Výtečný Djokovič smetl Nadala a v Melbourne získal rekordní 7. titul

27. 1. 2019, 09:45
Aktuality 860
AUSTRALIAN OPEN - Novak Djokovič smetl ve finále úvodního grandslamu sezony Rafaela Nadala 6-3 6-2 6-3 a na Australian Open tak získal rekordní sedmou trofej. Celkově si vedoucí muž žebříčku ATP připsal již svůj 15. grandslamový titul. Srb v Melbourne navázal na triumfy ve Wimbledonu a na US Open a vyhrál tak třetí turnaj velké čtyřky v řadě.
Profily hráčů
Novak Djokovič

V rekordním 53. vzájemném střetli se ve finále Australian Open střetávají Srb Novak Djokovič a Španěl Rafael Nadal. Dva nejlepší tenisté současnosti, kteří mají parádní formu.

Ve vzájemné bilanci vedl před dnešním utkáním Djokovič 27-25, poslední souboj loni ve finále Wimbledonu vyhrál 10-8 v rozhodujícím pátém setu. Na tvrdém povrchu Srb neprohrál už 7 zápasů a 14 setů v řadě. 

Na grandslamu se utkali popatnácté a poosmé ve finále. Nadal v grandslamové bilanci před dnešním zápasem vedl 9-5, nicméně z toho 6-1 na antukovém Roland Garros. Na Australian Open se střetli jen jednou - v roce 2012 se po nejdelším grandslamovém finále v historii (5 hodin a 53 minut) radoval z vítězství Djokovič.


Djokovič ve finále dominoval

Statistiky zápasu
Djokovič - Nadal
8 esa 3
0 dvojchyby 2
72 %
1. podání 'in' 64 %
80 %
úsp. 1. podání 51 %
84 %
úsp. 2. podání 62 %
34 winnery 21
9 nevyn. chyby 28
16/18 hra na síti 7/14
5/8 brejkboly 0/1
čas: 2:06

I když se od finálového duelu očekávala strhující bitva, má zatím jednoznačný vývoj.

Djokovič do finálového zápasu vstoupil parádně. Bleskově se ujal vedení 3-0, první čtyři gamy při svém podání získal čistou hrou a během prvního setu ztratil po servisu jediný míček. Zahrál 12 winnerů, udělal jen 3 nevynucené chyby a ujal se vedení.

Pod kontrolou měl srbský tenita i sadu číslo dvě. Opět nečelil brejkbolu, udělal pouze jednu nevynucenou chybu, využil obě šance na brejk a po hodině a čtvrt vede už 2-0 na sety.

Žádná změna nenastala ani ve třetím setu. I v něm Djokovič nad Nadalem dominoval, přestože se Španěl snažil dostat Srba pod tlak a za stavu 2-3 měl při podání Djokoviče svůj jediný brejkbol v zápase. Ten však neproměnil, sám dvakrát přišel o podání a po dvou hodinách hry bylo hotovo. Djokovič zvítězil 6-3 6-2 6-3 a úvodní grandslam sezony ovládl již posedmé v kariéře, celkově vybojoval svou 15. grandslamovou trofej.

Sedmým titulem z Melbourne překonal Djokovič rekord Roye Emersona a Rogera Federera. Patnáctým grandslamovým triumfem odskočil Američanovi Peteu Samprasovi a osamostatnil se na třetím místě za Nadalem a Federerem. Nadal má sedmnáct titulů, švýcarský rekordman Roger Federer jich získal dvacet. Nadal naopak na Australian Open prohrál finále už počtvrté v řadě, neuspěl v něm v letech 2012, 2014, 2017 a letos.

"Nejprve musím pogratulovat Novakovi, který v dnešním zápase předvedl skvělou úroveň a hrál výborně. Děkuji všem, kteří dělají tento turnaj takovým, jaký je. Australian Open je opravdu jedničkou mezi všemi turnaji. Neustále se zlepšuje a jde kupředu, což je skvělé nejen pro nás hráče, ale pro celý tenisový svět," řekl Nadal po utkání.

"Děkuji vám všem za to, že jste nás tu po celé dva týdny podporovali, vytvořili jste skvělou atmosféru. Pro mě je to teď emocionálně hodně náročné. Dva týdny jsem tu hrál skvělý tenis, dnes to ale nebyl můj den. Za poslední rok jsem si prošel spoustou těžkých chvil, překonal jsem zdravotní potíže a teď mám za sebou náročné zápasy. Jsem moc rád, že jsem to zvládl a jsem šťastný, že jsem teď tam, kde jsem," konstatoval Španěl.

"Věřím, že jsem hrál dobrý tenis a že mě tyto momenty posunou kupředu. Děkuji celému svému týmu, rodině a všem, kteří mi pomáhají a jsou se mnou ve všech chvílích mé kariéry. Moc to pro mě znamená. Budu bojovat i nadále, budu na sobě pracovat a těším se na další zápasy. Někdy mě limitují zranění, někdy výkony soupeřů jako třeba i dnes večer (smích), ale udělám maximum proto, abych zvýšil šanci na to, že příští podobný zápas zvládnu."

"Děkuji za to, že jsem tu cítil podporu a lásku, kterou mi dáváte. Těším se zase za rok," uzavřel svůj projev Nadal.

"Děkuji Rafovi za jeho slova. Klobouk dolů předtím, co jsi tu ukázal. Od září jsi nehrál mnoho zápasů, prošel sis zdravotními problémy, ale ukázal jsi, že jsi silný a jsi zpět. Je skvělé, co jsi tu dokázal," řekl směrem k Nadalovi Djokovič.

"Poslední rok byl neuvěřitelně těžký i pro mě. Před dvanácti měsíci jsem podstoupil operaci lokte a teď tu stojím jako vítěz, vyhrál jsem sedm zápasů v řadě a znovu mohu držet tuhle úžasnou trofej. Nemám slov. Je to úžasné," radoval se dojatý Srb.

"Děkuji celému týmu, který při mně stojí. Děkuji své rodině za podporu, kterou mi dává. Stojí pro mě i ve dnech, které nejsou lehké, tolerují mé výkyvy, a to pro mě hodně znamená. Tahle trofej je opravdu hodně speciální a moc si jí vážím."

"Souhlasím s tím, co řekl Rafa, tohle je jednoznačně nejlepší turnaj na světě. Cítím se tu jako doma a myslím, že každý hráč i fanoušek se tu musí cítit skvěle. Celý organizační tým odvádí každý rok skvělou práci a vytváří tak každoročně lepší a lepší podmínky. Díky za to," pochválil Srb organizátory.

"Díky všem, co jste tu. Bez vás by to prostě nešlo. Těším se na příští rok a doufám, že se tu zase všichni uvidíme," dodal Djokovič.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
sobotní výsledky (26. 01. 2019)
• Dvouhra mužů - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 6-3 6-2 6-3
• Čtyřhra mužů - finále •
Mahut/Herbert (5-Fr.) - Kontinen/Peers (12-Fin./Austr.) 6-4 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

860
Přidat komentář
panzer.dragon
vtipnej je ve výsledku i ten tsistipas, jak vychvaloval nadala, že je to jinej level tenisu a tak, ten byl dostal ve finále snad ještě kanára :-) od djokera
Reagovat
smazaný uživatel
Každý zápas je iný. Staré dobré klišé, ale pravdivé. Najmä v tenise.
Reagovat
panzer.dragon
jako jo, ale pamatuješ si tu tiskovku tsitsiho? v kontextě, že chválil hráče co dostal v dalším kole takovou nálož, mi to přijde prostě trochu vtipný, jakože co by teda řikal o tenisu jakej předvádí djoker..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovica porazil, dokonca na prvýkrát.

Porazil Federera, Bautistu. Išiel si na vlne a dostal výprask v prvom kariérnom SF. Bola to pre neho nová skúsenosť, bol z toho trochu vedľa.

To, že dostal Rafa bitku vo finále sa s Tsitsiho skúsenosťou nijako nevylučuje, kedže opat. Každý zápas je iný.
Reagovat
Marduch
Mno podle tebou trvale zastavanych kriterii proste nemůžeš jednou vetou napsat, ze Tsitsi uz Djoka porazil, urcite sam vis proc;-) (tim ale zaroven neříkám, ze by Djoka ve finale urcite nepotrapil vic nez Rafa)
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy zapas je iny a Nole bol urcite viac hratelny v Kanade, nez v Melbourne.
Reagovat
Marduch
GS..
Reagovat
Pe3k
Koukám, že Petržalka ten debakl těžce neunáší ;)
Reagovat
panzer.dragon
El H2H de #Djokovic ante los rivales más destacados de su misma era. * 28-25 vs. #Nadal *
25-22 vs. #Federer *
25-11 vs. Murray *
19-5 vs. Wawrinka *
16-5 vs. Ferrer *
15-4 vs. Del Potro *
17-2 vs. Cilic *
25-3 vs. Berdych
Reagovat
Herbert_Hoover
0:1 vs. Veselý
Reagovat
panzer.dragon
tak snad jedině Jirka, když se teda bude Jirkovi zase chtít :-)
Reagovat
Pe3k
Jediný Federer s ním držel pozitivní h2h až do 35, Nadal do 28.
Reagovat
Mayo
Tak ale Federer je fenomén.
Reagovat
turista
Ano. Však se Djoker po vyrovnání bilance s Rafou zmínil o tom, že o vyrovnání H2H s Nadalem usiloval 11 sezón na okruhu než se mu to podařilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic - Tsitsipas 0:1
Reagovat
Patik
Je to zaujímavé napríklad Djokovič nikdy neprehral s Monfilsom..a Federer naopak prehral..a zase Federer nikdy neprehral s Ferrerom a Djokovič hneď 5 krát.
Reagovat
ttopi
Federer´s H2H:
15-23 vs. Nadal
22-25 vs. Djokovič
14-11 vs. Murray
21-3 vs. Wawrinka
17-0 vs. Ferrer
18-7 vs. Del Potro
9-1 vs. Cilic
20-6 vs. Berdych
Reagovat
ttopi
Jinak super stránka o aktualizovaných Federerových H2H :-)

http://www.rattaggi.ch/federer.html#Statistics

Oblíbení soupeři:
Best plus-minus against
Wawrinka +18 (21-3)
Roddick +18 (21-3)
Davydenko +17 (19-2)
Ferrer +17 (17-0)
Youzhny +17 (17-0)
Soderling +15 (16-1)
Nieminen +15 (15-0)
Gasquet +15 (17-2)
Berdych +14 (20-6)
Seppi +13 (14-1)
Kohlschreiber +13 (13-0)
Lopez +13 (13-0)
Stepanek +12 (14-2)
Karlovic +12 (13-1)
Reagovat
panzer.dragon
jsem na Fedexe pyšnej, aby stále byl uváděnej v diskuzích (viz tahle tady pod mým komentem) i v 37-38 letech jakože aktuální soupeř pro rafu a djokera, to je něco nevídanýho

na wimbledonu druhej největší favorit na titul

a ještě jak si takhle profesorsky na sklonku kariéry povodil ty poslední roky rafana, dělá mi radost
Reagovat
smazaný uživatel
Z princípu.

IW a Miami ukážu, do akej miery bude konkurencieschopný. Na antuke nemá šancu, zbytočne sa zoderie. Každé víťazstvo na Roland Garros, ktoré je tak natlačené na trávnatú sezónu bude pre neho veľmi kontraproduktívne. Pokiaľ ich nebude viac ako šesť, nemá cenu tam chodiť.
Reagovat
panzer.dragon
já myslim, že už AO ukázalo jak je konkurence schopný, za mě je to stále top tenis, defakto bych řek, že bude favorit fedex proti všem kromě djoka a nadala a jestli se dostane k nim tak to nebude, že djok nebo rafa budou výrazný favoriti

to rozhodnutí hrát antuku beru jako vstřícný gesto vůči divákům, jako takový vrácení se do prostředí co ho stálo z mýho pohledu nejvíc nervů a rozloučení se s antukou

prostě zakončení antukový kariéry
Reagovat
Patik
Počkať...naozaj si myslíš že na Indian Wells Miami Wimbledon Shanghai Cincinatti Toronto (Turnaj Majstrov radšej ani nespomeniem)bude Nadal vačším favoritom než Federer ? v ktorom paralelnom vesmíre.?
Reagovat
smazaný uživatel
Istý Kamilos si to zrejme myslí. Lebo, keď som mu gentlemansky ponúkol obchodnú dohodu, tak utiekol štýlom sebe vlastným :)
Reagovat
panzer.dragon
na wimbledonu (a třeba i v cinci ne), tam bude o trochu větší favorit fedex, očekávam, že do toho dá letos všechno na wimblu, ale ano, domnívám se, že před turnajem (krom wimblu) bude mít větší šanci brát titul nadal.. djokoviče má jistýho až ve finále, fedex by musel teoreticky dát nejdřív jednoho a pak ve finále druhýho což už by chtělo trochu zatnout zuby :-)

u fedexe se mi moc nelíbí ten věk :-(, jako 38 let prostě nejde nevidět a brát ho jako jednoho z profi tenistů, tohle je přehled nejstarších hráčů asi do 700 místa

78 14
Ivo Karlović 39.9 CRO3 694 - - - - - -
261 50
Stéphane Robert 38.6 FRA22 173 -60 -80 Launceston R32 - 180 253
306 43
Víctor Estrella Burgos 38.4 DOM3 104 +4 - Cleveland R64 - 109 194
289 8
Jürgen Melzer 37.6 AUT7 133 +1 - - - - -
6 1
Roger Federer 37.4
Reagovat
Patik
Minimálne na IW a Miami by som povedal že tam nemá absolútne šancu vo vyšších kolách (ale ja keď si niečo myslím tak sa stane presný opak len preto že som to teraz sem napísal tak vyhrá obidva turnaje ale teraz k veci).. ten pohyb vo finále a tejp cez pol tela mi nedovolí myslieť si niečo iné..po antuke sa uvidí..tam by som to potom videl možno na nejaký peking a Toronto alebo Montreal alebo kde sa bude hrať obhajuje body tam možno zapne..no podľa mňa toto bude jedna z jeho najhorších sezón.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím. Kdybys někdy (Petržalka), četl rozhovory jiných tenistů, než jenom Nadala a těch kteří ho porazili v posledním zápase, tak bys zjistil určitá fakta, na která přišel Federer s jeho týmem. Rok 2017 byl fenomén, vynechaná antuka totální majstrštych, v roce 2018 chtěli repete, ale ukázalo se, že to bylo špatné rozhodnutí, protože Federer celý rok hledal zápasovou praxi a prohrával téměř vyhrané zápasy z MB atd. Takže antuka 2019 je správné rozhodnutí i kdyby vypadl na všech turnajích v osmifinále, tak je to pořád lepší, než 3 měsíce vůbec nehrát ostré zápasy, ale to bys musel někdy mít raketu v ruce, tohle ve nelegálních statistikách nenajdeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě by to byl zázrak, ale nelze čekat od Nadala úspěchy po FO, když poslední roky prakticky druhou část až na výjimky nehraje, nebo je jeho výkon limitován zraněním. Má to tak celou kariéru. Nikdy bych si nedovolil říct, že Nadal nemá právem titul z TM. Nemá ho proto, že se kompletně zlikviduje na antuce a po USO je téměř každý rok jenom do počtu. Pokud si dobře pamatuji, tak po USO má za kariéru tři tituly z 80ti. To je 3,75% z celkových titulů Rafy. Šanghaj nic, Bercy nic, Vídeň/Basilej nic, TM nic. To prostě není náhoda. Má 96% titulů do USO a kdybych šel více do hloubky, tak minimálně 70-80% je do Wimbledonu. Pro něj je první půlrok absolutně zásadní a pokud bude prohrávat s Djokovičem i na antuce, tak může mít problém.
Reagovat
turista
To vynechání antuky mu loni vůbec neprospělo. Ve Stuttgartu sice vyhrál, ale v Halle to zmastil to finále.
Reagovat
Pe3k
Percentage of SF's made has at this era.

Bjorg 27 majors / 17 SF's ...................63%
Djokovic 56 Majors / 34 SF's.....61%
Federer 75 Majors /43 SF's.... ...58%
Nadal 55 Majors / 30 SF's........55%
Lendel 57 Majors / 28 SF's........50%
McEnroe 40 Majors / 19 SF's....48%
Sampras 52 Majors / 23 SF's....45%
Murray 48 Majors / 21 SF's.......44%
Aggassi 60 Majors / 26 SF's.....44%
Becker 46 Majors / 18 SF's.......40%
Edberg 54 Majors / 18 SF's.....34%
Reagovat
smazaný uživatel
Björk je top.
Reagovat
spaniel
Lendel taky neni spatny. Tretiho necham jinemu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tam vidím double G-point :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude zajímavý sledovat, kam se to u Big3 vyvine. Novakova bilance je poměrně děsivá.
Reagovat
Pe3k
I on půjde s výkonností dolů, otázka je za jak dlouho.
Reagovat
Herbert_Hoover
Novak po letošní sezoně 59/37 = 63%
Reagovat
smazaný uživatel
Což je šílené, vzhledem k tomu, že hrál více než dvojnásobek koncertů ve srovnání s Björk.

Z hlavy ale tipuju, že Roger měl tu úspěšnost ještě o něco vyšší.
Reagovat
Pe3k
Měl 23 semi na gs v řadě a 10 finále na gs v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale já myslel po prvních 56 účastech. A sekl jsem se. Napočítal jsem 32 SF v 56 účastech, takže Novak mu celkem přesvědčivě dává na frak.

Ale zase po 52 účastech měl o 2 SF víc než Rafa.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já napočítal 33 v 57 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, 57. byla SF AO 2013, takže v 56 měl 32 SF, takže to sedí.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: jsem myslel po 55, ne po 52 (jako Rafan).
Reagovat
Herbert_Hoover
Fedex měl ve věku Djokera úspěšnost cca 58%, což se nezměnilo..uvidíme, jaká procenta bude mít Nole v 37 letech :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak ale je hezké, ze se tady srovnává pořad každý i Federerem, který má letos 38. Zažil dvě generace tenistů, takže jsou jeho čísla celkem reálná a daji se srovnat i s těmi, kteří už na tour nejsou. Djokovic s Nadalem přišli po roce 2005-2006 dejme tomu a je otázka, jak dlouho budou hrát. Ta generační výměna je proste na spadnutí a možná i sám Federer zažije třetí generaci hvězd.
Reagovat
Herbert_Hoover
Reálná čísla se dají jednoduše získat porovnáním úspěchů ve stejném či alespoň velmi podobném věku celé big 3 :) Novak v dosažení semifinále nejlepší, pak Roger a následně Rafa. V procentuální úspěšnosti dosažení finále s přehledem nejlepší Rafa, druhý Nole, poslední Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Nicméně v případě Federera stačí málo k výsluní. Dokázal toho hodně využít. Nole má šanci to Dohnat během dvou let, ale zase si nemyslím, ze by vyhrál 5-6 GS, to je strasne moc a pro Rafu je zásadní FO. Pokud by tam letos prohrál, tak to bude mít strasne těžké vzhledem k událostem uplynulých sezón - skrece, zranění. Je to vo hvezdach
Reagovat
Herbert_Hoover
Jak jako hodně využít? Čeho? Absence Rafy a Novaka? No tak to nepochybně..zlatá léta. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano to je ten vás klasicky balzám na duši. Ze vlastně Federer neměl konkurenci do te doby, než přišel Nadal s Djokovicem. Stara písnička.
Reagovat
smazaný uživatel
Boh vie ako to je s percentom dosiahnutia finále, alebo rovno titulu..

Ja trochu tušim jak :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Co se týče finále, tak Rafa drtí na plné čáře :)
Reagovat
turista
To uznáváme.
Reagovat
Marduch
drtí?
Nadal: 25 z 55 = 45,45 %
Djoko: 24 z 56 = 42,86 %
Fedex: 30 z 75 = 40 %
Reagovat
Herbert_Hoover
Máš velmi špatné počty Marduchu :) Když už tak musíš srovnat věkově, vyměřit jim stejný horizont..Rafa to má 24 z 51, Nole 24 z 56, Fed 24 z 58
Reagovat
Marduch
nevim, celkový počet majorů jsem vzal z příspěvku Petříka výše..
Reagovat
Herbert_Hoover
no a to je ta chyba :)
Reagovat
Marduch
já vim:) Jaká je podle tebe základne?
Reagovat
Marduch
jakože Rafovi odečítáš 4 poslední majory, protože je o rok starší Djoka a tím rokem navíc už by byl ve věku 31-32 handicapován? Ale no tak..
Reagovat
Herbert_Hoover
Když pominu fakt, že byl Rafa dostatečně handicapován zraněními a nemožností v relativně ideálním věku obhájit grandslamy, tak ano každý rok po třicítce může sehrát klíčovou roli..čas běžce na 1500 m taky nebudeš srovnávat s časem běžce na kilometr.. :) Je to zkrátka zavádějící :)
Reagovat
Marduch
To uz mi zavani tendencnosti.. u Federera tam to samozřejmě na miste je.
Reagovat
ttopi
Statistika je třeba u Fedexe dost ovlivněna věkem. Zajímalo by mě, jaká byla jeho čísla, když mu bylo tolik, kolik je teď Djokovičovi (ten, pokud bude hrát do 37, bude předpokládám hrát SF méně a méně).
Reagovat
smazaný uživatel
"Jenže podstata věci je ta, že Federer ani Djokovič nemusí drilovat antuku, aby byly v TOP3 žebříčku ATP, hráli turnaj mistrů, nebo sbíraly GS potažmo Masters tituly. Ale pokud Rafa nejede na cihle od jara do léta, tak je dost velká šance, že rok ukončí bez titulu a v druhé desítce. O to tady běží mladý pane"

Kamil, ked si to naozaj myslis...Pod sa so mnou stavit o prachy, aspon o 300e nech to má význam.

Stav sa, ze Nadal bude mat na konci sezóny viac bodov z hardu a trávy, nez Federer. Pod do toho.

Uz tu boli 3-4 takí hrdinovia, co Nadala odpísali. Stavili sa. Vies kolko ich vyhralo?..Ani jeden. Ten blbeček z Ostravy doteraz ani nepriznal prehru a nevyplatil odmenu, zapredal svoju dostojnost za 100korun. Ale to len tak na okraj.

Je to pre teba super výhodné. Nadal, ktorý je bez antuky mimo top 10, ako sám tvrdis...A Federer, ktory je v top3 s perspektivou vyhravat GS. Super kšeft.

V podstate mu stačí byt 10, kedze Nadal bude 11 a horšie. Nemas sa coho báť. Na tráve je navyše Rafa marný, travnate 250+500 nebude ani hrat, to mas ako bonus.

Tak ukáz, ze máš kuráž podpisat sa pod svoje vlastné slová. Ako správny chlap..Ze predsa len nejsi baba, ako si o tebe myslim a máš gule. Či?
Reagovat
Pe3k
Petržalka nezvládá :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petržalka hlavne platí..

Ostrava nezvláda a este k tomu neplatí..

Ale ty si z chudobného kraja, ludia odtial sa živia doteraz najme rybolovom..

Aj na tp chodis podla mna do verejnej internetovej kaviarne..
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
smazaný uživatel
Přátele takto vypadá fanaticky fanoušek Nadala, který neunasi pravdu a statistiky z webu ATP, které jsou podle nej špatně. Uzijme si ho ještě, dokud tady je. Jsi bůh
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, abys měl echtovní jistotu, že má Kamil koule, musíš na svého oblíbeného plejera nejen vsadit, ale taky se jím důsledně inspirovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja predpokladam, ze to bude formalita a Kamil ako charakter prikývne..

Nizsie vypisal Nadalove posledne 4 sezóny na harde, ako smerodajne, co do kontextu buducnosti..Federer je geroj Atp3, ten s predbehnutim hraca druhej desiatky predsa nemoze mat problem. Rafa ma sice 1000b naskok, ale to uz po sunshine double bude vyrovnané..

Kamil urcite netára, a pise co si mysli, stoji si za tym. Je to prirodzené
Reagovat
peRFect
S jakým hcp?
Nebo chceš seriozně srovnávat jedna k jedný 32 a 38 let?Zbláznil ses?
Reagovat
smazaný uživatel
Odratanie antuky pri Nadalovi ti nestači?...

A kedze som velkorysý, k tomu hardu ti pripocitam travu :)

No najma ide o postavenie sa čelom k "svojim vlastnym slovam" od Kamila, ktory tvrdi co tvrdi..Ze bez antuky bude Rafa s velkou pravdepodobnostou mimo top 10 a a Rodzi v top 3..

Tak teda stavit na Top 3 vs mimo top10 je predsa fantastický obchod. Ponukam mu sancu zarobit. Staci sa podpisat pod svoje vlastne slová.
Reagovat
smazaný uživatel
Hochu kdybych se měl s někým vsadit, tak ty to určitě nebudeš. Nejsi schopny ani pochopit můj výklad příspěvku. Automaticky to upravujes jako iPhone smsku bez jakékoliv spetky rozumu. Já jenom říkám, ze pokud Nadal nedá tituly na antuce, tak pro nej bude velmi složité nějaké tituly uhrát s tím, jak Djokovic hraje. A počítat, ze mu Tsitsipas v Montrealu Djokovice vyřadí moc nemůžeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ťa citujem, nič neupravujem :)..Vieš ty, čo je vlastne citát?..

"Když k tomu přičtu jeho abnormální držení rakety a následné generování zbytečného top spinu, tak je vlastně pro Noleho stylu neškodný. Federer je za zenitem, ale i tak mu stačí poslední roky na hardu dobře podávat a chodit na síť a Nadal neuhraje ani set. Je to smutné, ale je to tak."

"Jenže podstata věci je ta, že Federer ani Djokovič nemusí drilovat antuku, aby byly v TOP3 žebříčku ATP, hráli turnaj mistrů, nebo sbíraly GS potažmo Masters tituly. Ale pokud Rafa nejede na cihle od jara do léta, tak je dost velká šance, že rok ukončí bez titulu a v druhé desítce. O to tady běží mladý pane."

"Prostě suma sumárum má Rafa od roku 2015 2 tituly z hardu přičemž ani v jednom případě nepotkal Federera, nebo Djokoviče. Bohužel se prostě ukazuje, že tohle číslo je každý na velmi nízké úrovni a Nadal pro setrvání v TOP5 musí zákonitě obhájit kompletně celou antuku."

"Se zdravým Djokovičem a Federerem + střelci typu Khachanov, Zverev, Tsitsipas a další to bude mít Rafa mimo antuku letos nesmírně těžké"

"Jako myslíš ten Federer, který to má s Djokovicem na hardu 17:20 a poslední zápas prohrál v TB třetího setu v jednom z nejpěknějších utkání za 2018?"
Reagovat
turista
Ať to dopadne jak chce tak nevěřím tomu, že by Novak v roce 2019 vyšel z antukové části sezóny bez titulu. Nějakou tisícovku Rafovi sebere a druhý pohár z RG se taky vyloučit nedá.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jednu tisicku ať si klidně nechá :) Rafa už stejně není schopen vyhrát všechno na antuce a přemohli ho tam už i horší hráči než je Djoker, beru to docela za samozřejmost že něco neklapne. :)
Reagovat
Ondra979
no tak vsechny tisicovky vyhral jednou, takze s tim se pocitat opravdu neda. Ja myslim, ze letos vyhraje jednu, a RG vyhraje pouze, pokud se do finale nedostane NOvak, jinak ne.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
Herbert_Hoover
Antuka je vážně zcela jiný povrch, pokud bude Rafa ve formě, bude to otevřené. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kľučkuješ, krútiš sa, jak taký had na slniečku. Čo je vlastne typické tvojmu charakteru. Ale z toho sa nevykecáš.

Ty proste len tak trepeš, ty tárajko :)..Nadal je pre teba mimo antuky mimo desiatky, Federer v top3, ale nevieš sa ani postaviť za svoje slová. Si proste srá.č, ešte k tomu vykastrovaný. Eunuch Kamil, zoznámte sa.

V podstate si verejne ukázal, že píšeš prázdny obsah, slová, ktorým sám fakticky neveríš, len za účelom dehonestácie rivala. Takúto vážnosť bude mať každý tvoj ďalší príspevok. Som rád, že to vyšlo na povrch :)

Obaja vieme, prečo si to nezobral. Ty Federerovi proste neveríš :)Napriek tomu, že si tu na neho nenapísal slovo pochybnosti. Naopak Nadala, ktorého si tu viacnásobné odpísal a zapochyboval o jeho výkonnosti sa obávaš. Dnes je Nadal na harde a tráve lepší hráč ako Federer. Má výsledky, Roger už len do počtu. To je proste fakt. Tým, že si odmietol stávku si si nakakal do úst (dobrú chuť) a zároveň si to potvrdil. Poprel si sám seba, môžeš byť so sebou spokojný.

Ten Federer, ktorého sa má Rafa akože obávať nie je už aj podľa teba schopný uhrať viac bodov na harde a tráve, ako Nadal :)
Reagovat
woody
No jo chytrak Kamilos, lepsi se nerozcilovat...
Reagovat
Herbert_Hoover
Kamčo, stůj si alespoň za tím, co píšeš a nekruť se jako hadice :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si za tím stojim, nevidím, ze bych svůj názor nějak měnil. Chápu, ze Petrzalka to psychicky nezvládá.

Ad1) Nadal to má s Federerem a Djokovicem aktuálně 0/13 na hardu s dvěmi uhranymi sety
Ad2) Pokud Nadal neobhaji asi 4800 bodu z antuky, tak bude mimo top5
Ad3) Jedine tituly z hardu Nadala jsou tehdy, když neměl ani jednoho z big3 v zápase na turnaji
Ad4) Stojim za tím. Mimo antuku bude mít Nadal problem
Ad5) Nadal to má s Djokovicem na hardu asi 3/17- nevím teď přesně, Federera jsem ti napsal

Takže co je pointa
Reagovat
smazaný uživatel
Dodatek k jedničce. Myslím samozřejmě poslední zápasy
Reagovat
Herbert_Hoover
ad 1) aktuálně? jako odkdy dokdy? od pondělí do pátku? nebo od ledna do září s výjimkou přelomu května a června?
ad 2) tak bude mimo top 5 nebo mimo top 10?
ad 3) jaké tituly? odkdy do kdy? páč třeba 2013 porazil Noleho ve finále USO..tak aby to bylo jasnější, jaká podmnožinka tě vcucla :)
ad 4) problémy mají všichni mimo svůj dominantní povrch nebo máš dojem, že Fedex nebo Nole nemají mimo hard problém? někteří mají problém už i na svém dominantním povrchu :)
ad 5) nevíš teď přesně, tak až budeš vědět, tak písni :)
Reagovat
smazaný uživatel
1) poslední vzájemně zápasy
2) To není podstatně. Pointa je, ze body z antuky tvoří významnou část jeho porce za cely rok
3) Posledních 4-5 let, což je pro mě osobně vypovídající. Výsledky z roku 2006 neberu v potaz, to děláte jenom vy tady
4) irelevantní. Rafa je na hardu proste poloviční, to je cista pravda.
5) Mrkni na to sám, budu se mýlit +- jeden zapas
Reagovat
smazaný uživatel
5) 4/16
Reagovat
Herbert_Hoover
A proč pro tebe není vypovídající rok 2013? Je zajímavé, jak se mu vyhýbáš obloukem, jako když procházíš kolem hodně smradlavého bezdomovce..
Ano, Rafa je na hardu poloviční stejně jako ostatní mimo svůj dominantní povrch a i jejich body na dominantním povrchu (světe div se) tvoří významnou část.
Rafa bude mít problém teprve až skutečně vypadne z top 10 a na GS nebude pravidelně dosahovat na semifinále. Zatím je na tom velmi dobře a problém má spíš Kamilos s tím, že Rafa vlastně žádný problém stále nemá :) Jinak pokud bereš i pět let nazad, tak by sis měl tu statistiku poupravit, protože 2014 prohrál Fedex s Rafou na hardovém GS :) Novak to má s Rafou na hardu 16:4? Odkdy? :)
Reagovat
spaniel
?Ano, Rafa je na hardu poloviční stejně jako ostatní mimo svůj dominantní povrch a i jejich body na dominantním povrchu (světe div se) tvoří významnou část.?

Toto neni pravda.
Reagovat
Herbert_Hoover
U Rogera záleží jestli za dominantní povrch považujete trávu nebo hard..s body z trávy samozřejmě nemá šanci získat majoritu, i kdyby sebevíc chtěl :) To by se musel zúčastnit jen té trávy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě Udelas kolik? 2750 bodu maximálně. Je moc minoritní. Za mě chybí na trávě Masters. Ne kvůli Federera, ale proste si to jako počátek tenisu zaslouzi. Roger není nejĺepsi travar jen proto, ze má 8 Wimbledonu. Federer je nejlepší v hale, vždy byl. Na krytých dvorcích má tu bilanci nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
A obecně jeho styl hry trosku trpí modernizaci tenisu. Kurty se zpomalují, odskoky zvyšují tak, aby ty zápasy byly delsi a atraktivnější pro diváky na stadionu a u obrazovek. Diváci chtějí dlouhé bitvy a ty na trávě až na par výjimek neudelas. To je ten problem.
Reagovat
Herbert_Hoover
No záleží kdo s kým hraje :) Jinak Roger je možná nejúspěšnější v hale ale tam sehraje ročně tři turnaje, chybí GS..to tu bilanci ovlivňuje..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za halový GS se dá z části považovat i turnaj mistrů. Máš tam 1500 bodů max a od začátku hraješ prakticky s nejlepšími hráči roku, což se na GS stane nejdříve v QF. Je to druhý největší big title na okruhu a Federer jich má 6.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nedá..best od five nenahradis a 127 soupeřů v main draw taky ne..na TM nezvladnes zápas a pořád můžeš v klidu postoupit..dokonce se dá postoupit i se dvěma prohrama..je to něco jiného :)
Reagovat
ttopi
Ale dá. Kvalitou určitě jo. na GS sice hraješ více kol a nesmíš prohrát, ale opravdu solidního soupeře tam (obecně) potkáš až ve ČF. Kdežto na TM máš již ve skupině (většinou, když nejde o až moc náhradníků) soupeře z TOP 10. Není to na 5 setů, ale o to těžší je to vyhrát, když jsi 0:1, což je třeba taky počítat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Máš širší pole, tedy stoupá šance, že narazíš na někoho, kdo se hecne už i ze začátku, na koho nenajdeš recept, s kým ses nepotkal doposud..standardně není u top hráčů plná koncentrace v prvních kolech, zatímco hráčům třetího a dalšího sledu stoupá motivace s pohádkovými prize money..je zkrátka rozdíl mít pole o 128 hráčích a tři borce ve skupině, kdy je větší šance, že narazíš na ty, kteří ti sedí nebo alespoň dva z nich (téměř jistý postup) a kteří ani nejsou nějací echt halaři, což se stává..kdežto na GS se otevírá prostor pro větší konkurenci..samozřejmě nechci znevažovat úspěch na TM, ale s GS se to porovnávat nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer vyhrál TM v roce 2003, když se hrálo na 3 sety, takže má pátý GS? :) Jasně, že nenahradíš best of five, ale kvalitativně je to lepší, než první kola na GS, které většinou pro big3 bývají formalitou. Jde hlavně o ty body, které se GS nejvíce přibližují. Ale samozřejmě to halový GS není a nebude. Mě by potěšil Masters na trávě, to je jediné, co mi chybí ke spokojenosti. Stačilo by jej udělat např.z Halle, ale tam jsou jenom dva kurty,Queens by to pobral, nebo předělat jednu antuku, popř. vyřadit Toronto, to je takový turnaj k ničemu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Na tři sety se hrálo jen finále, ale určitě bych to na TM vrátil :) Klidně bych byl i pro best of five ve finále Masters :) Nicméně trend je přísně proti tomu..
Tak chápu, proč zrovna Canadian Masters, když tam má Roger jen dva tituly a nejednou vynechal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to střelil od pasu a když jsem to odeslal, tak jsem si uvědomil, ze to hned proti mě pouzijes. Spíše jsem to bral tak, ty turnaje jsou strasne vedle sebe a ti nejlepší většinou hrajou buď ten, nebo ten (Cinci). Obecně by šlo udělat totez co v Kanadě. Jeden rok Masters v Queensu a druhy rok Halle. Na stridacku WTA a ATP.
Reagovat
spaniel
Je to neco jine. Jiste. Je to mezi GS a M1000.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo klidně ať je, aj tři Masters, aspoň pak už budeme moci srovnávat antuku s trávou, zatím nelze :) Vyhrát jeden GS a 250tku v rozmezí 4 týdnů je pořád snazší než vyhrát GS a 2 Masters v rozmezí 5 týdnů.
Reagovat
smazaný uživatel
To je holá pravda. Tráva je na okruhu pouze pro účast. Pomalé hardy za chvíli zničí cely tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosím ťa, veď je to úplny deb1l.

Aktuálne to má 0/13 s Fed a Djokovicom. On si asi myslí, že Federer má aktuálne 32r. Do škatuľky strašiaka nasilu dáva Federera, ktorý je Nadalov životne obľúbený súper s výnimkou jednej, dvoch sezón, ktoré sú mimochodom dávno neaktuálne. To jeho aktuálne je úplne mimo, aktuálne teda Djokovic podla neho nemá asi na antuke šancu, keďže posledné dve sezóny s Nadalom na antuke nevyhral. Veď ten chlap sa vôbec nerozumie tenisu.

Presne, ako si napísal. Jediný Kamilin problém je, že Rafa nemá problém. Práve preto sa aj vyhol stávke a poprel svoje vlastné slová. SRAB. Je si vedomý, že staviť na Federera voči Rafovi, a to kdekoľvek je dnes ako preferovať starého, škaredého, polochorého Poníka vo Velkej Pardubickej, ktorý by nedokríval ani k Taxisu. A on sa ide zaoberať Nadalom a dehonestovať ho, akože ako on bude mimo top 10 voči Federerovi. Plytké, veľkohubé, bohapusté táraniny.

Rafa je dnes favorit všade, kde príde, minimálne má lepšie výhliadky ako Federer, takže Švajčiar by v nejakom výpočte ohrození vôbec nemal figurovať. A keď chce ten kastrát o niekom pochybovať, mal by sa pozerať vzhľadom na poslednú sezónu, skôr smer Bazilej.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rogera charakterizuje výmluvně pojem SABR, Kamilose SRAB, to prostě není náhoda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, to áno...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vezmi kapesnicek a bez do vankusku. Je hodně hodin trololo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pořad žiješ z čísel. To je tvůj problem. Jsi tak posedlý svým idolem, ze popiras realitu. Tvůj idol na hardu uhrál za posledně dvě sezóny tužku. Nebýt lucky losu na USO, tak se spokojí s Acapulcem a Torontem. Nevím, co budeš dělat až Federer ukončí kariéru.
Reagovat
smazaný uživatel
"Ty jsi jediný člověk na světě, který zpochybňuje statistiky ATP"

"Tvůj idol na hardu uhrál za posledně dvě sezóny tužku"

Dvakrát finále AO, finále Miami/Šangaj/Acapulco, Vyhrané USO a Peking a to všetko pri v podstate vynechanej a premarodenej sezóne 2018. Myslím si, že môžeme byť spokojní.

Človeče, "chlape". Spôsob akým sa tý dokážeš zošmiešniť, to by sa malo vyučovať. Prezentuješ sa jak houno na lopate, ale myslíš si, že si torta.
Reagovat
spaniel
Proc pises i statistiky porazenych?
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Nadal uhral za posledné dva roky na harde tužku?...

Podľa mňa len ťažko by si hľadal dva úspešnejšie roky v sérii, čo do % vyjadrenia víťazstiev vs. účasti. Alebo počtu bodov v kontexte zúčastnených podnikov.

Holt, Kamila.
Reagovat
Roger_Federer
Koho zajimaji porazeni, tebe nikdy.
Potom byszacni musel zapocitavat Federerovi 5finale RG a uznat jeho kvality na antuce ze?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand v pravém světle. Nadalova finále jsou úspěchy, Federerovy finále jsou debakly a špatná sezóna. Ty jsi zralý na léčení.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si za tím stojim, nevidím, ze bych svůj názor nějak měnil. Chápu, ze Petrzalka to psychicky nezvládá.

Ad1) Nadal to má s Federerem a Djokovicem aktuálně 0/13 na hardu s dvěmi uhranymi sety
Ad2) Pokud Nadal neobhaji asi 4800 bodu z antuky, tak bude mimo top5
Ad3) Jedine tituly z hardu Nadala jsou tehdy, když neměl ani jednoho z big3 v zápase na turnaji
Ad4) Stojim za tím. Mimo antuku bude mít Nadal problem
Ad5) Nadal to má s Djokovicem na hardu asi 3/17- nevím teď přesně, Federera jsem ti napsal

Takže co je pointa.

Pointa je tá, že si úplne v lese, nemáš gule, za to hlavu máš v oblakoch.

a) Bilancia s Federerom je úplne irelevantná.
b) Nadal od USO nehral, takže body chýbajú. Si zabudol dodať, že áno. Zlatý. Nadal bude v top5 úplne bezpečne aj bez antuky.
c) Ďalší srandovný bod. A Federerov veľký titul po skalpe Djokovica je ktorý?..USO 07?..Len úplny mimoň môže poukazovať na taký bod, neuvedomujúc si, že jeho koň je na tom ešte horšie.
d) Problém, skončiť v TOP5?...Veď si to sám nemyslíš :)
e) Zle myslíš.

Pointa je tá, že trepeš a od chlapa máš ďaleko ako Rakúšanka Conchita Wurst.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrzalsky sefik, tobě něco vysvětlovat je úplně zbytečne. Ty jsi jediný člověk na světě, který zpochybňuje statistiky ATP a jenom hledas podmnozinky, aby ti to vyšlo ve tvůj prospěch. Ale hlavně, ze te to baví a jsi šťastný.
Reagovat
smazaný uživatel
Som šťastný, keď vidím ako lapáš po dychu :)..

Škoda, že som nevidel tú pokrčenú grimasu, keď si musel narýchlo prekombinovať svoje vlastné slová, aby si z toho vyšiel ako čo najmenší SRAB :)
Reagovat
Herbert_Hoover
A pak že je těžké si najít na okruhu skutečné přátele..

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/51124178_1997215660397086_7683150705279893504_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=dbbddf85257210aded01051d42b1a6c0&oe=5CC0E1ED
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo hledá, najde. A Rafa to našel i poslepu.

Otázka zní, zda skutečně hledal "kámoše", nebo jen pohmatem zkoumal, zda onen nadčlověk nemá 3 koule či víc.
Reagovat
Marduch
nehledal bych za tím žádnou senzaci.. prostě si chtěl s konečnou platností ověřit, jestli se grenslemy dají vyhrávat i bez zařezávacích trenclí.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nebo si naivně myslí, že se dá Roland Garros vyhrát i v zákulisí..
Reagovat
smazaný uživatel
Zahrál sexistické prasátko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafuv coming out, konečně
Reagovat
smazaný uživatel
Možná je na čase připsat trochu zásluh i Novakovi. Po kurtu si ho vodil, kam zrovna chtěl -- jak zkušený toreador býčka.

Jak můžem vědět, že mu nezašeptal něco návodného i do ucha.

Třeba "teď mi sáhni na koule ty bejku, vamos!"
Reagovat
Roger_Federer
si, ze Djokovic v teto forme nepozbira i nekolik antukovych titulu je slabomyslne.
Reagovat
Herbert_Hoover
Myslet si v roce 2011, že Nole v následujících třech sezonách vyhraje celkově jen tři GS, bylo možná taky slabomyslné.
Reagovat
Roger_Federer
Ze forehend spatne kouse Rafikovo pomale odchazeni.:)
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/IsjgbNxLG8o

Pokud jste si mysleli že ten včerejší zápas byla demolice, podívejte se jak Nadal dostal 6:0, 6:1 od Mudra Yuzneho ;)
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/9D3Jf-NT-DE
Reagovat
Stan_Borowitz
On myslím není doktor, ale filosof... už od pohledu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tedy ne MUDr. ale něco jako PhDr. Južný.
Reagovat
turista
Ano, Južný je filozof.
Reagovat
Herbert_Hoover
Plukovník byl velký tenista, ale dokázal by to samé předvést proti Rafovi i o chladné deštivé noci na stadionu ve Stoke?..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby včera borci hráli na RG, Djokovič by byl vyhrál -- a pořád ve třech.

Chápu, že povrch zvýhodňuje styly a hráče, ale nesmaže rozdíl dvou tříd.

Stan tady vzpomněl jaro 2008. Ano, mezi FO a W je jen měsíc. Ovšem i tak se stihlo něco málo udát. Federer jasně vyhrál Halle a Nadal vylítl tuším v semifinále Queensu s Lopézem.

Takže důvod k optimismu měl spíš Roger.

Finále Wimbledonu se pak odehrálo na Federerově povrchu. A přestože Rogerovi fandové si rádi namlouvají, že to Federer mohl vyhrát, nebo že byl dokonce "lepší" a prohrála mu to psychika, z mého pohledu (a ten mač jsem sledoval i v reprízách), byl jednoznačně lepší Nadal, který to mohl a měl ukončit ve třech setech.

Vedl 2:0 a v TB třetího setu snad 5:1. Podobně nebo snad ještě líp to měl rozehrané v TB čtvrtého setu. Ve skutečnosti psychika byla to jediné, co tehdy Rogera drželo ve hře, i když vůbec nepochybuju o tom, že finále FO ho šíleně zpražilo. Podstatné ovšem je, že věrohodně demonstrovalo tehdejší rozložení čistě tenisových sil na ose Federer-Nadal. A jak jsem napsal výš, povrch nesmaže rozdíl dvou tříd.

Djokovič by včera Nadala zdemoloval i na pomalé antuce. A není mu 22 a nikdy si Nadala neidolizoval, takže kdyby nad ním za stavu 2:0 na sety v TB třetí sady vedl 5:1, prostě by ho dorazil.

Chápu Rafovy fanoušky a taky chápu, že se musí něčeho chytit, ale antuka sama o sobě nebude všehospásná. Nadal se musí fest zlepšit a Novak se musí trochu zhoršit. Jinak to na konci jara bude vypadat stejně, jako by to bylo vypadalo včera -- kdyby se hrálo na cihle.
Reagovat
kubiik
Hele na antuce je Rafa úplně jinej hráč. Má tam daleko jiný sebevědomí a Djokovič to ví. Jasně včera mu tam padalo všechno a Rafa působil, jak kdyby se poprvé dostal do finále. Co je ale dle mě alfa a omega u Rafy je pohyb. A ten už prostě není tak dobrej, jak v minulosti. Spolu s věkem jsou i horší reakce. Ale Rafova hra je hodně založená na pohybu. Když je někde o chvilku později je to dost vidět. Když člověk mrkne, jak všude lítal jak motorová myš ještě 10 let zpátky, tak se tomu snad ani nedá věřit. Dnešní Rafa se to snaží vyvážit agresivitou hry a zkracovat výměny. Jenomže to pro něho prostě není přirozeny. Musí se to učit a tvrdě drilovat, aby byl konkurenceschopnej. Djokovič má samozřejmě taky hru založenou dost na pohybu, ale má prostě jinou stavbu těla a zatím drží. K tomu má samozřejmě chirurgicky přesnou hru, kterou dovede pinkat, ale i hru zrychlit a ukončit winnerem. Čili ano určitě má dle mě teď větší šanci Rafu porazit na antuce na 3 vítězný sety než 5-10 let nazpět. Ale že by ho smázl ve 3 tomu bych se hodně divil.
Reagovat
Patik
Osobne súhlasím s každou vetou..čo by som k tomu dodal ešte že Nadalova hra už lepšia ale nebude..starého psa nenaučíš novým zvykom..zlepšil servis je rýchlejší ale jeho servis bol predtým na jeho pomery dosť pomalý.. takže po zmene podáva ako priemerný hráč čo teda konkrétne pre Djokoviča neni žiadny problém..a ako povedal Moya ..Rafa nedokáže byť ako Federer ..jeho hra a štýl hry a úderov niesu stavané nato aby ukončoval výmenu winnerom po servise alebo po jednej dvoch loptách ale snažia sa natom pracovať..a zaujímavé ako napríklad spomenula aj Schettová včera že ten Rafov forehand už má Djokovič skvele prečítaný že už to neni pre Djokoviča hrozba že Novak presne vie ako má proti tomu hrať..takže ja to vidím jednoznačne..bude sa opakovať rok 2011 čo sa tejto dvojice týka.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě pravda. Včera bylo více, než jasné, že Nadal na Djokoviče neměl zbraně. Ani jeden jeho úder nebyl tak dobrý, aby Djokoviče dostal pod tlak. Nadal hraje na tvrdém povrchu prostě nedůrazně, často jsou to slabé míče a tím, že prakticky vynechává BH po čáře a hru na síti, tak jsou v jeho repertoáru dva silné údery, BH cross a FH inside out. Djokovič mu tyto dva trumfy rozebral a Nadal neudělal v zápase ani prd. Jeho tenis je strašně silový a tohle bude s přibývajícím věkem jenom horší. Když k tomu přičtu jeho abnormální držení rakety a následné generování zbytečného top spinu, tak je vlastně pro Noleho stylu neškodný. Federer je za zenitem, ale i tak mu stačí poslední roky na hardu dobře podávat a chodit na síť a Nadal neuhraje ani set. Je to smutné, ale je to tak.
Reagovat
Patik
Ešte čo by som k tomu povedal že začína zaostávať v pohybe samozrejme zlepší pohyb bol po zranení sú tam rezervy ale vek nezastavíš..a ten dobrý pohyb je základom jeho hry a svoju hru nevylepší natoľko aby si vykompenzoval slabší pohyb..urobili to s Tonym dobre spravili antukový stroj top spin forehand skvelý pohyb raketa dokonale spravená na veľké rotácie ale nemysleli dobudúcna teraz mu to bude myslím si že viac škodiť ako prospievať.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak sa na antuke nehýbe tak dobre ako na harde. Naopak Rafa samozrejme lepšie...Djokovic je sice rychlejsi a mrštnejší, ale antuka je dost o kĺzaní a myslim, ze Rafov pohyb na nej moze byt stále efektívnejší, nez Noleho...Posobi prirodzenejsie a stále dokaze velmi vela uhrat z defenzivy.
Posledna antuka ale skoncila pred 8 mesiacmi, takze uvidime aky obraz ponukne nová sezóna.
Reagovat
turista
I na antuce Rafa dává přednost tomu míček doběhnout než doklouznout. U Novaka je to úplně naopak. Ten doklouzává na antuce maximum možného a doklouzává i na hardu to co nestíhá doběhnout. Takže si nemyslím, že byl byl Novak na antuce v nějaké nevýhodě. Snad jen v tom, že Rafovy topspiny na antuce jsou obrovsky účinné. Koneckonců Borg a Vilas je taky používali a byli díky nim dávní králové antuky. Djokerovy placky jsou na antuce menší hrozbou než ty Rafovy topspiny. Djoko se ale celkem úspěšně snaží taky hrát z FH často topspiny.
Reagovat
turista
Píšeš o defenzívě. V té není nikdo na světě lepší než Novak Djokovič.
Reagovat
kubiik
Klíčová bude ta antuka, pokud tam Rafa zvládne Djokoviče porazit, tak si myslím, že zbytek sezóny (kromě haly) bude otevřenej. Když ale dopadne antuka špatně, tak jak říkáš...repete 2011. Mě třeba fascinuje, jak je většina nadšená hrou Nadala, že neskutečně zlepšil BH, podání, a že současný Nadal by toho před 10 lety porazil. No s tímhle nesouhlasím. O útočným BH se mluvilo už v sezóně 2008 a i ve finále AO 09 jich tam Rafa několik poslal. Na UO 2010 byly taky všichni hotoví z jeho servisu. Akorát k tomu měl ještě ten super pohyb. Ale všechny tady ty zlepšení nebyly dlouhodobý. Pak přišel další turnaj a servis zas průměr, BH opatrnější. Uvidíme, jestli změna na servisu bude tentokrát dlouhodobá nebo to byla jenom jedna vlaštovka. Co se týče útočného BH případně agresivní údery všeobecně + FH po lajně, tak on si prostě musí věřit. A s tím jak je starší, tak jde ta jeho hlava víc a víc doprd***. Zahrál vůbec ve finále jeden FH po lajně??? To třeba na Djoka dřív platilo, ale včera jsem to od něj vůbec neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, opět souhlas. Škoda, že tohle jeho fanoušci nevidí a když to objektivně zhodnotíš, tak jsi hejtr a posedlý fedfan. Protože pro ně to byl neskutečný turnaj, galapředstavení a prohrané finále vůbec nevadí a vlastně to přáli soupeři a Rafa je z toho zápasu vlastně šťastný. Konec toto. :D
Reagovat
kubiik
Tak pozor, ja jsem rafafans, dokonce fanaticfans :D Ale umím uznat, že včera potřeboval k tomu, aby měl nějakou šanci předvést svůj současný top, kterýho je schopen. A to ani zdaleka nepředvedl, takže to dopadlo, tak jak to dopadlo. Čím to přesně bylo můžem akorát spekulovat. Dostatečná nerozehranost, absence težkýho zápasu, připosranost z Djoka? Možná od všeho kousek. U té psychiky...měl by se nad tím trošku zkusit povznést a uvolnit se, jako Roger v jejich posledních vzájemných zápasech. Rafa se tou bilancí s Djokem moc svazuje. Dosáhl toho už mraky a nikdo mu to už nesebere. Tak se nemusí být toho, že když tam jebne ten fh po lajně, jestli bude out nebo ne. Když to nezkusí a bude hrát obranu, tak to dopadne jako včera. No ale mě se to kecá, třeba to cítí nějak jinak, nebo ho k tomu prostě hlava nepustí a já tady jenom blbě plácám :)
Reagovat
Pe3k
Řeknu ti, čím to bylo. Djokovic je o 2 třídy lepší hráč než Nadal, být tebou, smířim se s tím...
Reagovat
smazaný uživatel
Tazko sa to porovnáva, hypotéza otočená naruby..Ale ak si predstavíme, ze obaja sa vcera teleportujú do Pariza, nemusia pred finále vyhrat 6 zapasov na antuke, a budu mat vcerajsiu vykonnost, Nole by mohol vyhrat. Mohol pisem preto, lebo kazdy zapas sa moze zlomit na jednej lopticke, jednom BB, ktory by Rafa na antuke proste mohol vyuzit..

Skor mozeme porovnat finále v rámci AO?...Porazil by Federer 17/18 vo finále v Melbourne 19 Djokovica?...Odpoved vsetci poznáme :)...Mal by vlastne Federer nejaký titul z Austrálie, ak by sa vo finále v Melbourne stretol s takýmto Djokovicom?...Je to jasné ako facka.
Reagovat
spaniel
To se nedozvime, ale na vterinu bych nepochyboval, ze ty mas jasno :)
Vcerejsi vykon Djokovice byl nekolikanasobne umocneny Nadalovou impotenci, vypadal az smesne. Roger ma uplne jiny styl a 2017 hral dobre. Samozrejme, nejsem vestec z Petrzalky, tak nebudu rikat, ze by urcite vyhral.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovicova vykonnost je umocnená aj 7:0 z finále, nie iba včerajškom.:

Federer17 sa ledva do finále doplazil, uhalizil finále a aj Nishikori s Waw, sorry ale finále by bolo formalitou...Federer nedokázal porazit ani zle hrajuceho Djokovica v NY, v Melbourne bez sance.9
Reagovat
smazaný uživatel
Prý uhaluzil finále. :D Co příspěvek to perla. To finále jsem viděl 5x. Bylo to jenom o tom, co hrál Federer. Když trefoval kurt, tak Rafa sbíral míčky po zemi. A ve třetím setu od stavu 3:1 neuhrál ani game. Nemít Federer psychické výpadky, tak to skončí 3:0. Každopádně ten tvůj haluzácký Federer by i za zenitem včera uhrál 4x tolik, co Nadal ve formě. Srandisto.
Reagovat
smazaný uživatel
Irelevantné.

Tenis je o hlave, vyhovorat sa na ňu možeš doma v kuchyni Kamila, nie na kurte.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že to říkáš. Protože tvůj kůň projel v tom zápase 5 gamů v řadě v pátém setu.
Reagovat
raduz
Ano,že zo bylo na 5 setů jsem nechápal,protože Federer byl herně o parnik lepši.Nejhorši na tom všem je to,že mohl klidně prohrát.Poté co přišel o podáni v 5 setu,jsem mu vynadal do psychicky labilních pitomců a šel jsem od toho.Výsledek mě potom překvapil.Nebylo to poprvé,co Federer byl lepši a prohrál.Je uplně jedno,kdo vedl v průběhu zápasu na sety.S dnešnim Djokovičem by ale Federer 17 nevyhrál,byl by o něco horši stejně jako letos.
Reagovat
turista
Souhlasím. Novak Djokovič umí hrát i na pomalé antuce zatraceně dobře. Na hardu navíc hraje antukový styl s doklouzáváním míčů, které nemůže už doběhnout takže si myslím, že Rafa Nadal Novaka letos neporazí ani na antuce. Možná pokud se příští rok např. Novak ocitne na nejnižším bodu výkonnostní sinusoidy a Rafa na nejvyšším bodě tak může zase vyhrát Nadal.
Reagovat
kubiik
To je zas debata :D Ano Rafa dostal doslova a do písmene na prd**. To jako rafův fanda uznám. Doufal jsem, že to bude další super bitva. Holt nebyla, co se dá dělat. Ale osobně mě ta prohra ani nějak nehlodá. Kdyby to byla bitva ala AO 2012, nebo loňský Wimbledon, tak by mě to fakt štvalo :)
Ale k věci, řešit komplexnost Nadala? To jako fakt? Rafa, Roger i Novak, jsou dost možná nejkomplexnější hráči historie. Spolu s Laverem. Kdyby nebylo Rafy, tak ti 2 válcovali antuku a každej by na FO měl 4-5 titulů. Kdyby zas nebylo těch 2, tak Rafa zas vyhrál víc GS na betonu i trávě. Prostě Rafa je totální fenomén na antuce, ale dovede ty 2 potrápit i porazit na betonu/trávě. Ano, tam kde Rafa výrazně zaostává je prostě hala. Nebýt jich, tak už od tama nějakej titul vydřenej má, ale rozhodně by tam nedominoval. Naopak zas Rafova dominance na antuce je tak obrovská, že se na to dle mě nechytá ani dominance Rogera na trávě, nebo Novaka na hardu/AO. Kdyby se všichni potkali v top formách na každým povrchu, tak si troufnu říct, že by se o tom dali říct věci, Rafa vyhraje na antuce, ale dostane nálož v hale. Na těch ostatních površích se dá stanovit vždycky favorit (hard AO Novak, tráva/Roger, hard US - těžko říct, asi Roger). Ale rozhodně bych to nebylo 80/20 jako v případě antuky, spíš cca 60/40 ve prospěch favorita. Máme tady generaci 3 totálních vládců tenisu a mluvit o někom z nich, že není komplexní, mě přijde jako pěkná neobjektivní blbost.
Reagovat
spaniel
O komplexnost slo v porovnani jich trech, ne se zbytkem pole. Je jasne ze vseobecne jsou komplexni. Ale kdyz porovnavas jen je, tak Rafa obrovsky dominuje antuce a jinde zaostaba. Oni jsou univerzalnejsi, nemaji vyslovene slaby povrch, ale nikde tak nedominuji jak Rafa.
Reagovat
kubiik
Hele asi v celkovým pohledu souhlas. Antuka je cca 25-30% kalendáře. Ve zbytku jsou o chlup lepší oni 2 - v hale teda výrazně :D
Reagovat
Pe3k
Při současné homogenizaci povrchů můžeme v klidu prohlásit že všichni z big 3 jsou komplexní hráči, ale Nadal má 80% titulů z jednoho povrchu...
Reagovat
kubiik
To je sice pravda, ale kolik turnajů ročně hrajou tihle hráči na antuce/tvrdej povrch? cca 4-5 turnajů antuka, 1-2 tráva a zbytek to máš víc jak 10 turnajů tvrdej povrch. Takže pokud jsou 2 hráči, kteří jsou prostě na tom povrchu o chlup lepší, tak je jasný, že tam asi nebude sbírat tituly jako na antuce. A vůbec antuka je povrch jako každej jinej, takže nevím, proč se na to tady nahlíží skrz prsty...jenom proto, že tam prostě dominuje právě Rafa? :) Se prvně podívejte s kým převážně ty finále na hardech prohrál - ano je to Roger nebo Novak. Ale každýho taky dokázal na tom hardu, včetně GS sundat, což se na FO Rogerovi nikdy nepovedlo a Djokovi až, když byl Nadal úplně mimo (což nechápu doteď, co měli ty sezóny 15-16 znamenat). Takže by to chtělo trošku úcty.
Reagovat
Pe3k
Nepochopil si, ale to se dalo čekat...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže podstata věci je ta, že Federer ani Djokovič nemusí drilovat antuku, aby byly v TOP3 žebříčku ATP, hráli turnaj mistrů, nebo sbíraly GS potažmo Masters tituly. Ale pokud Rafa nejede na cihle od jara do léta, tak je dost velká šance, že rok ukončí bez titulu a v druhé desítce. O to tady běží mladý pane.
Reagovat
kubiik
No a teď si představ, že by od jara do léta byly betony a zbytek antuka. Tak by asi zas museli makat oni 2 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ony nejsou a podstata věci je přesně to, co jsem napsal výše.
Reagovat
Herbert_Hoover
Bez neantukového titulu zakončil sezonu jen jednou v roce 2011, ale hned pětkrát byl ve finále (čtyřikrát s Djokovicem, 2x GS). Sezony 2012 a 2016 byly neúplné, tudíž nejsou průkazné. Jinak pokaždé od svého průlomu v roce 2005 urval alespoň jednu neantukovou trofej v roce. Jeho problém není hard, jeho problém je Djoker na hardu. Podobně jako to bylo s Fedexem a antukou.. podobně. Každý má svou nemesis. Každopádně stačí jeden těsně urvaný zápas a nakopne ho to..tak jako po SF RG 2013, kdy to urval v pátém setu 9:7 a pak porazil Djokera dvakrát na hardu. Jenže teď se Nole sápe na vrchol K2 a Rafa teprve v základním táboře vystresovaný hledá lana. Podle mě už teď měl na to hrát důstojnější roli, ale kuráž nechal v koridoru šampionů. Ale čert ví, běhat nemusel pořádně za celý turnaj, míče se mu takhle kvalitně nevracely, mohl si hrát s klidem svou hru..nikdo nedokázal být tak agresivní, přesný a důrazný..tak se nechal ukolébat a špatně nejspíše odhadl svou připravenost. :) Věřím, že to bude lepší a že ta urvaná výhra nad Djokem přijde a může být hodně věcí najednou jinak. Škoda, že nepřišla už loni v Londýně..
Reagovat
Pe3k
Pokud bude Djokvic ve své top formě je povrch či forma Nadala zcela irelevantní.
Reagovat
smazaný uživatel
No to ano, ale obecně ta náchylnost k hardům je prostě větší a hlavně s přibývajícím věkem. Když se podíváš na poslední 3 sezóny, tak dojdeš k tomuto. 2018: 1 titul z Toronta, bez účasti BIG3, 2017: 2 tituly z hardu, China Open + USO, ani jednou nedošlo k zápasu proti Federerovi, Djokovičovi - 4 prohry na hardu s Federerem + jedna s Kevinem. 2016 - 0 titulu z hardu + jedna prohra s Djokovičem v Doha. 2015 0 titulů z hardu 3 prohraná finále Federer, Djokovič, Murray. Prostě suma sumárum má Rafa od roku 2015 2 tituly z hardu přičemž ani v jednom případě nepotkal Federera, nebo Djokoviče. Bohužel se prostě ukazuje, že tohle číslo je každý na velmi nízké úrovni a Nadal pro setrvání v TOP5, musí zákonitě obhájit kompletně celou antuku, protože sbírat tituly mimo cihlu bude velmi náročné a pokud potká někoho ze svých největších rivalů s kterými má bilanci mimo antuku asi 13 proher v řadě a k tomu pouhé dva vyhrané sety, tak jeho šance na výhru budou velmi malé.
Reagovat
Herbert_Hoover
Chápu, vybrat si jako mezní sezonu tu, ve které hrál Rafa objektivně nejhorší tenis své kariéry, zatímco Djokovic nejlepší, se zkrátka hodí. :) Pro mě ovšem naprosto neprůkazné. 2016 neodehrál celou sezonu a 2017 získal GS a pětistovku, kde neporazil žádné vyložené nazdárky. S Djokerem má problém už drahnou chvíli, s Rogerem to lze brát jako takovou anomálii, výkyv z normálu a není nikde psané, že by s ním měl problém i nadále, spíše ne. Rafa hrál teď zkrátka špatně, ty UE člověk nepřech.čije..já říkám, že se má Rafa od čeho odrazit a to, že v jeho hře dochází k obměnám, je dobré znamení. Novak se taky nenaučil Rafu porážet hned. Teď je na vlně, ale Rafa má super tým a určitě to bude jen lepší. Klíčem je nepodělat se na začátku, s Novakem si prostě nemůže Rafa dovolit tahat za výrazně kratší konec provazu už od prvních gemů. Nicméně ve Wimbledonu začal špatně a pak se dokázal oklepat. V Novakově obýváku s takovým výkonem jeho a Rafovým to ani nemohlo dopadnout jinak, ale všude to tak nebude. Zopakovat takový výkon bude pro Noleho mimo Austrálii těžké, totéž se dá říct o Rafovi..
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor, já nevytahuju záměrně roky, kde Rafa nic nehrál. Vzal jsem to od roku 2015, protože nemůžeme přece probírat stats staré někde 6 a více let, co to má za vypovídající hodnotu pak. Nechci tady házet špínu na Nadala, nebo vytahovat čísla, ve kterých vypadá špatně. Jenom ti chci vysvětlit, že Nadal na hardu se prostě zlepšovat už nebude. On se nemá kam posunout a pokud by chtěl, tak by musel razantně změnit svůj tenis, což taky neudělá, protože by mu to nesvědčilo na antuce, která je pro jeho rok absolutně zásadní. Se zdravým Djokovičem a Federerem + střelci typu Khachanov, Zverev, Tsitsipas a další to bude mít Rafa mimo antuku letos nesmírně těžké. Pokud nebude v Londýně takové sucho, jako letos, tak bude mít zase problém dojít do druhého týdne a na USO už bude zase unavený. No a zápasy na dvou sety jsou úplně něco jiného, tam se ta konkurence podstatně rozšiřuje.
Reagovat
Herbert_Hoover
A jakou má vypovídající hodnotu období, kdy jeden tenista je na vrcholu a druhý na dně? To mi prosímtě vysvětli. :)
Rafa pod Moyou zlepšil BH a teď i servis, změny se dějí a jen hlupák to nechce vidět. Ve W držel Novaka serve, v mezihře to bylo fifty fifty, možná i spíš lepší Rafa. Teď byl v mezihře Rafa tragický, nicméně Novak skvělý..věci se vyvíjejí..v tenise nelze nic s určitostí predikovat. Příště to může vypadat zase jinak. Každopádně Rafa bude muset reagovat na tento világoš. Zatím to stále vypadá, že on nejméně přizpůsobil svou hru věku a úrovni s jakou přišli kolegové z mocného trojspolku. Ale že by se nic s jeho herním stylem nedělo? To ne..ale na Djokera toho moc nevymyslí..prostě musí být od začátku agresivní, hrát dlouhé míče a dobře podávat. K tomu je ale třeba mít vyrovnanou mysl a to se jeví jako problém. No a samozřejmě musí být fyzicky připraven na 200%, což nejspíše včera nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, více méně souhlasím s tím, co jsi teď napsal. Ale Nadal neumí zlepšit svojí hru tak, aby něco nezhoršil. Takže jo, zlepšil serve, otázka je bude mu to k něčemu, proti TOP10? Nevíme, v turnaji potkal jenom jednoho takového a s tím prohrál a servis ztratil několikrát. BH cross funguje, to je bez debat, ale kde je FH? Ten mocný, kterým likvidoval vše živé? Není. Nadalova hra funguje na hráče, které pravidelně poráží a kteří jsou z něj psychicky složeni už před zápasem, potom předvádí to, co třeba v SF se Štefanem. Ale jakmile si na něj někdo prostě věří, tak je najednou poloviční. Otázka zní, jak to bude postupovat dále? Teď je tady Sunshine double, servismani, Djokovič, Federer, rychlé povrchy. Jsem sám zvědav a u Rafy me zajímá dopad tohoto finále v dalších zápasech.
Reagovat
turista
No proti Tsitsipasovi ta Nadalova smrtící kombinace BH CC a FH DTL spolu s výborným podáním a hrou na síti fungovala téměř bezchybně. Novak ho však do ní ve finále v podstatě nepustil a psychicky byl o parník vpředu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak zrovna Sunshine Double není příkladem nějak extra rychlých povrchů..v IW míček letí, ale povrch jako takový není nijak rychlý, s vyšším odskokem..v Miami to zase moc nelítá a odskok je nižší, kurt jako takový o píď rychlejší..ale to je jedno..Nole bude huge fav na obou turnajích. Někde ho možná potrápí někdo, ale Rafa to asi nebude. Každopádně může jen získat body, loni vynechal US hardy..to bude asi i motivace, aby mu Djoker neodskočil o ještě víc bodů, jelikož taky nic neobhajuje.
Problém je, že Rafova hra funguje na všechny kromě Djokera..občas ho někdo porazí, ale poráží ho jenom Djoker a v poslední době ok i Fedex..ostatní ho letos porážet nebudou, na to si ještě počkají.

"v turnaji potkal jenom jednoho takového a s tím prohrál a servis ztratil několikrát. "

Zase..je to Djoker, on není jako někdo z top 10..Rafa s nikým z aktuální desítky problém nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám, že to jsou Dubajské kurty, ale není to prostě tak pomalé. Souhlas, Nole TOP FAV na obou turnajích. Výhoda je, že se hraje na 2 sety, takže to může vyhrát prakticky kdokoliv, kdo se ten týden nějak urve. Nole určitě, Federer, Zverev, v případě příznivých podmínek i Nadal. Je to otevřené. Každopádně může být zajímavé nasazení, Fedal může jít na sebe v semi a třeba se konečně dočkáme. Roger obhajuje finále, může rupnout v žebříčku o další příčky pokud vyhučí v prvním kole. Kdo ví.
Reagovat
turista
Souhlasím. Rafa to bude mít zvlášť jednoduché proti next gen, protože tyhle mladé hráče všude drtí takovým způsobem, že si kromě Shapovalova nikdo z nich ani jednou proti němu neškrtl. Pokud si někdo z mladíků vyšlápne na Djokera nebo Rogiho a vyřadí je z pavouka a současně z pavouka vypadne Dominic Thiem tak má Rafa prakticky titul v kapse kdykoliv a kdekoliv.
Reagovat
gigin
Je jen otázka času, doufám, že krátkého, kdy nextgen dozraje (vyjma zranění, nebo zatmění hlavy) a budou práskat Big 3. Už aby to bylo. Na nudu typu Djokovič se nedá dívat. Hrozný tenis. Spíš pinkačka.
Reagovat
smazaný uživatel
Neodpověděl jsem ti na první dotaz. Sorry. Jakou to má vypovídající hodnotu? Nevím, jaké statistiky mám vytáhnout? Které jsou objektivní? Jednou byl Nole na vrcholu, pak Nadal zraněný, pak Roger na vrcholu, Nadal zraněný. Pak Federer zraněný, Nole na vrcholu. Já si myslím, že 4 roky jsou prostě dost. Když půjdu dále, tak zase byl někdo mladší a měl jiný pohyb. Nejde to srovnávat zcela přesně. Finiš je ten, že Nadal je poslední roky na hardu buď zraněný, nebo poražený někým z BIG3 a titul vyhraje jen tehdy, když své dva největší rivaly na turnaji nepotká. To je prostě fakt, který nemá argument a včerejšek to jasně podrhnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Djokovic je proste na harde najlepší hráč histórie, vzdy bude favoritom..Pri ňom vyzerá aj Federer ako malý chlapec, kedy ho vo finále hardového podniku vlastne porazil...Rafa musi ist do roku 2013, Federer snad do obdobia čiernobielych televízorov...A to je hard akoze Rogerova paradna disciplina, v priamom súboji vsak vidiet, ze ked dvaja robia to iste, nie je to vzdy to iste. Nole je inde.
Reagovat
spaniel
Problem je, ze ty abys podporil sve fantasmagorie, tak musis lhat.
Reagovat
spaniel
Fed vs Nole ve finale 6x (a 10x pred finale)
Rafa ve finale 3x a pred finale 3x
Reagovat
smazaný uživatel
Jako myslíš ten Federer, který to má s Djokovicem na hardu 17:20 a poslední zápas prohrál v TB třetího setu v jednom z nejpěknějších utkání za 2018? Nebudu zlý a Rafovu statistiku s Nolem na hardu si nechám v kapse. Takže ano, Federer působí na hardu s Nolem ako malý chlapec.
Reagovat
Herbert_Hoover
Kontrast stylů, Fedex v top formě bude vždy větším soustem pro Djokera na hardu než Rafa v top formě..Rafa hraje principiálně podobným stylem, ale antukářsky s tím, že v určitých herních prvcích je horším hráčem oproti top Nolemu. Na betonu se to pak ukáže. Vždycky musí platit, že Novak nesmí mít svůj ideální den zato Rafa ano, aby mohl pomýšlet na vítězství. Na antuce to bude opačně a na trávě..imho menší rozdíl než na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
17:20?...Zrazu sa ti hodia celkové stats a nie tie za posledne roky :)

A v kolkych velkych zápasoch toho spickového Djokovica porazil, ked uz bol Djokovic Djokovicom?..

Rafa vyhral dve finále Us open...Tri zápasy na harde na GS prehral..Roger to ma ako?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa este paci ako vytiahol sezonu 2018..

Ze jeden titul z Toronta...A kolko tych hardovych turnajov vlastne Rafa odohral?..
Reagovat
smazaný uživatel
Však o tom já mluvím. 90% toho musí pravidelně skrečovat a ty tady děláš, jakoby byl Nadal favorit ve všech turnajích do konce roku. Ale nevadí, nebudu to s tebou rozebírat. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Spolufavorit určitě bude, však je světovou dvojkou a na posledních devíti GS uhrál pět finále..
Reagovat
smazaný uživatel
Žebříčkově určitě, ale pokud oproti AO nenastane obrat 180 stupňů, tak kromě nasazení nebude mít nic navíc.
Reagovat
Herbert_Hoover
To si jako myslíš, že bude Rafa dostávat takové világoše jako teď od Djokera od celé top ten na všech turnajích do konce kariéry? ) Nebo proč ten skepticismus? Rafovi se to nepovedlo..nebyl možná fyzicky připravený nebo měl v hlavě bordel, tmu, probleskly mu obrazy, kdy se Nole po proměnění mečbolu zuřivě práská do hrudi, rve si trika, zvedá trofej a on je ten vzadu, který se na ten výron balkánského temperamentu a celou "parádu" dívá. Možná ho strašil stejně jako mě ten nepřipravený náběh k síti po cross BH v Londýně..co já vím. Každopádně se nebojím, že si zahrál Rafa poslední finále GS a že už nikdy nevyhraje žádný turnaj mimo antuku.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem oproti Nolemu, nebo jiným favoritům. Ale nevím, je to otevřené, třeba se zázračně zvedne a bude zase nad Djokovičem vyhrávat, ale bojím se, aby se z toho nestala psychóza a budeme sledovat srbské úspěchy příští dva roky, to by mě asi taky nebavilo.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak Rafa bude rád, když Novaka někde porazí, porážet ho určitě nebude. A to dost možná ani na té antuce. Já bych byl vděčný i za porážku na RG..pokud by ho porazil i potom na hardu jako třeba 2013, skákal bych asi pět metrů do vzduchu. :) Musíme si na to pomalu zvykat, že se Rafovi vyprofiloval krutý soupeř.
Reagovat
spaniel
Sis jeste nezvyknul od 2011? ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak po roce 2011 se to trošku uklidnilo, vyrovnalo..pár velkých výher Rafa nastřádal..2015, 2016 nepočítám..pak byl Nole mimo..až loni staří démoni povstali.
Reagovat
spaniel
Tak to bude vpoho. Jako obout stare backory.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pokud Rafa nejede na cihle od jara do léta, tak je dost velká šance, že rok ukončí bez titulu a v druhé desítce. O to tady běží mladý pane.

Kamila, je spln mesiaca, mešká výplata, alebo máš svoje dni, že píšeš také bludy?..

V ktorej sezóne, ked vezmes hard+tráva sa Rafa nedostal do desiatky?...Že by si sa pomýlil tak o 10 sezón približne..Aj finále z roku 2019 mu na top 10 bohate postačí...Naopak, chces vediet kedy bol Federer mimi antukovej top 10?...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám zájem s tebou měřit péra Federera a Nadala. Vím, že se snažíš zase rozvinout nesmyslnou debatu plnou podmnožinek, vychvalování Nadala a urážení Federera, ale na to ti sere bílý tesák. Jak se říká, moudřejší ustoupí. Čus
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku, ty nemáš čím prispieť, takže nemusíš reagovat..

Ja píšem, len aby ostatní videli aká si trubka..:)

Anteda ze v sezonach 06-14 by Nadal hral prim aj bez antuky, ono sa to dá bodovo lahko zratat ty hlava maková, a sezony 17 a 19 pravdepodobne tiez, v 2018 by SF W. a vitaztvo v Toronte na top 10 taktiez s velkou pravdepodobnostou stacilo...

Naopak Rodžério by mimo top 10 antuky skoncil hocikedy. Viackrat ju ani neodohral, nemal na toc je to hrac rychlych povrchov only..
Reagovat
spaniel
Posledni vetou si spis ukazal ze jsi trubka ty ;)
Zas nemusis kvuli Kakamile cloumat svym majestatem.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol. Prý 2006-2014 :D Tohle je už moc. Víš, který je rok teď? Přestaň se bránit statistikami z roku ric pic. 10 a více let staré výsledky nikoho nezajímají. Jenom tebe, protože ti sedí do těch tvých pseudostatistik.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže podstata věci je ta, že Federer ani Djokovič nemusí drilovat antuku, aby byly v TOP3 žebříčku ATP, hráli turnaj mistrů, nebo sbíraly GS potažmo Masters tituly.

Jáj, tak ty si v tom, ze Federer bude v top3, hrat TM a schopný zbierat GS tituly?...Ty asi berieš heroin kamarátka moja.

Ja som myslel, ze pises vseobecne, ale ak to ma byt o aktualnej sezóne a forme, o to lepsie :)
Reagovat
turista
Komplexnost všech hráčů z big 3 bych nerozporoval. Je super, že Novak včera vyhrál to finále. Dodá mu to novou energii v dohánění Rafy Nadala, na něhož ztrácí ještě 7 titulů celkem, z toho 2 GS a 1 Masters. V přepočtu na věk ale prakticky neztrácí nic. Bohužel si ho nechal v letech 2017- 2018 do Wimbledonu příliš utéct. Dohnat Rafu je reálné. Roger je ale ještě hodně daleko. Idemo Novak!
Reagovat
Mayo
Náhodou to je práveže obdivuhodne, že nekomplexný El Matador dokázal vyhrať 17 GS. To taký superkomplexny Djokovic ?iba? 15. Federer je tiež megakomolexny. Čiže ti dvaja by mali mat pred Býkom obrovský náskok v počte GS ako komplexní tenisti ale nie je tomu tak. Ako inak El Matador je najväčší frajer, nemusí byt ani komplexný a pozrite sa na jeho čísla (:
Reagovat
Marduch
tvl Májko ty seš tu druhej den ne? 11 GS RG..
Reagovat
steve79
Letošní AO nic moc z hlediska dramatičnosti. Čekal jsem větší bitvu ve semifinále a ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
"Nic moc" zní moc mírně.

Konečná fáze turnake byla vysloveně nudná. Škoda že do finále neproklouznul Řek, řek Čech.
Reagovat
Herbert_Hoover
Dneska se mi zdálo, jak všichni slavili drtivou výhru Djokera, všechna diskuzní fóra aplaudovala nadšením nad strojovým tenisem, elegánovci se smáli, a paralelně s tím Rafa začal otáčet třetí set z 1:3 až na konečných 6:3. Čtvrtý pak urval kanárem, Novak byl na odpis. Začalo pršet. Zatáhla se střecha a všichni Vamosovci začali proklínat vesmír. I přesto však Rafovi vydrželo momentum a vydobyl si brzké vedení o brejk. Za stavu 2:0 v jeho prospěch před tíživým okamžikem stvrzení brejku jsem se probudil. Je to špatné, přátelé..Rafa dokáže zvrátit zápas s Djokerem již jen v nespoutaném bláznivém snění.
Reagovat
Stan_Borowitz
A to ještě kdoví, jak by to dopadlo, kdyby ses neprobudil...

Nicméně zpátky do reality. V roce 2009 dal RF na AO JMDP dva kanáry a naprosto potupně ho rozdrtil 6:3 6:0 6:0. Ale už na FO svedli v semi pětisetovou bitvu, kde RF musel otáčet z 1:2, no a ve finále na USO dokonce vyhrál.

Rok je dlouhý a stát se může leccos...
Reagovat
Pe3k
Jo a v semifinále US open 2009 zničil Del Potro Nadala 6:2, 6:2, 6:2 a Rafa si tuhle drtivou porážku 10 let poté připomněl včera, tentokrát z rukou jeho Nemesis Djokovice poměrem 6:3, 6:2, 6:3
Reagovat
Stan_Borowitz
Tohle je taky vysvětleno. V prvním případě bylo příčinou akutní zranění, ve druhém nerozehranost po zranění...
Reagovat
raduz
S těmi zraněními to bylo docela vtipný,s tou nerozehranosti to již vtipné přestává být a ještě více to vypovídá o charakteru Nadala a jeho příznivců,kteři toto hloupé obhajování se podporuji a neuznaji,že Djokovič ve formě je nad jeho síly..Neumim si vůbec představit,že by toto z ust vypustili Djokovič potažmo Federer.
Reagovat
Pe3k
Rafa je hříčka přírody, jeho fans jsou ovce bez mozku.
Reagovat
raduz
Na nerozehranost se nevymlouvaji fanoušci Djokovice ani Federera.Ti mu možná tak vyčtou absenci antukového programu.To ,co produkuji někteři fanoušci Nadala je však ubohost a projev nerespektu k soupeři....Že to ale vyplodí Nadal...Tak to už ne na víte co!
Reagovat
annah
On to někde říkal sám Rafa? Já myslela jen rafafans. Rozehraný po šesti zápasech na AO být musel, ne?
Reagovat
Pe3k
A před tím ještě hrál exhibiční turnaj, kde prohrál s Andersonem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si projel tiskovky Nadala z celého AO a on je fakt neskutečný herec.

Dva týdny tady vykládá řeči typu - Dobře hraju během celého turnaje. Dělám spoustu věcí opravdu solidně a dnes to bylo ještě lepší. Se svými výkony jsem pochopitelně spokojený a doufám, že mi to vydrží i do posledního zápasu

A na tiskovce po zápase - Djokovič hrál dobře, ale já jsem na tom fyzicky nebyl tak dobře a taky jsem půl roku nehrál soutěžní zápasy.

Srandista toto fakt.
Reagovat
Herbert_Hoover
A proč by to nemohl říct? To je asi jako bych vyšel větší kopec za domem po zranění kolene, řekl si ok, paráda, ani mě to nezabolelo a pak se vydal na Sněžku.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak v tomto případě bys musel vyjít tak 2 schody do domu a potom Everest. Asi takový byl rozdíl. Jenom apeluji na to, že tohle je standardní výpověď El matadora. Ten zdraví nezapomene zmínit snad v žádném rozhovoru po prohraném zápase.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je jedno, jaký příměr použiješ, tím podstatu věci nezahladíš :)
Reagovat
Patik
Tak keďže každý rok vynecháva pol sezóny tak je to celkom namieste hovoriť u neho o zdraví to ešte beriem..čo ma ale pobavilo ako sa o ňom hovorilo v akej je vynikajúcej forme ako zlepšil servis čo usudzovali podľa zápasu s Austrálčanmi Berdychom a Tsitsipasom..niektorí ho pred finále dokonca odhadovali za mierneho favorita vo finále..lebo v semifinále zničil Tsitsipasa a dorazil ho kanárom..to je jak keby hral Real Madrid a Fekišovce a na základe toho usúdim že Real bude favoritom v lige majstrov.
Reagovat
Ondra979
to ano, ukazalo se, ze Tsitsipas nebyl poradne meritko. Jak ho prejel Djoker je zarazejici a muze to neco signalizovat. Mladosi na Rafu zatim neumeji, ale treba se nechaji inspirovat, pokud by Rafovi letos nevysla antuka jako obvykle, coz neni vylouceno - napr. da 1 Masters, Barcu a na RG ho porazi Novak, tak to pro nej muze byt docela velka komplikace a treba se z toho uz ani nedostane, prece jen uz budeve veku, kdy vykonnost nevratne klesa.
Reagovat
Herbert_Hoover
Když já už tak nějak přestávám věřit :) Ačkoliv po Wimbledonu už to není taková facka, ten zápas mě doje.al víc. Včera v RLA prostě Rafa od začátku do konce neměl pražádnou reálnou šanci, byl jsem připraven na to, že to zkrátka nevyjde. Nejhorší co může být, tak začít ztraceným podáním proti majordomovi australských kurtů. V Londýně byla výhra reálně velmi blízko, o to byla trpčejší. Navíc hrál Rafa skvěle a to mrzí trojnásob. Včera hrál špatně, ačkoliv když začal hrát o něco lépe, Novak přidal, takže včera žádná šance skutečně nebyla. Pro Novaka velká vzpruha před antukovou sezonou, která může vyrovnat misky vah či je dokonce převážit. Samozřejmě čtyři měsíce jsou čtyři měsíce, ale pokud Nole zvládne nějaký zápas na clay Masters, tím spíš budou jeho akcie hmatatelnější. Pětisetová porážka z vedení 2:0 coby paralela na JMDP x RF bitku by byla tím posledním klinecom. No co teď zíráme pravdě zpříma do očí, s ohlodaným sebevědomím až na morek, ale třeba bude lépe.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak takový nářez nečekal asi nikdo a se sebevědomím hráče to udělá strašně moc. Stačí si zase připomenout finále FO 2008, což byl ještě o něco výraznější výprask, a jeho vliv na následná GS finále... tak uvidíme, který scénář bude platit.

Nakonec nejspíš nějaký úplně jiný. Pořád ale máme možnost těšit se na překvapení. My i vy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Asi přejdu na ženský tenis, tam má každá šanci porazit každou a nějaká periodicita nemá žádnou šanci se prosadit :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zbyl mi nějaký kaviár od snídaně, tak jsem si otevřel ještě jednu lahev DP a kouknul se na hajlajty.

No, z toho, co jsem viděl a co vím o tenisu, si troufám říct, že není v současnosti na této planetě hráč, který by tohohle Novaka Djokoviče porazil. To byl tak brutální výkon, že nad tím zůstává rozum stát. Podobně jako v SF AO 2016 proti Rogerovi. Tam měl ale lepšího soupeře, který mu nakonec vzal aspoň set. Pokud si udrží tuhle výkonnost, tak může Novak letos polovyrovnat i božského Roda...
Reagovat
MarcelPersch
Koukám teď na tiskovou konferenci a Rafa sám řekl, že pro něj byla mnohem horší porážka ve Wimbledonu než ta včerejší, protože tam byl mnohem blíž k výhře. Tohle rychle pustí z hlavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to riešil pán Ferrari...

Obe tlačovky celkom užitočné, obaja vystihli podstatu. Nole prišiel s tým, že chce strážit baseline a vyvinúť tlak, Rafa uznal, ze celý turnaj nebol nútený sa brániť a po zranení a hernom výpadku nebol na tento aspekt hry pripravený v kvalite, ktorú Nole vyžadoval. Podla mna mu vsak nesla ani ofenzíva, ani medzihra.

Karavána jede dál, do RG ohromne ďaleko. Slubný začiatok, ale históriu Rafa neprepísal, škoda.
Reagovat
spaniel
No vidis, nakonec je to pozitivni :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sledování tiskovek je takový balzám na duši. Všichni říkají, že jsou vlastně za prohru rádi, že příští turnaj určitě vyhrají a že mají formu. To je furt dokola. :D
Reagovat
annah
Roger to neříkal. Ten pravil, že ho ty nevyužité brejkboly proti Tsitsimu hodně mrzí a štvou.
Reagovat
ttopi
Protože řekl to, co si opravdu myslí. Jiná říkají to, co je v tu chvíli nejméně "pohorší".
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je super. Teď ještě abys pochopil, co jsem se ti vlastně snažil říct, a bude to ještě suprovější.

Já jsem nezpochybňoval, že těsná porážka štve víc než výprask. Jsem ti jen vysvětloval, že výprask mu do soubojů se stejným hráčem sníží sebevědomí daleko víc než těsná prohra.

Z hlavy to klidně pustit může. Djkoviče se ale příště bude bát ještě víc, než se ho bál dosud.
Reagovat
Marduch
"...nejdůležitější pro mě bylo začít dobře. Nadal vždy chce, aby protivník na druhé straně sítě, diváci i všichni ostatní cítili jeho přítomnost. Je tak soustředěný, přináší tolik energie, poskakuje, sprintuje. Od prvního míče víte, že vás přinutí opravdu tvrdě makat. Viděl jsem, jak zlepšil servis, což byla jeho nová zbraň během posledních pár týdnů. Když jsem vyhrál první set, uvolnil jsem se. Potom už to bylo velmi poklidné.?

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/novak-djokovic-australian-open-sedmy-titul-rohovor.A190127_144412_tenis_elv
Reagovat
spaniel
Tak asi se vsichni shodnem, ze dnes to v ramci moznosti dopadlo nejlip jak mohlo a muzem tento den i cele AO s klidem ukoncit.
Reagovat
smazaný uživatel
Z neutrálního pohledu fanouška tenisu to byl snad vůbec nejhorší GS, co jsem kdy viděl. Je mi líto, že se do finále nedostal Tsitsipas. Myslím, že by Novakovi zatopil mnohem víc.
Reagovat
turista
Novak i Djokoland tuhle výhru potřebovali. Ukázala, že Rafa není nehratelný aspoň pro Novaka. Djokerovi to pomůže i ve vzájemných bitvách na cihle. Nadal je fenomenální tenista ale už nebude pro Novaka nepřekonatelná překážka ani na Roland Garros.
Reagovat
ttopi
Letos bude FO výjimečně zajímavé. Nadal bude zase o rok starší, ale stále moc dobrý. Djokovič teď nabral další velký díl sebevědomí, zvláště pak proti Nadalovi.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak to jsme nevěděli, že není Rafa pro Novaka nehratelný..to je novinka :)
Reagovat
smazaný uživatel
To sakra doufám, že nám tahle frigidní semi a finále bez děje na jaře vykompenzuje FO.

Teď je třeba doufat, že se Rafa zmátoří. Si představ, že by projel ve třech i RG. Šmankote. Pro fanoušky Novaka by to bylo na karneval v ulicích v doprovodu balkánské hudby, ale všichni ostatní by se nechali zmrazit, dokavaď Djoker neskončí.
Reagovat
turista
No jo, ale Novak stále na Rafu několik titulů ztrácí takže má pořád co dohánět.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať klidně vyhraje, ale ať to není na tři :)
Reagovat
peRFect
Forehande,s tou Rafovou komplexností to myslíš vážně?!
Rafa má ve finále GS 68% úspěšnost,odečtu-li Paříže,tak mi tam na tu komplexnost zbývá,tipuji jednociferné číslo...nejkomplexnější hráč :-D
Reagovat
Pe3k
On ani nechápe co komplexnost znamená...
Reagovat
peRFect
Okey,vážně,dost jsem nadsadil,samozřejmě,že bez Paříže by měl nižší desítky %,ale točit komplexnost na tom,že má z každého povrchu 2 tituly (nikoliv z každého gs) je prostě hloupost.
Navíc,je velmi pravděpodobné,že s těmi procenty půjde dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol..A to si prečo odčítal práve Paríž?...

To kde si videl niečo odčítavat, nie je to tak trochu tendenčné?..

Tak ja keď odčítam nedele, tak Federer nikdy nič nevyhral.

Apropos, vysoko aktívny je aj v NY, z hardu 4:5 a z trávy 2:3 mi príde omnoho komplexnejsie ako maju páni RF a ND v parizi, dobre vravim?
Reagovat
Franky
lebo ty tiez rad odcitavas veci prihadzujes pripadnes odhadzujes co ti do rovnice nesedi a teraz si ochutnal tuto medicinku na vlastnej kozi...zmier sa s dnesnym vysledkom lebo tento obraz uz budes sledovat do konca rafovej kariery
Reagovat
smazaný uživatel
Na teba som aj zabudol...

Čudujem sa sám sebe. Lebo na takých kojotov sa nezabúda.
Reagovat
Franky
nemam cas na vase zabo-mysie vojny zijem skutocny zivot nie pseudo-internetovy...jo a zopakujem ti to este raz aby si si to zapamatal: zmier sa s tym co si vcera rano videl lebo toto budes vidiet kym Nadal neskonci karieru...17 je konecna
Reagovat
peRFect
Lol ty nechápeš přeco odečitám?Protože že se tu bavíme o komplexnosti na všech površích.Pokud chceš,tak odečítat nebudu, pak tedy z 25 finále má Rafa 11 na jednom povrchu resp. na jednom ze 4 GS.Na zbylé 3 GS tak už zbývá ?jen? 13 finále,odkud si odnesl 6 trofejí.Tzn. ve více než polovině odešel jako poražený.Na těch 68% ho dostala antuka.
Reagovat
smazaný uživatel
Palec hore za matematiku :)

Nejdem vam kazdopádne zasahovat do vašej selanky, niet času, prázdniny sa skončili...

Ale Federer sa presadzoval čisto len na rychlych povrchoch so slabšími súpermi. S Djokovicom a Nadalom je stratený prakticky všade. S Cilicom vyhral, budiš..O tom to je celu karieru...

Rafa dostal na zadok, ok. V Austrálii je Novak neporazitelný. Rovnako ako Nadal v Parizi...Federer je kde neporazitelný, na treningovom kurte mozno...Sorry, no.

Nech to vyzerá akokolvek, ked si královna Alžbeta otvorí historické denníky, vidí, že Rafa s Nolem to majú na finále 4:4, obaja pridali k tomu jedno 5-setové epické semifinále. Federer je kde v týchto súbojoch, na chvoste. Holt, s tým nič nespravíte. Vyhrava trofeje len oklukou, jednooky kral slepych..
Reagovat
ttopi
Opět v diskusi o komplexnosti uvádíš, že Djokovič s Nadalem jsou k neporažení na 1 ze 4 GS - klasika :D

Jak již bylo řečeno, jediný Federer dokázal na každém GS hrát alespoň 5x ve finále. Víc není třeba dodávat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Za čtyři měsíce v Paříži už to nebude platit :)
Reagovat
ttopi
Jasně, Djokovič ho v tomto dožene, o tom není pochyb asi. Zatím se ale bavíme stále o současnosti :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa pak bude mít šanci na USO :) je to prostě velmi chatrná stat..
Reagovat
ttopi
Nadalovi na US Open nevěřím ani za mák. Nadal se na 20GS podle mě nedostane.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale to bys věřit měl..však neustále opakujete, jak má Rafa sranda losy a se sranda losem je finále v jeho silách, není liž pravda? :) Navíc je to jeho druhý nejúspěšnější GS..ze čtyř finále, tři tituly..
Reagovat
ttopi
Sranda losy nejsou ale až k titulu. Spíš tak do SF. Spíše jde o to, že bude-li startovat Novak, asi na něj za půl roku stačit nebude. Všichni víme, jak Rafa tou dobou odchází. Navíc na US Open může mít Nadal podle mě víc soupeřů, kteří budou schopni ho vyrazit, než na AO.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vždyť argumentujete účastí ve finále, tak proč řešit titul? :) Hodně soupeřů, kteří ho mohli vypráskat, měl i na AO, ale ti se k němu nedostali nebo k němu nebyli vůbec nalosovaní. To se klidně může zase opakovat. Pokud bude Nole jednička a Rafa dvojka i před USO, nebyl bych tak optimistický v těchto scénářích s brzkým vyřazením Rafy.
Reagovat
ttopi
Ale jo, vždyť jo. Tohle jsou jen takový spekulace. Je fakt, že nevím o nikom jiným na okruhu, kdo by s takovou jistotou a zároveň ne úplně "zdarma" vracel Nadalovi jeho údery tak, jako Djokovič, který se umí z obrany rychle dostat do útoku. Ostatní se Nadalovi neubránili (Berdych, Minaur, Tsisipas - těm to tam lítalo jak z kanónu). Stejně tak platí, že tak vysoký standart nemůže Djokovič udržet celý rok. Výkyvy má každý, je to přirozené. Může smolně zahrát zranění, nemoc, ztráta motivace, či cokoliv jinýho. A od Rogera, ikdyž je mu už 37, se dá podle mě vždycky očekávat, že buď vypadne brzo, nebo dojde daleko. U něj je to už hodně o aktuálním rozpoložení.
Reagovat
Herbert_Hoover
Hlavně bych vycházel z toho, že hůře už Rafa zahrát nemůže, spadl na pomyslné dno své výkonnosti a má se od čeho odrazit. :) Může zahrát stejně blbě, ale na antuce určitě ne a USO je imho pro něj taky schůdnější. A nevím, proč by prostě Rafa nemohl mít pravdu a nemohl říct, že na souboj takové úrovně nebyl ještě po zranění připravený, však ti jeho soupeři ho dostatečně neprověřili a to, že hraje peklo proti Tsitsimu není totéž jako být připraven na Djokera, kor v Melbourne. Zároveň tím neříká "soupeř hrál blbě a kdybych hrál líp, porazil bych ho" :)
Reagovat
Pe3k
Ty sranda losy (snad) nebudou trvat věčně...
Reagovat
Pe3k
Pěkný crying post ;)
Reagovat
ttopi
Podle mě bavit se o komplexnosti neznamená pouze to, kolik kdo kde vyhraje titulů. Je to spíš o samotném faktu se na určitém povrchu vůbec prosadit. V tomto pohledu je na tom nejlépe Federer, který byl alespoň 5x ve finále na každém GS. To, že pak prohrával finále na FO s neporazitelným Nadalem už není o komplexnosti, ale prostě o tom, že Nadal je tam lepší.

A když už by se někdo chtěl řídit výhrami, tak Roger je jedinej, kterej na 3 GS vyhrál alespoň 5x. Djokovič to možná dožene, Rafa těžko. Pak nevím, kdo je nejkomplexnější. Podle mě Roger.
Reagovat
Stan_Borowitz
Copak ty nevíš, že finálová účast na GS turnaji je u Federera statistika poražených, zatímco u Nadala důkaz komplexnosti? Že ty tituly RF mají poloviční hodnotu, protože jich je většina z doby, kdy tenis na hardu a trávě hráli samí dřeváci, zatímco na antuce byla posledních patnáct let nejlepší konkurence v historii (kterou cca polovinu té doby představoval hlavně Federer, který by se ovšem historicky nevešel ani do první desítky antukářů)?

Ty opravdu neznáš tato základní fakta a tvrdá čísla? Ty jsi snad nečetl posledních x let zdejší diskuse, kde opakovaně zaznívala jako slovo Boží?
Reagovat
ttopi
Mám hrubé nedostatky. Měl bych požádat Forehanda o nějaké jeho statistiky, tabulky, ze kterých je vše patrné.
Reagovat
Pe3k
Tabulky jsou na něj moc složité, on se vyzná v pseudorekordech a podmnozinkach.
Reagovat
Patik
:D :D :D tomu ver..alebo si ešte zabudol dodať že medzi tesnou prehrou a prehrou neni žiadny rozdiel ako to tu spomínaná osoba raz uviedla...čiže keď Nadal pprehral s Djokovičom v piatom sete 10:8 je to v podstate akoby dostal tri kanáre.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že je Federer nejkomplexnější tenista všech dob je fakt, který nelze žádnými vzorci vyvrátit. Vyhrál 5x tři GS a 6x turnaj mistrů, takže má dva největší tituly na okruhu (TM,GS) ze všech povrchů - tvrdý povrch, antuka, tráva, tvrdý povrch indoor a z toho na třech ze čtyř je těch titulů více, než 5. Djokovič ho asi dožene, ale zatím je na výsluní a Rafa je daleko za oběma a 70% jeho úspěchů je z antuky, což s komplexností nemá nic společného. A to ještě nemluvím ani o tom, kolik toho Nadal vyhrál za kariéru v termínu po US Open do konce roku.
Reagovat
panzer.dragon
co sem tak narychlo koukal tak je to jeden z nejdrtivějších výsledků ve finále AO za poslední roky/desítky let
Reagovat
Ereinion
jn, "drtivější" bylo naposled A0 2003 (Agassi - Schuettler 6:2, 6:2, 6:1)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa měl dnes horečku 39.

https://youtu.be/cBaiLw29Q70?t=240
Reagovat
spaniel
Tvl fuj.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
annah
Příšerné toho chlapa jen vidět. I bez horečky. Fuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho mám rád svým způsobem. Politik je příšernej, ale komik je prvotřídní.
Reagovat
annah
To teda je. Ale nějak na ten jeho druh komična nemám náturu...
Reagovat
Amputace
Antukář Nadal prohrál další hardové finále :( Škoda no.
Reagovat
Pe3k
Škoda, že ho Roger před 10 lety nechal vyhrát.
Reagovat
Amputace
To jo. Zbytečně se ale štval pět setů. To bylo asi pro diváky, co?
Reagovat
Pe3k
To nevím, ale vim že Nadal prohrál s Djokovicem na hardu už 17 setů v řadě. S Federerem jen posledních 7.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si vynechal posledných 7 rokov skolskej dochádzky tipujem.
Reagovat
Pe3k
Stejně jako si tipoval 5 setů :D trololl
Reagovat
Amputace
No jo. Nicméně počítat do té série i poslední set pětisetového zápasu je taky dobrá úchylárna...
Reagovat
Pe3k
Promin, že jsem použil fakta, to bylo vůči vám nefér :D
Reagovat
panzer.dragon
When Federer was 31 his main rivals were Nadal 26 & Djokovic at 25 When Main rival for Nadal & Djokovic is an almost 38 year old Federer
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko tých finále v Austrálii absolvoval Djokovic so svojim hlavnym rivalom Federerom?
Reagovat
panzer.dragon
nechápu kam míříš, ale potkali se třikrát v semi a jednou dříve
Reagovat
Patik
Na French Open bude Djokovič omnoho motivovanejší a silnejší než bol tento rok v Austrálii..obzvlášť po tej minuloročnej porážke s Cecchinatom..a všetky tie neúspechy na tomto turnaji...navyše Djokovič sa krásne zarýva do Nadalovej hlavy a po každej porážke je tam zarytý stále viac a viac..otázka či dokáže Djokovič poraziť Nadala na French Open sa zmení na dokáže Nadal poraziť ešte Djokoviča na tomto turnaji ..bude si ešte tak veriť ?..minimálne na antukovom Masters vieme že pokiaľ nezahrá Nadal absolútny top tak má Nole navrch..súdiac podľa posledného antukového zápasu kde sa Nole vracal po zranení a Nadal bol v top antukovej forme.
Reagovat
turista
Rafa Nadal může vyhrát turnaj pouze v případě, že mu někdo z next gen odklidí Djokera nebo v případě, že Novak na turnaji nebude startovat.
Reagovat
panzer.dragon
jinak řečeno "Hola amigos in Acapulco :-)"
Reagovat
annah
https://pbs.twimg.com/media/Dx64vohUYAAR0mH.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
To šedé pozadí a žluté cifry ???
Reagovat
smazaný uživatel
Ty otazníky si představ jako srdíčka :))
Reagovat
annah
Na barvách nesejde, hlavní je sdělení... :-)
Reagovat
panzer.dragon
Skoda, ze sou na prvnich dvou mistech, se muze potkat djoker s rafou az ve finale.. :(. Bylo fajn, kdyz se potkavali i v semi a driv. Takhle to fakt musi oba dat az do finale..
Reagovat
smazaný uživatel
To je pri dvoch jasne najlepšich hráčoch celkom zrejmé a prirodzené.
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1089571469938647040
Reagovat
smazaný uživatel
Xis by se taky mohla přestat tvářit tajemně a Nadalovi povít nějaké robě, které ho před zápasy bude motivovat hláškami typu "vyhraj taťko!"
Reagovat
Pe3k
Ta je tak jediná, na koho se tam dá dívat, z celého Nadalova campu.
Reagovat
Ondra979
co tento rekord - 7 a vice titulu z jednoho GS v Open ere: Sampras - W, Federer - W, Nadal - RG, Djokovic - AO
Reagovat
D@nny
co tento rekord - 10 a vice titulu z jednoho GS: Nadal - RG
Reagovat
Pe3k
Federer je historicky nejlepší ve Wimbledonu a US open (děleně), druhý nejlepší na AO, Novak jen na AO a Nadal jen na RG (nulová konkurence).
Reagovat
Kozoroh
Když to bereš historicky, tak na US Open je nejlepší trojice Sears, Larned a Tilden, Federer je děleně první jen v rámci Open éry.
Reagovat
spaniel
Kdyz to beres historicky, AO je podradny turnaj.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
SwissMaestro
:D
Reagovat
Amputace
Oproti té brutální konkurenci plné travařů ve Wimbledonu fakt hrůza, to máš pravdu.
Reagovat
spaniel
Nerekl bych ze se to lisi od antuky.
Reagovat
Amputace
No jo. Tak hlavní konkurencí Federera byl na trávě až do roku 2010 antukář Nadal a pro Nadala na antuce to byl do roku 2010 zase travař Federer.
Reagovat
turista
Ano. Ale pak jejich hegemonii rozmetal na kousky Serbinátor.
Reagovat
panzer.dragon
Dejme osum titulu a vice :) pak zbydou jen goati
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/0gYnj79lPW8

Ten dnešní zápas jsem viděl celý live, pak highlights a musím říct, že tenis o ničem, takže přikládám kvalitní highlights pro ty, co se dnes těšili na pořádný tenis a viděli jen demolici.
Reagovat
Kozoroh
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Novak+Djokovic+Novak+Djokovic+15+Grand+Slam+OXzUS3QI6rkl.jpg
Reagovat
steve79
Rafa muze ziska dalsi Grandslam jen kdyz nepotka v pavouku Djokovice. To same plati i pro Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom k tomu, ze Djokovic nikdy neporazi Nadala v Parizi vo finálnej fáze turnaja, tak rozhodne nie..

Pre Federera to samozrejme platí uz bez ohladu na povrch a dlhodobo. Mal stastie, ze mu to tak vyslo jak na W, tak na AO.
Reagovat
steve79
Na antuce to bude stejny. Uvidis.
Reagovat
steve79
Rafa jak hraje top spiny s velkym odskokem, tak Nole je hraje neskutecne rychle po odsoku a bere Rafovi čas a ten se jen brani a vraci kratke udery.
Reagovat
smazaný uživatel
To je odvážne tvrdit.

Antukova sezóna naznačí..

Dnešok ukázal, že Nadal po 4 mesiacoch bez tenisu, nebol na tento level pripravený. Ako sám povedal na tlačovke. Vsetky zápasy mu poskytli len moznost utocit, ale nikde nemusel branit. A dnes bol nuteny branit a bol v lese. Potrebuje hernu prax, bude lepsi.
Reagovat
steve79
Jaky je dalsi turnaj Rafy?
Reagovat
smazaný uživatel
Acapulco, IW, Miami.

Ale Acapulco je presne ten typ turnaja, ktorý sa priam pýta vyškrtnut..

Tuctová 500ka, úplne zbytočná. Snad ju Rafa vynechá a v marci si struhne len dve tisícky a moze ist pomaly na antuku.
Reagovat
mats23
suhlas, srat na acapulco, alebo skusit acapulco a jeden z masters, urcite nehrat 3 turnaje
Reagovat
Pe3k
Jestli chce alespoň nějaký titul, to Acapulco by měl prubnout...
Reagovat
mats23
nemyslim, ze je pre nho dolezite vyhravat taketo odpadne turnaje
Reagovat
Nola
na FO moze Novaka porazit viac hracov, Rafu maximalne Novak a Soderling, ak nebude hrat svoj najlepsi antukovy tenis a to stalo tak 2 x za celu historiu, dojem z finale na AO vam nacisto pomotal hlavy
Reagovat
steve79
Nepomotal. Vidime jen realitu.
Reagovat
Ondra979
to se uvidi. Podle me to neco neznacuje, Rafa bude na antuce lepsi, to vime, ale s timto Novakem by mel podle me problem. Treba se ale ani nestretnou, myslim na FO, kdo vi..nebo se zblazni konecne Sasa a vyownuje to na FO :)
Reagovat
Pe3k
Nadal je sice král antuky, ale Novak se mu dostal do hlavy a čte ho jako otevřenou khinu, což pro Nadala znamená, že nebude v bezpečí ani na cihle.
Reagovat
smazaný uživatel
Cihla je jejich jediná záchrana na kterou se budou vymlouvat do jara. Nadal nemá jistě vůbec nic. Je tady zdravý Djokovic, který je schopny ho sejmout i na písku. V Americe nemá nárok na nic a nějaké Masters na antuce při absenci Djokovice muže teoretický vyhrát, ale to je tak vše.
Reagovat
turista
Souhlasím. V této situaci Rafa Nadal neporazí Novaka Djokoviče ani na cihle.
Reagovat
Marduch
Jj
Reagovat
D@nny
Nekdo by napsal, ze je to odvazne tvrzeni, ja napisu rovnou, ze je to hovadina. Nadal na FO bude vzdy favorit a top Nadal na FO taky vzdy porazi top Djokovice a to je zkratka fakt. Nikdy nikdo nedominoval nejakemu GS, tak jak Nadal a pokud by se dnesni finale jmenovalo finale FO, tak vyhraje Nadal, bohuzel tohle bylo finale AO.
Reagovat
Ondra979
hovadina je, co pises. I sebevetsi favorit muze nekdy prohrat. Djokovic tam Nadala uz porazil a sehral tam s nim vyrovnane bitvy, hlavne v r. 13 ho mel na lopate. Muze se to jeste zmenit, antukava seznoa pred RG napovi, ale ted vidim jako mirneho favorita na FO Novaka bez ohledu nahistorii.
Reagovat
D@nny
Ok Napsal jsem hovadinu v tom, ze Nadal bude vzdy favorit na RG, ale co je fakt, ze top Nadal na FO vzdy porazi top Djokovice a to je fakt, za tim si stojim. Letos muze byt klidne Novak na RG favorit, s tim taky souhlasim.
Reagovat
Pe3k
lol, si mimo, ale to není novinka...
Reagovat
D@nny
Ty se priprav na nocni sichtu v OKD a nemel.
Reagovat
smazaný uživatel
Začína o 21:00, pomaly si natiera lepeňák a zarába sirup na "malinovku".
Reagovat
Pe3k
A něco comse týká reality bys neměl?
Reagovat
Roger_Federer
Rg 2019 ,Federer-Thiem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Súboj 4.kola.
Reagovat
SwissMaestro
Jsem velký optimista v životě, ale tohle je dobrej unreal :D OF a bude dobře :D
Reagovat
Ondra979
antuka by mohle byt zase letos konecne zajimava :) Tato porazka totiz muze byt signalem, ze Djoko bude pro RAfu tezko porazitelny i na antuce. Nejlepsi by bylo, kdyby bral RG konecne Dominik, ale obavam se, ze to bude nejspis Novak a letos uz ho Rafa nezastavi. Od Rogere se neda nic moc cekat, mozna v Madridu by mohl neco uhrat, na FO to vidim na nejake 3. - 4. kolo, zalezet bude na losu.
Reagovat
turista
Dvanáctý titul z RG pro Rafu letos nebude. Jedenáct mu musí stačit. S tímhle tenisem může být Novak kdekoliv na antuce konečná i pro antukového krále. Musí ale taky zkrotit next gen.
Reagovat
turista
Novak je úžasný. Hurá! velká gratulace. Idemo Novak! Poraž ho i na antuce!
Reagovat
gigin
Na toto jsem se těšil celý den.
Reagovat
Nola
DDDDD
Reagovat
steve79
Je to sok, ze to skoncilo tak jednoznacne. Rafova hra proste Djokovicovi poslednich pet let neskutecne sedi. Musim bohuzel konstatovat, ze to bude i na antuce.
Reagovat
a.magerova
"Souhlasím s tím, co řekl Rafa, tohle je jednoznačně nejlepší turnaj na světě. Cítím se tu jako doma a myslím, že každý hráč i fanoušek se tu musí cítit skvěle. Celý organizační tým odvádí každý rok skvělou práci a vytváří tak každoročně lepší a lepší podmínky. Díky za to," pochválil Srb organizátory.
Reagovat
Kozoroh
Je fakt, že AO je dnes hodnoceno jako nejlepé organizovaný GS turnaj.
Reagovat
ipko
AO=Djokovič
FO=Nadal
Wimbledon=Federer
US Open=Federer
Reagovat
Ereinion
Roger bude hodně rád, pokud ještě vyhraje aspoň jeden GS...v srpnu má 38 let
Reagovat
a.magerova
US OPEN - Wawrinka, který ve finále porazí ve 3 setech Djokoviče... :-)))
Reagovat
Kozoroh
Tak hlavně, že ne Wimbledon :-P
Reagovat
a.magerova
Ve Wimblu porazí Noleho v SF... ;-)
Reagovat
SwissMaestro
Hmm :D Budu rád když se Federer po třech fiasko GS dopracuje do finále :/
Reagovat
Ondra979
asi tak, pro Rogera v tomto veku uz bude i finale velkym uspechem. Ve Wimbledonu by ho za priznivych okolnosti dosahnout snad mohl, ve vyhru uz neverim, to by musel vypadnout Novak a vsechno mu hrat do karet. A USO uz nevyhraje, to je prostze zaklete
Reagovat
steve79
Roger musi zlepsit return. Tam ho trochu tlači bota.
Reagovat
Mayo
AO Djokovič
FO Djokovič
W Djokovič
UO Djokovič = GOAT
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem prečo píšeš vitazov a od Wimbledonu len divakov.
Reagovat
Kozoroh
https://www.idnes.cz/sport/tenis/novak-djokovic-australian-open-sedmy-titul-rohovor.A190127_144412_tenis_elv
Reagovat
mahycek
Co se tady furt řeší, Djoko ho přejel, a Rafa na nšho
už mít nebude. Panebože, ty řeči při předávání trofeí
u Nadala, to jsou takové to kecy, příště atd... Ale už..
nikdy !!!! A to je smutné. Ale smutné ? Rafa vyhál 17 GS
tak to je do historie tenisu obrovskej zářez a patří do
první pětky v celé historii.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ale nebýt antuky, kde nemá 15 let konkurenci, tak je někde v druhé desítce tenisových úspěchu.
Reagovat
Amputace
Stále je v top 10 co do zisku GS i bez antuky, takže na tvém tvrzení bude asi stěží něco pravdy..
Reagovat
Kozoroh
Rafa vyhrál 6 GS turnajů mimo antuku, což je Beckerova nebo Edbergova kariéra a kupříkladu takový Lendl má o 1 neantukový GS titul míň než Nadal. Kdyby Býk vyhrál dnešní nebo předloňské finále, měl by dvojitý kariérní GS.
Reagovat
peRFect
Kdyby ))) kdyby Roger 2x porazil na FO Rafu, mohl mít 3x karierní slam a jednou sezónní.
Je.bat kdyby.
Reagovat
Ereinion
Teď se ještě dívám na ty statistiky zápasu, Djokovic fakt neuvěřitelný...asi nejvíc je ale úspěšnost po 2. podání - 84% - více než po prvním podání - to je statistika vypovídající především o Nadalovi, který sice ten servis vrátil, ale ve výměně až na výjimky nic nevymyslel...
Reagovat
raduz
Po zhruba pěti letech budu se zájmem sledovat cihlu,neboť mám pocit,že bude letos velmi netypická.Novak Djokovic ukázal mladým cestu.Jistě si začnou konečně na Nadala vice věřit.Oni potřebuji věřit,že je porazitelný a dnes to viděli v plne parádě.Ta dnešni jednoznačná porážka bude mit velky vliv na nadcházejíci turnaje.Nadal vi,že na Djokoviče nemá,psychický ho to může dost poznamenat nejen ve vztahu nejen právě k Djokovičovi.Kdyz ho nedokázal udolat ve Wimbledonu,kde byl 60procentni,tak nyni už to bude přetěžke i na antuce.Ano,byl i lepši,i tak to nedal hlavou.A potom je tu Federer a antuka.Jen abychom se nedivili.Ano,Djokovic ve formě je nehratelnej.Nadal dnes však jasně ukázal,že hratelnej naopak být může ...
Reagovat
spaniel
Jak ho porazit se vi davno, malokdo to dokaze i realizovat. Takze to jim moc nepomuze.

Nole byl v top forme i na RG 2011
Reagovat
raduz
Proces starnuti vsak u Djokovice nevidno.
Reagovat
Roger_Federer
Úvaha, ja si teda myslim, ze Rafa ma naopak stesti, ze odchazi generace hracu co na hardech byly lepsi nez na antuce a ze soucasna hardova generace/konkurence jich nedosahuje, az na nejake svetle vyjimky, okamziky.
Proto mohl vyhrat Us17 a hrat 3 hardove finale za 2roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nechci ať to vypadá teď jako nějaký hejt, tak se budu snažit být co nejvíce objektivní. Čím je Nadal starsi a má logicky slabší herní fond, tak tím více se projevuje fakt, ze je to proste antukar. Tenis na antuce a tenis na tvrdém povrchu jsou úplně jiné sporty a mimo antuku začíná Nadal těžce zaostavat. Jeho bilance s Federerem a Djokovicem to pouze utvrzuje a dnešní zapas byl absolutní hřebík do rakve.
Reagovat
Amputace
Jak to může být ryze antukář, když má šest GS mimo antuku a plno finále? Tohle už je jako zaseknutá gramofonová deska... Je snad logické, že s věkem to bude na hardu či trávě pořád horší. Však ono ten stárnoucí Federer taky na té antuce už pár roků nic moc nepředvádí (případně tam ani nehraje), protože to nikdy nebyl jeho primární povrch. Pro Nadala je určitě primární povrch antuka, ale říct, že je to antukář? To může opravdu jen někdo tvého typu - tedy někdo, kdo tenisu absolutně nerozumí.
Reagovat
Roger_Federer
Kdyz muze tvrdit Forehend, ze Federer je a byl na antuce jalovy, pres jeden titul a 5 finale kde vzdy prohral z nejlepsim antukarem vsech dob.
Muzu ja vrdit, ze Nadal je antukar, protoze jeho vysledky mimo antuku jsou 20% oproti antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Este si zabudol dodat, ze Nadal je komplexnejsi, kedze ma min 2 tituly z kazdého povrchu na GS.
Reagovat
spaniel
:D
Tento pseudorekord me vzdy pobavi.
Reagovat
smazaný uživatel
Hard, antuka, tráva..3 povrchy tvoriace tenis. Tam moc nevymyslis.
Reagovat
spaniel
Tak dva hardy mu hodne pomohli. Kdyby byl ctvrty GS hala, nema jeste karierni.
Reagovat
smazaný uživatel
Keby bolo hovienko cukor, dávame si ho do kávy..

A keby boli dva GS na antuke, tak by...

GS v hale by nikdy nemohol byt, kolko hal by sa muselo postavit na 17 kurtov, z toho 3-4 velké?..Akoby to vyzeralo v praxi, alebo ktora existujuca hala je pripravena hostit GS?..Ziadna

Keby bol jeden GS na harde, tak NY by prevalcoval Melbourne a v aréne Roda Lavera by sa hrala nejaka lepsie dotovaná tisicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Prevalcoval na diplomatickom poli.
Reagovat
spaniel
To je fuk. Pointa zustava. AO ma jen jeden, takze je tom stejne jako ostatni. Takze zdruzis AO s US, abys vytvoril podmnozinku. Klasika. Pro me pseudorekord.
Reagovat
Pe3k
Nechej mu chudákovi alespoň ty pseudorekordy ;)
Reagovat
Roger_Federer
Kdyby, byly...
Kdyby neexistoval Nadal a jeho dominance na antuce, ma Federer z antuky min 4 tituly..a je razeny mezi nejlepsi antukare vsech dob.
Reagovat
smazaný uživatel
min 4?...

Cize vsetky finále by minimálne vyhral?
Reagovat
Amputace
Antukář Nadal prohrál další hardové finále :( Škoda no.
Reagovat
Amputace
To mělo být nahoru.
Reagovat
Amputace
Pokud by měl Nadal 3 US Open, 2 Wimbledony, 1 AO a 1 RG, připadal by ti jako komplexnější hráč, než když má 3 US, 2 W, 1 AO a 11 RG?
Reagovat
spaniel
Ne komplexnejsi, ale univerzalnejsi. A min uspesny :)
Reagovat
Amputace
Ok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím. Federer byl za éry Nadala druhy nejlepší antukar na okruhu. Je to jediný člověk na světě, který dal Nadalovi na antuce kanara a 2x !!! Jejich vzájemně souboje na cihle byly více, než vyrovnané, takže tvůj příspěvek postrádá trosku logiky. Nebýt Rafy, tak má Federer 25 GS titulu, ale nebýt Rogera, tak je na tom Nadal pořad stejně. To je ten rozdíl, který nechápeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamila a logika..

Pouzivat "kanary" ako ilustráciu pre kvalitu - Logické?
Vzájomné suboje na cihle boli viac, nez vyrovnané. Ale zhodou okolnosti, ziaden neskoncil v piatich - Logické?
Rafa prehral s Federerom 3 GS finále, ale mal by rovnako titulov - Logické.

Koniec hodiny, žiaci. Mozete ist domov :)
Reagovat
smazaný uživatel
Musí to být pro tebe dneska těžké. Co takhle vytáhnout podmnozinky. Dejme tomu z roku 2007, to je dost vypovídající. Neunasis fakt, ze Nadal je z big tři proste nejhorší článek za poslední roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak, pobavils..Zlepšil si mi deň..Humor ti ide, na ten sa zameraj..
Reagovat
woody
Nic uz nekomentuj prosim... Jses klasicky uplne mimo po cele diskuzi, jeste jsem necetl vetsi kraviny nez stale pises ty...
Reagovat
Kozoroh
Takhle blízko byl loni k tomu, aby vyhrál Wimbledon:

https://media.giphy.com/media/U86wK2xw5Mp0saLpZ7/giphy.gif

Dnes je to mezi Rafou a No1em na tituly 17:15, ale mohlo to být 18:12.
Reagovat
FerrariF50
Jo tak je velice pravděpodobný že by to vyhrál, ale přeci jen to nebylo finále :) Bylo to předčasné finále, takže uplná jistota tam být nemůže :)
Reagovat
No-le
Já bych to tak nedramatizoval. Vždycky když někdo vyhraje finále GS tak se mluví o tom kolik jich ještě vyhraje...3...5 ...10, zlatý GS atp. A když náhodou finále prohraje, tak ze by mel končit, hotovo, hřebík do rakve atp. Příště muže byt všechno jinak. Je to sport.
Reagovat
FulnekUltras
přesně
Reagovat
Kozoroh
https://youtu.be/3s4-VO1Xq7g
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba říct dvě věci. Djokovic hrál dobře dva sety, potom ubral, nebo mu docházely síly, těžko říct. Nicméně i tak zapas zvládl neskutecne. Takže velká gratulace Noleho fans v cele s Kozorohem. Tenis Djokovice se mě osobně sice nelibi, ale je nesmírně efektivní a v případě, ze proti němu stojí někdo z big 3, tak je to ještě lepší. Druhá věc je ta, ze dneska to nebyl Nadal. Absolutně odešel psychicky a z toho finále se proste složil. Já si stojím za názorem, ze kdyby byl Nadal nuceny jít v turnaji do čtyř, nebo pěti setu a úspěšně, tak by ten zapas vypadal jinak. Ten rozdíl, mezi jeho soupeři cestou do finále v něm samotném byl proste propastny a šlo to vidět od prvního gamu. Cele dva týdny byl Rafa zvyklý hrát kopce na mid lajnu a jeho soupeři se vyhazeli prakticky sami. Djokovic chyby nedělal a Rafa byl z toho hotovy. Vůbec nevěděl co má hrát a jeho taktika topspinu doprostřed kurtu sem tam prolozenych forehandem byla najednou absolutně k ničemu. Než se z toho probral, tak prohrál. Nadal na své největší rivaly na hardu proste nemá zbraně a opět se to potvrdilo. Nepamatuji, kdy vyhrál Nadal titul mimo antuku a na tom turnaji porazil Djokovice, nebo Federera. Blbé pro nej je to, ze i na te antuce muže mít letos s Djokovicem proste problem. Výhoda pro tenis je ta, ze Djokovic muže sem tam vyhucet s někým mladým, takže par titulu v roce je volných.
Reagovat
SwissMaestro
Počet GS před AO 17

RF-17, RN-14, ND-12

Počet GS po AO 19

RF-20, RN-17, ND-15

Začínáme znova.....
Reagovat
Kozoroh
10. GS turnaj v řadě vyhrál tenista po 30ce a 17 majorů za sebou ovládli staronoví šampioni, tyto čísla jsou bez přehánění bezprecedentní.
Reagovat
FulnekUltras
Brzy to bude 20-18-16, a v roce 2020 20-20-20. Ať je klid jednou provždy. ;-)
Reagovat
a.magerova
Takové proroky miluju.
Reagovat
Kozoroh
https://ichef.bbci.co.uk/onesport/cps/480/cpsprodpb/545B/production/_105359512_djokotrophy.jpg
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/AustralianOpen/status/1089488943639420929
Reagovat
Kozoroh
https://www.atptour.com/en/news/social-media-reacts-to-djokovic-win-at-the-australian-open-2019

Na jednom z obrázků je No1e s legendami australského tenisu - s Laverem, Rosewallem, Emersonem, toho čtvrtého neznám.
https://twitter.com/AustralianOpen/status/1089493004069482496/photo/1
Reagovat
peggy
Rafa hral cely turnaj super,ale dnesek to byla hruza.Snad horsi nez pan Berdych.Snad zapomnel,ze je to finale,vypadalo to jako trenik a tak to mnel Noe na dlani.
Reagovat
Krisboy
Už měl za finále nahrabáno dost, tak na to hodil bobek.
Reagovat
Mayo
Najzaujímavejšie z tohtoročného Aussie bolo oznámenie Andyho o konci.
Reagovat
mahycek
Nekopejte do Federera, dnes by byl těžší soupeř ,
než Nadal. Ale, jak těžší, vyrovnaný soupeř.
Reagovat
No-le
Můžete zde někdo zhruba vypsat, o čem mluvil Nole ve studiu GSM? Zdálo se mi to dost zajímavé s ohledem na dnešní Rafanův výkon... díky
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Nolemu a jeho fanouškům.
Reagovat
Krisboy
Ty statistiky jsou brutální!
Reagovat
Stan_Borowitz
vstanu takhle - jako obvykle - krátce po poledni, otevřu si lahev Dom Perignon ročník 1971, k tomu si nandám hromadu kaviáru a zapnu TV, abych se podíval na závěr prvního setu, a ono už je po zápase...

Inu, jak jsem psal už tak před rokem, Novak Djokovič je v současnosti jediný tenista, který může ohrozit Federerův rekord v počtu získaných GS. Jeho tenis není sice tak hezký jako Rogerův, ale je nejúčinnější, a to na všech površích bez výjimky.

Je to sice smutný den pro Evropskou unii, už jsem stáhl její vlajku na svém paláci na půl žerdi - ale jak se říká - aj taký je šport. Vamos, Srbija!
Reagovat
panzer.dragon
takový zápas co byl dneska tak by se neměl pouštět před 22h.. kvůli dětem.. :-(
Reagovat
FerrariF50
Pobavils :-D
Reagovat
woody
Grandiozni vykon,skvele Nole, to bylo neco..
Rafani nesmutnete, Rafa nemel svuj den,ale na RG bude hlavni favorit ;-)
Reagovat
Nola
netusim, kedy som takto videla hrat Novaka naposledy, mozno SF v roku 2016 uvodne dva sety, nevypol ani na chvilku
RG je samozrejme uplne iny turnaj, tam bude Novak az 3 favoritom, po Rafovi a Domicovi
Reagovat
spaniel
To jiste ne.
Reagovat
Kozoroh
Dominik určitě není v tuto chvíli větším favoritem na RG než No1e.
Reagovat
Pe3k
lol, Nolce nic nevysvetliš, ona je taky maskot fanoušků Djokovice.
Reagovat
turista
Novak dá Rafovi čočku i na antuce.
Reagovat
Kozoroh
Ale, zas Rafu nepodceňuj. Dnešní finále se mu nevyvedlo, ale ve svém obýváku bude silnější.
Reagovat
turista
Silnější tam asi Rafa Nadal bude. Ale vždyť tady na AO Rafa 6 soupeřů doslova zdemoloval, rozdával kanáry jako zběsilý, pouze na Novaka se nechytal. Loni na jaře ještě nekoncentrovaný a nerozehraný Novak mu na cihle zatápěl i když v tom Římě prohrál.
Reagovat
Krisboy
Nejlepší fanoušek na TP. Byl se svým hrdinou v dobrým i zlým, nikdy nepřestal věřit a hlavně se nikdy nesnížil k uráženi, zesmesnovani či napadání fanoušků Noleho rivalů. Na rozdíl od 95% těch FFF a Nadal pitomců zde. Tobě to, kámo, obzvlášť preju, užívej si to! Respekt!

P.S. Už jsi odpustil Stanovi? :D
Reagovat
FerrariF50
Tak Kozoroh to tu vede, musí jít příkladem a ne se chovat jako buran :-D Já si ho za to rovněž vážim :)
Reagovat
a.magerova
Souhlas... jemu tu radost taky přeju moc... ;-)

P.S. Ten Stanovi neodpustí NIKDY... :-))))
Reagovat
annah
Co mu má odpouštět?
Reagovat
Krisboy
Porážky na GS. Na AO, finále French Open a finále US Open.
Reagovat
a.magerova
Tak tak, pokud pomineme rok 2006, tak jen 3x Stan Noleho porazil (Nole Stana 19x), přesto je Stan u Kozoroha doživotně na Černé listině... :-/

https://www.atptour.com/en/players/fedex-head-2-head/novak-djokovic-vs-stan-wawrinka/D643/W367
Reagovat
annah
Tak to jo. Já mám na černé listině jen Goffina. :-) Tomu nemůžu odpustit, že vyřadil Rogera na TM 2017. Byl to Fedexův rok, měl ten závěrečný turnaj vyhrát.. Dort přišel o třešničku...:-)
Reagovat
FerrariF50
Neee nepřipomínej to ! To bylo hrozný
Reagovat
Krisboy
Vypadla mi věta "Čest výjimkám" (ohledně fans Noleho rivalů). Že zrovna tebe do té 5%ní podmnožinky počítám, snad nemusím zdůrazňovat :)
Reagovat
a.magerova
Píšu tu už 10 let (fuj toto uteklo, jaro 2009)... a s čistým svědomím můžu napsat, že jsem tu do žádného tenisty slovně nikdy nekopla... :-)
Reagovat
spaniel
Treba by sis z nej mohl vzit priklad.
Reagovat
Pe3k
To on neudělá, on je ten typ, zloděj co volá chyťte zloděje...
Reagovat
Kozoroh
Díky Krisboyi. V minulosti jsem tady působil až moc sebevědomě, nepřipouštel jsem si prohru No1eho u zápasů, které Djoker nakonec prohrál, dávali jste mi to sežrat a právem. Myslím, že mě Djokerův propad výkonnosti naučil větší pokoře.

Upřímně, nepřeji si, aby se Stan vrátil na TOP level. Ty tři prohry No1eho se Stanem si pamatuji a nepřeji si, aby se opakovaly.
Reagovat
a.magerova
A na AO 2013 Ti Stana nebylo líto?
Reagovat
Kozoroh
Zápas jsem viděl ze záznamu, nečekal jsem tehdy, že se No1e na výhru tak moc nadře. A to byl teprve počátek No1eho potíží se Stanem...
Reagovat
D@nny
S vetsinou co jsi napsal souhlasim, ale rekni mi uprimne, co rikas na to, kdyz nekdo tak skveleho tenistu jako je Stan Wawrinka nazyva "Babrinka"? Je to myslis od tak skveleho fanouska na TP, jak jsi nazval Kozoroha, koser? Urazet, napadat, zesmesnovat nektere zdejsi individua, neni uplne spravne, ale da se to pochopit a tolerovat z ohledem na jejich vystupovani, ale dehonestovat skveleho tenistu, jen na zaklade toho, ze k nemu chovam zast z duvodu, ze muj idol umi porazit? No nevim, nevim...
Reagovat
panzer.dragon
sem si řikal proč mi přijde ten výraz Babrinka takovej směšnej, rozumím správně tomu, že to evokuuje babráka? :-) Mě to přijde vtipný.. Jen takový lakože lehce peprný pro Wáwru, všichni ví, že umí zapnout god mode kdy rozstřílí koho chce kde chce, ale tim jak to je jednou za x let tak je to takový trochu srandovní, že to nějakou tu přezdívku snese
Reagovat
a.magerova
Je to hnusná přezdívka, a je myšlena v hnusném smyslu... :-/
Reagovat
D@nny
Kdyz myslis... Tvuj nazor ti rozhodne neberu, ale me prijde castovat takovymi vyrazy, tak skveleho sportovce, jakym je Stan, zkratka mirne receno zbytecne.
Reagovat
Kozoroh
Víte, Stan umí zahrát velice dobře, ale taky velice špatně, jeho kariéra je proslulá výkyvy. Samozřejmě do skutečného babráka má Wawrinka předaleko, jeho kariéra je úspěšná, ověnčená 3 GS tituly. Ale byly zápasy, kdy Stan kazil, co se dalo. Výraz Babrinka je tedy peprnou nadsázkou a protipólem Stanimala.
Reagovat
a.magerova
Jj 19x zbytečně prohrál s Nolem... :-P
Reagovat
Krisboy
Babrinka se mu opravdu nepovedl. Vytýkal jsem mu to v minulosti několikrát a i v tomhle příspěvku na to upozorňuji.
Reagovat
Kozoroh
Ále, měl by ses mrknout na zahraniční fóra, tam jsou běžné přezdívky typu Frauderer, Cheatdal nebo Fakerovic. Proti nim je Babrinka neškodná přezdívka.
Reagovat
FerrariF50
To jsou dobrý přezdívky :-D Pobavilo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Všetky sú strašne silené.

Cítiť kŕč.
Reagovat
D@nny
A tim se jako ospravedlnujes, ze jsou horsi prezdivky?:D Ja jsem jenom reagoval na Krisboye, ktery te tu hrozne glorifikoval, ze nejsi ten nejlepsi fanousek na TP, to je podle me nekdo jiny.
Reagovat
a.magerova
Nejlepší fanoušci TP, kteří měli co říct k tenisu samotnému, postupně odešli... neměli žaludky na zdejší uřvaný dav či tupé jednotlivce... :-/
Reagovat
a.magerova
Bohužel i tady platí:

http://citatem.cz/wp-content/uploads/2015/12/prazdnou-hlavu-2.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No, a protože bys nikdy nikoho neměl stavět na piedestal, tak udělám svini a rozšlapu ti bábovičku :)

Když jsem po Wimbledonu napsal: "Poplácám Novaka po hubených zádech a zkonstatuju, že na US Open mu nevěřím", Kozoroh mě bryskně onálepkoval jako "hejtra" a "Frantze 2.0" a poslal na ignor.

Za tohle.

Takže objektivně ano, z toho, co jsem četl, je Kozoroh poměrně "classy", ale je taky pravda, že ho nikdo moc "neprověřuje".

Novak totiž lidi nechává chladné a hejtují ho naprosto minimálně. I proto podobný příspěvek, jako byl ten můj, Kozoroha trkne do nejcitlivějších míst a nervíky pracujou.

Předpokládám, že kdyby mu do jeho modly někdo soustavně šil a neustále snižoval jeho vlastní příspěvky, nervíky by mu ruply mnohem častěji. Respektive dál by nikomu nenadával, páč by měl v ignoru všechny - nejen Frantze a Frantze 2.0.

Kdybych byl teda ten hejtr, za kterého mě označil, a pojal to osobně, tak napíšu "nudný a fanatický fanda nudného a robotického hráče, který působí skvěle jen na pozadí zdejší lampárny."
Reagovat
Pe3k
No osobně nic proti Kozorohovi, taky má svoje...ale tu jeho adoraci má na svědomí Krisboy, takže hodnota se rovná nule.
Reagovat
Romario
Velká gratulace Nolemu, je to génius a nejdokonalejší hráč historie. Rafa je bojovník a veký hráč a šampion, ale momentálně nemá proti Djokovi co nabídnout. Už teď se těším na Paříž. Centrální kurt v Paříži je sice Rafův obývák, ale momentálně si neumím představit, že by Noleho dal pokud bude Nole zdráv.
Reagovat
Pe3k
Je až tao dokonalý, že neumí na síti, neumí smeč a ve čtyřhře je suverénně nejhorší ever.
Reagovat
Nola
ano, pravda, Djokosmsh nema chybu, ale pozri dnesne stats na sieti
Reagovat
smazaný uživatel
Jako pokud porovnavas hru na síti v cele big3 i big10 klidně, tak Federer bude i v 60ti pořad lepší. Ale to je dar, to se nedá naučit.
Reagovat
Krisboy
Djoko naprosto famózní. Nevím, jestli upsal duši ďablu bo co, ale tohle byl Top tenis. Gratulace jemu i fanouškům. Na tuhle úroveň nemá nikdo. Místní Federer fanatici můžou děkovat Cicimu. Kdyby Stef Rogera neposlal domu, ztrapnil by Djoker jeho. Ještě jednou gratulace a smekám!!!!!!
Reagovat
spaniel
Prdlajs. Uplne jiny styl, uz jen diky servisu by uhral vic. Ale o to nejde.
Reagovat
Pe3k
Lol, další idi ot co si musí kopnout do Federera, který dnes ani nehrál...
Reagovat
annah
Možná by Rogera neztrapnil, ale porazil by ho téměř určitě. Roger je na odchodu a pomalém sestupu do údolí, Nole už zase (anebo pořád ještě) na vrcholu hory.
Reagovat
smazaný uživatel
Říkáš kraviny. Kdyby Federer hrál dneska, tak na 100% prohraje, ale ve čtyřech, nebo pěti setech. Už jenom servisem by si jeden set minimálně uhrál a ROI Djokovice by bylo v úplne prdeli
Reagovat
Kozoroh
Dnešek je pro mě úžasným dnem, ošperkovaný tím, že No1e je ode dneška samostatným historickým rekordmanem AO (7. titul), ziskem 15. GS titulu předčil svůj idol, Peta Samprase a jako první hráč v historii mužského tenisu vytvořil 3 série alespoň 3 po sobě jdoucích titulů.

Respekt Rafovi a jeho fanouškům, je těžkým a houževnatým soupeřem, tak jako každý zde jsem očekával tuhý boj. Holt dnes to nebyl jeho den. Je to Rafova první prohra 0:3 ve finále GS.

Faktorů, díky kterým Djoker dnešní zápas bravurně zvládl, je několik. Za prvé Novakova uvolněnost a Rafova nervozita. Zadruhé Djokův return, No1e vyvíjel svým returnem tlak na Rafana a nutil ho hrát dlouhé výměny, což nebyl Nadalův plán, Nadal chtěl zkracovat výměny, ale No1e mu to svým returnem a přesnými údery od baseline nedovolil. A zatřetí spolehlivý Djokerův servis, za celý zápas nabídl No1e jen jeden BP.

Co dodat? Ať No1e v této jízdě pokračuje dál!
Reagovat
spaniel
Az na posledni radek souhlas :p
Reagovat
Pe3k
Gratulace Novakovi i jeho fans, zasloužená výhra.
Reagovat
turista
Jen tak dál. Idemo Novak!
Reagovat
No-le
Studio GSM už nějak urvali, ne a šoupli tam biatlon...
Reagovat
Mayo
Biatlon je top.
Reagovat
Pe3k
Fuj, musím s tebou souhlasit.
Reagovat
mahycek
Tak, tak, dobře si to napsal Raduzi. Skutečně nevidím
jediný důvod ,aby se dostal Rafa před Djoka. V žebříčku
už ne, to by musel být Djoko zraněný. Možná, na antuce ho
jednou až dvakrát porazí, ale v Paříži už ne. Tam přijdou
už noví vlčáci. Je to smutné, ale Rafa s tím upracovaným,
udřeným stylem na Djoka nemá. A to nejsem jeho fanda.
Na rychlém hardu nemá, ani na Fedexe i když on se bude
muset vypořádat nájezdu mladých vlčáků. Má, ale ne ně více
zbraní, než Nadal. Proto si myslím, že Roger by měl skončit
důstojně. Na tvrdém povrchu, ještě šanci má, ten náš
velikán!!! Rafa může vyhrávat ty své pětistovky a jednou
tisícovku na antuce.
Reagovat
peggy
Byl to Rafuv jeden z neohorsich zapasu,druhy byl v Basileji pre nekolika lety kdy hral pod silnymi antibiotiky a skoncil na operaci.Snad rekne co se delo.Jinak domaci cviceni prehazovat sit.Chudak strycek.
VELIKE BLAHOPRANI DJOKOVICOVI!!!!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Kozoroh
Díky, tak všichni tři naši borci předčili Peta, to by nikdo před 10 lety nemohl čekat.
Reagovat
a.magerova
Jj... jsou to (všichni 3) dříči a machři a milovníci tenisu... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=-hAwQo6ehZM
Reagovat
Kozoroh
V příštím roce uplyne 10 let od setkání Novaka s Igorem Četojevićem, který No1emu doporučil dodržovat bezlepkovou dietu. Četojevič viděl v TV zápas Djoker s Tsongou na AO 2010, kde Novak kondičně zkolaboval a utkání prohrál. Tehdy se mělo za to, že Djokera trápí astma, ale Četojevič správně usoudil, že Djokera brzdila alergie na lepek. Svou hypotézu samozřejmě ověřoval a potvrdila se. Když No1e začal dodržovat dietu, začal se cítit líp a cítil se být v lepší formě a pak přišel rok 2011, který změnil poměry sil v mužském tenise...

Díky Četojevičově radě je No1e veleúspěšným tenistou.
Reagovat
FerrariF50
Ty statistiky zápasu jsou brutál, ... demolice prostě dneska.
Reagovat
ipko
podľa mňa bol Rafa zranený, lebo zdravý by s Djokovičom určite neprehral a nie ešte takýmto rozdielom
Reagovat
Mayo
Zdravy Nadal veľakrát prehral s hocikým. Neni to o tom. Proste hral príšerne, takto zle nehral ani v 2011 proti nemu.
Reagovat
insanezy_
Však ten šašek ipko, co sází za 1 euro to myslí ironicky..
Reagovat
Mayo
Sázky za euro cením :D
Reagovat
Kozoroh
Nadal nedokázal aplikovat svůj herní plán, celé AO se prezentoval tím, že díky vylepšenému servisu zkracoval průběh výměn, toto mu No1e dnes nedovolil.
Reagovat
Pe3k
Možná byl jeho plán shořet jak papír no a to se mu povedlo náramně.
Reagovat
Davor1
Dnešne finále perfektne ukázalo, že v tenise je hlava a psychika to, čo vyhráva veľké zápasy a tituly. Nadal sa dostal proti Djokovičovi do presne tej istej pozície, v akej bol proti nemu Roger dlhé roky. Djokovič po tých desiatkách zápasov a predovšetkým veľkej hernej a obrovskej mentálnej prevahe z posledných rokov už presne vie, čo na Nadala hrať a dnes to doviedol k úplnej dokonalosti. Naopak, Nadal prišiel už na kurt pos*atý až za ušami a od prvej po poslednú loptičku bolo vidieť, že absolútne nie je vo svojej koži a jeho výkon v porovnaní s predchádzajucími kolami bol tak štvrtinový. Vôbec si neveril zakončovať výmeny a robil primitívne chyby, ktoré vyplývajú naozaj len z mentálneho nastavenia.

Nolemu gratulácia, neskutočné, akým spôsobom sa dokázal vyhrabať z toho marazmu, do ktorého spadol po skompletovaní kariérneho GS. A Vajdovi by mal dať niekto nobelovú cenu za to, ako ho dokázal už nie prvý raz prebrať a dostať zase do toho beast módu. Myslím, že dnes bude mať celkom dobrú náladu aj Roger Federer, ktorý je zase o krok bližšie k zachovaniu GS rekordu :)
Reagovat
Pe3k
To přirovnání se sice nabízí, ale u Federera to bylo tak, že byl herně lepší než Nadal a selhal mentálně (proti Rafovi) a i tak to byl vyrovnaný zápas, kdežto Nadal na Novaka nemá vůbec v ničem, jak herně tak mentálně je Nole o parník lepší.
Reagovat
insanezy_
Péťo doufám, že jsi si betnul, když jsi tuhle predikci musel udělat už před zápasem.
Reagovat
Pe3k
Vsázel jsem na Nadala, říkám si, že s tím losem prostě nemůže prohrát, ale upřímně, Nadal na Novaka prostě a jednoduše nemá ;(
Reagovat
insanezy_
To bych, ale od tebe nečekal. Však ty se nikdy nemýlíš.
Reagovat
Pe3k
Někdy ano, vím, těžko se tomu věří ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda Petríčku...Prirovnanie s Federerom je mimo, kedze tam je to na finále 8:3..

Rafa to má s Nolem 4:4..Obaja si držia Austráliu/Paríž a inde je to fifty-fifty...Nadal porazil Djokovica na harde dva razy, Federer sa k tomu na antuke nikdy nepriblizil.
Reagovat
smazaný uživatel
*6:3

Vidis, lepsi sa to.
Reagovat
spaniel
Utesuj se. Rafa ziskal naskok, ale v poslednich letech je to jednoznacne.
A ze jasna prohra boli min, tomu neverim. Nema nic pozitivni, co by si mohl ze zapasu odnest. Nejaky naznak ze to pujde.
Reagovat
smazaný uživatel
V posledných 4 letech odohrali spolu jedno finále. V Melbourne.
Reagovat
dappe
V posledních 4 letech bilance Nadala s ND/RF 2:14....
Reagovat
Pe3k
Ty dva sety co Rafa uhrál jsou pěkný úspěch, to dnes veuhral ani 1 ;(
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, tak 2015-16 bol Rafa mimo, to sa ti určite hodí do tvojho výpočtu..

A teraz to skus zobrat komplexne, kolko to má Federer v ramci GS s RN/ND v priam porovnaní s uhlavnymi rivalmi?...7:18, 8-18?...

No vidis
Reagovat
spaniel
Hral Nadal, rec je o nem. Ta cisla a dnesni vysledek ukazuje ze pada jak sutr.
Reagovat
smazaný uživatel
Rec je o Rafovi, Dappe tam pridal RF..Tak som len konštatoval..

Millman, Anderson, Tsitsipas..

Čo ti ja viem starec, kto padá ako šutr.

Djokovic je v Austrálii dominantný, to sa uz ale dávno vedelo.
Reagovat
spaniel
2:14 to ukazuje. A takovato nakladacka jen podtrhava. K tomu o 5 let min.
Reagovat
Pe3k
Kolko dnes Rafa uhrál setů? Kolko? Kolko ma Rafa turnaju mistrů? Nemusíš přesně, stačí přibližně :D
Reagovat
Roger_Federer
Se stim, že Rafa k vitezstvi mimo antukovy granslemi uz bude potrebovat to co Federer, stesti a nepotkat Djokovice v pavouku..
Na hardech ho uz neda a Federera je otazka.
Reagovat
dappe
Bilance s Djokovičem je ovlivněná věkem. Federer s Djokovičem začal prohrávat v roce 2011, ve 30 letech!! Od té doby spolu sehráli obrovské množství zápasů, kde byl Federer v nevýhodě, což tady roky úplně ignoruješ a tahle Nadalova statistika už od jeho 28 let!! z tebe dělá úplného vola, to nevnímáš?

Federer soutěžil po 30 letech s Djokovičem na vrcholu a stále mladým Nadalem. Nadal v tomto věku soupeří s podobně starým Djokovičem a o mnoho starším Federerem. A výsledek? Absolutně se nechytá, 2:14 je úplně hrozivé, dnešek to jen podtrhl. Podle tvého měřítka Nadal vlastně od svých 28 let nevyhrál vůbec nic...

Roky tady píšeš, že Federer potřebuje shodu okolností, ale to už pátou sezonu platí o tvém favoritovi daleko více.
Reagovat
spaniel
Presne.
Reagovat
FerrariF50
Jo je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mal uz v 29 rokoch tri GS prehry z hardu s Djokovicom. Vies kolko ich má dnes Nadal v 32?..Tiez tri..Uz ked sme pri tých voloch...Ukážkový vlastenec priateľu, pozdravujem :)..

Ze ty ides porovnavat Federerov hard s Nadalovým hardom :)Nadal si s Nolem Pariz v pohode drží, čo si drží Federer?..Akurat sa ukazalo, ze ten hardu dominoval len v konkurencii druhej vlny. Ale to sa predsa uz dávno vedelo.

A k tej statistike zo sranda matchov ti gratulujem, snad zahreje :)
Reagovat
spaniel
Pan podmnozinka, nic nove. Klidne strkek hlavu do pisku, ale dnes to bylo ponizujici a nic nevesti, ze by to melo byt jine. A to ma Nadal stesti, ze mezi nim a Novakem neni 5 let. Ani nechci vedet, jake by to byli vyprasky, vzhledem k tomu ze Nadal si nepomuze servisem. To bys psal jinak, ale jsi pokrytec. Tech 5 let je pro tebe neco, co nikdy neberes do uvahy. Kazdopadne je to fuk, ty se nezmenis a nikdy nebudes objektivni.
Reagovat
smazaný uživatel
Ved 2:14 je podmnozinka..Kto s tým začal?...:)

Keby je o 5 rokov starší?...Tak to by mal predsa omnoho viac hardovych titulov, kedze by sa stretaval s Federerom prevažne. Sedliacky rozum, nic iné nepotrebujes..
Reagovat
spaniel
Kdyz sledujes vyhled, zajimaji te cerstve statistiky.

Nemyslel jsem ze by byl nadal o 5 let starsi, ale Djoko mladsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Roky 2015-2016 su dnes aktuálne?...Vyjadruju momentálnu výkonnost?..

Áno, 5r..Keby bol Novak o 5r mladší. Hypotéza, ale budiš. Na svoju top úroveň sa Novak dostal v roku 2011 krátko pred 24 narodeninami. Nadal by mal vtedy uz 29...Nadal vyhral OH, AO ked mal 22, USO ked mal 24..Do 29 by nazbieral isto viac hardových titulov po boku Federera, nez po boku Djokovica...
Reagovat
spaniel
Nechces chapat, nemusis. Zivot te nauci. Jiz brzy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už sa teda teším, ako ma život naučí..Idem si na to kúpit notes a modré pero, alebo radšej dve, poznámok bude veľa..
Reagovat
spaniel
Nerozebirej ze by hral v stejnem veku to same. Proste mas 3 legendy a byt o 5 let starsi nez tvuj sok, se kterym musis podat spickovy vykon, je strasne tezke. Nevim jestli Rafa vydrzi hrat do 37, jestli ano, predstav si jeho pohyb, jeho FH bude slabsi a pak ho dej do zapasu se soucasnym Nolem.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze je Federer vekovo znevyhodnený od roku 2012 definitívne..O tom sa ani nemusíme bavit..

Ale zas bol zvýhodnený dovtedy, uz len tým, ze sa do roku 2007-2008 pohyboval na hardoch a tráve z BIG ako jediný, proti nemu stáli len solídni jedinci, ktori sem tam vedeli zahrat. Ale urcite nie Nadal a Djokovic v plnej zbroji. To robí ohromný rozdiel..

AO19 bol toho dalsim prikladom. Mat dnes proti sebe kohokolvek z druhej vlny, Rafa vyhrá. Austrália sa s ním ale nikdy nemaznala..Mozno sa to vsak na haluz buduci rok vsetko stretne a klapne to.
Reagovat
spaniel
Ty zatim vubec nemas predstavu, co to je, kdyz tvuj hrac zacne prohravat kvuli veku. Kdyz mel Roger krizi 2013, nechapal si. 2015 si to pochopil. Toto ti taky dojde, i kdyz mas stesti ktere Roger nemel. Djoko je jen o rok mladsi. Ale stejne to pochopis.
Reagovat
smazaný uživatel
Aké stastie?...Rafa mal stastie, ci ako to myslis...

Dnes Rafa rozhodne neprehral kvoli veku, hoci samozrejme, lepsi pohyb by sa zišiel..

Djokovic si Austráliu proste suverénne postrážil..Tretia Nadalova hardová GS prehra s Djokovicom, uvidime co prinesia antuka. V NY to moze byt o inom, je to daleko.
Reagovat
Roger_Federer
Ty ten propad Rafy na hardech fakt nevnimas ??
Nebo nechces? chces verit ze zacne vyhravat hardove tituli i v tomto veku, proti tomuto stroji co hral dneska??
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze vzdy bude mat vacsie sance bez Djokovica ako s ním..Ale kazdy turnaj je iný, samotny Djokovic je iný v Melbourne, ako v NY...Tatiez odpisovat Nadala dokonca v Parizi po prehre v Melbourne (tak ako to robis nizsie) je pre mna proste prvoplánové..

O prepade v pravom slova zmysle taktiez mozeme diskutovat, práve naopal Rafa sa za posledné roky na harde zlepšil, a to ze uz nikdy hardový GS nevyhrá pokladám za nerozumný vklad.
Reagovat
Pe3k
Lol nejdříve dostal na prdel Nadal, teď zas Petržalka ;)
Reagovat
Roger_Federer
To vis ze to pochopi, myslm ze uz letos na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nezachytil začiatok a už sa viezol..Ale prelieva sa to..Po Austrálii 2012 a troch prehraných finále v rade si ludia mysleli to isté..Rafa sa ale na antuke chytil a nasledujúce tri vzájomnel finále GS vyhral, dokonca aj na harde...
Reagovat
Pe3k
Pláčeme?
Reagovat
baggik
No Roger az tak dobrou naladu mit nemusi. Pokud Roger uz neproleze ani do finale na hardu a Rafa na Novaka nema, staci tri rucky jeste pro Novaka na okruhu a budou se prepisovat tydny v cele a nejvice grandslamu
Reagovat
Roger_Federer
Ano, tohle je dost realne.
Reagovat
SwissMaestro
Nadalova "speech" byla ke konci moc pěkná. Velký vzor :)
Reagovat
Mayo
Ako inak, legenda tenisu, multitalent a ešte aj pekná reč (:
Reagovat
Pe3k
Věděl, že prohraje tak měl dost času si tu řeč připravit.
Reagovat
mahycek
Nechtěl jsem vám do toho zasahovat. Schválně jsem čekal,
až po. Seděl jsem v baru se sportovci, velká TV + zvuk.
Normálně demolice Rafaela, úplně bez šance, jak tady někdo
říkal pořád v týdnu, že Rafa neměl soupeře, tak ano, neměl
soupeře. Ve finále by ho dal i Fedex, nebo zdravej
Delpo. Skutečně na ty dva už Rafa nemá. Nevěřím, že už dá
Roland Garros. Prostě ne, to už jde přes závit.
Trapné finále !!!!!!!!!!!!
Reagovat
raduz
Nevim jestli by ho dal letošni Federer.Myslim však,že to neni uplně vyloučené.Federer má ale problemy s nastupujíci generaci,neboť v zápase s ním se tolik nenadřou na body na rozdil od Nadala.Na Nadala plati ploché tvrdé udery,tudiž hráči typu Del Potra,Soderlinga,Davyděnka a samozřejmě Novaka Djokoviče.Z mladých Chačanov a Corič.
Reagovat
Ondra979
tak Djoker bez problemu, je kral Australie. Nadala jsem trochu precenil pod dojmem SF, ale ukazalo se, ze opravdu pri vsi ucte nemel poradneho soupere az do finale, prestoze ho odehral velmi dobre, tak Tsitsi byl jen sparing. Novaka paradoxne nejvic potrapil Medvedev pri ceste za titulem. A ted je otazka, kdo vezme FO? Novak je na vlne a urcite to bude chtit dokazat, coz by dost priblizilo duu Fedal, mel by double GS a dalsi Djoker Slam..no je to jeste daleko ale ne nemozne
Reagovat
Mayo
Čo je to Djoker slam?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem si jistej, ale asi 4 GS za sebou?
Reagovat
Kozoroh
Novakův nekalendářní GS, získal ho v letech 2015-16, letos může dosáhnout dalšího, musí k tomu vyhrát RG.
Reagovat
turista
Myslím, že do té antuky Novak letos dá všecko a získat druhý titul z FO je pro něj reálné.
Reagovat
D@nny
Djokovic dnes naprosto zaslouzene. Nadal me na druhe strane zklamal, po tom co na turnaji predvadel, jsem od nej dnes cekal mnohem vic. Jeste jsem kvuli tomu zapasu dnes nevyrazil s pritelkyni na bezky, abych se mohl na tu demolici podivat. No na druhe strane se muzu utesovat, ze jsou na tom hur ti fanousci Nadala, kteri jeste zaplatili, aby to mohli videt na vlastni oci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano :)...Pred zápasom som si povedal, aky to musi byt super pocit tam sediet a byt pri tom..

Po zápase je jasné, ze pojdem radsej do Ríma :)
Reagovat
George_Renel
Tedy žádné epické finále se nekonalo, drama už vůbec ne.
V nadsázce řečeno - za to mají mít více peněz než ženy? .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Až budou ženy hrát lepší zápasy než muži, bude je sledovat víc diváků a budou generovat větší zisky. Pak budou i lépe placeny.

To je totiž ta rovnoprávnost. Že každý dostane, co si skutečně zaslouží.
Reagovat
PetaM
Včera to holky měly ve finále zajímavější :D
Reagovat
smazaný uživatel
Měly zajímavější zápletku, protože byly vyrovnanější, ale tenisově lepší to fakt nebylo a stoprocentně to nevydělalo víc peněz.
Reagovat
d@ve
Tenisově to ženské finále bylo evidentně lepší.
Chápu, že to je prostě otázka priorit a preferencí, ale po dnešku to musí uznat i páni z ATP. ;)
Reagovat
spaniel
:D vtip roku. Challenger je tenisove lepsi nez zenske finale GS.
Reagovat
d@ve
Vždyť říkám - otázka priorit a úhel pohledu. Každý si o tom může myslet své.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
...ale MUSÍ to uznat i páni z ATP?
Reagovat
d@ve
Když budou soudní a upřímní, tak to MUSÍ uznat. A pokud ne, tak se na to klidně můžou zeptat obecenstva. - Které to finále mělo "šťávu" a které bylo nudnější..
Reagovat
spaniel
Takze to posuzujes jen z pohledu dramaticnosti. Klasika. Navic X finale se Serenou byly demolice. O tom to neni.
Reagovat
Fandina
Porovnávat ale mužský a ženský tenis nejde, je to jako kouhoutí a slepičí zápasy. Úplně něco jiného.
Reagovat
Fandina
kohoutí
Reagovat
spaniel
Jo, objektivni uhel a subjektivni. Lidi si casto drama pletou s kvalitou. Winner z zenskeho zapasu je prumerny vymenivy uder v muzskem. O servisu a pohybu nemluve. Je to proste jiny sport. Nikomu neberu ze ho bavi vic, tim lip pro zeny a prijem zenskeho tenisu. Ale kvalitou srovnavat nejde.
Reagovat
TheRoyalBlue
Nemusia. Takmer hociktory uder z muzskeho finale ma vyssiu kvalitu ako najlepsi uder zo zenskeho.
Reagovat
d@ve
Zajímavá hyperbola, ale o tom bych přeci jen pochyboval.
Reagovat
Fandina
Mají svoje peníze všude, protože mají svoje WTA turnaje a tam jsou odměny jiné než u chlapů. Stejně mají jen na GS.
Reagovat
peRFect
Haha, poměr tak 1:10 v zajímavosti ženského vs mužského finále GS.Mmch dnes byly odehrány 3 sety,včera taky,takže odměna správná ne?
Reagovat
Amputace
Ale pořád strávili na kurtu přibližně stejně času, ne? :)

Jinak ano, po snad deseti letech finále ženského GS překonalo finále mužského GS v herní úrovni a dramatičnosti.
Reagovat
Patik
Zrazu tá myšlienka ktorú som spomínal pred pol rokom že Djokovič prekoná Federera v počte grandslamov už nieje až taká nereálna.
Reagovat
smazaný uživatel
Překoná? Tzn. vyhraje dalších 6?

Pod vlivem bezprostředního dojmu se to zdá dosažitelné, ale v reaálu je to strašně těžké.

Vždyť je mu 32.
Reagovat
panzer.dragon
je mu 31..
Reagovat
smazaný uživatel
31 a 3/4. To už je formalita.
Reagovat
Patik
pred pol rokom ich mal 12..keď si pozriem jeho hru a pomyslím si dajme tomu že bude hrať do 35ky ak nie dlhšie tak je to pravdepodobné..tento rok by som možno vsadil nato že vyhrá ešte French Open..po tomto finále si na Nadala bude viac než len veriť a vydobí si rešpekt aj u mladých hráčov..na grandslamoch ho už podľa mňa nikto nezastaví a keby vyhral aj všetky 4 tento rok tak ma to neprekvapí.
Reagovat
spaniel
Ano, pusobi to tak. Ale takoveto chvile uz byli, za par mesicu muze byt vse jinak a zas to bude vypadat daleko. Kazdopadne sanci jiste ma.
Reagovat
smazaný uživatel
A před 3 roky jich měl 11.

Takže to prostě neroste pohádkově lineárně. Kdyby ano, dnes už by dávno vedl.
Reagovat
Patik
neni nikdy nič isté..ale na základe toho čo sa deje na súčasnej tenisovej scéne čo si mám myslieť..čo je najpravdepodobnejšie v každej možnej situácii ?
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, co si máš myslet. Ale já myslím, že to bude spíš cesta neschůdná, křivolaká a bolavá.

A myslím, že Rogera nepřekoná ani Rafa, ani Novak.
Reagovat
Marduch
Souhlas, Fedexe ma rad tenisovy pambu, jinak by mu na RG neseslal Soderlinga..
Reagovat
smazaný uživatel
RG2012...Djokovic tam siel po troch finalovych vyhrach s Rafom a nedal to.

Vlastne do konca roka nevyhral uz ziadny GS..

Buducnost zodpovie vsetky otazky, cokolvek predikovat je hra vabank.
Reagovat
Mayo
Je to viac než iste. Nemá ho kto ohroziť.
Reagovat
Pe3k
Je sposuta hráčů co jej mohou porazit, Nadal do této kategorie nepatří.
Reagovat
smazaný uživatel
To je bezprostřední dojem poté, co rozmáčkl Nadala. Ovšem to, že jej nemůže ohrozit Nadal, neznamená, že jej nemůže ohrozit nikdo. A navíc 6 GS jsou přinejmenším další 2 roky naprosté dominance, ke které potřebuje dokonalé zdraví a pohádkový souběh mnoha dalších okolností.
Reagovat
FerrariF50
Ohrozit určitě jo. Vzpomeň na Paříž před pár měsíci. To byla řež, tam mohl na starý kolena Roger i vyhrát :)
Reagovat
Ondra979
to jep orad jeste daleko, nevime, jak dlouho udrzi tuhle formu. Minimalne rok by mohl, pak je to otevrene
Reagovat
SubOptikT
Pohoda. Konečně Novakovo finále bez větších nervů a proto se dá stihnout i biatlon. Snad si na Rafu posvítí i na RG :-)
Reagovat
Kozoroh
Z 15 vítězných GS finále No1e popáté vyhrál 3:0, toto skóre zaznamenal v posledních třech vítězných finále, na AO 2011 a 2016.
Reagovat
spaniel
Nadal hodne zlepsil rec.
Reagovat
blixa
Jako lord Snackbar ... žvanil ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nice speech...Vyzeral byt uplne nad vecou..
Reagovat
peRFect
Z rěči/výrazu těla (obličeje) naopak.
Reagovat
TheRoyalBlue
Suhlas, povedal vsetky spravne veci, ale pod poklopom ho to zozieralo.
Reagovat
MarcelPersch
Alespoň něco :-)
Reagovat
Pe3k
Škoda, že jen řeč, ten rozdíl ve hře mezi ním a Djokovicem je propastný.
Reagovat
panzer.dragon
vlastně přibyla pro djokera další motivace na RG.. zase dát další djoker slam (4 gs v řadě) :-), on bude ještě nakoenc dvojnásobný kariérní (to už tady vychvalovalo víc lidí, že to cení pomalu nejvíc) a zároveň dvojnásobný držitel 4 po sobě jdoucích GS
Reagovat
raduz
Tip ani přáni mě nezklamaly.Novak Djokovič je v tomto rozpoložení nehratelný.Neni on zkrátka nejlepši?!
Reagovat
Nola
ano, ale musi sa naucit hrat aj s mladasmi, predpokladam, ze sa zacina sustredit iba na GS a tie 1000 uz neberie az tak vazne ako v minulosti
Reagovat
raduz
S mladšimi on nemá problém to i "po svém" vypustit.Je to zkrátka dobrej přejícnej kluk,nepochopitelně mnohými nenáviděný
Reagovat
Nola
kludne, nech si nenavidia, ja ho naopak mam rada, dosiel posledny, je jednoduche fandit niekomu, kto uz predtym vyhral kopec trofeji, samozrejme, ak niekto narusi tuto dominanciu, stava sa tercom nenavisti
Reagovat
seshitec
to je dobře důležitý jsou GS vše ostatní je pouze příprava jak říkával Lendl
Reagovat
gigin
Do poslední chvíle. Jsem si kvůli tomu objednal na dnešek halu až na 16 hodin kuwa.
Reagovat
Amputace
:D
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Bol to rýchly proces. Finále, ktoré úplne vybočovalo zo zabehaných štandardov. Rast prist muselo. Rafa čelil velkému miľníku, hladko prehral, snad o to lahsie to hodí za hlavu. Vo finále nemal čo stratiť, nebol favoritom, mohol hrat uvolnene. Bohuzial to zobral úplne z druhej strany, moc si to pripustal, hral kŕčovito. K winnerom FH či z BH sa ani nedostal, kazil rutinné údery...Djokovic hral dobre, na harde má skvelé zbrane a vo finále v Melbourne navysil uz tak fantastickú bilanciu. Vyrovnal finálovú stats na 4:4 a v Paríži je na rade opat Nadal. Zatial to vzdy zvládol, urcite sa bude chciet revanšovat na povrchu, kde bude vo výhode pre zmenu on..Gratulujem Djokolandu.
Reagovat
Captain_Morgan89
Doufam ze sis dnesni finale uzil :).. a neplakej, prohral s celkove lepsim hracem nez je on sam :)
Reagovat
Captain_Morgan89
A nebo plakej, tve slzy chutnaji sladce :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si kto?..:)
Reagovat
Mayo
Nerob zo seba blbc4, iba chorý človek by plakal kvôli športu. Ver mi, že FH to zvláda úplne v pohode, vyhral lepší tenista a favorit, čo je na tom.
Reagovat
Captain_Morgan89
Ver, ze nezvlada :))
Reagovat
FerrariF50
:-D Tak to je největší vtip dneška :-D ... to je jasný že to nezvládá a už vůbec ne v pohodě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podla seba súdim teba :)

Priateľu, dnes nebolo o čom, Rafa zaznamenal z fanusikovského hladiska omnoho bolestivejsie porázky..Oproti tesným australskym finalovým prehrám je dnešok malina.
Reagovat
Pe3k
To chápu, když s Nadalem někdo neustále vytírá kurt, časem si zvykneš...
Reagovat
FerrariF50
Jo je pravda, že těsné prohry mrzí o mnoho více, ale jen v tu chvíli. S postupem času ale víš, že to byla těsná prohra a ten hráč mohl klidně v tom případě vyhrát a v tu chvíli tě ta těsná prohra už těší mnohem víc než nakládačka. Že to zvládáš čili teď lépe chápu, ale i tak určitě ne v pohodě to mi nevymluvíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak. Tesne prehry mrzia aj po rokoch.
Reagovat
FerrariF50
Mrzí, ale neni to tak ponižující jako taková nakládačka co dostal dnes Rafa. Já teda s odstupem času si rozhodně víc vážim těsné prohry kdy vim, že to byl boj až do konce a mohl vyhrát kdokoli, než když vim, že na to ten hráč v tu chvíli prostě a jednoduše vůbec neměl. Jestli to máš jinak tak je to z mýho pohledu dost nepochopitelný.
Reagovat
FerrariF50
Např. Nadal minulý rok ve Wimbledonu, Roger v Paříži. Vím, že prohráli. Ale pro mě jsou vítězové v mysli stejně jak vítězové skuteční, protože to bylo o míčku a spíš o štěstí a ne o demolici.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre mna to je nepochopitelné naopak. Lámat si hlavu nad zápasom 0:3, ktorý vytŕča z davu mnohých..

Utešovať sa akýmsi morálnym vítazom pri prehre 2:3 je hlupost, vysledok je rovnaký, akurat viac mrzí...
Reagovat
FerrariF50
Tak to máme jinak no. Když vidim, že na to ten hráč má a prohraje, tak vzhlížim s rozhodně větší nadějí do dalších zápasů, než když dostane na prdel jak malý fracek. Jasně, čísla jsou čísla a hezky se na ně dívá, ale v hlavě by měl mít člověk i něco jiného, pokud neni kalkulačka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok..Sto ludi sto chutí..

Uvidíme, az buducnost ukaze, ci bol dnešok vynimkou alebo dlhodobým standardom na GS..Antukova sezóna je blizko a po nej moze byt vsetko inak.
Reagovat
insanezy_
Tady nějakej tard řekne, že vždy se fandí slabšímu a hlavně, že Fedexe tlačili i proti Istominoj :D
Reagovat
Patik
Federer je ale Federer..:)
Reagovat
insanezy_
Rafa je Rafa :)
Reagovat
Pe3k
Dneska ukázal jak moc Rafa vlastně je...
Reagovat
Nola
neverila som, ze to moze urvat, podla doterajsich zapasov, ale ukazal, ze hard je jeho najlepsi povrch
podla niektorych odbornikov v tlaci a tu na fore "pinkal", ktory iba vracia a brani sa, dnes sa snad presvedcili o opaku, Fedex sa o nom vyjadril, ze je utocnik, ze ma skvelu obranu o tom snad nikto nepochybuje
Reagovat
tito
Jestli je to na mne Nolo, tak jsem tím myslel, že Novak je úplně v pohodě. Fakt tam byly momenty, kdy se ani necpal do rizika a Rafa to "vyřešil". Jinak gratulace :-)
Reagovat
Nola
dakujem, Rafa je kral FO a Novak Melbourne, velmi som Nolemu neverila, Rafa nestratil ani set cestou do finale, Novak naopak, ale zrejme si to najlepsie nechal na zaverecne zapasy
Reagovat
Mayo
Tak pinkal je, pinka do zblbnutia.
Reagovat
blixa
Ty seš pako :D :D
Reagovat
FerrariF50
To pinkání je taktika. On ví, že to soupeře vytáčí a tím je rozhodí a vytváří si výhodu. Tohle je z mýho hlediska největší hnus co dělá od Noleho, ale je to holt v mezích pravidel.
Reagovat
Marduch
Pletes si pinkání s driblingem pred servisem:)
Reagovat
FerrariF50
Je to taky pinkání neřikej že ne :-D
Reagovat
Jiri
ani na druhem zaverecnem ceremonialu nechybi ceske zastoupeni! :)
Reagovat
Denis92
Finale velke sklamanie..Nadal na Djokovica na harde uz proste nema. Celkovo toto AO bolo najslabsie za posledne roky.

Djokovic zapal od stvrtfinale beast mode a svojim superom nedal absolutne ziadnu sancu.

Psychika dnes zohrala obrovsku rolu. Nadal si odzaciatku neveril, bol nervozny a robil lacne chyby. Novak ho uplne zotrel z kurtu.

Djokovic si znova ide po 4GS v rade, ale na RG to bude mat velmi tazke. To je Nadalov domov a tam bude stale favorit. Je to jediny GS, kde ma Rafa nad Novakom psychicku vyhodu, hoci raz tam s nim prehral. Ale verit si tam nanho isto bude, na rozdiel od ostatnych povrchov.
Reagovat
d@ve
No ještě že bylo alespoň to ženské finále drama.. :)
Reagovat
Mayo
Ženské finále má už nejakú dobu bavia oveľa viac :D
Reagovat
d@ve
jj, mám to stejně.. ;)
Reagovat
UnrealTom
Tohle finále byla demolice Djokovič vyhrál zaslouženě.
Reagovat
seshitec
Anthony Hopkins neboli vrždění Rafy Nadala :)
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovič se dá porazit ,ale je k tomu potřeba, aby on sám hrál špatně...
Což nebyl tento případ...
Reagovat
Captain_Morgan89
Nadal dostal vyprask, ktery si zaslouzil, hold karma je karma, jak se.lidove rika, na.kazdyho se vari voda :))
Reagovat
seshitec
že zničil Tsitsipase?
Reagovat
Captain_Morgan89
Ne...ale za ty jeho simulace, zranění, za to.jak vriskal jvymyslenyvrimaly rozmazleny ze BedecBernardes uz nebude nikdy piskat jeho zapasy...zkratka za to jak neumi prohravat a.chova se jak zbabelec. :)
Reagovat
Mayo
Aká voda? O čom točíš?
Reagovat
peggy
Toto je snad nehorsi finale od Rafi,stejne bylo pred nekolika lety v Basileji,ale to Rafa hral pod antibitiky a hned sel na operaci.Mylim,ze I divaci celali vice,Rafa zapas oddane prohral.Doma at se uci hrat pres sit.Chudak strycek.
Reagovat
Jakub
No hezky srb ukázal spanelovi, kde je jeho místo. Nutno říct že se pomalu ukazuje, že z big four je big one. Uvidíme na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Novaka bude trápit mládež.
Reagovat
FerrariF50
Novak je psychicky holt naprosto s přehledem nejvýš z BIG 3 a to je rozdíl, ale naprosto zásadní.
Reagovat
spaniel
S vekem se to bude menit. A toto prave jsou ty cisla, ktera se meni a padaji. Vsichni byli mentalne silni ale s vekem a novymi vyzyvateli se to zakonite meni.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Hon mladých na Novaka zase posune tenis trochu dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Je ale prakticky hotová věc, že Fedal jest minulostí. Po FO bude jasno. Ale věřím, že hráči si po tomhle začnou víc věřit na Rafu i na antuce.
Reagovat
Ereinion
Nadal nehrál nic extra, ale Djokovic byl téměř nehratelný...možná ve třetím setu udělal Novak pár nevynucených chyb, ale i tak by si to musel Nadal uhrát sám a na to dnes neměl...
Reagovat
annah
Blahopřání Djokolandu! Uzijte si radost! Bylo (pro FFF) příjemné sledovat finále bez nervů a užívat si jen tenis! Rafa mel taky hezke momenty.
Reagovat
baggik
Tady někdo psal jak většina diváků fandí Rafovi. :-) Tak vždy se fandí slabšímu, když nehraje domácí hráč a Novakovi fanoušci stáli venku před stadionem, tam jich bylo, hotová Serbija.
Reagovat
Patik
Tak to býva chcú slabšieho potlačiť k lepším výkonom.
Reagovat
Amputace
V kontextu tohoto zápasu je finále úspěch :) Gratulace Novakovi, ale způsob, jakým se na kurtu chová za takřka rozhodnutého stavu a v situacích, kdy jeho soupeř předvádí naprosto nedůstojný výkon, mě se.re.
Reagovat
baggik
Hele to je prostě o nátuře. Mám kámoše, kterej může při sportu vést jak chce, několikrát vyhrát, ale jak se mu chvilku nedaří tak má úplné amoky, mlátí raketou a tak, prostě nervák. :-) Je to vtipné náhodou.
Reagovat
Amputace
No právě to je ale rozdíl, když chytá tvůj kámoš amoky. To, co předvádí Djokovič, je hrané.
Reagovat
Marduch
Aha, diky za objasneni:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebýt Tsitsipase, tak není Nadal ani ve finále. Je třeba si přiznat realitu. Nadala je mi za ten výsledek trosku líto, ale na druhou stranu to jenom podrthuje to, to tady par normálních lidi a já říkalo cele AO. Finále měl totálně zadarmo a první těžký soupeř si s nim vytrel zadnici. Bohužel.
Reagovat
Amputace
Pár normálních lidí a já :DD Ten byl dobrej.

Kamilosi, užívej Nadalovu prohru a raduj se, že ti nějaká predikce konečně vyšla.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si užívám jenom to, ze jsem měl vsazeno na Noleho, ač mu nefandim. Poslední čtyři roky mi Nadal na hardu vydělal balík. Jeho bilance proti Nolemu a Rogerovi je absolutně zalostna a všechny ty zápasy si ani neprdne. Jeho antukova specializace se s přibývajícím věkem potvrzuje čím dal více. Je mi líto toho finále, chtěl jsem bitvu, dobrý tenis na par hodin, ale nestalo se.
Reagovat
D@nny
Souhlas. S odstupem casu jsem si uz na to aspon malinko zvyknul, ale driv me to jeho teatralni vystupovani na dvorcich vytacelo podstatne vice. Nejvic me sere to jeho malovani srdce na kurt, za to bych mu regulerne listil:)
Reagovat
Amputace
No mně se právě zdálo, že co měl tu herní krizi, tak už to tolik nedělá a je klidnější, nicméně dnešek mě z toho dojmu vyvedl. Užíval si Nadalovu demolici opravdu se vším všudy. Upřímně doufám, že se mu to ještě někdy v nějakém zápase vrátí. Nejlépe třeba ve finále s Federerem ve Wimbledonu o 20 GS :)
Reagovat
blixa
Tak .. zdemolovat Rafu ve finále GS, k nezaplacení :D Na vše ostatní je mastercard ;-)
Reagovat
panzer.dragon
:-)
Reagovat
Patik
Nadal je tenista ktorého mám z top tenistov asi najmenej rád..ale teraz sa nato kašlem a je mi ho trošku lúto a cítim s ním..bohužial víťaz môže byť len jeden a dnes proste hral Djokovič úplne iný tenis.
Reagovat
Pe3k
Taky je mi ho líto,nejde o výsledkek, ale spíše o to, že ukázal o jak moc je lepší tenista než Nadal...
Reagovat
Kozoroh
No1e, ty jsi prostě úžasnýýý!!!!!!!
Reagovat
FerrariF50
Gratulka Novakovi :) Je to borec. Nadal velký zklamání. Novak mu nedovolil nic, vytřel si s nim prdel. V tomhle zápase nebyla chvíle, kdy by se Rafa vzchopil a zdramatizoval to. Letošní AO co se týče kvality tenisu hrůza děs. Novak exhibice dnes. Zápas s Medvědem byl mnohem zajímavější než finále :(
Reagovat
kranyz
Takhle to nejde brát, jde na finále s Rafou a koncentrace je jinde...Medveděv mu vzal set, zapnul a bylo to stejný...od začátku zápasu si dá bacha ale jen na hráče typu Rogera, Rafy...
Reagovat
Pe3k
Ano Medvedev byl pro Novaka mnohem těžší soupeř než Nadal...
Reagovat
kranyz
Nemyslím...ale s tebou o tom debatovat asi ani nechci, ty a tobě podobný veškerou "normální" debatu o tenise znemožňují...Jestli to přepočítáváš na gamy kdo co uhrál Isner by byl asi nejtěžší finálový protivník pro Novaka v tom případě...
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
tito
Tak naštěstí už konec. Jsem zklamaný, čekal jsem jiný zápas. Jediné pozitivum je lepší servis. No a pochopitelně finálová účast. Bohužel jen účast.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je konec takzvané reality. Antuka je sice Nadalova alma mater, ale po tomhle si už na Djokoviče nebude věřit nikdy na ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda rivality :))
Reagovat
spaniel
Jj, za predpokladu ze Novak udrzi formu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v podstatě jediná Nadalova šance. Že Novak zase trochu padne. Dnes ale dostal těžký ego crush. To už asi nerozchodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak čekal jsem vyrovnaný zápas, ale Nole ho vyfackal ven z kurtu...
Reagovat
Mayo
Tak vidím, že som Rafu precenil s tým 1 setom. Katastrofa ale aj taký je šport. Djokovic poloGoat už teraz, po USO už oficiálny. Tuto sezónu sa bude hrať o 2. miesta
Reagovat
Dobry-den
To už je konec? Proboha, štípněte mě někdo.
Reagovat
kada.tom
Gratulace Novakovi, celý turnaj byl suverénní a dneska to vyšperkoval jasným vítězstvím nad Rafou.
Reagovat
spaniel
Tounoci se jestraba chyta.
Reagovat
spaniel
Djokovic ted neskutecne. Jak kdyby hral Nadal zpomalene.
Reagovat
Mayo
Boh vie či zápas sleduje aj dedo Fedex
Reagovat
Pe3k
Jasné, hraje Nole vs Nadal, tak proč si nekopnout do Federera? Majko v celé své kráse...
Reagovat
Mayo
Kde do neho kopem? :O
Reagovat
Pe3k
Dedo Fedex?
Reagovat
Mayo
Čo je na tom zle? Náhodou som ho vyzdvihol, že by bol dostojnejsi super.
Reagovat
Amputace
Nicméně ta Austrálie je pro Rafu vážně zakletá, po dnešku už nemůže být pochyb. Jednou se tam ve finále zraní, dvakrát prohraje pětiseťák a dnes předvádí snad svůj nejbezradnější výkon ve finále GS vůbec.
Reagovat
Pe3k
Dostal nejlehčí los v historii AO a ani to nedokázal proměnit v titul...
Reagovat
spaniel
Mit Novaka na AO nemuze byt nejlehci los v historii.
Reagovat
Amputace
Jako Federer na US 2017...?
Reagovat
Roger_Federer
Tevh 3;0 vypada dost realne, js si ted vzpomel.
Reagovat
annah
Neuvěřitelný tenis od Novaka. Rafu by Roger asi dal, ale tohoto Djokera ani náhodou.
Reagovat
Mayo
Aj od Rafu je to neuveriteľný tenis.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
ta-dah
:)))
Reagovat
raduz
Nadala by Federer nedal-bohužel
Reagovat
Amputace
Djokovič ještě jak dělá, že to prožívá, kroutí hlavou po každé chybičce, jako by to bylo 2:2 5:5 40:40 :D Hrozný šašek.
Reagovat
Mayo
Tak to patrí k nemu.
Reagovat
baggik
Tak ono je dobře že prožívá každý balónek, nějaké polevení se ti vždy může vymstít.
Reagovat
Kozoroh
Perfekcionista, zkrátka. Proto je nejlepší.
Reagovat
Amputace
Ale prd perfekcionista. Šašek. Na jedné straně velký tenisový gentleman, na druhé straně herec a klaun. To mi nikdo nevymluví. Poznám herce. Přirozené emoce vypadají úplně jinak.
Reagovat
FerrariF50
jj s tim souhlasim. Taky jsem přesvědčený, že by za herectví dostal oskara. Se tomu vždycky směju co dělá :-D
Reagovat
Pe3k
Hejtrum se nemusí nic vymlouvat, jsi zkrátka ubožák ;)
Reagovat
panzer.dragon
dělal to pro rafu, trochu divadýlko aby se jakože i rafa cejtil jako profesionální hráč tenisu
Reagovat
Hook2424
Tohle mě na djokovičovi vždycky vadilo . On má zápas absolutne pod kontrolou a on tam předvádí takové teatrální gesta.
Reagovat
Roger_Federer
Je to saso, vzdycky byl a vzdycky bude.
Ale bouzel genialni tenista.:)
Reagovat
tito
Tomu Rafovi snad v důležitých okamžicích nic nevyjde. Zkrácení síť, banánek síť. Brejk síť. Novak shoda- lajna. Hned vzápětí skvělý servis. To byl pravděpodobně poslední okamžik, kdy se mohlo něco změnit.
Reagovat
spaniel
Nole ted poprve gem, ktery proste musi byt. Gem, kde ztraci rovnovahu a vypada, ze ma 2 promile.
Reagovat
Mayo
Tak nie iba Rafov výkon je teatralny :D
Reagovat
baggik
Uz jsem si myslel, ze to dneska da bez neho. :-) Ale ustál to super.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurz 60 na otocku Nadala. Dal jsem to za pade, co kdyby.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to skončí ve třech, tohle je největší výprask ve finále GS, které proti sobě sehráli Nadal, Federer a Djokovic, s výjimkou FO 2008.

Ale mně přijde, že Novakovi dochází šťáva. Bohužel ne um, takže to asi dotáhne. Kdyby ho ale Nadal brejknul, vynutil si TB a tam při něm stáli všichni svatí, ještě by se to teoreticky zdramatizovat mohlo.
Reagovat
Denis92
Novakovi dochadza stava? Aky zapas pozeras?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten, ve kterém už Novak nepůsobí tak svěže.
Reagovat
Denis92
Nadal vypusta vymeny vo finale GS..to nerobi ani v 1.kole 250ky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jest poražen.
Reagovat
Mayo
Práve jemu stáva nikdy nedôjde :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten právě poslední roky vypadá na kolaps pravidelně.
Reagovat
Mayo
Tak potom je to dobrý herec :D
Reagovat
Franky
To je pastva pre oci...Nadal dostane poriadneho supera a uz ma nalozene...
Reagovat
Patik
Federer mal proste využiť tie breakbally s Tsitsipasom v semifinále by zotrel Nadala a mohli sme mať krásne epické finále..takto je to len jednostrannná formalita a poníženie..
Reagovat
Roger_Federer
To si uplne nemyslim.
Federer by od tohoto Djokovice dostal nalozeno taky.
Mozna ne tak hladce, ale pochybuju ze by ho prehral.
Reagovat
smazaný uživatel
Však on to tak taky mysli. Neříká, ze by Federer nevyhrál, ale určitě by uhrál více, jak 10 gamu
Reagovat
Denis92
Nieco ako AO16. Tam mal Novak tiez tento beast mode a Roger prve dva sety vobec netusil. Ale potom sa to vyrovnalo..
Reagovat
smazaný uživatel
V tom zápase bylo tak 20 hot shotu, dneska ani jeden. Styl Federera je jedine, co muže Djokovice potrápit. Nadalova pinkacka od BL je pro Noleho takový lepší spáring.0
Reagovat
Mayo
Federer by bol dôstojnejši super, čo je vzhľadom nato, že je to tenista za zenitom dosť smutne.
Reagovat
Patik
Prehrať by možno prehral ale bolo by to určite dôstojnejšie.
Reagovat
FerrariF50
Taky si myslim, že by ho nepřehrál, ale určitě by to bylo lepší jak dnes Nadal tim jsem si jistý. To s tim TsiTsipasem se nemělo stát holt no. Roger to ví sám nejlíp, třeba se z toho poučí a z těch psychických kolapsů kdy si prohraje sám vyhraný zápas se konečně zvedne ještě než ukončí kariéru.
Reagovat
Ereinion
celkem poprava...
Reagovat
peRFect
Tohle je to epicmonstersuperfinále?
Je vidět,že stačí fakt málo,třeba se blbě vyspat...Rafa hraje tužku,ne kvůli soupeři,ale ze strachu.Není to on a jak vidět,Novak si je toho vědom a tak tlačí a i míče na riziko mu tam padají.
Začíná se srovnávat statistika GS finále,Pokud Novak vyhraje bude na 62%, RF 67% a RN 68%.
Reagovat
baggik
Užívejte si tu dominanci a dokonalého Novakova výkonu. Tohle jsou ty střípky geniality, které nám některý z big 3 občas nabídne.
Reagovat
FerrariF50
Tragédie dneska :( Už nevěřim, že by byla zápletka.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak ví, co Rafa udělá, ještě než to ví sám Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
No ten drop shot na BB od Novaka byl citelný jako mladá fronta, ale stačilo to.
Reagovat
Patik
Djokovič sa mu tými winnermi a dropshotmi zo začiatku setu snaží ešte viac zavŕtať do hlavy.
Reagovat
marcel19752
Novakovi stačí jen pinkat. Nevidíme žádné vítězné míčky. Docela mně překvapuje i to,když soupeř zahraje evidentně dost krátký míček,že to nikdo prostě neukončí a jen to přepinkne na druhou stranu. To je v kontextu z včerejším ženským finále,kde téměř jakýkoliv kratší míček byl po zásluze potrestán , jen ukazuje jak vysokou úroveň mělo finále žen.
Reagovat
blax
Tak proti Rafovi se zahrávají čisté winnersy těžko i když hraje špatně. Ale Novak jich má 25, takže o žádných winnersy bych nemluvil.
Reagovat
aape
se španěl vyhazuje víc než Péťa včera..
Reagovat
marcel19752
jo je to tak na včerejší finále by dal udělat poměrně rozsáhlý rozbor, ale když to mám jednoduše shrnout tak Naomi zahrála v některých fázích natolik neuvěřitelně,až jsem si říkal,jestli někdy v jednom zápase ještě někdy dokáže zahrát tolik winnerů z tak těžkých pozic, které jsem viděl. Nami hrálo více než skvěle zatímco Petra jen dobře, protože ji dost vítězným míčku,které v minulých zápasech pálila z lehkostí končilo za lajnou nebo v síti. Druhá příčina bylo bohužel málo kvalitních prvních servisů. Příliš často to bylo přes druhý servis(navíc Naomi později měla její levácký servis přečtený a házela ji to neuvěřitelně přesně pod nohy zpět).
Reagovat
baggik
Tak co nechá mu Novak jeden setík útěchy, jako mladíkům Medvídkovi se Šápou nebo bude trhat na kusy?
Reagovat
Roger_Federer
Trhat, bouzel
Reagovat
Roger_Federer
Na tento level hry na Hardu uz Rafa nema.
Reagovat
Amputace
Bohužel je to tak.
Reagovat
tito
Novak v komfortní zóně. Bohužel za celý zápas se dosud neobjevil okamžik, že by si Rafa začal věřit na vítězství a Novak o svém začal pochybovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ten BB zahodil lahkou UE...
Reagovat
baggik
Paráda Novak, tady jsi doma!
Reagovat
Mayo
UE 4:20 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tady ti minimálně 10 lidi řekne, ze UE nemají vypovídající hodnotu.
Reagovat
baggik
4 UE za dva sety, to je paráda, skvělý výkon.
Reagovat
Mayo
Toto je riadny ResidentSleeper
Reagovat
kranyz
Tak s touto hrou zničí každého na okruhu na jakémkoliv povrchu...dnes je Novak nehratelný je fakt že mu to Rafa ulehčil, přišel na kurt ustrašený, nervózní, má ho v hlavě, oba vědí že tento match-up sedí Novakovi když je v nějaké solidní formě a hlava děla hodně...
Reagovat
baggik
Každý hraje to, co mu soupeř dovolí. Jestliže většina lidí říká, že Novak má nejlepší obranu, všechno vrátí, je nejlepší v dlouhých výměnách, tak Nadal s podobným stylem by musel mít výrazně lepší podání než Novak aby měl na hardu šanci a to nemá. Novak je o chloupek lepší hráč jak na servisu, tak na returnu a nevyháže se, když mu to Nadal šestkrát vrátí. To logicky Nadala znérvózňuje.
Reagovat
Andrew89
a za tohle chcete stejne penize jako zeny??? Tohle neni finale,tohle je fraska. Zadnej boj. nic Pinkajici Djokovic a tragickej nadal.
Reagovat
spaniel
O tom to neni. Je to o generovani zisku. Fanousci sportu jsou z velke casti muzi, kteri chteji videt muzsky sport. I kdyz je to jednoznacne a Rafa hraje blbe, porad je to o parnik vyssi uroven nez zemy a kazda by dostala kanara. Pokud maji muzi vyssi navstevnost a sledovanost, je uplne jedno jaky byl prubeh zapasu. Kdyz budes mit dva obchodaky a jeden proda mesicne za 10 milionu a druhy za jeden, das jim stejne? Za to, ze oba jsou v praci 10 hodin denne? Tezko...

Nechapu na co se porad stezuji, tenis je pro zeny nejlepsi sport. Proc radeji nebojuji za fotbalistky, hokejistky apod? Jsou to pokrytci.
Reagovat
peRFect
V knize bez Frází Šafářová tvrdí,že dobře živit tenisem se může cca prvních 50 žen v žebříčku.Tak ti nevím,zda je to pro ženy dobrý sport.
Jinak s rovným prize money nesouhlasím.
Reagovat
spaniel
Otazka je, kolik zen se uzivi v jinych sportech. A podobne penize. Rekl bych ze tenis je v tomto napred.
Reagovat
misa
Šafářová v téhle knize vůbec není, tak nekecej. Asi sis ji spletl se Strýcovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Drama to není, ale tenis je to furt lepší o parník.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem vám tady cely týden vypisoval, ze Rafa hraje na AO tužku a děla hodně chyb a hraje nedurazne míče na tecko, tak jste mě tady hejtovali. Dneska děla přesně to, co hrál všude krome zápasu s Tsitsipasem a k tomu uhrál šest míčku po servisu Noleho za dva sety. Ti tréninkový kámoši, které Nadal po cestě turnajem potkal byly na rozehrani proste málo. Dneska má proti sobě Djokovice a k tomu ho má ještě v hlavě. Nolemu stačí držet míč ve hře a Nadal neví, co má dělat. Jeho tenis je neskutecne citelný a Nole toho dokonale využívá. Krome BH crossu, nebo FH inside out udělal Rafa na turnaji max tři winnery. Bilance s jeho rivaly na hardu mu začíná těžce protékat mezi prsty. Pokud to dneska neotoci, tak to bude 13 zápasu v radě, které s Fedkovicem prohrál - na hardu. A to z hlavy dostane už těžko. Navíc to nebyly v 90% ani velké bitvy a spíše nakladacky ve dvou setech.
Reagovat
Zemanka
Vážně čekáš, že jsou zde inteligentní lidé? Naivko :D
Reagovat
Mayo
Ja to tvrdil, že Djokovic si ide pre všetky 4 GS a príde si pre titul GOAT.
Reagovat
D@nny
Ten v modrem je opravdu Djokovic nebo je sci-fi pravda a on je vazne ten ultron?:D Nadal hraje na ho.no, ale to nic nemeni na tom, ze Djokovic hraje zkratka skvele. Klobouk dolu pred nim.
Reagovat
Kozoroh
Ta přezdívka asi tak směšná nebude, že? ;-)
Reagovat
D@nny
Vsechna cest a omluva tobe, ze jsem se te prezdivce vysmival:)
Reagovat
Pe3k
Jak jde čištění wc u Spaniela?
Reagovat
Jakub
Tak to vypadá že Nole hreje fantastický, a Nadal trošku pod svoje moznosti( možná trošku vic). Asi se Noleho bojí. Připadá mi to jako dřív Federer proti Nadalovi. Rada nějak neví co dál. Aspoň tak mi to přijde.
Reagovat
spaniel
Tvl, to je nedustojny vilagos.
Reagovat
kada.tom
naprosto souhlasím, už QF a SF v Novakově případě nebylo důstojné
Reagovat
kada.tom
Tak tedy Rafa bez nároku na sebemenší úspěch ... a už to asi (dneska) lepší nebude
Reagovat
Patik
Narazila kosa na kameň.
Reagovat
ttopi
Zápas je v podstatě nudný. Novak na servise téměř nehratelný, jeho styl nekoukatelný. Trefuje to hezky, ale prostě to nezabaví. 3:0.
Reagovat
smazaný uživatel
To je na tom to fascinující. Z nějakého důvodu Novak není esteticky příjemný. Když to rozebereš, on je umělec, ale finální dojem hladí na duši asi jako Lendl.
Reagovat
No-le
Great Novak!!! Takhle jsem neviděl ani ve snu...
Reagovat
ipko
nechápem čoho si sa celý turnaj bál, Novak vo svojej obývačke nehrateľný
Reagovat
No-le
No jo, já už jsem takovém.. (:
Reagovat
ipko
Novak niekde inde, Rafa bez šance, ale aj tak finále po zranení od USO je veľký úspech
Reagovat
spaniel
Finale je statistika porazenych, to nevis?
Reagovat
ipko
dnes ju Forehand zmení na štatistiku víťazov :)
Reagovat
Kozoroh
Novak má dva brejky v druhém setu, to je sen, jak se mu dnes daří :))
Reagovat
FerrariF50
Jede jak drak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne
Reagovat
insanezy_
Paleček nahoru od Nováčka, který vede v podstatě 2-0 na sety. Ta cunda dělá vše proto aby ho lidi měli rádi, bohužel chlape i kdyby si udělal 100 GS, tak budeš vždy za Rafou a Rogerem co se týká oblíbenosti.
Reagovat
baggik
:-) Tady je dnes zase stádo frustrovaných psychopatů.
Reagovat
blixa
Tak tak ;-)
Reagovat
hippos
u kazdyho ne, slovan ve mne vsude bratra ma!
Reagovat
spaniel
Nadal totalne jalovy, hraje se na jednu branku. Chyb jak maku. Ma ho v hlave, svym zpusobem karma. Jak on trapil Rogera, tak i on nasel nekoho, kdo mu dela to same. Pokud ho nejaka vymena nenastrtuje a nezacne aspon trochu verit ve vyhru, bude to 3:0 v suchym.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes to není Rafa Roger v obráceném gardu. Dnes je to Nadal Berdych.
Reagovat
tito
Rafa bude makat až do konce, ale v hlavě mu nerupne, aby to zvrátil. To by v současném obrazu hry byl zázrak. Dokáže to proti komukoliv, jen ne proti Novakovi. Bohužel.
Reagovat
Kozoroh
Novak je Rafův Rafa, ať si Forehand popírá, jak chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafuv Rafa?...To je čo?..

Porovnanie s Federerom je mimo. 4:4 na finale, takze o com?..
Reagovat
vojta91
české zastoupení ve finále: opálený Václav Moravec na umpiru..:-D
Reagovat
Mayo
Ty rasista :D
Reagovat
Hook2424
Takove balóny jsem zvyklý od Ray vídat...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, konečně se probouzí. Ale teď je zas přemotivovaný.
Reagovat
MarcelPersch
No těmi kopci ho určitě neporazi, ten jeden running forhand za set to prostě nespasi.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď mi to trochu připomíná Nadalovy telecí roky proti Rogerovi. Novak stojí, Rafa kmitá na lajně up and down.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď Rafa na okamžik vypadal jako Rafa. Ať to jde do TB pls!
Reagovat
tito
Rafo makej! Je za tebou celý stadion, já s Forehandem, co si víc přát?! :-)
18 UE, nebo už 19? Tolik jich nedal ani nevím kdy. A strašně to Novakovi usnadňuje. Tomu stačí jen pinkat. Profesorsky, to ano, ale jen tréninkově. Dneska se Rafa poráží sám. Zatím nejhorší finále od býka.
Reagovat
tito
Zase. Shoda, nalito na vítězný a aut.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ono, v tomto geme bol Djokovic aj hratelný, ale Rafa je proste konštantne zlý..
Reagovat
FerrariF50
Rafa je z Djoka asi fakt připosraný a teď to opravdu nemyslím jako hate. Ale je mimo prostě. Nedává to. Nechci vytahovat Rogera, ale dneska mě ho s tou labilitou co dělá připomíná. Uplně neskutečný chyby, dneska to je exhibice Novaka a že z toho z pohledu tenisového fandy rád nejsem.
Reagovat
Pe3k
Asi proto Nadal tak moc prohrál, proto jací lidé mu fandí...a taky to bude tím, že Djokovic je o parník lepší, dnes to jasně viděl celý svět...
Reagovat
MarcelPersch
Djokovič je prostě v jeho hlave, proti němu už dobře nezahraje, ve finále GS určitě ne.
Reagovat
blixa
Tak velkou hlavu Rafa nemá :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhral posledné tri finále. Nezatracoval by som ho...Nie kazdy den je nedela. Dnes je to velmi zlé..Rafa chybuje, tym padom sa vobec nevie dostat do tempa..Ked to nejde, tak nech slajzuje aspon dlhsie lopty, ziskal by čas.
Reagovat
MarcelPersch
Uvidíme, jak se bude cítit, až ho Djokovič vypráská ve finále FO, jestli teda už předtim neprohraje s Federerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tri lahké UE, strata servisu a je po zápase...Konecne sa moze uvolnit :)
Reagovat
FerrariF50
Jsem zklamán :( Jestli bude tříseťák tak asi nejhorší GS co jsem kdy viděl :(
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi zdá. Ale ony i Wimbledony v letech 04 a 05 byly poměrně nudné.
Reagovat
FerrariF50
jenže já bohužel pochopil kouzlo tenisu až v roce 2012 :( Hrozný co jsem promeškal :(
Reagovat
baggik
Jasně a french open loni a předloni kdy mohli Nadalovi dát titul už před turnajem nudné nebyly? Fakt objektivita od Rafa fans na bodu nula. Hlavně že pán Ferari tady píše ve čtvrtek jak Nadala nikdo nezastaví a dneska si hraje na nezaujatého fanouška.
Reagovat
FerrariF50
to si děláš prdel ne ? Já nic takovýho nepsal :-D Vždycky jsem psal, že si myslim podle jeho výkonu že na to prostě může mít, ale dneska nemá den, hraje na shit, Novak mu nedovolí nic no.
Reagovat
FerrariF50
A jsem nezaujatý, ... opravdu přísahám, že mě je jedno kdo vyhraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, tohle je na tři. Pokud se Nadal nějak zázračně nevzpamatuje.
Reagovat
TheRoyalBlue
Akokolvek Djokovica neznasam, musim uznat, ze jeho schopnost anticipacie je ohromna. Ano, je skvely uderovo, ale casto vdaka tomu, ze je mentalne pripraveny na uder uz 2-3 sekundy dopredu. Vie precitat intuicie supera a tie Nadalove ma nastudovane na PhD titul. Nadal musi byt bud uderovo lepsi ako Djokovic alebo hrat proti svojim intuiciam - tym padom sa musi viac kontrolovat a ako vieme, to v sporte moze degradovat vykon.
Reagovat
TheRoyalBlue
A zase. Keby mam euro za kazdu lopticku v dominujucej pozicii, ktora od Rafu letela presne na Djoka, tak mam aj dve flase dobreho vina.
Reagovat
MarcelPersch
Hrůza, je to jako by za ty 2 dny volný volna úplně ztratil rytmus.
Reagovat
Patricia188
No toano tolko chyb hruza
Reagovat
Hook2424
..je dnes úplně mimo! Snad se ještě nastartuje!
Reagovat
FerrariF50
To zatim nevypada vůbec dobře pro Rafu, nemám z jeho hry vůbec dobrý pocit.
Reagovat
MarcelPersch
To asi nikdo včetně jeho samotného, hraje to co vždycky proti Novakovi, takže to výprask jako vždy.
Reagovat
tito
Rafa zatím strašně křečovitý a chybuje. O to více vyniká výkon Novaka.
Reagovat
Roger_Federer
Rafu drzi ve hre pouze servis.Bez neho je zatim v haji.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj..Vacsinou to bolo tak, ze si vedel uhrat veci vo výmenach, ale nevedel si pomoct servisom...

Dnes je však v hre totálne jalový...Nefunguje mu FH, nevie pritlačit...Mal by zacat hrat FH po lajne, ale ten nebude fungovat, ked nefunguju ani menej riskantne veci a zakladne udery/
Reagovat
Roger_Federer
Normalne z tebou souhlasim.
Reagovat
FerrariF50
Máš recht a nezávidim ti ty nervy, vim jaký to je. Já si dnes jen užívám a doufám v pětiseťák :)
Reagovat
tito
Ale pozitivní do budoucna je ten servis. Zdá se, že je vcelku stabilní a i v tomto zápasu, kdy toho zatím moc nešlo, tak drží.
Reagovat
Padme
že by letošní finále RG mohlo být konečně trochu zajímavé.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
První 3 gamy smršť. Pak jakože Nadal trochu zabral, ale druhý set ukáže, jestli jen Novak nepovolil.

Je to prostě jak přes kopírák od chvíle, kdy se Novak výkonnostně dostal před Rafu. Nadal leccos vydře, ale Djoker je citelně lepší. Navíc Rafa pořádně zabere, až když má Novak náskok.

Jako by se nejprve musela bodově vyjádřit ta psychická výhoda Novaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Hra sa na harde, v Australii.
Reagovat
Mayo
Všetko ide podľa očakávania. Rafa bude rad za 1 set.
Reagovat
Mayo
Rafa priposr4ty z jeho tradičnými krátkymi neškodnými kopcekmi a Djokovic ako sa má ide do toho od začiatku.
Reagovat
Mayo
S
Reagovat
Mayo
Navyše ako vždy Djoki bez problémov na servise na max 15 a Rafa všetko cez zhody.
Reagovat
Kozoroh
Skvělé No1e, jen tak dál! Jistota na servisu, velmi dobré returny a přesné údery zdobily No1eho výkon v 1. setu.
Reagovat
Denis92
Perfektny set v podani Novaka. Pokracuje tam, kde skoncil v semi.

Stratil len jediny fifteen na vlastom servise..wow!

Pomer W/UE - 12/3.

Nadal sa do toho postupne dostava, este to urcite bude mat dramaticku zapletku.
Reagovat
FerrariF50
Jako musim říct, že se kouká dobře na zápasy legend u nichž ovšem nechytám infarkt :-D
Reagovat
TheRoyalBlue
Neuveritelne metamorfozy Rafovej hry pocas tohto AO. V tomto zapase zatial BH ucinnejsi ako FH.
Reagovat
panzer.dragon
Metanorfoza je to slusna, z rafy viteze na rafu sparing partnera..
Reagovat
FerrariF50
Tak pojď makej býčku, zaber ! V tomhle zápase mám jasno, budu vždy fandit tomu, kdo zrovna prohrává :) Chci pětisetovou řežbu a spravit si hořkou pachuť letošního ženského i mužského AO krásným zápasem :)
Reagovat
Patricia188
Ten Novakov guru asi zaklial Rafu
Reagovat
SwissMaestro
Tohle není o Djokovičovi. Rafa nemůže být 100%. Tohle není on.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevydarený začiatok, krátke lopty, chyby a dobre hrajúci súper. All in one package.
Reagovat
baggik
Vždyť hraje dobře i Nadal. Zaspal zacatek, ale to se mu obcas stava nez se rozehraje, ze prohrava, jenze Djok od zacatku bezchybny a agresivni.
Reagovat
a.magerova
Pošlete mi prosím stream, já mám luxus ES, ale kámoš je mimo, dík... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Chytáš STV2? Finále tam taky vysílají.
Reagovat
a.magerova
Dík, už jsem si cosi našla, ale info o STV2 pošlu taky... ;-)
Reagovat
miledus
https://live-stream365.com/sport/tennis.php
Reagovat
a.magerova
Dík... ;-)
Reagovat
FerrariF50
Kdyby se sekalo tak tohle jde zatim dnes bez škubu :) http://live.harleyquinnwidget.com/freelivematch/6589951634376640.html
Reagovat
tito
Tak Rafa už se uklidnil a začne hrát. Ale Novak má výtečný vstup do zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Začal si trochu pomáhať prvým servisom, ale nemusí to mat uz v tomto sete ziadny efekt..

Vo výmenach kŕčovitý, vracia len také žabky, navyše velmi chybujúci...
Reagovat
tito
Rafa se začíná rozjíždět. Teď už to může jen vyhrát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
heh, kiežby...

Rafa velmi pasívny, kopčeky na téčko...keby aspoň nechyboval pri tej pasivite..
Reagovat
raduz
S timto Novakem Djokovičem se hrát nedá....
Reagovat
Gracias_Mendoza
best mode z 2011, ty crossy z bekhendu dával naposled tak jak dneska právě v Madridu a Římě 2011. Nole asi zase vysadil lepek
Reagovat
Ondra979
zacatek pro Novaka, ale hotovo zdaleka neni, je to na 3 vitezne..kdyby Novak vedl 2:0 na sety tak to uz by bylo skoro hotovo, ale zatim je to predcasne
Reagovat
panzer.dragon
Nemel by nekdo statistiku kolik zapasu prohral na gs novak po vyhranym prvnim setu?
Reagovat
paprikovygulas1
8 krát z toho dva skreče a myslím že takému Wawrinkovi na prvom sete proti Djokovičovi až tak nezáleží :)
Reagovat
Captain_Morgan89
Nole bij ho dal, co se do nej vejde :))
Reagovat
Padme
zase bolí? Vždyť mu fandí 80% stadionu...
Reagovat
a.magerova
Vyhradila jsem si na tento zápas celé dopoledne... tak doufám, že si nebudu muset hledat náhradní program... ;-)
Reagovat
Gracias_Mendoza
I s ceremoniálem za 2h hotovo a máš oběd ve 12 :)
Reagovat
a.magerova
Jsem až do 17:00 sama doma, takže jídlo s masem bude až na večeři... teď mám v plánu si udělat: rýži basmati (to zvládne rýžovar sám) a tu si polít omáčkou z mixovaných banánů, jablečného moštu a tvarohu, posypané rozinkami a ořechy.... ;-)

A tak můžu naložit ve zbývajícím čase to vepřové maso na večer... :-)))
Reagovat
George_Renel
Takový nedělní oběd bych poslal manželku odpracovat do ložnice. .-)
Reagovat
a.magerova
Si Tě špatně vychovala... :-P
Hodný manžel je výsledkem tvrdé mnohaleté usilovné práce ženy... :-P

Ale kdybych nebyla sama, tak bychom měli asi bramborovou kaši (z domácích brambor) dělanou v robotu, volské oči a okurkový salát s jogurtem... prostě maso dnes až večer... ;-)
Reagovat
FerrariF50
Můžu se zastavit ? :-D
Reagovat
a.magerova
Klidně přijď... máš rád bezmasá jídla nebo slaměné vdovy?!
Reagovat
FerrariF50
:) ... být vegetariánem je jeden z mých nejvyšších cílů, co bych chtěl dosáhnout, bohužel s bezlepkovou dietou už tak jsem omezen co můžu a nemůžu jíst, ale i tak to musí jít. Slaměný vdovy :-D :-D
Reagovat
Padme
Můžeme kdyžtak udělat oběd ;)
Reagovat
a.magerova
Jj můžem spolu, dnešní oběd mám takový miminkovský... ;-)
Reagovat
Padme
Sakra, vidíš... Jídlo pro Ellenku... Na to jsem zapomněla. Dospěláci i junior mají, ale lady ne :))
Reagovat
panzer.dragon
Si snad dela rafa srandu ne?! At kouka zacit neco hrat.. je ve finale grand slamu
Reagovat
Gracias_Mendoza
Otevři oči, nevidíš co hraje Nole?
Reagovat
TheRoyalBlue
Hra velmi dobre, ale nic nehratelne. Zatial mu to Rafa daroval.
Reagovat
Patik
Prezatiaľ..vačšina útokov ide od Noleho cez Nadalov forehand..láme ho tam kde je najhrubší.
Reagovat
Patik
Nervy a komplexy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Zatím je to bohužel vraždění jehňátek..
Reagovat
com
a hned po druhym gamu uz tu mame viteze :D
Reagovat
Gracias_Mendoza
:-D
Vítěz byl znám už při zápase s Lucasem, nasadil beast mode :-D
Reagovat
kada.tom
Jestli se Rafa hodně rychle nevzpamatuje, dostane kanára ..
Reagovat
panzer.dragon
Splneno :) kanar odvracen
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist