Záhlavová-Strýcová: Na trávě hraju ráda, na Schiavoneovou si věřím

21. 6. 2011, 18:27
Aktuality 0
Barbora Záhlavová-Strýcová se těší na zápas druhého kola Wimbledonu s Italkou Franceskou Schiavoneovou. Pokusí se ho ale uzavřít rychleji než dnešní utkání s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou, kterou porazila až po dramatickém boji 7-6 6-4.
Barbora Zahlavová-Strýcová

"Do zápasu jsem nastoupila výborně, vedla jsem 4-0. Ale pak jsem znervózněla, začala chybovat a trošku se to zkomplikovalo," řekla česká tenistka o prvním setu utkání s Wozniakovou, který vyhrála až ve zkrácené hře. "V tie-breaku jsem prohrávala už 3:5. Ani nevím, jak jsem vyhrála," poznamenala. 

Záhlavová-Strýcová uznala, že si trošku pokazila i druhý set. "Nevím, jestli bych uměla vyhrát jednoduše," řekla o vítězství, na které potřebovala hodinu a půl. "Zápas trval dlouho, obzvlášť když jde o trávu, kde jdou utkání rychle," dodala pětadvacetiletá tenistka.

Nejspíš už ve středu ji čeká v druhém kole Italka Schiavoneová, která loni vyhrála French Open a letos byla v Paříži ve finále. "Hrozně moc se na to utkání těším. Pokusím se ho rychleji sfouknout," uvedla.

"Na taktiku ještě moc nemyslím, ale vím, co bych měla hrát," prohlásila Záhlavová-Strýcová. "Hraje jednoruč bekhend. Nehraje tak rychle, abych to nestíhala, takže bude to zajímavý zápas," konstatovala.

Záhlavová-Strýcová tvrdí, že jí Wimbledon vyhovuje. "Ráda hraju na trávě, můj tenis na trávu sedí. A jsem ráda, že po turnajích na antuce už tu je tráva a pak budou betony," podotkla.

Vrátila se také k utkání s Číňankou Li Na na Roland Garros, kde v květnu s pozdější vítězkou prohrála v prvním kole, ale dokázala jí vzít set. "To zamrzí, mohla jsem ji porazit, ona nebyla vůbec jistá. Pak vyhrála celý grandslam. Neříkám, že já bych ho vyhrála, ale zamrzí to, když vím, že na ni mám," prohlásila. "Ale aspoň je dobré, že vím, že s těmi nejlepšími mohu hrát," dodala Záhlavová-Strýcová.

Podobné pocity měla i Petra Kvitová, která měla v Paříži vítězství s Li Na ve čtvrtém kole na dosah. "Vedla jsem 3:0 ve třetím setu. Takové zápasy jsem moc neprohrávala. Prostě to přišlo a vyrovnala jsem se s tím. Přeju jí, že vyhrála," řekla dnes Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist