Vylosováno: Wimbledon nakonec bez Nadala, Češky mají těžký los

19. 6. 2009, 13:57
Aktuality 71
Nepříliš šťastně dopadlo rozlosování Wimbledonu pro české hráčky. Lucie Hradecká se hned v prvním kole utká s Anou Ivanovičovou, Nicole Vaidišová v případě postupu z prvního kola narazí na světovou jedničku Dinaru Safinovou. Nejsledovanějším jménem losu bylo to světové jedničky Rafaela Nadala. Španěl účast ve Wimbledonu nevzdával, ale dnes se z turnaje odhlásil.
Rafael Nadal

Zatímco Hradecké a Vaidišová los přiřadil na první kola těžké soupeřky, ostatní Češky mají přijatelnější rozlosování. Jediná česká hráčka, která prošla kvalifikací, Klára Zakopalová se utká s mladou Portugalkou Michelle Larcher De Britovou. Šestnáctiletá hráčka na Roland Garros zaujala postupem z kvalifikace do třetího kola, ale také hlasitým vřeštěním při každém úderu.

Česká jednička Iveta Benešová se střetne s Britkou Katie O’Brienovou, Lucii Šafářovou čeká Jarmila Grothová, hrající v barvách Austrálie. Uzdravená Petra Kvitová v prvním kole nastoupí proti Marii Kirilenkové z Ruska a ruské soupeřky mají i zbývající dvě české tenistky: Petra Cetkovská se střetne s 31. nasazenou Pavljučenkovovou a Barbora Zahlavová-Strýcová se utká s Jekaterinou Makarovovou.

Wimbledon bez Nadala
Obhájce titulu a světová jednička Rafael Nadal nebude obhajovat vítězství ve Wimbledonu. Světový hráč číslo jedna to dnes večer oznámil na tiskové konferenci v Londýně. Důvodem jeho odstoupení jsou bolesti kolen, kvůli kterým nehrál soutěžní zápas od květnového French Open.

"Bohužel, tento rok ve Wimbledonu startovat nebudu," řekl na tiskové konferenci Nadal, který tak bude prvním hráčem od roku 2002, který nevstoupí do bojů za obhajobou prvenství na dvorcích v All England Clubu.

"Nehrát ve Wimbledonu je jedno z nejtěžších rozhodnutí v mé kariéře, ale nebylo tak složité, protože se necítím stoprocentně fit. Zkusil jsem všechno. Poslední týden jsem se snažil dostat do co nejlepší kondice a dnes to byl pro mě poslední test," dodal 23letý tenista, který se i přes bolest pokusil odehrát exhibiční utkání proti Švýcarovi Wawrinkovi v Hurlingham Clubu, ale stejně jako včera proti Hewittovi neuspěl.

"Necítil jsem se zas tak hrozně, ale nebylo to nejlepší," dodal Nadal, který tak napodobil Chorvata Ivaniševiče, který se po triumfu na nejprestižnějším turnaji světa na trávě v roce 2001 o rok později rovněž odhlásil.

Největší favorit turnaje Švýcar Roger Federer začne s tchajwanským hráčem Lu Yen-hsunem. Domácí naděje Andy Murray, potencionální soupeř Nadala v semifinále, rozehraje Wimbledon s Američanem Robertem Kendrickem.

Zřejmě nejtěžší los má mezi českými hráči Jan Hernych, kterého na úvod turnaje čeká 52. hráč světa Janko Tipsarevič. Radek Štěpánek bude hrát s Alejandrem Fallou z Kolumbie, ve třetím kole mu stojí v cestě Španěl David Ferrer a v osmifinále by případně hrál s obhájcem titulu Španělem Rafaelem Nadalem. Nasazená dvacítka Tomáš Berdych nastoupí proti britskému hráči Alexu Bogdanovicovi, který při sedmi předchozích startech v All England Clubu ani jednou nepřešel přes 1. kolo, a Ivo Minář bude hrát s antukovým specialistou Maximem Gonzalezem.

 

Los 1. kola ženské dvouhry - Češi:

ŠTĚPÁNEK (23-ČR) - Falla (Kol.)
Bogdanovic (Brit.) - BERDYCH (20-ČR)
HERNYCH (ČR)
- Tipsarevič (Srb.)
I. MINÁŘ (ČR) - M. Gonzalez (Arg.)

Celé rozlosování najdete zde.

 

Los 1. kola ženské dvouhry - Češky:

VAIDIŠOVÁ (ČR) - De Los Riosová (Par.)
KVITOVÁ (ČR) - Kirilenková (Rus.)
Makarovová (Rus.) - ZAHLAVOVÁ-STRÝCOVÁ (ČR)
HRADECKÁ (ČR)
- Ivanovičová (13-Srb.)
O'Brienová (Brit.) - BENEŠOVÁ (ČR)
De Britová (Portug.) - ZAKOPALOVÁ (ČR)
Pavljučenkovová (31-Rus.) - CETKOVSKÁ (ČR)
ŠAFÁŘOVÁ (ČR)
- Grothová (Austr.)

Celé rozlosování najdete zde.

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

71
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to dopadá, keď chce hrať kulturistika tenis... :(
Reagovat
smazaný uživatel
:( skoda Rafy, jak ho nemam rad tak tohle mi je fakt lito, chtel jsem finale RF a RN a samazrejme aby mu Roger vratil lonsky finale:)
Reagovat
smazaný uživatel
snad se Nadal da do kupy, sice ho nemam rad, ale zapasy s Roger-Nadal museji nadchnout snad kazdyho cloveka:o) c´mon Rogere
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo, ted si ten wimbledon Roger ani neuzije poradne, sama hladka vitezstvi :o))))
Reagovat
smazaný uživatel
No to vůbec, se mu to vykompenzovalo těžkym losem :o)
Jinak škoda, že si to Rafa na poslední chvíli rozmyslel, ale zase lepší s těma kolenama začít něco dělat, než aby se tady úplně odrovnal...
Reagovat
a.magerova
No hladká vítězství.... moc bych jeho soupeře nepodceňovala... už teď začínám mít nervy !!!
Rogere musíííš !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Studenou sprchu a spát, fanatici. Sympaťák ze Švajcu už není co býval, takže ho letos určitě někdo vyklepne.
Reagovat
skott
Tak nam ale jeste na dobrou noc rekni tu o tom, jak letos Nadal vyhraje GrandSlam, Brozi:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Broziku, Broziku, Broziku jak nejni co byval? byl ve finale poslednich 5ti grandslemu, pro nekoho je to vrchol kariery a von to uhraje i kdyz se mu nedari ty ses fakt blazen:). Hlavne, ze ten tvuj Rafa se zlepsuje zapas od zapasu:))). Ja vim, ze je zranej a neprejumu to, ale je to jen nasledek jeho stylu hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše preferuji talent před náročnou fyzickou hrou na hranici...Nadalovi,ale nepřeji nic zlého,no a to více mě štve,že ho ten jeho fanatickej strýc systematicky odrovnává..výklad ponechám na vás..
Reagovat
smazaný uživatel
A v jakém kole by na sebe mohli případně narazit De Britto a Sharapova? Na takový zápas bych nepovolil vstup ze zdravotních důvodů.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
xD..mm
Reagovat
skott
Ciste teoreticky v semi, ale tam se de Britto nedostane, nejpozdeji 2.kolo je jeji konecna.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že se všem anglickým gentlemanům po jejím vypadnutí uleví.:-)
Reagovat
skott
nepochybne nejen jim, ale anglicke publikum je velice tolerantni, takze ji nehrozi vybuceni jako v Parizi;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, Angličané jsou velmi tolerantní. Když ustáli muka zápasu mezi Marií a Venus (2005), tak nějaká mladá Portugalka je jen tak nerozhodí.:-)
Reagovat
skott
:DD zadny zapas Marii bych nenazval ¨muka¨, natoz tento legendarni:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ony ty její zápasy jsou jedno velký divadýlko, ty pauzy před podáním, pak ty vzdechy a vždy co nejdražší šaty.
Za její zápasy by se měla platit tak 25% přirážka, pže musí být na živo fakt nezapomenutelné.:-):-)
Reagovat
Mercury
GSM Federer! :)
Reagovat
a.magerova
Federer: Teď už nikdy nebudu pod tlakem.

No nevím nevím jestli to tak bude ... i když mu to přeji :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa není zrovna dobrý příklad pro heslo "Sportem ku zdraví :). Jeho neúčast je však samozřejmě zápor. Tak doufejme, že se brzy uzdraví. Naštěstí je tam ještě dost skvělých hráčů, kteří ten letošní Wimbledon řádně zdramatizují, aspoň doufám!
Reagovat
a.magerova
No spíš to vypadá na : "Sportem k trvalé invaliditě" což Rafovi samozřejmě nepřeji !!!
Reagovat
a.magerova
Tak VAMOS RAFA někdy jindy, zas má výhodu, že bude příští rok obhajovat méně bodů. Je mi smutno, tak doufám, že Tě Roger důstojně zastoupí !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Presiel rok a vsetko je inak. No uvidime, "tichí" kandidáti si brusia zubky, uvidime, ci to Fed zvladne ?
Reagovat
smazaný uživatel
je to v p...... pred rokom krasne zazitky RG,Q a potom wimbledon vseci ospevovali rafu ako sa moc moze do historie zapisat a tento rpk zacal krasnym AO IW a vyhry na antuke kde dal dole obvazy a vyzeralo to ze vyhlasenia ze ich mal ako prevenciu sa zial nenaplnili a je tu to coho sme sa mnohi bali mozno koniec sezony dalsi dovod okrem toho ze som prehral zase s AA na pokri 100dolarov preco sa rozjebat
Reagovat
smazaný uživatel
ospravldlnujem sa za posledne slovicko chcel som to vybodkovat sory ADMIN
Reagovat
smazaný uživatel
Verim, ze letos vyhraje Wimbledon Radek Stepanek, myslim ze je nejvyssi cas. Pro letosni rocnik je pro me favorit cislo jedna. Letos musi vsem vypalit rybnik.
Reagovat
a.magerova
Hele a nemohl by být Radek poražený finalista?! Mám už kapánek jinou vizi na vítěze :-)) ... a schválně jsem se dívala do pavouka a ono by to vyšlo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Finale so Stepankom, by bolo psycho /kejkle/ !
Reagovat
smazaný uživatel
rafa prehral s wawrinkom 1:2 na sety? je to pravda?
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, ale v 19.OO bude mít tiskovku, kde oznámí, zda se Wimbledonu zúčastní.. ale je tam nějaký časový posun, takže nevím, v kolik hodin to vlastně bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
V Londýně je o hodinu míň, ale stejně to nic neřeší, nevím jestli to oznámí v 19.00 h našeho nebo toho jejich času ....
Reagovat
smazaný uživatel
presne
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik myslíte, že postoupí Čechů do druhého kola? Já tipuji Vaidišku, Benešku, Zakopalovou a Šafářovou. Z chlapů snad Štěpánek i Berdych, ale u Berdycha nevim nevim. Ten Bogdanovič je silný soupeř, vždy dělá na Wimbledonu skvělý výsledek, to aby se pak Tomáš nedivil.:-)
Reagovat
a.magerova
Čím víc tím líp. Např. Ivo Minář by se mohl probojovat až k zápasu s Rogerem :-))
Vaidišová... no nevím nevím jestli projde do 2 kola.
Zakopalová ať porazí tu vřešťandu !!!
Štěpánek a Berdych musí !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nicoleta letos do 2. kola určitě postoupí. Lepší soupeřku na trávu už dostat nemohla.
Legrace ale bude, pokud přejde i přes Dináru. Stát se to může, loni s Peer taky prohrála skoro vyhraný zápas a nakonec v horku zkolabovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, ale Peer předvedla minulý rok proti Safina daleko více bojovnosti, než myslím Nicol dovede. Ta její odevzdanost jí nedává šanci na žádný převratný výsledek. Ale vyloučit nelze nikdy nic, no.:-)
Hele a ten Minář by měl Federera ve 2. nebo ve 3.kole?
Reagovat
smazaný uživatel
Minařič v osmifinále, jo.:-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, vstně jsem se přehlíd, už jsem se lekl, že jsi z toho Rogera zešílela.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Víme jak ten den bude odevzdaná? Na trávě má lepší výsledky než Dinára a Radek jí taky možná pomůže k lepšímu výkonu :-(
Reagovat
smazaný uživatel
snad by taky mohla kvitová neco uhrát...
Reagovat
smazaný uživatel
No je možné, že ji Štěpec povzbuzuje k lepším výkonům, na loňském Wimbledonu se to trochu prokázalo, asi byli loni na tom ve vztahu nejlépe, ale to už jsou plané bulvární spekulace.:-)
Ale moc nevěřím, že by mohla Safinovou ohrozit. To by musela neustále chodit k síti a muselo by jí všechno vycházet, nesměla by dělat nevynucené chyby, ale takovou hru nehrála Nicole ani ve své nejlepší formě.
Ale ještě nespekulujme, třeba nakonec Nikola ani do druhého kola nedojde a bude další ostuda.:-)
Kdyby prohrála s De Los Rios, která je rozená antukářka, dokázala by, že od návratu ke Kodatovi udělala úplné prd.
Reagovat
skott
vetsi sance uz je, ze Vaidisova prohraje s Rossanou nez Dinara s Vaidisovou.A jestli se to opravdu stane, tak Nicole by mela neprodlene ukoncit karieru:))
Reagovat
smazaný uživatel
No Kvitová má docela těžkou soupeřku už v prvním kole, navíc už dlouho nevyhrála ani jeden zápas a ještě k tomu to zranění....
Já myslím, že budeme rádi za 4 tenistky ve druhém kole.
Reagovat
skott
Hezky kompliment smerem k MaKiri pri jejich vysledcich na trave a a aktualni forme:)
Ja bych rekl, ze bude hodne zalezet na Petry kotniku, ale nejsem si moc jistej, ze zvladne odehrat cely zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohla ho mít dávno vyléčený, kdyby se vykašlala na slavnej fedkap. Zranění se stalo, ale proč pak papalášům neřekla, že hrát nebude?
Reagovat
skott
Protoze je pro ni cest hrat za svoji vlast!
Reagovat
smazaný uživatel
Když má těžce pochroumaný kotník? Pár dní před tím chodila o berlích. Stojí to za to? Kvůli tomu si nedoléčením zle pokazit kariéru?
Reagovat
skott
Asi to zato nestalo, ale kdyby ji doktori start nedoporucili, tak by nehrala.Citila se 100% v poradku, tak to zkusila.Je to pro ni zkusenost do budoucna.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa do toho pujde na krev jako vzdycky.
Reagovat
no1
jj a obhájí :)
Reagovat
smazaný uživatel
ne ne a jeste jednou ne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím kde najdu pavouka kdo má Murryho?
Děkuji za odkaz na pavouka Wimbledonu.
VAMOS RAFA
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wimbledon.org/en_GB/scores/draws/ms/r1s2.html
Reagovat
majjkaa
Viem, ze Rafa sa bude snazit o dusu ale pokial vypadne (co je dost mozne).....neprospeje mu to. Myslim zeby sa mal viac sustredit na svoje zdravie a dat sa do poriadku inak to nema vyznam.
Reagovat
Mercury
souhlasim ve vsech bodech obzaloby :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafo, Rafo, ta tvoje zarputilost tě jednou zabije :-(
Reagovat
a.magerova
Chudák Klára Zakopalová ... fásla tu uvřeštěnou babu.
Reagovat
smazaný uživatel
dufam, ze ju klara posle vrieskat domov.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám, ve Wimbledonu nemají takový paviáni co dělat..
Reagovat
a.magerova
Rafovi přeji hodně zdraví !!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je od tebe hezké,jak je NAJEDNOU pro tebe Rafa a přeješ mu uzdravení, ale ať je mimo pokud možno navždy, že? Dobře pro Rogera.. :)
Reagovat
a.magerova
Zdraví přeji každému, to mě málo znáš.
Dobře pro Rogera bude až Rafu ve finále začne porážet :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, no jasně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadalovi zreb prial,sice v semifinale teoreticky Murray,ale inak prenho pohodovi superi(zrejme Hewitt,Tursunov,Ferrer,Roddick),pekne to vyslo aj Djokerovi,aj ked toho caka v stvrtfinale zrejme Del potro,Murray v pripade ze by nenastupil Nadal ma finale na dosah...Nepekne si pohral los s Federerom,ktoreho by postupne mali cakat Kohlschreiber,Soderling a Verdasco ci Tsonga,z tohto pohladu ma Roger zrejme najtazsiu stvrtinu pavuka,tak som zvedavy co z toho vyjde resp. nedopadne(uvidime ci nas zase neprekvapi Safin ci Karlovic, v pohode vyzeraju byt aj Roddick ci Blake)Kazdopadne uz aby to zacalo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nech tam Roger ma koho chce, aj tak ich vsetkych porazi. Aspon potom nikto nebude moct povedat, ze to bola "nahoda", "stastie" alebo "lakhy los" :-)
Reagovat
a.magerova
Tak doufám ,že se Soderlingovi nesplní přání : že ho Roger neporazí 11x v řadě :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No já teda nevím, jak to s tím Nadalem a Hewittem myslíš, ale Rafa je v současnosti na to tak, že s Hewittem včera prohrál 6.3 6.4 nebo tak nějak .. .
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě není jisté, že Rafa nastoupí...los by byl dobrý v tom případě, že by byl zdravotně OK, ale to bohužel není a pokud i zraněný nastoupí, může se třeba stát, že skrečuje v 1. kole :-( Já být jím, tak se na Wimbledon letos vykašlu a hlavně se dám zdravotně do pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
To hej,ale tak to bola priprava,pochybujem ze mu Hewitt narobi starosti v 2 kole a predsa len hrat na 2 a 3 vitazne sety je rozdiel...
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavne po Wimbledone nasleduju betonove povrchy,takze myslim ze si to Nadal poriadne rozmysli ako a kedy robit nieco s tymi kolenami...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist