Záhlavová-Strýcová v Tokiu končí po boji v 1. kole

23. 9. 2012, 08:00
Aktuality 6
WTA TOKIO - Barbora Záhlavová-Strýcová v zahajovacím utkání turnaje v Tokiu neuspěla. Česká tenistka v třísetovém souboji podlehla Italce Robertě Vinciové a na osmém z posledních 10 turnajů WTA končí v 1. kole.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Minulý týden Barbora Záhlavová-Strýcová v Québeku ukončila sérii sedmi porážek, vypadla však ve čtvrtfinále a neobhájila tak loňský titul. Body z minulé sezony neobhájí ani tento týden v Tokiu, kde se před rokem dostala do 2. kola. Letos končí hned v úvodním zápase, ve kterém po 2 hodinách a 27 minutách podlehla 4-6 6-4 5-7 čtrnácté nasazené Italce Robertě Vinciové, se kterou prohrála i čtvrté vzájemné střetnutí.

V prvním setu česká tenistka vedla 4-2, nakonec ale prohrála 4-6. Ve druhém naopak sama prohrávala už 1-4, aby pěti vyhranými gamy v řadě otočila na 6-4. V rozhodujícím dějství pak dokázala dohnat ztrátu tří her a vyrovnala na 3-3, jenže v 12. gamu pošesté v utkání, které se kvůli dešti hrálo pod střechou, přišla o své podání a s turnajem ve dvouhře se rozloučila.

Kvůli dešti se dnes stihlo odehrát na hlavním kurtu pod zataženou střechou pouze pár utkání a toho svého se nedočkala Lucie Šafářová, kterou čeká Bulharka Pironkovová. V příštích dnech Klára Zakopalová vyzve čerstvou vítězku z Guangzhou Su-Wei Hsieh a Andrea Hlaváčková se utká s Anou Ivanovičovou.

Čtvrtá nasazená Petra Kvitová má v úvodním kole volný los a do turnaje vstoupí duelem s Chorvatkou Petrou Martičovou, jež dnes porazila 0-6 6-4 6-3 Andreu Petkovicovou z Německa.

Ve druhém kole je už i bývalá světová jednička Jelena Jankovičová, jež se pomalu dostává z nevydařeného období. V Japonsku dnes porazila dvakrát 6-3 Belgičanku Yaninu Wickmayerovou a v dalším zápase vyzve světovou trojku Agnieszku Radwaňskou Polska.

- WTA PREMIER TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
nedělní výsledky (23. 09. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Vinciová (14-It.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-4 4-6 7-5
Cibulková (12-SR) - Medinaová (Šp.) 6-3 7-6(3)
Jankovičová (Srb.) - Wickmayerová (Belg.) 6-3 6-3
Moritaová (Jap.) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 3-6 6-2
Martičová (Chorv.) - Petkovicová (Něm.) 0-6 6-4 6-3

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
pgbass
Doufám, že si alespoň pořádně zanadávala:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas jsem sledovala jen na livesportu, ale vysledek je dosti kruty, Bara mela problemy ve tretim setu od zacatku, dotahla do shody, pak uz odvracela breakball za stavu 3;4 a matchball za stavu 4;5. Takze urcity posun, ze bojovala a jen se nevztekala, ale pri svem podani za stavu 5;6 mela stav 15:4o, dotahla jeste na 30:40, ale pak uz Roberta treti matchball promenila, No nechtela bych to videt v tu chvili na kurtu, to zase musely, ale pochopitelne, padat stavnata slova z ust Bary, ale opravdu dnes na souperku mela, ale na to se historie ptat nebude.
Reagovat
freeteepek
Zápas to byl nečekaně vyrovnaný. Bez obrázků se to ale těžko hodnotí. V závěru už to vypadalo na tiebreak, jenomže Bára to zas nějak nezvládla psychicky a v koncovce rozhodujícího setu si jasně prohrála své podání. Škoda. Škoda. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak někdo může tenis "sledovat" koukáním na změnu čísel? Tohle je už pořádná vyšinutost, sám se nedívám ani na mizerný streamy, tenis vidím výhradně v televizi.
Reagovat
smazaný uživatel
fakt by mě zajímalo, jak se bez sledování jedné jediné výměny pozná, že na soupeřku měla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist