Zakopalová řádí dál, smetla i Pironkovovou

9. 2. 2012, 15:37
Aktuality 20
Dva zápasy, pouhých sedm prohraných gamů a dvě hladká vítězství. Taková je po dnešku bilance Kláry Zakopalové v Paříži, kde česká tenistka smetla i svou druhou soupeřku. Bulharku Pironkovovou deklasovala 6-0 6-3 a postoupila do čtvrtfinále. V něm narazí na přemožitelku Petry Cetkovské Julii Görgesovou.
Klára Zakopalová

Cvetana Pironkovová sice ve svém úvodním zápase v Paříži vyřadila jednu z favoritek turnaje Na Li, ale proti Kláře Zakopalové dnes od začátku tahala za kratší konec. V souboji žebříčkových sousedek Zakopalová podobně jako včera proti Cornetové vyrukovala s nátlakovým tenisem, který na Bulharku platil. Padesátá tenistka světa Pironkovová byla v úvodní sadě jasně horší, ani jednou si nedokázala udržet podání a poprvé v sezoně na jejím kontě svítila na konci setu nula.

Sebevědomě a přesně hrající Zakopalová nepolevila ani na začátku dalšího setu, kdy počtvrté v řadě sebrala soupeřce podání. Až tehdy se Pironkovová vzmohla na odpor, brejk české tenistce oplatila a srovnala na 1-1, ale naději na zvrat v utkání si dlouho neudržela. Další ztracené podání přiblížilo Kláru Zakopalovou postupu mezi nejlepší osmičku, který zpečetila celkově šestým brejkem a po 63 minutách zvítězila 6-0 a 6-3.

Soupeřkou jediné zbývající Češky v soutěži v boji o semifinále bude šestá nasazená Němka Julia Görgesová, jež ve druhém kole vyřadila Petru Cetkovskou.

Brzy třicetiletá Zakopalová prohrála v lednu všechny tři zápasy na turnajích v Austrálii, po návratu do Evropy se jí však začalo dařit. Dvě utkání na jednom turnaji vyhrála bývalá česká jednička poprvé od loňského září.

Výsledky - Paříži (tvrdý povrch, dotace 637.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (ČR) - Pironkovová (Bulh.) 6:0, 6:3, Vinciová (7-It.) - Matteková-Sandsová (USA) 6:3, 1:6, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
vendulkabendulka
1:1 a Klara vede 4:0 ve tretim setu! Moc pekne.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Klare a snad to dotahne o kus dal. Mimochodem, Petra Kvitova oznamila na svych strankach, ze uz od Australie ma zanet achilovky a ze se odhlasila z turnaje v Doha, snad by mela nastoupit o tyden pozdeji v Dubaji.
Reagovat
VlS
ale s tím se nic jinýho dělat nedá. Zánět achilovky osobně bohužel dobře znám.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia Klárika a to ju už odpisujú. Budem držať palčeky aj nadalej.
Reagovat
VlS
Tak koukám na debl a Lucka nehraje nic extra a Klára hraje úplně zoufale, doufám, že se do zítra probere.
Reagovat
VlS
A hotovo, je vidět, že holky nejsou deblistky, spíš si překážely, než pomáhaly.
Reagovat
smazaný uživatel
taky gratulece kláře ale nejvíc mě dnes mrzí konec kariéry fernanda byl to jeden z mích nejoblíbenějších hráčů a také asi muj největší iodl no škoda no:(
Reagovat
smazaný uživatel
Brzy třicetiletá Zakopalová... :-D
Reagovat
VlS
No, nevím proč si Andělka nemohla odpustit to skrblení s UE proti Lucce, dneska jich nadělala habaděj. První set a první část druhého setu byly jasnou záležitostí Andělky a Monika vypadala na sesypání. Pak ale začala Andělka dělat víc UE než winerů a Monika se zvedla. Mám pocit, že jí začaly docházet trochu síly a viditelně ubrala na agresivitě úderů a Monika začala mnoho míčů stíhat a druhý set urvala pro sebe.
Tím asi dala znamení a Andělka zase začala hrát líp a rychleji a vedla už 4:0, jenže pak Anděla odevzdala scvůj servis řadou zbytečných chyb, Monika vyhrála další svůj a začalo to být docela dramatické. Monika udržela servis na 5:2, Monika snížila na 5:3 a podání na zápas nebylo ze strany Andělky vůbec přesvědčivé. Naštěstí pro ni i Monika udělala několik dost laciných chyb a mečbol Andělka haluzově proměnila.
Jsem přesvědčený, že kdybby tak hrála s Luckou, tak dneska hrála Lucka. Jenže na kdyby se nehraje.

Jinak docela pohlednej zápas s krásnými chvilkami z obou stran. Na zajímavost pro labužníky měla asi hezčí kousky Monika, některé její akce byly opravdu lahůdkové,
Reagovat
VlS
Andělka a ne Monika udržela na 5:2 :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem , že bude jednoznačnější průběh, ale jak píšeš, druhý set pro Moniku byl spíš zásluhou chyb a únavy Kerber, než umu Niculescu..Přesto jsem věřil, že ze slaboučkého servisu Niculescu bude Kerber těžit a atakovat ho mnohem více, než předvedla. A bylo hezky vidět, žer když se Niculescu snažila opřít do míče o něco víc, míče létaly metry za base line. Měla být venku už s Jarkou, která je ovšem z formy a ještě UE machine. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš teda starosti! Angelika je stokrát sympatičtější než věčně vykulená Šafářka. Čím dřív na turnaji skončí, tím líp.
Reagovat
VlS
Mluv za sebe
Reagovat
VlS
Neviděl jsem to, hrála Klárka tak dobře, nebo Cvetana tak špatně?
Reagovat
smazaný uživatel
Po brejku Kláře narostlo sebevědomí a hrála opravdu agresivně, Tsvetana byla pasivní, bránila se, ale nic jiného jí snad ani nezbývalo. První set trefovala Klára vlastně vše, Pironkova kolikrát jen zoufale kroutila hlavou.
Druhý set opět brejk, pak re-brejk od Tsvetany, udržený serv a vypadalo to, že se bulharská hráčka zvedne, ale Zakopalová si jen vybrala slabší chvilku. Zbytek setu Klára dohrála s velikým sebevědomím a jsem zvědavý na souboj s Julií..
Reagovat
VlS
Tak to je dobře, mohla by Julii ubrat trochu sebevědomí :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to dobře, Klára to má taky jak na houpačce, ty své výkony. Ale toto jsem opravdu nečekal. Ale Julia bude asi jiný kalibr než Cvetana. Hraje teď fakt skvěle a vůbec bych se nedivil, kdyby to celé vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká Tsvetana? Musíš její jméno komolit po vzoru trapných anglických přepisů? Píšeš tady snad anglicky? V originále je místo Ts písmeno C.
Reagovat
smazaný uživatel
Budu si psát víceméně cokoliv mě napadne, sorry Brozi.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Kláře! Jinak chuderu Bethanii to dnes opravdu bolelo, zranila se na začátku třetího setu, foto viz. http://twitpic.com/8hmv7n
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist