Záhlavová-Strýcová na třetím turnaji po trestu slaví titul

13. 5. 2013, 07:15
Aktuality 12
ITF TRNAVA - Barbora Záhlavová-Strýcová na třetím turnaji po odpykání půlročního trestu za doping slaví titul. Sedmadvacetiletá Češka uspěla na podniku ITF v Trnavě, kde ve finále porazila Italku Knappovou.
Profily hráčů
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová měla pozitivní test na zakázaný stimulant sibutramin během říjnového turnaje v Lucemburku. Vysvětlila ho tím, že stimulant byl obsažen v potravinovém doplňku.

I když sedmadvacetiletá rodačka z Plzně nehrála šest měsíců, ve světovém žebříčku se udržela v druhé světové stovce. Půlroční trest jí vypršel v polovině dubna, na prvních dvou turnajích se jí ale nevedlo: na podniku WTA ve Stuttgartu nezvládla úvodní zápas kvalifikace proti Lučičové-Baroniové a na turnaji ITF ve Wiesbadenu vypadla v prvním kole se Zecovou-Peskiričovou.

Ovšem minulý týden na turnaji ITF s dotací 75.000 dolarů v Trnavě se dočkala nejen prvního vítězného zápasu od loňského podzimu, ale i prvního titulu od září 2011. 

Česká tenistka na Slovenku postupně porazila Japonku Kawaovou, třetí nasazenou Srbku Vesnu Doloncovovou, sedmnáctiletou krajanku Kateřinu Siniakovou, Aleksandru Kruničovou ze Srbsku a v nedělním finále pak přehrála po setech 6-2 6-4 nasazenou dvojku Karin Knappovou z Itálie. 

V žebříčku WTA se Záhlavová-Strýcová posunula ze 189. na 151. místo. Příští týden se bývalá fedcupová reprezentantka představí v Praze na Spartě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak už je i los..
České hráčky: Zakopalová vs. Falconi
Smitková vs. Larsson
Strýcová vs. Bratchikova
Hradecká vs. Czink
Siniaková vs. Ammanmuradova 166. na žebříčku
Plíšková Kr vs. Meusburger
Šafářová vs. Krunič

Lucka Š. a Kristýna P. se mohou střetnout ve 2. kole, Bára a Lucka H. také..
Reagovat
smazaný uživatel
Amanmuradova, to je ta vysoká... Řekl bych, že její hlavní zbraní je servis a jinak nic moc. Ale mockrát jsem ji hrát neviděl...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj to je ta vysoká a co se oblíká jak chlap :D
Já jsem jí viděl hrát jenom jednou, loni proti Petře ve Wimbledonu, ale řekl bych, že Katka má určitě na to jí porazit :-))
Reagovat
tommr
Katka by první i druhý kolo mohla zvládnout. Už ve čtvrtfinále ale bohužel narazí na Lucku Šafářovou a to bude asi konečná. I to čtvrtfinále by pro ní ale byl úspěch a znamenalo by to další posun v žebříčku ... :)
Reagovat
Fandina
k návratu na kurty a přeji, aby jí už žádné problémy nepotkaly a dařílo se jí. Gratulka Báro. Pojď!
Reagovat
tommr
jj připojuju se. Minimálně do první stovky by se mohla vrátit ještě letos ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
též se připojuju ke gratulaci Báře a jen doufám, že už si takovýhle věci pohlídá a zase se jí bude dařit..
Reagovat
Aresko123
Fetacka ako sa tesila... asi len do prvej dopingovej kontroly ...... potom sa budeme tesit my ostatni......
Reagovat
smazaný uživatel
trapáku...když nevíš co psát, tak raději nepiš nic!!!
Reagovat
Reti64
Báře držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky
Reagovat
Carloss
já též. jsem rád že to vyhrála.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist