Zakopalová Wozniackou nezaskočila. V Kodani slaví domácí hvězda

8. 8. 2010, 13:54
Aktuality 10
WTA KODAŇ - Česká tenistka Klára Zakopalová svůj třetí turnajový titul kariéry nezískala. V kodaňském finále podlehla domácí favoritce a nasazené jedničce Caroline Wozniacké 2-6 6-7.
Caroline Wozniacká

Přes porážku se osmadvacetiletá Zakopalová posune v žebříčku dvouhry WTA z aktuálního 51. místa k elitní třicítce a bude na dohled svému životnímu maximu, kterým je 27. pozice z března 2006.

"Ze začátku jsem byla jsem nervózní, snažila jsem se bojovat a postupně se zlepšovala, ale Caroline byla prostě o kousek lepší," řekla Zakopalová při vyhlášení. "Jinak jsem si turnaj moc užila, byl to skvělý týden s finále a těším se sem za rok," dodala.

I s úvodní nervozitou začala Zakopalová duel s domácí hvězdou nadějně, ale brejkbol hned v první hře nevyužila. Set se zlomil za stavu 2-2, česká tenistka chybovala a ztratila pět gamů.

Ve druhé sadě měla Zakopalová naději na obrat. Agresivní hrou si vynutila brejk v páté hře a pak vedla 4-2. Výhodu brejku ovšem ztratila o dvě hry později a o osudu sady rozhodl tie-break. Ve zkrácené hře Zakopalová více kazila a rychle prohrávala 1-6. Stihla ještě odvrátit čtyři mečboly, ale při pátém kapitulovala.

Pražská rodačka Zakopalová hrála své desáté finále dvouhry v kariéře, ale poprvé proti hráčce světové desítky. Vyhrát dokázala jen v roce 2005 v Hertogenboschi a v Portoroži. Dvacetiletá Wozniacká je v tomto ohledu úspěšnější, vyhrála osmé finále z patnácti.

Zakopalová byla letos již čtvrtou Češkou ve finále dvouhry WTA. Lucie Šafářová prohrála souboj o titul v hale v Paříži a Barbora Záhlavová-Strýcová nedosáhla na vavřín na pražské Štvanici při Prague Open. Uspěla tak jen Iveta Benešová v marockém Fezu.

- WTA INTERNATIONAL KODAŇ (Dánsko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (08. 08. 2010)

Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Zakopalová (7-ČR) 6-2 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemám rád poláky, toť vše .......
Reagovat
smazaný uživatel
Nemohla vyhrat,protoze to jeste neumi!!!!!!!(vyhravat)
Reagovat
majkl005
:-D :-D :-D :-D tomuhle se dá jen smát... :-D a kde se to jako učí ? :-D :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Karolin na beton pocitala s vitezstvim,vzdyt si nechala ucesat super uces,aby se dobre vyjimala na fotkach s poharem.Ale neni divu, ze na domacim turnaji chtela vyhrat, Mela ale vsechny zapasy z pekla stesti, vzdyt v kazdem kole vyhrala jen o fous. Ale kdyz je to tolikrat, tak asi umi vypjate konce zapasu zvladat dobre. To uz neni nahoda. Klara je schopna hrat svetove udery. To je dobry prislib do budoucna, ale tech chyb ve stezejni momenty bylo hodne, podani ji take moc nepodrzelo.Navic me bavi, jak se porad tvari, ze proste hraje hrozne,ta beznadej ve vyrazu je moc citelna, Dava souperkam moc najevo, v jakem je psychickem rozpolozeni. Pokerface by ji neskodil.Ten TB byla obrovska smula. Odvratit 4mecboly a prohrat nejtesneji,jak to slo.O to vice mrzely ty zbytecne jeji chyby v uvodu TB a pak ten uder Karoliny na lajnu,kdy jsem myslela, ze je 2:4 a ono skore skocilo na 1:5.No co uz,budme prejici, hrala doma, tak at si to ona i divaci uziji, My bychom byli taky radi, kdyby doma na domacim turnaji vyhrala nase hracka.
Reagovat
smazaný uživatel
Klara toho do budoucna moc nevyužije když už má svá léta za sebou.. přesto jí přeju ještě nějaké ty úspěchy..
Reagovat
kohlik
škoda ale nevadí
Reagovat
majkl005
Klára si to prohrála svou chybou ! 34 nevynucených chyb to je celkem dost....no a ještě když k tomu připočtu že neumí na poprvé skoro vůbec podávat tak z toho výjde tento výsledek :-(
Reagovat
smazaný uživatel
je to úspěch. Má kvalitu
Reagovat
majkl005
tak jasně....úspěch to je....je dobrá, ale chtěl sem tímto jen říct že kdyby nedělala ty zbytečné chyby tak mohla v pohodě vyhrát :-/
Reagovat
smazaný uživatel
škoda toho posledního esa :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist