Zdůraznili jsme svou nadvládu, slaví španělská média

7. 12. 2009, 14:44
Aktuality 16
"Nejlepší tým na světě". Tak dnes deník El Mundo v titulku oslavuje další daviscupový triumf španělských tenistů a ostatní tamní listy se přidávají k pochvalným ódám na adresu Nadala a spol.
Vítězný tým (© daviscup.com)

Ve finále v Barceloně porazil domácí výběr české reprezentanty jednoznačně 5:0, když o svém vítězství rozhodl už po sobotní čtyřhře. Další španělský list Sport si proto nejvíce všímá právě čtyřhry. "Výhra Verdaska a Lópeze nad Berdychem a Štěpánkem byla tou nejpůsobivější z těch, kterých Španělsko ve finále dosáhlo," napsal autor.

Velmi důležitý bod získal už David Ferrer, který v pátek večer v pětisetovém dramatu zdolal Radka Štěpánka a zvýšil španělské vedení na 2:0. Ferrer přitom v listu El País přiznal, že po dvou prohraných setech brečel v šatně bezmocností, že mu nic nevychází. "Albert (kapitán Costa) mě povzbudil a řekl, že mi věří, že to můžu dokázat," poznamenal Ferrer. Dodal, že k vítězství mu velmi pomohla podpora z tribun.

Dostal i otázku, zda mu tak komediální hráč, jakým Štěpánek je, neubíral na koncentraci. Podle Ferrera tomu tak bylo dříve, ale nyní už ne. "Všichni ho znají. Je součástí představení. Věděl jsem, že se musím koncentrovat na sebe a vyhrát zápas, ať je jakýkoli... Je důležitější vyhrát zápas než dělat show," řekl Ferrer.

Závěrečné dvouhry už podle listu El Mundo jen zvýraznily jednoznačnou španělskou nadvládu nad českým kvartetem. Domácí tým v neděli odpověděl na podporu diváků v Palau Sant Jordi vysláním nejlepších hráčů na dvorec navzdory "nulovému významu utkání". Český kapitán Jaroslav Navrátil však nepřispěl k udržení vysoké úrovně, když své dva pilíře na kurt neposlal, konstatoval deník.

El Mundo zdůrazňuje, že všechny čtyři "salátové mísy" získalo Španělsko díky týmovému duchu. Na tom se podle deníku shodli všichni zainteresovaní - trenéři, činovníci i hráči.

Sportovní ředitel španělské tenisové federace Jordi Arrese míní, že daviscupové úspěchy jsou vyústěním kvalitní práce s mládeží. "Způsob propojení soutěží v nižších kategoriích, mezi mládeží a ostatními věkovými skupinami, patří k nejlepším na světě. Jde o velmi důležitou práci tenisových akademií, o velmi pečlivou práci ve federacích," uvedl Arrese.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co je to za divné kecy??? Podle mě byla naopak "nejpůsobivější" výhra Španělů ta, kterou zajistil Ferrer, a ne ten debl, i když to zvládli skvěle, ale Ferrer tam nechal všechno a prokázal pevné nervy...asi není moc oblíbený ve Španělsku, no...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Španělé si to zasloužili, o tom žádná,to tu ani nikdo netvrdil, jen si myslím že kdyby se hralo na hardu tak by to nedopadlo 5:0, jenom můj názor na této diskuzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se hrálo na hardu, tak by to dopadlo 4:0 a pátý zápas už by se nehrál...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano vyhráli by jsme, protože španělé by si nikdy nezvolili hard, takže by se to teoreticky hrálo u nás...:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, Monaco, co je za zděšenou teorii??? Nějak jí nerozumím...Tvoje čeština taky není zcela ideální...vyhráli bychom, nikoliv by jsme, cocote!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Upozorňovat druhé na jejich češtinu je ta největší ubohost co může být, kdybych psal bez háčků a čárek tak bys mě taky opravil v každém slovu Jane Amosi Komenský? Myslel jsem že si tu pokecáme o tenise, ale ty si zjevně nepochopil co jsem svým příspěvkem myslel, je pravda že jsem to napsal asi trochu složitě na tebe(myslel jsem to jako humor). Ale hodit mě po gramatické chybě do cocota, to jsem nečekal....Jde vidět co jsi za hovado
Reagovat
D.A.N
Kdyby se hrálo na hardu tak to skončí dle mého názoru jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, sice nevím kdo by asi vyhrál ale tímto výsledkem by to určitě nedopadlo:D
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby, kdyby, kdyby jsme s Portugalcama nehráli na taraflexu ale na antuce..., kdyby pes nesr.l dál by doběhl, kdyby v prd.li byly ryby!

Jděte s těma alibistickýma plkama do háje, elegánovci pošahaní! Prostě jsme prohráli, španělé byli lepší a konec!

------------------------------------------

http://deniksport.blesk.cz/clanek/tenis-davis-cup/84513/nadaluv-pritel-spanele-jsou-zvadle-kvetiny.html
Reagovat
smazaný uživatel
s Argentincema samozřejmě .)))

----------------------------------------

http://deniksport.blesk.cz/clanek/tenis-davis-cup/84513/nadaluv-pritel-spanele-jsou-zvadle-kvetiny.html
Reagovat
smazaný uživatel
Už nemůžu napsat ani co si myslím o Davis cupu? Díky správče. Už si totálně v prdeli synku, chováš se tu jak doma, při tom jsi akorát deb.il z ostravy nic víc. Popřemýšlej nad sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Kasli na neho, ved ono dojde aj na neho na hosanka, ked tu vystavime tu jeho tlamu alebo nejake videjko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vy ho znáte??? Kdyžtak info do Zpráv, please...
Reagovat
smazaný uživatel
Chces mat nocne mory? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím to vážně, yavanna, prosím...
Reagovat
D.A.N
Barney. ty jsi prostě pošahaný a ještě ktomu krypl, který by opravdu potřeboval přes dršku a to myslím z cela vážně ty hňupe!!! Kdy už se odnaučíš lidi urážet ty jeden zmetku! A to jsem na tebe nechtěl regovat, ale žel jinak to nešlo a druhým lidem se omlouvám za vulgaritu, nicméně hlupák barney, který rozumí tenisu, tak jako Gross právům. já jsem tam byl hlupáku na místě a viděl jsem jak ti hráči hrají a nemyslím si, že španělé hráli nějak suprově, nýbrž naši hlavně Berdych hrál jen do stavu 5:5 prvního setu a pak úplně odpadl a co se týče Radka na hardu by toho španěla rozcupoval ve 3.setech a byl by klid. Každopádně hlupáku Barney odstěhuj se do espaňy tam takové mamlasy potřebují a vyliž si snimi řiť však oni to umí před podáním. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist