WTA vyšla tenistkám vstříc. Přibydou volná kola

10. 11. 2008, 17:55
Aktuality 0
Ženská tenisová asociace částečně vyslyšela námitky hráček, které si stěžovaly na nabitý program v příští sezoně. Podle šéfa WTA Larryho Scotta dostanou semifinalistky některých turnajů volný los v prvním kole podniků, které po nich následují.
Profily hráčů

WTA k tomuto kroku přistoupila poté, co se začaly ozývat hráčky, nespokojené s nabitým programem tenisového kalendáře. "Několik špičkových tenistek vyjádřilo své obavy," řekl Larry Scott poté, co se s nimi setkal na Turnaji mistryň v Dauhá. "Jejich obavy se týkaly dvou věcí. Zaprvé, že nebude dostatečně dlouhá přestávka mezi velkými turnaji, které na sebe navazují. Řím je turnaj pro 56 hráček a hned po něm začíná Madrid s 64 tenistkami. Na podzim je to podobné, po Tokiu následuje Peking. Tyto turnaje na sebe navazují velmi těsně a hráčky se bály, že by během krátké doby odehrály velké množství zápasů," vysvětlil Scott.

Řešení, které WTA vymyslela, je jednoduché: všechny semifinalistky zmiňovaných turnajů budou mít další týden v prvním kole jistý postup. "Dohodli jsme se, že čtyřem semifinalistkám z Říma dáme volný los v Madridu a čtyři semifinalistky z Tokia budou mít volný los v Pekingu. Tenistky, které v Římě a Tokiu odehrají nejvíc zápasů, tak budou mít na dalším podniku o zápas méně," oznámil Larry Scott.

Druhou připomínkou hráček podle něj je, že jim nová pravidla mohou zakázat nastoupit na turnajích úrovně Premier 700. "Udělali jsme úpravy u turnajů v Paříži, Charlestonu, Stuttgartu, Stanfordu a Los Angeles, zrušili jsme pravidlo, že se hráčky mohou zúčastnit dvou z nich podle vlastního výběru. Každá hráčka bude moci hrát alespoň na dvou z nich," dodal Scott.

Venus Williamsovou, která v Dauhá triumfovala, vedle cenného titulu potěšil i výsledek schůzky špičkových hráček s vedením WTA. "Všichni jsme tento týden tvrdě pracovali a myslím, že jsou všichni spokojeni. Nejlepší na tom je, že když budeme mít příští rok pocit, že něco nefunguje, víme, že se můžeme sejít a vyřešit to."

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist