Zakopalová v deštivém Tokiu postupuje, Záhlavová-Strýcová končí

26. 9. 2011, 16:14
Aktuality 6
Poloviční úspěšnost měly dnes české tenistky na štědře dotovaném turnaji v Tokiu. Zatímco Klára Zakopalová potvrdila proti Urszule Radwaňské lepšící se podzimní formu, úspěšná série Barbory Záhlavové-Strýcové po šesti zápasech skončila. Vítězku nedávného turnaje v Québeku vyřadila bývalá světová jednička Jelena Jankovičová.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová se sice ve druhé polovině léta trápila, po přesunu do Asie se ale začíná zvedat. Před týdnem došla na turnaji v Soulu do semifinále a v Tokiu je po vítězství nad mladší ze sester Radwaňských Urszulou ve druhém kole.

Úvod utkání česká tenistka zaspala, dvacetiletá Polka jí třikrát sebrala podání a první set vyhrála 6-3. Zbytek zápasu už však patřil Zakopalové, kterou nezastavilo ani menší zaváhání za stavu 5-1 ve druhé sadě a která v rozhodujícím dějství prolomila všechna podání své soupeřky.

Po výhře 3-6 6-3 a 6-1 si česká tenistka zahraje na turnaji s dotací dva miliony dolarů o účast ve třetím kole se Shahar Peerovou. Pokud izraelskou soupeřku porazí, pomstí Kristýnu Plíškovou, již izraelská hráčka vyřadila v úvodu turnaje, a vyrovná své maximum z roku 2006, kdy v Tokiu došla do osmifinále.

Tehdy se ještě turnaj Pan Pacific Open hrál v hale, což si dnes diváci v japonské metropoli připomněli. Déšť totiž brzy vyhnal tenistky z kurtů a na několik hodin se pokračovalo jen na centrálním dvorci se zatahovací střechou. Tam odehrála svůj zápas také Barbora Záhlavová-Strýcová, která nenašla recept na bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou.

Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová vyhrála před dvěma týdny všech pět zápasů v Québeku i duel prvního kola po přesunu do Asie, osmá nasazená Srbka už ale byla nad její síly. Česká tenistka rychle ztratila první dva servisy a prohrávala 0-4. Pak se ke slovu dostala i ona a snížila na 4-5, potřetí ale přišla o podání a úvodní sadu prohrála 4-6.

O moc lépe si Záhlavová-Strýcová nevedla ani ve druhém setu. Jankovičová jí znovu okamžitě prolomila podání, další brejk přidala za stavu 5-2 a za necelou hodinu a půl postoupila do osmifinále.

Ve druhém kole vstoupí do turnaje nejlepší česká tenistka Petra Kvitová, jež měla na úvod coby pátá nasazená volno. Wimbledonská vítězka se utká s lucemburskou hráčkou z kvalifikace Mandy Minellaovou.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 2,060.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - U. Radwaňská (Pol.) 3:6, 6:3, 6:1, Ivanovičová (12-Srb.) - Rodionovová (Austr.) 6:4, 6:0, Görgesová (13-Něm.) - Parmentierová (Fr.) 6:3, 6:4, Minellaová (Luc.) - Dateová-Krummová (Jap.) 1:6, 6:3, 6:3, Gajdošová (Austr.) - Marinová (Kan.) 1:6, 6:2, 7:5, Kirilenková (Rus.) - Semaová (Jap.) 6:1, 6:0, Kingová (USA) - Čang Šuaj (Čína) 6:1, 6:0.

Dvouhra - 2. kolo:
Jankovičová (8-Srb.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:4, 6:2, Šarapovová (2-Rus.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:2, 7:5, Bartoliová (7-Fr.) - Moritaová (Jap.) 6:3, 0:6, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
dávají někde bez poplatkustreamy z tokya
Reagovat
a.magerova
Serena Williams - gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak že by se nejsympatičtější české tenistce po bídném létu začínalo opět dařit?
Reagovat
PhePe71
Doufejme :-) Mě jsou nejsympatičtější Klára a Lucka Šafářová :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist