Wawrinka se odhlásil z Mét a naštval vedení turnaje

15. 9. 2014, 00:37
Aktuality 27
Stan Wawrinka bude za dva měsíce ve Francii hrát finále Davisova poháru, už teď si ale proti sobě poštval řadu Francouzů. Švýcarský tenista přislíbil svou účast na turnaji v Métách, kvůli únavě se však krátce před losem odhlásil. Pořadatele naštval i způsobem, jakým se omluvil.
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka letos vyhrál tři turnaje, když na Australian Open získal premiérový grandslamový titul a na antuce v Monte Carlu poprvé triumfoval na podniku série Masters 1000. Jako čtvrtý hráč světa je nyní žádaným 'zbožím' na všech turnajích a právě na Švýcarovi postavili propagaci své akce pořadatelé turnaje v Métách.

Jenže Wawrinka se před sobotním losem z turnaje ATP World Tour 250 kvůli únavě odhlásil a u vedení turnaje nenašel příliš pochopení. S devětadvacetiletým Švýcarem prý měli dohodu a z jeho rozhodnutí "jsou velmi zklamaní a naštvaní".

"Ředitelství turnaje nepřijalo zprávu o odhlášení Stana Wawrinky. On nás informoval pouze e-mailem, že je unavený a necítí se být konkurenceschopný," prohlásili organizátoři.

Wawrinka odehrál poslední turnaj na US Open, kde prohrál ve čtvrtfinále po pětisetové bitvě s Japoncem Keiem Nišikorim. O uplynulém víkendu přispěl k postupu Švýcarska přes Itálii do finále Davisova poháru, když v pátek smetl Fogniniho, ale v sobotu byl u pětisetového neúspěchu ve čtyřhře. O 'salátovou mísu' budou hrát Švýcaři 21. - 23. listopadu právě ve Francii.

V Métách se kvůli zranění zápěstí neobjeví ani obhájce titulu Gilles Simon. Chybět naopak nebudou domácí hvězdy, které se o víkendu postaraly o postup Francie přes české obhájce vítězství do finále Davisova poháru: šampion z let 2011 a 2012 a loňský finalista Jo-Wilfried Tsonga a vítěz turnaje z roku 2009 Gaël Monfils. Nasazenou trojkou bude Lukáš Rosol, kterého v Métách čeká debut.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
tommr
oblibu si u mě nezískává ani těma jeho gestama na kurtu (viz ilustrační foto) ...
Reagovat
smazaný uživatel
To bych neřek, sám před časem prohlásil, že se s novou rolí nedokáže sžít, nejedná se o aroganci, ale o nastalou nejistotu z hvězdnosti, najednou je tím, kdo musí, ne může jako předchozích osm deset let, holt každý tohle nezvládá, je to lidský, ne každej je terminátor bez pochybností jako velká trojka..
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jeho odhlášení nijak skandální neni, odehrál toho za poslední měsíc dost a na takové rozhodnutí má právo, povinnost má na Masters, ale rozhodně ne na dvěstěpadesátkách. Lze chápat, že je to mrzí, nicméně by to neměli takhle negativně brát, možná že jde i o to, že je to "jen" Wawrinka, kdyby se odhlásil někdo z velký trojky, tak reakce takhle tvrdá určitě nebude a to neni fér..
Reagovat
Titan
Aniž bych se chtěl míchat do mužského tenisu, tak tohle je snad jasné, ne? Turnaj stojí mraky peněz a sponzoři zaplatili jméno Wawrinka. Není Wawrinka, nejsou peníze...:-)
To už je trochu víc, než na naštvání...
Reagovat
taffer
Zrovna tohle gesto z fotky podle mne znamená, že si Stan připomíná, že herně na špičku má, jen je to v té hlavě, aby je porazil. Kdo hraje tenis, tak ví o co jde.
Reagovat
tommr
pro mě to gesto zase znamená přezíravej postoj k soupeři: jsem lepší než ty srabe akorát si to musím srovnat v hlavě a pak tě spráskám kdy si vzpomenu ...
Reagovat
blixa
To vůbec, mě to přijde něco jako "to jsem d.e.b.i.l, kéž by mi ta hlava fungovala" :D
Reagovat
Vojtiik
genialni dedukce tommra:D
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě to gesto znamená, že zvládl důležitej moment v zápase nebo rovnou celej zápas díky hlavě, což by dřív nedal, namachrovanej není ani bejt nemůže, což dokládá jak jeho psychický rozpoložení po výhře na AO, skromný vyjadřování i ohledně toho, že vždycky bude švýcarskou dvojkou nehledě na žebříček a to samý prokázal Rogerovi po postupu do finále DC, když ho s radostí nosil jako jejich hrdinu a sám se nosit nenechal, on byl vždycky spíš stydlivej, něco jinýho byl třeba Tsonga proti Nadalovi v semi AO 2008, tam mě hrozně bavil těma gestama, ale teď je to jinej sympaťák :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kto sleduje Wawrinkove zápasy vie, že toto gesto používa pomerne často a naozaj v tom nie je žiadne hanobenie, či ponižovanie súpera..Skor apeluje na seba, aby sa ukludnil a hral to, čo má hrat a zbytočne nevymyslal..
Reagovat
gigin
To je jasné gesto... Říká si: Tvl, nebratříčkuj se s RF, však víš co to je zač, co se o něm píše na TP.
Reagovat
blixa
No dobře, tak vám řeknu pravdu. Stan mi to prozradil. Znamená to "Všichni jste mentálové ! Hlavně vy na TP !!!" :D
Reagovat
PetaM
Tak to se nedivím, že to dělá tak často :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhľadom na kvalitu Wawrinkovej pleti to nakoniec kludne može byť aj "pozrite, mám ďaľšiu vyrážku"..
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže on to dělá i v zápasech s velkou trojkou, myslíš, takže na ně se taky povyšuje? To je prostě nesmysl, tohle dělal už před lety, když byl ve třetí desítce a bez ohledu na to s kým hrál..
Reagovat
gigin
Dom:
I took me a few days to realize how important that little break is for me. I feel mega fresh both physically and mentally for the first time since ages. Such an intense training block at home can do wonders sometimes. We also fixed my tournament schedule for the rest of my first year on the tour: Tokyo, Shanghai, Vienna, Basle, Paris. Afterwards I entered another event. The basic military service. But I feel well prepared for that after having worked with Sepp Resnik.
Reagovat
a.magerova
http://sport.aktualne.cz/sef-uci-kritizoval-nahy-dres-kolumbijskych-cyklistek/r~1efa81443cea11e4ba15002590604f2e/
Reagovat
smazaný uživatel
Za to kdyby jely v hidžábu tak by mu to určitě nevadilo, v.lovi..
Reagovat
smazaný uživatel
Emailom?..To je trochu pod úroveň..
Reagovat
gigin
Tak ještě mohl zafaxovat ;)
Reagovat
blixa
Poslat SMS .. ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Napsat omluvu na fejsbůk nebo tvitr. To je teď v kurzu.
Reagovat
s7RanG
S tím už mohli počítat. Málo bodů tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl, jsou dvěstěpadesátky na který jezdí i Rafa a Roger, o bodech to vždycky opravdu není, navíc Stan objíždí dvěstěpadesátky pravidelně..
Reagovat
smazaný uživatel
Co by tam Stan dělal, TM má už jistý a hodně zápasů za sebou. není první ani poslední, kdo se kvůli únavě omluví.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím proč s tím mají někteří problém, nejsou to přece stroje, zajímalo by mě co by řekli fotbalisti kdyby měli hrát pětkrát v tejdnu a třeba několikrát za sebou jako tenisti..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist