Žondra dostal za napadení Kvitové osm let vězení

26. 3. 2019, 11:00
Aktuality 117
Krajský soud v Brně dnes uznal Radima Žondru vinným z napadení tenistky Petry Kvitové a za těžké ublížení na zdraví a porušení domovní svobody ho potrestal osmi lety vězení. Soud zároveň zrušil předchozí rozsudek z jiného případu, kterým soud poslal Žondru do vězení na 2,5 roku. Muž vinu popírá. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro možnost odvolání.
Profily hráčů
Radim Žondra

Předsedkyně senátu Dagmar Bordovská řekla, že stěžejním důkazem je výpověď Kvitové, kterou hodnotí jako hodnověrnou a zásadní. Podle ní je dvojnásobná wimbledonská vítězka osobou, u které nebylo shledáno, že je nedůvěryhodná, že by měla informace zkreslovat nebo zamlčovat. Kvitová poznala Žondru při rekognicích, jejichž zákonnost obhajoba zpochybnila. Podle soudu ale byly v pořádku.

"Poškozená obžalovaného jednoznačně označila jako pachatele," uvedla soudkyně. Podle ní jsou naopak nevěrohodná svědectví lidí ze stavby, na které Žondra údajně v den napadení pobýval.

Státní zástupce Ivan Hrazdira dnes v závěrečné řeči navrhl pro Žondru souhrnný trest kolem 12 let vězení, a to za vydírání a porušování domovní svobody. Podle obhajoby jde ale v případu o důkazní nouzi a Žondra by měl být obžaloby zproštěn, protože pachatelem trestného činu nebyl.

Soudní senát čin překvalifikoval. Podle Bordovské se nepodařilo prokázat vydírání, šlo však podle ní o těžké ublížení na zdraví. V tomto případě Žondra spadal do nižší trestní sazby, hrozilo mu od tří do deseti let vězení. Podle Bordovské soud uložil trest v horní polovině sazby proto, že Žondra se činu dopustil, když byl v podmínce, v minulosti byl navíc potrestán za obdobné trestné činy. Soudkyně naopak neshledala žádné polehčující okolnosti.

Trest je souhrnný, krajský soud zároveň zrušil rozsudek z jiného Žondrova případu, ve kterém dostal 2,5 roku vězení za tip lupičům, kteří na jeho základě brutálně přepadli advokáta v Lysicích na Blanensku. Žondra má podle rozsudku také uhradit škodu zdravotní pojišťovně ve výši asi 30.000 korun a poškozené tenistce 10.000 korun.

Žondra nejen ve své závěrečné řeči opakovaně vinu popřel. Už dříve během dne řekl, že to na něj bylo ze strany policie ušité na míru. "Neměl jsem zapotřebí se jakékoliv trestné činnosti dopouštět. Trestného jednání jsem se nedopustil," uvedl.

Mluvčí Kvitové Karel Tejkal po skončení hlavního líčení novinářům řekl, že tenistka je s rozsudkem spokojená. "Rozsudek bereme na vědomí. Já jsem s Petrou ve spojení, ta ve Spojených státech právě teď vstává, má informace, jak to tady dopadlo. Respektujeme rozhodnutí nezávislého soudu jak o vině, tak o trestu, nicméně je nezbytné dodat, že Petra je pochopitelně spokojená, protože obžalovaného ona sama při rekognici poznala a označila ho jako muže, který ji napadl," řekl Tejkal.

Státní zástupce Hrazdira řekl, že rozhodly důkazy, které soud jednoznačně seznal jako zákonné. Klíčovými podle něj byly výpověď poškozené, rekognice a odborné vyjádření z oboru metody pachové identifikace. Obhájkyně Lucie Janovská Nejedlá se médiím nevyjádřila.

Podle žalobce se Žondra v prosinci 2016 dostal do prostějovského bytu Kvitové pod falešnou záminkou, že jde na revizi kotle. Napadl ji a vážně pořezal na ruce. Odešel, když mu nabídla 10.000 korun, které si vzal.

Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro možnost odvolání. Mohou jej podat do osmi dnů od doručení rozsudku, případ by následně řešil odvolací Vrchní soud v Olomouci.

Kvitová u dnešního hlavního líčení přítomna není. Na turnaji v Miami bojuje o post světové jedničky.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

117
Přidat komentář
d@ve
Doufám, že bude mít Petra odvahu se ještě soudit o náhradu škody v občanskoprávním řízení. Nejde totiž pouze o fyzickou a psychickou újmu..
Reagovat
Blondie
já doufám, že se na to vykašle... :( už si zaslouží klid - reálně ty peníze nedostane, jen si ho pustí do života, zmetka.
Reagovat
rybicka
Bohužel, přesně vyjádřeno. Parchant by zasloužil, ale Petra prdlajs získá, udělá si pouze zle. Právo je bohužel "právo".

Ačkoliv nějaký advokát, prakticky bez Petry, by si mohl vzít za své. Kdyby jenom za svůj drobný zisk (a slávu). Onen zmetek je mladý, silný - tak něco by mohl odevzdat. Ale Petře nevynahradí zcela jistě naprosto nic.
Reagovat
d@ve
No právě, že by to mohla nechat jen a jen na svém právníkovi.
Ten kriminálník by zasloužil zrujnovat..
Reagovat
rybicka
To jo. A Frick by mu mohl dělat obhajobu :-D Očividně o případu ví víc, než sám viník :-D, a hlavně to by si zasloužili vzájemně.
Reagovat
blixa
Ale pozor, von má Frick kritické myšlení !!! Teda řiká ... :D Aby ho ještě neosvobodili, až se toho ujme ;-)
Reagovat
Frick
Tak jestli to Žondra neudělal, tak bych o tom skutečně mohl vědět více.
Reagovat
rybicka
Tak, jestli to zmetek neudělal, pak o tom ví víc jen "skutečný" viník. Blahopřeji k přiznání.
Reagovat
d@ve
Chudák Frick měl probdělou noc.. a asi nebude poslední.. :D
Reagovat
Frick
Doufal jsem, že bude znám přesnější motiv pachatele, to však, (i) vzhledem k tomu, že se nedoznal, padá.

Takže se "spokojit" s hypotézou, že Žondra (toho času celkem společensky uchycený - ne člověk na společenském dně) se rozhodne, že zkusí okrást v rekonstruované bytovce v Prostějově (o níž by se dalo předpokládat, že tamní obyvatelé na tom budou finančně lehce nadprůměrně) nějakou samostatně žijící ženu, což by bylo odvoditelné z přtomnosti jednoho ženského jména na jmenovce u zvonku. Zazvoní na KVITOVÁ (Petra u soudu potvrdila, že jméno na zvonku měla, ačkoliv pár hodin po přepadení se v mediích objevila fotografie i video panelu zvonků, kde Petřino jméno NEBYLO - tj. a) Petra nevypověděla pravdivě b) jmenovka byla ze zvonku mezi časem přepadení a zhotovení fotografií/videa odstraněna - ale proč?). Předpokládá snad shodu jmen (jmenuje se tak jen 243 z více jak 5 000 000 Češek) nebo si naopak říká "kurwa, to bude terno, ta má 100 mega, ten její kvartýr bude zlatej důl". Platí-li druhé, pak je zvlášní, že jako člověk s krimimální zkušeností nebere ohled na jakoukoliv ochranu a vydá se všanc tomu, že ho oběť identifikuje, načež se KriPo dovtítpí, že popis sedí na člověka z okolí, který byl za podobnou trestnou činnost vyšetřován/souzen, přičemž takovýto kriminální atak na tak známou osobu bude dozajista vyšetřován se zvýšenou pečlivostí vč. rizika vypsání finanční odměny na jeho hlavu. Plán má zřejmě takový, že pod pohrůžkou nože vynutí na Petře vydání peněz a dalších cenností. Situace se mu ovšem vysmeknutím nože zkomplikuje a Petra je zraněna. Měl by to však být pro Žondru důvod, aby se spokojil s blbými 10 000, což by mohla být jeho mzda za cca dva týdny? Nebylo by logičtější např. zkusit vzít aspoň nějaký šperky atp.? Petra vypověděla, že to vůbec nechtěl.
Reagovat
vibbi
Filozofovani ohledne Monaka ti jde lip.
Reagovat
blixa
Neřekl bych. V obou případech bláboly.
Reagovat
Frick
A vás falt nezajímá motiv pachatale?
Reagovat
Frick
Vědět motiv je přeci jedna z nejzásadnějších věcí. Byla Petra přepadena/zraněna protože a) je tenistka (jako Selešová), b) protože je bohatá (jako Čakvetadzeová) nebo c) měla jen smůlu, protože Žondra mohl přepadnout kohokoliv jiného.
Reagovat
blixa
Absolutně mě to nezajímá. "Myšlenky zločince" jsou mi ukradené, nejsem detektiv, to je jejich obor.
Reagovat
rybicka
Že by stejný, jako ty jeho předchozí? Prakticky totožná přepadení - jen na fyzicky slabších? Že by pouze omyl - tentokrát oběť silná mladá žena, která se hned nevzdala? No, každý při opakování udělá jednou chybu. Co má na tom být zajímavého?
Že opakuje stejný trestný čin jako tolik recidivistů? To má být zajímavé? Že je takový ubožák, který útočí jen na slabší?
Zajímavý je tu úplně jiný vzorek - pochybovač. Ale třeba jednou podobný přijde k vám a poznáte a pochopíte osobně.
Reagovat
Frick
Až na to, že Petra vypověděla u soudu, že se Žondra ptal po paní Kvitové.

A ne, 30 letej fotbalista z Prostějovska určitě nebude vědět, kdo je Petra Kvitová.
Reagovat
rybicka
Házet perly...
Reagovat
Frick
Jaký perly? Já operuju s fakty. A fakta jsou taková, že Petra byla oslovena jménem, což v souvisloti se společenským statutem pachatele (mladý, z blízkého okolí, kladný vztah ke sportu) vysloveně vybízí se domnívat, že téměř jistě nějaké základní povědomí o Petře mít musel.

Kdyby to byl nějakej gastarbajtr z ex-SSSR, tak neřeknu.

Navíc jeho předešlá činnost značila známky přípravy - tj. veděl na koho jde.

Ale i kdyby tentokrát nevěděl na koho jde a šel na blind v naději, že přepadne fyzicky slabou duchdokyni, tak průběh přepadení byl takový, že byla rozhodně příležitost couvout, když viděl, že by musel jít do střetu s mladou holkou stejné výšky jako on sám.
Reagovat
rybicka
:-D - no ano, ty perly
Reagovat
blixa
Co to furt meleš, demente ? Na zvonku na který zvonil bylo "Kvitová", tak se logicky ptal po Kvitové, co je na tom divného ? Že to je ta "Kvitová" mu asi neseplo, vzhledm k tomu, že jde o dosti bohatou dámu tak by ji asi nečekal v bytovce. Nechápu, co furt řešíš.
Reagovat
Blondie
Prostě nemá Petru rád a chytá se jakékoliv kraviny. To je jasné na první, druhý i třetí pohled. Buď v klidu, ten zmetek sedí, Petra bude mít klid a kdo má mozek v hlavě a kritické myšlení, tomu je jasné, jak to bylo. Petra je čistá a určitě má pocit, že spravedlnost funguje. To je nejdůležitější!
Reagovat
Frick
Já mám kritický myšlení. A to mi řiká, zda skutečně je na místě vystavět celej případ na tom, že lupiče přitáhne do bytu obývaném majitelkou 9-místného konta nějaká imaginární vyšší síla.
Reagovat
rybicka
Boží prostoto, :-D :-D :-D. Jak říkám, soused svým kritickým myšlením kváká s kačenkou. Sem ho maminka nepustí - jinak by kvákal tady :-D
Reagovat
Fandina
Ty blbečku, že tam šel třeba kvůli tomu, že má hodně peněz, napadne každého. Ale dokaž mu cokoli, když tvrdí, že tam vůbec nebyl.
Reagovat
Blondie
Víš, na světě je vždy určitá míra nejistoty a existují tu třeba i náhody, smůla a neštěstí. Silní lidé v tom umí žít. Ty asi silný nejsi. Neva ;)
Reagovat
Frick
Samozřejmě, že je. Na druhou stranu ta náhoda se mi tu pozdává natolik velkou, že je na místě se ptát - a fakt to nemohlo bejt jinak než o náhodě jako kráva?
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že tam určitě nešel čistej. Něco v sobě měl, drogy nebo chlast. To pak jaksi člověk přemýšlí trochu jinak.
Reagovat
Frick
Takže Žondra se ráno nafetoval, vzal si bekovku, brašnu, nůž, jel do Prostějova, tam uviděl lepší barák a bum zrovna Kvuitová. No nevim, teda.
Reagovat
blixa
Ty že máš kritické myšlení ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!! Ty nemáš žádné myšlení, ty vymatlanej demente !!!!!!!!!!! Tvl. kritické myšlení a Frick :D :D :D
Reagovat
Frick
Když ta představa, že Žondra potřebuje deset papírů, tak ho napadne přepadnout náhodnej byt, vidí zvonky, rozhodne se, že přepadne nějakou (asi babku) Kvitovou a jako na potvoru je to "tamta" Kvitová, co má devítimístnej majetek.

Tenhle scénář považuješ za reálnej, Blixo?

Nemuvě o tom, že - to už jsem psal - mohl couvnout a neriskovat to, že proti němu půjde kdo ví kdo.

Osobně si fakt nemyslim, že by Žondra byl vyloženej dutohlav. Vypadá to, že intelekt na to, aby zhodnotil míru rizika, má.
Reagovat
Blondie
:D :D jsi marnej. Jakože marnej. Víš co? Dej se dohromady s tou jeho ubrečenou přítelkyní, která kvičí, jak to na jejího beránka, co jen přepadal a mučil stařenky a stařečky, navlékli. Miláčka pár let neuvidí a spolu si můžete notovat. Jaké krásné a chytré děti asi budete mít! S pronikavým intelektem, hlubokou empatií a schopnostmi Colomba.
Reagovat
Frick
https://scontent-lht6-1.cdninstagram.com/vp/3022cd43a0f5e11423964e752af1b078/5D49B2D5/t51.2885-19/25014690_155988278361215_8619800922698022912_n.jpg?_nc_ht=scontent-lht6-1.cdninstagram.com

Hm, na týhle fotce vypadaj celkem v pohodě.
Reagovat
blixa
Dutohlav seš především ty. Ty bys čekal v bytovce tu "Kvitovou" ? Já teda ne. Žondra nejspíš neměl ani ponětí, na koho narazí. Kdyby měl, asi by to neriskoval. Ale ty budeš furt mlít nesmysly.
Reagovat
Frick
Kdyby neriskoval, tak by hodil zpátečku. Komunikovali spolu. Mohl se vyvlíknout. Říct, že si spletl datum, nebo třeba že si někde něco zapomněl. Co já vim.

Nemyslim si, že Petra na kurtu x Petra, co otevírá údržbáři (tj. nebude v tu dobu taky vypadat úplně jako strašidlo) by se nějak extra vizuálně lišilo. Jo, kdyby měla vadu zraku a na kurtu měla čočky a při otevření údržbáři brejle, tak by to už možná bylo těžší. Petra ale vadu zraku nemá.
Reagovat
Blondie
Ty jsi jantar. Takže: zvoním na Kvitovou. Otevře mi baba, která je mi povědomá. Trkne mě, že je to možná ta tenistka. Fakt ta slavná, BOHATÁ tenistka? Tady v blbé bytovce? Vypadá, že mi dá šanci dostat se dovnitř. Mám to risknout? Hele, je to fakt ona? Ale kruci, mladá vysoká ženská, to je ale těžší oříšek než staré báby a dědkové. Ok, sice někam píše, jestli jsem fakt údržbář... ale jdu na to! Zkusím to, ty prachy chci. Takže nůž na krk... a... sakra, co děláš, ty krávo blbá? Já tě vůbec pořezat nechtěl... sama si za to můžeš... Ale co teď? Kruci... sakra... takhle to být nemělo. Ta krev je všude... Jo, deset tisíc? Ok, beru, rychle pryč. Snad ta kráva budee držet hubu.
Reagovat
Frick
Když se někdo jmenuje jako ta slavná tenistka, ve městě, kde se často zdržuje ta slavná tenistka a vypadá jako ta slavná tenistka, tak by každýmu, co má IQ 70+, mělo dojít, že to asi FAKT bude ta slavná tenisttka.

Jasně, zase se můžem bavit, že nešlo v tu chvílo o racio, ale o nějaký lovecký instinkt - mít jako svou "trofej" to, že jsem přepadl Kvitovou. Težko říct.
Reagovat
rybicka
Mám souseda, je mu třicet let a honí dřevěnou kačenku o které si myslí, že je živá.

Mohla bych dát kontakt na jeho maminku, byla by vděčná za společnost pro synka.
Reagovat
blixa
Že by měl Frick konečně přítele ? :D To by byl záslužný počin ;-)
Reagovat
d@ve
Aha :D Už jsem pochopil to o tom sousedovi a kačence. :D
Reagovat
Frick
Zda by jí (ne)čekal v bytovce je otázka. Čekat, zda 26 letá holka se bude hrnout do stavby baráky v Hanáckym zapadákově. Těžko říct, jakou on měl šajnu o míře kočovnosti v tenisovym životě.

Asi takto - spíše si nemyslim, že by pro Žondru byla vyloučená myšlenka toho, že Kvitová nemá v Prostějově barák, ale jen byt v renovovaný bytovce.
Reagovat
Blondie
A vám se opravdu NIKDY nestalo, že jste operoval s nějakou věcí / osobou / pojmem, a teprve s odstupem vás trklo, co to ve skutečnosti bylo?
Reagovat
blixa
Zajeď si za ním do basy, přivez mu pár kartonů cigaret a on ti o tom třeba povypráví, když už bez toho tajemství nemůžeš žít ;-)
Reagovat
rybicka
Počet výskytů příjmení "Kvitová" v roce 2016: 243 v celé České republice
Reagovat
rybicka
a vzhledem k setrvalým kecům o Monaku ...
Reagovat
rybicka
Jelikož prší a zápas se zatím nekoná...

Mně došlo, že za zavření toho parchanta vlastně prakticky můžou ti závistivci, co tu a jinde setrvale omílali ty kecy o Monaku :-)

To by tedy skutečně měli naběhnout s dárky do basy za ním! Poškodili ho tím, že jejich kecům uvěřil :-D
Reagovat
rybicka
Respektive vzal za příliš bernou minci. Aby mě tu nikdo nechytal za nepřesné vyjádření.
Reagovat
Frick
Jakože si Žondra myslel, že to nebude "tamta" Kvitová, protože ta přeci bydlí v Monaku? :-D
Reagovat
Frick
Jako v jakym ohledu?
Reagovat
rybicka
No schválně, takový záhadolog to snad dá na první dobrou, ne?
Reagovat
Blondie
Lol, na to, za jakého Colomba se vydává, to Frickovi trvalo. Holt i tady musíme útrpně hledět na zastánce konspiračních teorií. A jelikož už ten bastard sedí a za útok na Peťu se dočkal trestu, tak už se konspiračkám můžeme jen usmívat.
Reagovat
rybicka
Alespoň sedí. To sedí :-). Jinak by opravdu zasloužil "hrdina" rozbít tlamičku.
Reagovat
SwissMaestro
Předsedkyně senátu Dagmar Bordovská řekla, že stěžejním důkazem je výpověď Kvitové, kterou hodnotí jako hodnověrnou a zásadní.

Aha, a to stačí jo? Já si teda taky něco vymyslím. Karma je nicméně zdarma a pro každého. Tenhle případ ani zdaleka nevidím tak jednoznačně.
Reagovat
PetaM
"Já si teda taky něco vymyslím". Ježiši to je blbec :D :D :D
Reagovat
blixa
Demence některých diskutérů na TP je prostě úžasná. Ultrasi, máš tu těžkou konkurenci ! ;-)
Reagovat
Blondie
To seš tak roztomilej. Vlastně ne. Blbej.
Reagovat
com
taky si myslim, ze kdyby se nejednalo o znamou osobu, ale nakou obycejnou mařku, tak by jen vypoved 100% neprosla
Reagovat
FulnekUltras
plus řada dalších nepřímých důkazů a pachové stopy - za komančů už by to bohatě stačilo - to len hentáto kvázi demogratúra si tak perverzne žiada, aby sa zapáchateľ posral ešte aj vnútorne a dobrovolne priznal farbu
Reagovat
smazaný uživatel
Už nevymejšlej.
Stačilo, hň.upe.
Reagovat
vibbi
Ano, karma je zdarma, tak si to pamatuj, nez zacnes rozumbradovat na tp.
Reagovat
ttopi
OK. Zkus si něco vymyslet, včetně detailů. Někam si to napiš. A za měsíc to udělej znova. A za další půlrok třeba znova. A uvidíme, jak moc shodné budou ty detaily.

JEstliže opakovaně někdo vypovídá s téměř 100% shodou, je vysoce pravděpodobné, že to, co vypráví, vychází ze vzpomínek, nikoliv z fantazie.
Reagovat
George_Renel
právě teď na Radiožurnálu - Petra je s rozsudkem spokojená.
Reagovat
rybicka
Čím větší hajzlík, tím víc se lidé nechají oblbnout jeho lhaním a výmluvami.

Za mě, já bych z něj nedělala českého Hérostrata. Daleko víc mně vadí, že má Petra doživotně poškozenou ruku. A ačkoliv i dříve zvládala střílet všelijak, dnes si prostě vždycky vzpomenu, že necítí konec ukazováčku a malíčku. A nakolik ji asi právě následek hamižnosti toho hajzlíka, zrovna třeba stojí ten, či onen fiftýn.

Taky by zasloužil, aby necítil "koneček", parchant! Za mizerných 10 000,-
+ ubohých 33 000,- za léčbu?! Zasloužil by tu ztrátu platit do konce života...
Reagovat
FulnekUltras
Jediné, co mě těší, jsou jeho nejbližší fyzické splátky v "nápravném" zařízení. Jako agresor vůči ženám a důchodcům si tam může být jist více než spravedlivým zacházením veškerého okolí.
Reagovat
spaniel
To je povera...
Reagovat
rybicka
- taky se bojím, ale nevím. Některé zkušenosti mne zatím minuly.
Reagovat
FulnekUltras
njn, vyhnout se v tomto případě občasnému uklouznutí na umývárce, to už chce opravdu pravidelné a vysoké plnění kapes i jiných otvorů - i oláhové musí držet stabilní ekonomický růst
Reagovat
fretek
A za to lhaní má ještě hřích
Reagovat
rybicka
Tak tenhle myslím řeší hříchy, jako písek pod nohama.
Reagovat
Jabadu
Půl roku se muklové nemohli v televizi dívat na tenisovou bohyni. "Tam" funguje jiná spravedlnost a on to moc dobře ví. Proto se kroutil jako had. ... Nu pogodi!
Reagovat
Blondie
A je jasno. Peti už bude mít klid!
Reagovat
smazaný uživatel
Dostal málo, člověk bez charakteru-ubožák a duševní mrzák.
Reagovat
tommr
jj i těch 12 let by bylo málo natož těch 8. Navíc ho zcela jistě pustí po pár létech na podmínku ...
Reagovat
Karlicka
Jsem ráda, že je odsouzen. I tak mě udivilo, že Petra bydlela v bytě, kde není ostraha. Nějaké kamery a zámek dnes nejsou nic. Je bohatá, hezká ...To samo o sobě k ni vábí pozornost těchto individuí.....
Reagovat
lavamancer
no, ona v tom domě bydlela dost na "tajnačku"...
pořád cestuje po světě, podle mě v ČR ani žádnou nemovitost na stálo nemá.
kdyby měla v Prostějově třeba domek, okamžitě by se to rozneslo a bylo by po soukromí.
Reagovat
mendrit
A pokud by se tam zdržovala déle než se bude líbit finančnímu úřadu, tak si ji může vyzvat k doložení evidence jak dlouho se kde sdružuje. Což záleží jen na vůli příslušného FÚ zda jim to stojí za námahu, nebo ne.
Reagovat
blixa
Vyzvat jí může, ale protože je prokazatelně výrazně víc než půl roku po turnajích, tak si ušetří práci ;-)
Reagovat
Holahej
Kriminalisté zajistili stopy na místě činu, v bytě, mimo jiné i pachové?., s tím pachatel nepočítal, 4 různí psi ho následně identifikovali při několika zkouškách a mezi různými figuranty, ti se nenechají obalamutit?..

Pro Petru je všechno velký stres?, bude se bát podvědomě pomsty.
Reagovat
lavamancer
pachové stopy jsou dnes v podstatě "mimo hru".
zde byla stěžejním důkazem výpověď Petry Kvitové, alespoň tak usuzuji z toho, co je k dispozici veřejně.
celý spis znají pouze osoby, které měly možnost se s jeho obsahem seznámit.
a to např. novináři nejsou. soud však ano. a tak je třeba s důvěrou v českou justici respektovat rozhodnutí, zatím nepravomocné, o vině Radima Žondry.
Reagovat
FulnekUltras
kdyby dřív pohraničníci nechodili s vlčáky, tak dneska Sokol a spol. proti psům v důkazním řízení ani neceknou
Reagovat
lavamancer
to nemůžu hodnotit.
znám však rozsudek Ústavního soudu z letošního března.
https://www.securitymagazin.cz/krimi/prelomovy-rozsudek-ustavniho-soudu-pachove-stopy-je-treba-prezkoumat-dle-aktualniho-vedeckeho-poznani-1404062703.html
Reagovat
FulnekUltras
"aktuální vědecké poznání" (nejlépe z Ušákova) už podpořilo i transgenderovou totalitu a spoustu dalších prostou logikou neobhajitelných kravin - takže doposud ještě myslící lidi berou tuto rádoby odborně věrohodnou floskuli s patřičnou rezervou
Reagovat
lavamancer
tak.. ono se tam odkazuje na konkrétní výzkum provedený Českou zemědělskou univerzitou...
je to prostě tak, jak to je.
možná to za pár let bude jinak, ale teď je to zkrátka takto.
obávám se, že se svou argumentací, uvedenou ve vašem příspěvku, byste u soudu neobstál.
Reagovat
FulnekUltras
chápu, že i současný intelektuální výkvět se v kapitalismu něčím živit musí... ;-)))
Reagovat
blixa
Seš magor. Tady jde o rozsudek Ústavního soudu.

https://www.securitymagazin.cz/krimi/prelomovy-rozsudek-ustavniho-soudu-pachove-stopy-je-treba-prezkoumat-dle-aktualniho-vedeckeho-poznani-1404062703.html

Co s tím má společného advokát Sokol ? Vlastně že se ptám, v tvým pomateným rudým mozečku je Sokol za vším, viď :D :D
Reagovat
FulnekUltras
kdyby měly státní úředníci v mozku aspoň procento čichové kvality psích čumáků, nemusely by se soudy zdržovat volovinami a darebáci by měli o to menší manévrovací prostor
Reagovat
George_Renel
Ve věznici s nejpřísnějším režimem. Tak zní rozsudek. Když přičteme zmařené podmínky, posedí si přes deset let.
Dali mu to na spodní hranici, tak mu odvolací soud ještě může přidat.
Reagovat
milik254
Konečně tu budu moct člověk napsat, že Žondra pořezal Petru bez toho, aniž by sem naběhli různí podivínoné s tím, že ještě není odsouzen.
Reagovat
ttopi
Všichni od začátku vědí, že to udělal.
Reagovat
FulnekUltras
V zemi už skoro 30 let ovládané darebáky není divu, že darebák pořád cítí nějakou šanci a jeho otrlost nezná mezí.
Reagovat
Kytka
Odvolací soud mu může přidat jen za situace, že se odvolá i státní zástupce. Pokud se odvolá jen Žondra, přidat mu nemůže.
Reagovat
lavamancer
máte pravdu.
a vzhledem k tomu, že státní zástupce navrhoval trest v délce 12 let, tak se to stát klidně může.
každopádně Žondra se odvolá 100%.
Reagovat
FulnekUltras
jak říkal už tenkrát v koupelně, potřebuje čas... ;-))) vzhledem k násilí na ženě totiž jako mukl není zrovna v pozici, která by mu dovolovala udělat si z pobytu za mřížemi příjemnou fitness rekreaci
Reagovat
lavamancer
souhlasím.
pobyt ve výkonu trestu Radimu Žondrovi poněkud rozšíří... obzory :-)
Reagovat
FulnekUltras
;-)
Reagovat
Carloss
ten případ je fakt divnej. zajímavé mi přijde to, že pokud byla kamera naistalována před zvonkem dveří a Žondra na Petru měl podle její výpovědi zazvonit a ona ho pustit dovnitř, a on v době v době kdy měl zvonit na kameře není, tak to bohužel výpověď Petry dost znevěrohodňuje. rád bych věřil, že ten lotr to udělal, ale logika mi v tom nějak brání.
Reagovat
vojta91
v dnesni dobe, kdyz mas z kazde prepadene vesnicke benzinky super zabery, prijde mi, ze tady neco smrdi..
Reagovat
Carloss
na druhé straně ten identikit celkem na Žondru odpovídá. pokud to udělal on, musel mít akci dopředu velmi pečlivě naplánovanou s tím, že věděl, koho jde přepadnout a jak si zajistit aliby. v jeho neprospěch svědčí i to, že vytrvale zapíral i u jiných případů ze kterých byl v minulosti obviněn. naprosto záhadné by byly i důvody, proč by měla Petra vypovídat nepravdivě, proč by si celý příběh měla vymýšlet?
Reagovat
vojta91
identikit odpovidal i na Hrdlicku..
Reagovat
Fandina
Oni mají v domě kamery?
Reagovat
Carloss
?A jak se tam někdo mohl dostat, když na kameře u vchodu nic není? Poškozená uvedla, že na ni pachatel zazvonil. Nejenže tam nejsem nikde já, ale ani kdokoliv jiný,?ptal se Žondra.
Reagovat
Fandina
Nevím, kde to čteš, tady v článku jsem to nenašla.
Reagovat
Carloss
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-brno-brno-krimi/601227/kauza-napadeni-kvitove-je-ve-finale-obhajkyne-sokovala-zranena-ruka-nemusi-byt-kvitove.html
Reagovat
d@ve
Aha Blesk. :D Tak to mi úplně stačí. :)
Reagovat
ttopi
Záleží co přesně kamera snímá. Pokud pachatel vidí kameru, dokáže se jí při určité snaze vyhnout.

Furt je pro mě větší pravděpodobnost, že prostě zrovna nebyl na kameře vidět, než že by se jeho pachová stopa dostala na teplákovou bundu Kvitové jinak, než osobním kontaktem.
Reagovat
Carloss
hmm, to je pravda. Žondra je zkušenej gauner a moc dobře ví, jak se kameře vyhnout.
Reagovat
Carloss
ale stejně je to divné, že by kamerový záznam nezachytil ani stín postavy nebo tak něco.
Reagovat
ttopi
Navíc přesně info ke kameře podle mě není. Nikde jsem nenašel jasně napsáno, že by kamera snímala prostor před zvonkama dostatečně na to, aby se dalo prohlásit, že se nelze dostat do vchodu a zároveň nebýt vidět na kameře.

A jeho argument, že tu bundu nosí Kvitová po celé republice a nelze to tedy srovnávat s místem činu - sám tvrdí, že Kvitovou naživo nikdy neviděl, ale zároveň říká, že se jeho stopa mohla dostat na její bundu i jinde, než na místě činu. Jednoznačný logický rozpor, kterým se podle mě Žondra sám usvědčuje.
Reagovat
Carloss
jj, to je pravda. žádné větší info o těch kamerách před vchodovými dveřmi domu není. a být obhajobou, tak bych se na tohle tedy zaměřil, pokud by to měl jasný důkaz, že se Žondra v době činu na místě nepohyboval. ale objahoba tohle zřejmě nebere jako dost důležitý důkaz.
Reagovat
ttopi
Stín by byl k ničemu. Zkrátka pokud ta kamera dělá záznam ale nezabírá dostatečně velký prostor, nemá cenu to vůbec řešit, ani pro jednu stranu by to totiž nebyl neodvratitelný důkaz.
Reagovat
spaniel
Nevím o tom, že by zvonkové kamery i nahrávaly.
Reagovat
ttopi
Tak tím spíš je nesmyslný se na to odvolávat ze strany obhajoby.
Reagovat
horska.kraslice
Předpokládám, že před Petrou nebylo možno ten dnešní soud utajit, určitě jí to nějaká "dobrá duše", sdělila. :-( Takže můžu jen doufat, že ji to nerozhodí pro další zápas(y).
Reagovat
spaniel
Myslíš že ji to musel někdo říkat? Ví to pravděpodobně jako jedna z prvních od svého právníka.
Reagovat
Blondie
Samozřejmě, že to ví. Její mluvčí ji informoval, předpokládám, že na její vlastní žádost.
Reagovat
Karlicka
Myslím, že se zmetkovi dává zbytečně moc prostoru. Tím, že si vybral její byt má doživotně zajištěnou "popularitu". Média budou přepisovat každé jeho zpochybnění čehokoli. Doufám, že Petřin zmocněnec provede svou práci dobře a o Žondrovi deset let neuslyšíme.
Reagovat
ttopi
Dobře no. Tak si bundu oblékla až když Žondra odešel. A jak se tam ta pachová stopa potom dostala? Potkali se na stavbě?...

Takhle to dopadá, když se někdo chce z něčeho vyvlíknout a defakto se tím ještě více usvědčí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist