Vystupuje Benešová z krize? Z Fezu si odváží dva tituly!

1. 5. 2010, 18:42
Aktuality 5
WTA FES - Ještě před měsícem byla Iveta Benešová ráda za každou výhru. Tento týden však nenašla přemožitelku na antuce v marockém Fezsu a díky finálové výhře nad osmnáctiletou Rumunkou Simonou Halepovou získala druhý titul. Ten si následně připsala i ve čtyřhře.
Profily hráčů
Iveta Benešová

Iveta Benešová dnes porazila ve finále turnaje ve Fezu osmnáctiletou Rumunku Simonu Halepovou 6-4 6-2 za hodinu a 22 minut. Za výhru Benešová zvedla nad hlavu stříbrný talíř.

Finále v Maroku zvládla Benešová bravurně. Hrála důrazněji i pestřeji a předloňskou vítězku juniorky na Roland Garros Halepovou tlačila do defenzivy. V prvním setu už vedla Benešová 5-2, ale set získala až o tři hry později.

I v druhé sadě začala Benešová lépe a rychle vedla 4-1. Halepová se snažila bránit hluboko za základní čarou a Benešová občas úspěšně zkracovala hru za síť a bodovala i z obouručného bekhendu. Sice si prohrála podání na 4-2, ale pak už soupeřce nic nepovolila.

Benešová vrátila Halepové letošní porážku z Marbelly, kde se 144. hráčkou světa prohrála nečekaně hladce již v prvním kole.

Titulem dala sedmadvacetiletá Benešová zapomenout na nepovedený vstup do sezony. Na začátku roku se trápila a prohrávala v prvních kolech. Z jedenácti utkání dokázala vyhrát jen dvě a v žebříčku přišla o post české jedničky. Propadla se dokonce až do sedmé světové stovky.

Nakopla ji až výhra v Barceloně, kde poprvé vyzrála na kamarádku z reprezentace a týmové skupiny Petru Kvitovou a zahrála si poprvé v sezoně čtvrtfinále.

První turnajový vavřín získala Benešová již před šesti lety, kdy se radovala z výhry v Acapulku. Triumfem ve Fezu si vylepšila svoji zápornou finálovou bilanci. V boji o titul totiž mostecká rodačka prohrála už šestkrát, naposledy loni, kdy nestačila v českém duelu v Hobartu na Kvitovu.

Díky výhře ve Fezu si česká hráčka polepší v žebříčku dvouhry WTA až o dvanáct míst. Z 67. by se mohla posunout na 55. místo světa. Příští týden je přihlášena na turnaj v portugalském Estorilu.

Halepová, jež se kromě úspěchu mezi juniorkami proslavila také nadprůměrně vyvinutými ňadry, které si mimochodem nedávno nechala zmenšit, se v Maroku dostala do hlavní soutěže z kvalifikace a teprve podruhé přešla přes úvodní kolo. Nakonec dokráčela bez ztráty setu až do finále.

Vydařený týden Benešová korunovala ve čtyřhře. Pár chvil poté, co převzala trofej pro vítězku dvouhry, vyhrála společně se Španělkou Medinaovou i finále deblu. Se španělskou kolegyní porazila 6-3 6-1 české duo Hradecká/Voráčová a radovala se z třetího letošního a celkově osmého deblového titulu v kariéře.

- WTA INTERNATIONAL FES (Maroko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (01. 05. 2010)

Dvouhra - finále:
Benešová (7-ČR) - Halepová (Rum.) 6-4 6-2

Čtyřhra - finále:
Benešová/Medinaová (1-ČR/Šp.) - Hradecká/Voráčová (2-ČR) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
Jenom se muzu pripojit s gratulaci k ¨doublu¨.Ivet dela dobre, kdyz nezkousi velky turnaje, ale nabira jistotu na tech mensich, aby se zas naucila vitezit.Tak snad na dalsi titul nebude muset cekat stejne dlouho:-)
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulace! snad jí to nakopne!
Reagovat
BooOoo
parada .. snad se z toho vyhrabala .. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně něco pěkného v této sezóně. Gratuluji, snad to půjde i nadále.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkujem.Martin a Bobeš Most
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist