila: "Snažila jsem se hrát svůj nejlepší tenis, ale zranění mě bohužel hodně limitovalo."
http://tn.nova.cz/sport/tenis/zakopalove-pomohlo-k-zivotnimu-uspechu-zraneni-sereny-williamsove.html
Reagovat
smazaný uživatel
V odpovědi potvrzuješ to, s čím jsem přišel v 15:50. Byly tam zdravotní problémy (někdo tomu říká zranění), stejně jako u Agnežky, ne vykašlání se. Jinak oblíbená hráčka a sympatie bude asi jenom slovíčkaření. Každý z nás má nějaké svoje pořadí oblíbenosti nebo sympatií.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám: U Agnieszky se od začátku turnaje spekulovalo, že odstoupí. Stalo se... Případ Sereny byl trochu jiný. Sice nepřijela na turnaj úplně fit, ale rozhodně to nevypustila a bojovala i se zraněním. Sice dost překvapivě prohrála s Klárou, ale žádný "nářez" rozhodně nedostala (i když pro tebe je nářez i 7:6 ve 3. setu). Kdyby Agnieszka před nedávnem nekritizovala Viku, tak bych k jejímu odstoupení asi nic moc nenapsal. Ale když někdo někoho kritizuje a dokonce mluví o nějakém "obrázku ženského tenisu" a pak si jede do Malajsie zahrát dvě kola (což bylo vzhledem ke všem komentářům nejspíš dopředu určené), tak se mi to pochopitelně nelíbí. Jen bych opakoval to, co jsem napsal Vlkovi... A co se týká těch oblíbených hráček, tak to není žádné slovíčkaření. Oblíbené hráčky jsou pro mě takové, u kterých sleduju všechny jejich výsledky (Masha, Caro, Vika, Ana). U těch dalších, které jsou mi trochu sympatické (cca 30 hráček), sleduju výsledky jenom občas (většinou když žádná z mých oblíbených hráček nehraje, viz tento týden). Ale chápu, že tobě to vysvětlovat je skoro nadlidský úkol a já nejsem nadčlověk. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za odpověď, teď po podrobnějším vysvětlení jsem to dokonce i pochopil :-)
Jsem zvědavej, kterou z mladých nastupujících tenistek jako další přibereš do oblíbených. Pět oblíbených by se taky dalo trvale sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád, žes to pochopil. Takhle vlídnou odpověď jsem nečekal. :) No já měl dřív třeba deset oblíbených hráček, ale některé z nich bohužel skončily (např. Tatiana) a některé z nich mám teď v té širší skupině... Čtyři jsou podle mě akorát. Všechny jsou pořád mladé, takže věřím, že budou hrát ještě dlouho a skončí až někdy po třicítce. :) Ale přiznám se, že jsem nedávno objevil jednu holku, která mě docela zaujala. Zatím nebudu říkat jméno, protože je ještě hodně mladá (asi 13 let). Myslím, že jednou bude dobrá. Na Nova Sport jsem o ní asi třikrát viděl takový krátký dokument...
Reagovat
smazaný uživatel
Já asi vím, koho máš na mysli, běží s ní krátký spot..je z akademie N.B.? Krásný dlouhý vlasy? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Trénuje v Bollettieriho akademii a ty vlasy taky souhlasí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš dobrý vkus :-) jednou z ní bude krásná holka..snad se prosadí, aby o ní bylo později víc slyšet:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám a děkuji. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle informací, mela Agnes dohodnuto, že za to štedré startovné musí uhrát alespon 2 kola, dodržela..Bylo naprosto jasné,že tam nebude makat až do neděle, neodpočinutá pak pojede na IW..nedej bože zraněná.Nadruhou stranu pořadatelé ji tam chtěli, kvuli prestiži a pokud se takto dohodli.Co více v tom hledat??
Reagovat
VlS
Vím, že jsi tu už reagoval na kritiku Agy, že ona za to nemůže a že to její otec. Věřím tomu, že je to pravda, ale Aga je dospělá a svéprávná, její chování je v tomto případu nesportovní a neseriózní a bohužel asi od WTA nepřijde trest v podobě pozastavení činnosti, jaký by přijít měl.
Pokud budou takové případy normální, tak jde o de facto sázkové podvody a celý systém rankingu WTA je manipulovatelný a ztrácí vypovídací schopnost. Bohužel, vedení WTA asi nepřichází zkrátka a tak se nic nestane.
Reagovat
smazaný uživatel
To, co pises chapu. Nechci se ji opravdu jednostranne zastavat.
Nemusim to videt uplne objektivne, to uznavam, hodne ji preji a fandim.
Jinak, samozrejme nejde svalovat vse na otce. Ale take bych Ti chtel pripomenout Tve prispevky a uvahy na tema rodice a dcery:) V tom s Tebou souhlasim a take z toho vyplyva mnoho, mnoho problemu, ktere dopadaji treba timto pitomym zpusobem nebo opacne zpusobem, ktery muzeme pozorovat u Karoliny W. A sam si psal Montymu, ze by se mela Karol osamostatnit, s tim souhlasim, ale tady aspon vidis priklad, co to vsechno v realu znamena...:( a jaky to pro nektere holky muze byt problem dotahnout to do konce...:(

Co je ale podle mne urcite nejblbejsi na cele teto cause... ze pokud ji opravdu neco je, tak je to urcite spatne a jeji dva treneri by se meli zamyslet nad tim, ze pokud nektere veci neciti pred turnajem, ze jsou ok, tak by je meli resit drive, nez dojde k takovym udesnym situacim...

Pro mne osobne to neni nic, co by me samotneho nadchlo. To mi ver...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle informací, mela Agnes dohodnuto, že za to štedré startovné musí uhrát alespon 2 kola, dodržela..Bylo naprosto jasné,že tam nebude makat až do neděle, neodpočinutá pak pojede na IW..nedej bože zraněná.Nadruhou stranu pořadatelé ji tam chtěli, kvuli prestiži a pokud se takto dohodli.Co více v tom hledat??
Reagovat
VlS
Podívej, tady jde o docela zásadní věc. Svět profesionálního sportu je závislý na sportovních sázkách, de facto z nich žije. Pokud organizátoři a bafuňáři začnou podkopávat důvěru v čistotu a regulérnost sportu, mohou zničit finanční zázemí sportu. Za sázkové podvody se tvrdě trestá. Hráč, kterému by bylo prokázáno, že prohrál schválně a něco za to dostal by byll out na to tata. Nevidím rozdíl mezi tím, když hráč prohraje za to, že dostal prachy od book makera a tím, že jede vědomě prohrát za peníze organizátora. Obojí je s odpuštěním prasárna.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano prasárna to je, myslím že to není to samé.Kdyby se rozhodla že ten turnaj vyhraje a vyhrála, nikdo by nic neřešil..odstoupila, pravdepodobnost že je zraněná je tak 10%.Ale..myslím že vetší prasárna by byla, kdyby nastoupila a po 2 gemech to skrečla, takže o sázkách tady nemůže být řeč.Navic pokud tam jela jako "maskot" turnaje, byla domluva, dodržela, je to hnus, ale určitě to není poprvé ani naposledy.co to někdo udělal.Ročne je takových výpustí..kolik??Horší je to že je to hráčka top 10 a neměla by si to dovolit,je to drzost..
Reagovat
tommr
odstoupení Radwanský se dalo čekat - otázka nebyla jestli odstoupí, ale pouze kdy - jen škoda, že neodstoupila už před zápasem s Karolínou ...
Reagovat
pepin
No to máš naprostou pravdu, mohla holka jít dál, takhle to spadlo do klína jiné.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas Aga vs. Karolina jsem nevidel. Nasel jsem si pouze nejlepsi vymeny zapasu a nejaky on-line komentar.
Co se tyce on-line komentare, tak byl hodne obecny, tezko neco z toho soudit, snad jen to, ze Aga nehrala dobre, spis lezerne a karolina skvele servirovala.
Co se tyce videa highlights, tak obe holky hraly opravdu - tak trochu lezerne -, ale technicke vymeny to byly opravdu hezke, problem ovsem byl, ze jedna vymena, kdy Karolina dava celkem povedeny drop, tak Aga dobiha, bylo videt, ze to vezme, ale Karolina stoji a jen kouka...to je potom tezke...Na konci zapasu bylo videt, ze Karolina triskla nastvane raketou - to tady nikdo nezminoval - coz hodne neodpovida tomu, ze by byla az takova salamistka, [ale mozna to bylo mysleno na jeji dvojce]... Spis to vypadalo na to, ze je hodne na sebe nastvana, nebot Aga se asi tolik az nesnazila, Karolina mozna citila sanci a spis si to Karolina sama po....

Osobne jsem necekal, ze takhle odstoupi, spis ze bude hrat uvolnene, treningove technicky a nebude mit problem s tim, ze ji nejaka hracka utluce silovejsim pojetim hry.

V tomto pripade uz jen cekam na nejakeho aktivniho novinare, ktery se zepta Viktorie, co si o tom mysli, aby zase bylo nejake to pozdvizeni a horke tema, ke kteremu bude urcite hodne komentaru.

Pokud se opravdu neciti ok. Osobne me to spis mrzi a je to kus skody. Ten turnaj hrat - proste Ne. Doufam, ze aspon na nejaky cas to zavre hubu jejimu tatovi, ktery se tak kasal, jaka to je skvela nabidka pro jeji dceru a podobne plky. Trener byl samozrejme trosku jineho nazoru, takze tam to bude asi znovu horke - myslim v tech vztazich...
Reagovat
tommr
no je docela možný, že Radwanská kalkulovala s tím, že když nebude hrát úplně naplno tak jí nějaká hráčka vyřadí a když se to nepovedlo ani Karolíně tak to pak před čtvrtfinále radši zabalila ...
Trochu nejasnej je i důvod odstoupení - po zápase s Karolínou si stěžovala, že jí bolí rameno, ale oficiální důvod je - jestli jsem to dobře pochopil - poraněnej loket - ža by nějaký nový skutečný zranění?
At už je to ale jak chce účast AR v KL byla chyba a trochu si tím pošramotila pověst ...
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem na polske sportovni servisy. Uvadeji, ze jde o pravy loket. Portal sester Radwanskych - zatim zadna zprava.
Reagovat
pepin
No ani to tak dlouho netrvalo a to co zde již někdo předpovídal se stalo skutečností. Odměna určitě zajímavá, tenisu málo a předčasný konec, aby jsme si před IW odpočinuly. No také přístup.
Reagovat
MirecSVK
jedno veľké divadlo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist