WTA chce změnu antidopingových pravidel

9. 11. 2009, 13:58
Aktuality 2
Roční trest pro belgickou tenistku Yaninu Wickmayerovou a jejího krajana Xaviera Malisse by mohl přinést změnu v pravidlech, která mají zamezit dopování v tenisu. Vedení ženské tenisové asociace WTA chce, aby zástupci Světové antidopingové agentura WADA přehodnotili bod o nezbytném oznámení místa pobytu během turnaje.
Wickmayer Yanina

"Není pochyb o tom, že antidopingový program je důsledný a každý chceme, aby sport zůstal čistý. Ale myslím a společně s ATP věříme, že procedura během soutěží by se mohla modifikovat. Pro antidopingové komisaře je jednoduché sportovce sehnat během turnaje," řekla na Bali během Turnaje šampionek šéfka WTA Stacey Allasterová.

První žena WTA reagovala na roční dopingový trest, který dostala osmnáctá hráčka světa Yanina Wickmayerová z Belgie a její krajan Xavier Malisse za to, že třikrát neoznámili místo svého pobytu.

Allastarová sympatizuje s tenisty, kteří mají potíže během akce informovat o svém denním programu. Sportovec by měl nahlásit WADA každý den alespoň jednu hodinu, kde bude k zastižení. "Hráč do poslední chvíle neví, kdy hraje, kdy bude trénovat," řekla.

Členové WTA údajně společně se zástupci mužské ATP chtějí přes Mezinárodní tenisovou federaci (ITF) dosáhnout toho, aby WADA udělala procedurální změny v pravidle o hlášení pobytu při turnajích.

V dohodu doufá i krajanka obou potrestaných tenistů Kim Clijstersová, která se za ně v 'dopingové' kauze o víkendu postavila.

"Roční trest kvůli tomu vypadá hodně krutý a pro oba by mohl znamenat konec kariéry," napsala Clijstersová na Twitteru. "Možná, že pořádně nedodrželi správný postup, ale taky neměli pozitivní test. Cítím, že se k tomu musím vyjádřit. To, co se stalo Yanině a Xavierovi, je moc, moc nešťastné. Doufám, že se funkcionáři a tenisté dohodnou na lepším řešení toho, aby náš sport zůstal čistý."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
dabelsobul
No ja myslim, ze by to bylo rozumne... Hodina denne by mela stacit. A ne hlasit svuj celodenni program...
Reagovat
Radzha
Ta pusa je fakt drsná :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist