Z hodinových zápasů by Kvitová ráda udělala trend

2. 5. 2018, 15:13
Aktuality 5
Pět zápasů odehrála Petra Kvitová v této sezoně na antuce a čtyřikrát trval zápas jen kolem hodiny. Naposledy dnes na pražském turnaji WTA Rusku Natalii Vichljancevovou porazila za šestapadesát minut.
Profily hráčů
© Česká sportovní

V prvním kole ve Stromovce potřebovala turnajová dvojka na Terezu Smitkovou 69 minut. Před deseti dny si ve Fed Cupu ve Stuttgartu poradila s Julií Görgesovou přesně za hodinu a s Angelique Kerberovou pak o dvě minuty rychleji.

"To není trend, ale ráda bych z toho udělala trend," smála se osmadvacetiletá Kvitová v rozhovoru s novináři v Praze a doplnila: "Je to jedno. Na čas se tenis nehraje, jak víte, ale na druhou stranu je to dobře. Šetřím tělo a energii."

Výhra nad Vichljancevovou byla pro dvojnásobnou vítězku Wimbledonu jednadvacátou v sezoně. Má tak naději, že naplní představu trenéra Jiřího Vaňka, který by na konci sezony rád u své svěřenkyně viděl 45 až 50 vyhraných zápasů. "Je toho ještě hodně, co musím splnit. Je to velikánské číslo," řekla tenistka.

Rychlé zápasy, které má pod kontrolou, se snaží Kvitová využít a testuje si natrénované věci. Proti Rusce si například pochvalovala variabilitu servisu. "A musím se pochválit také za kraťasy, které se povedly," doplnila Kvitová.

Z pěti nejvýše nasazených hráček už zůstala v turnaji jediná. Jednička Karolína Plíšková se odhlásila a další čtveřice včetně pětky Barbory Strýcové vypadla v 1. kole. "Ženský tenis je poslední dobou nahoru dolů. Tak to prostě občas je. Je to zrádné a antuková sezona začíná, holky si zvykají a zápasy jsou potřeba," uvažovala Kvitová.

Je potřetí v sezoně ve čtvrtfinále a na obou předešlých, v Petrohradu i v Dauhá, si došla pro titul. "Neříkám, že to bude stejné jako předtím, ale cítím se dobře. Tělo drží, což je dobré, ale na antuce je jiný záhul než na jiných turnajích," řekla.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Jan
Sluší jí to na té fotce. Moc.
Reagovat
Pavlis
Je to ze začátku února, když přijela do Prahy s titulem z Petrohradu. Následně zaválela ve Fed Cupu.

Větší obrázek https://i.imgur.com/J3hutF8.jpg
Reagovat
Fandina
Petruška se cití dobře. Podle toho jak hrála včera, kdy jsem tam byla, se ani nedivím. Tam hrála moc dobře a dneska v tom asi pokračovala.
Příští zápas s Katkou, tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
Reagovat
tommr
Petra je na rychlý zápasy odjakživa specialistka. Je to daný jejím stylem hry. Na TF je dokonce vlákno, který je věnovaný zápasům Petry, který stihla za mín než hodinu. Škoda, že si nepamatuju název ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist