Vyhrát Davis Cup. To je teď Djokovičův cíl

20. 11. 2010, 12:02
Aktuality 2
Srbský tenista Novak Djokovič má problémy koncentrovat se na nadcházející Turnaj mistrů, do kterého vstoupí pondělním zápasem s Čechem Tomášem Berdychem. Myšlenkami je totiž o dva týdny dále na finále Davisova poháru, v němž bude na domácí půdě srbským lídrem proti Francii.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Třetí hráč světa hraje na Turnaji mistrů počtvrté za sebou, ale finále týmové soutěže zažije premiérově. Navíc se může těšit na vyprodané hlediště v Bělehradě.

"Abych byl upřímný, tak mým největším cílem je vyhrát Davis Cup. Na Turnaji mistrů už jsem byl a snad ještě v budoucnu budu, ale finále Davis Cupu v rodném městě, to může být taky jenom jednou. Kdo ví, jestli ještě někdy budu mít takovou šanci?," řekl na tiskové konferenci v dějišti Turnaje mistrů Londýně. 

Srbové využili výhody domácího prostředí v prvním kole proti Spojeným státům americkým i v semifinále proti České republice, kterou porazili těsně 3-2. Navíc uspěli v Chorvatsku.

Třiadvacetiletý Djokovič je hlavní postavou jejich týmu. Vyhrál všech pět dvouher, do kterých nastoupil. Vynechal jen úvodní singl s českým výběrem, kdy se krátce po finále na US Open omluvil kvůli údajným žaludečním problémům. V neděli už hrál a vítězstvím nad Berdychem srovnal na 2-2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ja nemam nic proti Srbsku prave naopak- vidno ze Srbi maju silne narodne citenie a vyhrat DC je pre neho urcite daleko dolezitejsie ako cokolvek indidulne vyhrat. Prave kvoli DC- nedavam Novakovi velke sance na WTF. Mozno aj keby hral dobre tak by kludne mohol vyhrat svoju skupinu pripadne aj turnaj ale mysliim si ze bude nevedomky brzdeny v rozlete prave tym DC- urcite sa nebude chcet zranit a sustredenie bude mat uplne inde- plus obhajuje len 400 bodov za 2 vyhry minuly rok, dvojka uz nebude na konci roka - Roger ma prilis velky naskok cize aj ta tuzba vyhrat to tu podla mna nebude az taka velka ako by bola za inych okolnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak at je myslenkama v Belehrade,muze byt i herne, my se urcite zlobit nebudeme.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist