Vrátím se zpět na vrchol a vyhraju grandslam, věří Ivanovičová

22. 2. 2012, 10:52
Aktuality 38
WTA DUBAJ - Ana Ivanovičová včera ve večerním zápase na turnaji v Dubaji porazila v duelu dvou bývalých šampionek Roland Garros Francescu Schiavoneovou. Po zápase hýřila sebevědomím, které nabírá pod vedením trenéra Nigela Searse. Můžu vyhrát grandslam a vrátit se na vrchol, věří čtyřiadvacetiletá Srbka.
Ana Ivanovičová

Souboj Any Ivanovičové s Francescou Schiavoneovou byl duelem bývalých šampionek French Open z roku 2008, respektive 2010. Zatímco Srbka začíná mít záblesky své bývalé formy, Italka se letos na kurtech hodně trápí. A 1. kolo to je potvrdilo.

Ivanovičová získala úvodních pět her zápasu a vypadalo to na rychlý konec. Houževnatá Schiavoneová ale v druhém setu dvakrát dotáhla ztrátu servisu a s výsledkem chtěla něco udělat. Jenže na další brejk už zareagovat nemohla a srbská tenistka nakonec zvítězila 6-1 7-5.

Úterý v Dubaji:

Češky dnes v Dubaji uspěly. Postoupila Benešová i Šafářová

Bývalá světová jednička, jež je nyní na 18. místě světového žebříčku, spolupracuje od loňského léta s trenérem Nigelem Searsem a za těch pár měsíců toho prý stihli už hodně vylepšit. A teď Ivanovičová věří, že se dokáže vrátit zpět mezi ženskou špičku.

"Věřím, že se můžu znovu dostat zpět na vrchol a vyhrát grandslam - to je důvod, proč jsem tady (na kurtech). Kdyby se to nemělo stát nebo bych tomu nevěřila, nebyla bych tu," řekla odhodlaná Ivanovičová. "Je to divné, když jsem ve 24 letech považována za starou. Pro nás hráčky, které jsme kdysi byly na vrcholu, je to velká výzva dostat se zpět."

Její kouč jí pomohl i v samotném zápase proti Schiavoneové, když za ní v závěru utkání přišel s radou přímo na kurt. "Nevolala jsem ho. Prostě vstal a přišel! A jen mi řekl 'Děláš dobrou práci, jen v tom pokračuj dál'," uvedla Ivanovičová. "Snažila jsem se nemyslet na skóre. Snažila jsem se soustředit jen na hru, být agresivní a občas měnit rytmus. Bylo to hodně těžké," přiznala čtyřiadvacetiletá Srbka.

O postup do čtvrtfinále by se Ivanovičová měla utkat už ve středu v duelu dvou tenisových krásek s Marií Kirilenkovou, jež v 1. kole po vydařeném výkonu smetla Rumunku Niculescuovou. Start Rusky je však nejistý, neboť má problémy s krční páteří a už odstoupila ze čtyřhry.

- WTA PREMIER DUBAJ -
(Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.000.000 dolarů)
úterní výsledky (21. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Cibulková (SR) 3-1 skreč C.
Šafářová (ČR) - Martičová (Chorv.) 6-3 5-7 6-3
A. Radwaňská (5-Pol.) - Wozniaková (Kan.) 6-1 6-7(6) 7-5
Shuai Peng (Čína) - Bartoliová (6-Fr.) 6-4 6-3
Halepová (Rum.) - Pavljučenková (Rus.) 6-4 6-2
Hantuchová (SR) - Hercogová (Slovin.) 1-6 7-5 7-6(4)
Ivanovičová (Srb.) - Schiavoneová (7-It.) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
TO si VĚŘÍ tu už porazí každá :D
Reagovat
Labi
zajímavé že hráčky jako Šarapová, Azarenková, Kvitová nebo Kim o tomhle nikdy nemluví a soustředí se jen na svůj výkon a Ivanovičová s Wozniackou, které jednou za jistých okolnosti se ocitly na špičce žebříčku hlásají jak se vrátí atd. jakoby ignorovaly konkurenci....cokoliv si vsadím že ani jedna nevyhraje žáden GS proste na to nemají, ne že by byly špatné ale přirovnal bych je k Murraymu nebo Ferrerovi, kteří jsou také výborní tenisté ale není to ten absolutní top, oni však narozdíl od těhle možná až moc sebevědomých hráček nemají zapotřebí vykřikovat yhle "hlášky" jelikož ví jak těžké by něco takovhé bylo...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, nicméně u GS hraného na 2 sety je možné všechno
Reagovat
smazaný uživatel
no hura, staci ji busit do bekhendu a je po zapase, Stosurova snad neuhrala jediny vitezny mic backhenden, pul micku si obehava aby to mela na forhend druhou pulku zabije do site nebo autu.. je smutne ze takto jednostranna hracka drepi na #5 v zebricku..
Reagovat
smazaný uživatel
No smutne spise je, ze Lucka se vraci zpet mentalne do prvniho setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, ale ještě není konec, já to bohužel vidím až odted, takže vývoj zápasu mám jen z info, jen co čtu tady.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, od stolu se mne to lehce radi, ale ruzne kravinky jako stopbally za stavu 30-40 apod... uuuplne k nicemu, stacilo ji trpelive hrat na ten jeji mizerny bekhend.. a bylo by to o necem jinem.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel, je konec. 1:6 ve tretim.
Reagovat
Heather_Fedex
bylo by to hezke... je fakt symposka.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucie se pomalu probouzi a zacina se trefovat a vypada to hned vsechno nejak veseleji. Ale stale ten forhand Samanthy ji dela dost potize. Uz si Lucka vytvorila brejkove situace - chtelo by je promenit.
Reagovat
smazaný uživatel
0/8 breakbally, to je jedine ji chybi
Reagovat
smazaný uživatel
moc nechapu proc Lucina (kor jako levacka) netlaci vic toho babochlapa na bekend, dyt ho ma uplne marny...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byla svizna 25minutovka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta ma vcerejsi tipovacka ma zatim dost slusne trhliny:)

Flavii za stavu 3:1, kdy vedla v 1 sete odpadl servis a postupne odpadla i Flavie, a tak me prani a tip dost out.

Tip na Lucku se zda byt zatim dost smesnym tipem, nebot zatim Samanthe muze tak sbirat micky...:) Tak snad se Lucka zvedne a zacne hrat...
Reagovat
VlS
Vika odstoupila údajně ze zdravotních důvodů, Julie tančí radostí nad nečekaným QF.
Podle posledních info se proto zápas Danky s Peng přesouvá na centr kurt a bude přenášen, zápas Caro - Simona zůstává v termínu.
Reagovat
smazaný uživatel
smysl pro humor teto slecne nechybi:D
Reagovat
VlS
No, budování sebevědomí má její trenér evidentně zmáknuté, tak teď ještě tu hru .......
Reagovat
VlS
Tak Jelena utrpěla vítězství. No, hrají teď obě holky bídně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi videl cely zapas?
Reagovat
VlS
Poslední 3 hry 1. a druhý set.
Reagovat
VlS
Big pointy - hrozně špatné od obou - ze shody podání Jeleny - špatnej return - výhoda, dvojchyba Jeleny - shoda, opakovaně po sobě konsekventně. Ke konci už se dalo dívat na mezihru, ta byla dobrá, ale zakončování - pokud se Flavia nedostala na síť tak bída.
Reagovat
smazaný uživatel
Prvni 4 gemy zapasu byly super. Za stavu 1:3 Flavii odpadl 1servis a bylo vymalovano. Ale jak pises mezihry byly hezky:) Na zacatku to byla celkem paradni tenisova prestrelka...Take jsem si rikal, jak to dlouho holkam asi vydrzi.

V kazdem pripade Flavia se chce vratit do Top 20, alespon se tak vyjadruje. No s tim dnesnim servisem asi dost tezko. To je to, co bych asi oznacil nejen podle statistik za bidu.:(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to su klidná, Aničko. To bys nesměla prohrávat s Cetkovskou apod. Myslím, že Carol tě vrátí zpátky na zem.
Reagovat
vendulkabendulka
Vika odstoupila v Dubaji?
Reagovat
smazaný uživatel
Jen malý člověk má malé cíle. Držím palce, Ano! :) Akorát je škoda, že Ana a Caro na sebe můžou narazit už ve čtvrtfinále... Každopádně je to velká šance pro jednu z nich. Mrzí mě, že dneska neuvidím zápas Caroline proti Simoně. Proč musí hrát takhle pozdě? :(
Reagovat
smazaný uživatel
tak uz i "Jitrni pisne"???? Je po poledni, basniku.....:-)))
Reagovat
VlS
Monty, jak pozdě? Vždyť je to večer
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, ale myslel jsem to trochu jinak. Zrovna od šesti se toho děje tolik, že bych se musel minimálně roztrojit, abych to všechno stihnul. :D

sojka: Když mám čas a nápady, tak píšu. :) Ale kdyby teď hrála Caro, tak jsem přilepený k obrazovce a na tenisportálovou diskusi nemám čas. :D
Reagovat
smazaný uživatel
nevysvetlis jim tu Viktorii? Heslo zni: Halejulia! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem ale dabel sam a mam to mnohem sofistikovanejsi! ;-) Nejen, ze navazuji na tvoji parafrazi Svatopluka Cecha, ale jeste jsem oskliva na Anicku... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to od tebe není hezké... Ale já už to nějak překousnu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
neni, ale zase - nic nezastiram...... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, upřímnost se cení. :)
Reagovat
VlS
????? jsem lehce mimo
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, zmenime heslo: "pes"...... Co by pro Julii neudelal, ze? :-))
Reagovat
VlS
Jo tak - no tedy, ale proč ne, aspoň to dělá bez zbytečného štěkání :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vůůůůbec O:-)
Reagovat
pepin
No nevím, docela byvh jí ten návrat přál, ale bude to mít holka v této momentální konkurenci hodně těžké. A to vlastně je nemocná ještě Kim a Serena. No uvidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist