Wimbledon skončil: Vaidišová příjemně překvapila

7. 7. 2008, 09:33
Aktuality 3
Wimbledon viděl obrození nejlepší Češky Nicole Vaidišové. Její postup do čtvrtfinále byl po výsledkové mizérii posledních měsíců, kdy od března jen jednou vyhrála dva zápasy za sebou, příjemným překvapením. Vaidišová si sice pochvalovala nárůst formy i sebevědomí, ale na její hře na londýnské trávě byla patrná nevyrovnanost výkonů.
Nicole Vaidišová

Nejvíce ve druhém kole v zápase s Australankou Samanthou Stosurovou, kdy po hladce vyhraném první setu ztratila devět gamů za sebou. V jejich průběhu působila, jako by zapomněla hrát tenis, místo výborných returnů a přesných úderů trefovala jeden míč za druhým neomylně vedle dvorce, nebo do sítě. Až za stavu 0:3 ve třetí sadě se znovu rozpomněla, co má vlastně na kurtu dělat, a utkání ještě otočila.

Nakonec zopakovala loňskou čtvrtfinálovou účast, a i když nevyužila výhodného losu a vypadla s čínským překvapením turnaje Čeng Ťie, pochvalovala si pozitivní účinky dubnové změny trenéra. Práce Davida Felgatea, kterého si vybrala po odchodu od svého nevlastního otce Aleše Kodata, se projevila na jejím herním stylu. Vaidišová se na londýnské trávě snažila hrát rozvážněji a více na jistotu než dříve.

Výkon Vaidišové však byl jediným výrazným výsledkem českých tenistů. Do hlavní soutěže se jich sice dostalo šestnáct, ale jen čtyři z nich přešli první kolo. Vedle Vaidišové a nejlepších mužů Radka Štěpánka s Tomášem Berdychem se to podařilo jen Barboře Záhlavové-Strýcové.

Pro ni stejně jako pro Berdycha se Štěpánkem skončil Wimbledon ve třetím kole. Berdych nezopakoval loňské čtvrtfinále, když vypadl s výborně podávajícím Španělem Fernandem Verdaskem, Štěpánek se letos už potřetí rozloučil na grandslamu po pětisetové porážce. Přítel Nicole Vaidišové se na poslední chvíli před Wimbledonem zotavil ze zranění mezižeberního svalu a byl rád, že o londýnský grandslam nepřišel. Porážka ve třetím kole s Rusem Michailem Južným, kterou utrpěl především kvůli nevyužívání brejkbolů, ho však sebrala natolik, že v šatně dal volný průchod emocím a rozmlátil všechny své rakety.

WIMBLEDON SKONČIL:

Hledá se nová královna
Federerova suverenita je minulostí

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
změna trenera se si myslim neprojeví hned, ale nyní je vidět, že výsledky se snad dostaví. Ano ukáže to budoucnost - pevně věřím že Nikol neřekla poslední slovo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se zdá,že Nicol výměna trenéra nepomohla a víc ublížila,další turnaj ukáže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist