Wilander: Češi mají šanci porazit i Nadala

18. 11. 2009, 20:00
Aktuality 18
Čeští tenisté mají šanci zaskočit Španělsko ve finále Davisova poháru i s Rafaelem Nadalem v sestavě. Tomáš Berdych může hladce porazit světovou dvojku a Radek Štěpánek je nepříjemný hráč. Myslí si to bývalá světová jednička Mats Wilander, který přijel do Prahy kvůli sobotní exhibici Advantage Tennis.
Profily hráčů
Mats Wilander

"Porazit Španělsko doma na antuce bude velmi složité, ale v Davis Cupu jde o jeden zápas a každý může porazit každého. A už v minulosti se stalo hodně překvapení," řekl dnes Wilander novinářům.

Vítěz sedmi grandslamových turnajů může být skvělým rádcem, vždyť jako hráč pomohl Švédsku získat třikrát "salátovou mísu" a čtyřikrát hrál finále. Méně úspěšný byl jako kapitán týmu. Letos po sedmi letech odstoupil, přičemž jednou dotáhl reprezentaci do semifinále.

Pětačtyřicetiletý Wilander řekl, že Berdych má díky své výšce, síle a dobrému obouručnému bekhendu šanci Nadala porazit. "Berdych může profitovat ze svého stylu a lehce ho porazit. Asi ne v semifinále nebo finále French Open po čtyřech pěti zápasech, ale tady ano. Už ho v minulosti porazil a tady jde o jeden zápas," uvedl Wilander.

Nadal není podle Wilandera horším hráčem než loni, kdy byl skoro neporazitelný. "Ale už se ví, jak na něj. Každý se o to snaží a hraje míče brzy po odskoku a velice ploché údery," řekl Wilander.

Rovněž aktuální česká jednička Štěpánek je podle Wilandera tenistou, který se nesmí podceňovat. "Kdo chce hrát se Štěpánkem? Je houževnatý a donutí hrát soupeře špatně," konstatoval Wilander, který má hráče světové špičky přečtené. Snaží se každý týden sledovat tenis v televizi a sám je komentátorem Eurosportu.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
šance je nízká, ale je tam, oba jejich singlisti (předpokldámám že nastoupí nadal a verdasco pokud se jim tedy v Londýně něco nestane, což jim nepřeji) jdou z hardu, rafa je sice kral antuky, ale handicap to pro oba bude - kdo hral tenis tak vi, jak je ten přechod naročný a to i pro top hráče. V hale bude ta antuka určitě rychlejší, což bude taky jisté plus pro naše borce. Bude hrozně záležet jak budou naši kluci servírovat. Štep i přes velkou fazonu nemá proti nadalovi šanci, rafa zreturnuje prakticky vše a ve výměnách ze zadu je radek tragickej, bude to hodně chodit přes jeho forhand, paradoxně víc věřím tomášovi, který občas s tím svým "trefováním lajn" uspěje (viz olympiada s fedexem nebo i výkony proti nadalovi) navic v DC jakoby nebyl tak nervozni, hraje vic uvolněně - viz třeba zápas s davyděnkem, který sice skrečoval, ale zrovna ve chvíli kdy ho mlel jak malého kluka ( a to i přes silně negativní bilanci). Zkrátka pokud bude prvni singl rafa x tomáš a tom podá nadpozemskej výkon a budeme vést 1:0, tak TOMU začnu silně věřit:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prišiel do Prahy,hraje tu exhibíciu,novinári sa ho pýtali na domácich hráčov a odpovedal slušne a diplomaticky...alebo si myslíte,že povie,že "vaši chudáci nemajú šancu,Španieli im nakopú zadky" ? :-) jasné,že aj on si myslí,že s ČR utrú antuku,ale takto to povedať nemože...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych hladce porazí jen sám sebe možná-svou psychiku. Radek je nebezpečný to ano, ale na antuce o polovinu méně nebezpečný než na koberci v hale. No ale v jednom má pravdu, jde o jeden zápas a třeba jeden bod ze singlu získáme, Radek proti Nandovi má podle mě velkou šanci, ale Rafu asi neporazíme, uvidíme. Na antuce nebude nikterak méně nebezpečnější, je to prostě pan antukář a navíc doma s velkou motivací.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je schopen vybouchnout kdykoliv s kýmkoliv. Ale v DC se výbuchu neobávám, ale "normální" porážka to bude. Když jsem ho viděl s Robredem na posledním turnaji, shrnul bych to do krátkého hodnocení: Výbornej servis, velmi dobré údery od základní čáry, na síti 50% a pohyb hroznej. Tak špatně se snad nepohybuje nikdo z Top 20. Ségře při tenise nadávám na těžkou pr.del, u něj to je to samé.
Reagovat
vojta91
sance urcite Berdych ma podobny styl jako Soderling(silove udery).. a podivejte se jak to dopadlo na FO. pokud Berdych predvede svoje maximum sanci rozhodne ma..
Reagovat
smazaný uživatel
v Paříži byla zcela jiná situace, Rafa má nyní zdraví daleko více v pohodě, je to jen v něm a taky v tom, že nastoupil po 6 měsících do sezony na betoně, nastoupil-li by na antuku, tak obnovení formy se děje daleko rychleji. Soderling navíc chyboval minimálně na FO a to se o Tomášovi říct nedá-v poslední době určitě ne. Naděje umírá poslední, je pravda, že DC je zcela něco jiného, ovšem Rafa s psychikou bude téměř k neporažení i nyní. Tomáš by na něj musel jedině hlavou vyzrát a číst výborně jeho hru jak říká Wilander.
Reagovat
smazaný uživatel
Sry po třech měsících, už píšu z cesty. :D Vrátil se v srpnu pochopitelně.
Reagovat
smazaný uživatel
nechapem ako mozte vobec uvazovat ze tomas porazi rafu to je DC tu treba vyhrat s rafom 3sety u neho doma na antuke!!set mozno tu mu je sila ci taka aku ma sodorling mensia alebo vacsia na nic rafa si ustupi a povodi si kazdeho ako v DC tak v buducej sezone na antuke a to co poti wilander je trapne stale povi nieco co nik iny aby sa jeho prispevky davali na portali akoze nieco co nik iny este nevymyslel ale dufat urcite mozte cez verdaca sanca moze byt hlavne radek moze donutit verdasca ku chybam ked ho bude nutit hrat stale ku ciaram aby radka obstrelil
Reagovat
smazaný uživatel
no může se stát cokoliv, rafů může porazit jak radek tak i berda- síla českého týmu je obrovská. stejnak to bude i s bláznivým verdaskem. a čtyřhru bychom měli mít doma, to je jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
kdysi jsem si ho vážil, ale poslední dobou co názor, to jeden velkej sranec....
Reagovat
weak
Mats mluvi rozumně a narozdíl od tebe s velkou pokorou...

Navíc - asi by se našli ještě nějaké rozdíly mezi karierami Matse Wilandera a Barneyho, ale ty už asi není třeba rozepisovat...
Reagovat
weak
"našly"
Reagovat
smazaný uživatel
Nó, tie jeho tipy na Wimbledon nejako nevyšli :D
Reagovat
smazaný uživatel
jako urcite mame sanci ale myslim si ze se ani tentokrat ve svych tipech netrefi protoze proste nadal je nadal a na antuce a jeste doma no urcite bych nechtel proti nemu hrat:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a to já bych si proti němu zahrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože to je odborník s velkým O!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kééééž by si měl alespoň jednou pravdu v těch svejch tipech. Ale to - Berdych může lehce porazit Nadala ve finále DC na antuce ve Španělsku díky své výšce, síle a obouručnému bekhenndu :)))) - a to vše bez pokoutně přidaného projímadla do čaje? No nevim.

Ale jako Rafa fans to bude snad poprvé, co mu nebudu fandit, si to nedovedu vůbec představit :))_?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist