Zakopalová Bartoliovou nezaskočila, pomstít ji může Cetkovská

24. 8. 2011, 21:15
Aktuality 0
WTA NEW HAVEN - Klára Zakopalová proti favorizované Marion Bartoliové získala set, potřetí v řadě ale Francouzku zdolat nedokázala. O své druhé semifinále na okruhu WTA se s Bartoliovou utká další Češka Cetkovská.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová v prvním kole turnaje v New Havenu dokonale otočila zápas proti Pennettaové, druhou výhru během tří přípravných turnajů před US Open si ale nepřipsala.

Po dvou a čtvrt hodinách ji dnes porazila 6-2 2-6 6-1 čtvrtá nasazená Francouzka Marion Bartoliová. Devětadvacetiletá Češka tak nenavázala na dvě předchozí vítězství, kterých s aktuální světovou devítkou dosáhla loni na antuce ve Varšavě a letos v Hobartu.

Pražská rodačka v zápase odvrátila 15 brejkbolů, přesto šestkrát ztratila podání a Bartoliové podlehla po čtyřech letech.

"Byla jsem ráda, že jsem dokázala urvat i tento těžký zápas. Všechno vypadalo dobře. Je to důležité vítězství především pro mé sebevědomí, protože jsem s ní (Zakopalovou) poslední dva zápasy prohrála," řekla Bartoliová.

Svou krajanku Zakopalovou může pomstít Petra Cetkovská, jež bude soupeřkou Bartoliové ve čtvrtfinále. Cetkovská už v Connecticutu vyhrála pět zápasů; po suverénním představení v kvalifikaci smetla Moritaovou a včera si podruhé v sezoně vyšlápla na Agnieszku Radwaňskou. S Bartoliovou jediné vzájemné utkání - před třemi lety na trávě v Birminghamu - vyhrála ve třech setech.

Do čtvrtfinále postoupila i druhá nasazená Na Li. Čínská světová sedmička porazila 6-4 7-6 Marii Kirilenkovou, byť v prvním setu prohrávala 1-3 a ve druhémdokonce 1-4.

Vyhrát poprvé od triumfu na French Open dva zápasy po sobě může proti další Rusce Pavljučenkovové. Ta si poradila s přemožitelkou Hradecké Italkou Vinciovou.

- WTA PREMIER NEW HAVEN -
(USA / Connecticut, tv. povrch, 618.000 dolarů)
středeční výsledky (24. 08. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Bartoliová (4-Fr.) - Zakopalová (ČR) 6-2 2-6 6-1
Na Li (2-Čína) - Kirilenková (Rus.) 6-4 7-6(4)
Pavljučenkovová (8-Rus.) - Vinciová (It.) 6-2 6-4
Medinaová (Šp.) - Vesninová (Rus.) 6-2 7-6(5)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Kondratěvová/Lefévreová (Rus./Fr.) 6-3 6-1  
Chuang/Govorcovová (3-Tchaj-wan/Běl.) - Benešová/Dulgheruová (ČR/Rum.) 4-6 6-0 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist