Vinciová porazila i Jankovičovou a v Dallasu získala první titul z betonu

25. 8. 2012, 10:50
Aktuality 4
WTA DALLAS - Roberta Vinciová vyhrála bez ztráty setu turnaj v americkém Dallasu. Ve finále porazila bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou ze Srbska a získala první letošní titul - vůbec první z betonu.
Profily hráčů
Roberta Vinciová

Roberta Vinciová v Dallasu prošla do finále bez ztráty setu, když dokonce v semifinále Srbce Jovanovské nepovolila uhrát ani game. Proti bývalé svěotvé jedničce Jeleně Jankovičové však měla nelichotivou bilanci tří porážek ze tří vzájemných soubojů.

Na čtvrtý pokus už však devětadvacetiletá rodačka z italského Taranta uspěla. I když o dva roky mladší Jankovičová v první setu za stavu 5-4 podávala na vítězství, Vinciová z následných 12 her získala hned 9 na svou stranu a po 2 hodinách boje nad bývalou světovou jedničkou zvítězila 7-5 6-3.

"Myslím, že jsme dnes obě odehrály dobré finále. Ve druhém setu jsem vedla 3-0 a náskok jsem mohla zvýšit, ale své šance jsem neproměnila. Ona (Jankovičová) je skvělá hráčka, před lety byla světovou jedničkou, takže jsem začala být trochu nervózní. Ale snažila jsem se zůstat uvolněná a chodit do svých úderů," přesože jsme byly obě unavené," komentovala Vinciová. "Byl to těžký týden, těžký los a těžké fínále - jsem teď šťastná, že jsem vyhrála," dodala Italka. 

Vinciová tak znovu potvrdila, že se jí ve finálových zápasech daří. O titul hrála poosmé a již posedmé se raduje ze zisku trofeje. K pěti titulům z antuky a jednomu z haly přidala premiérový triumf na rychlém povrchu. Letos získala první titul.

Jankovičová, jež z posledních 14 turnajů byla jen dvakrát ve druhém kole a dvakrát ve finále, čeká na svůj celkově 13. triumf už od vítězství v Indian Wells v roce 2010.

"Klíčovým okamžikem zápasu byl stav 5-4, kdy jsem podávala a vedla jsem 30-15. Mohla jsem mít dva setboly, ale místo toho jsem game prohrála a od té chvíle jsem začala dělat hodně chyb a takticky jsem hrála špatně," litovala Jankovičová. "Ale celkově jsem s celým týdnem spokojená. Odehrála jsem několik dobrých zápasů, jen jsme dnes bohužel nevyhrála. Ale tenis jsem hrála dobrý," dodala Srbka.

- WTA INTERNATIONAL DALLAS -
(USA / Texas, tv. povrch, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (24. 08. 2012)

Dvouhra - finále:
Vinciová (3-It.) - Jankovičová (2-Srb.) 7-5 6-3

Čtyřhra - finále:
Erakovicová/Watsonová (4-N. Zél./Brit.) - Dekmeijereová/Falconiová (Lot./USA) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
dadaft
jinak z toho komentáře Jeleny vypadla jedna zajímavá větička:
"After I was down 3-0 in the second set I changed some things a bit and got back in the match, but from there she played really unbelievable tennis."
Reagovat
dadaft
gratulace.
viděl jsem jen prvních sedm osm gemů, ale byl to dobrý tenis. asi lepší, než se hrál v New Havenu.
Jelena hrála jak jsem ji už dlouho neviděl...
a Roberta tak nějak v klidu a přitom dobře. ))
dal jsem si Tě do svého teamu pro US Open - tak doufám, že jsi správně heclá Roby. )))
(i když s tím teamem - s vítězstvím nepočítám. nemohl bych si pohlédnout do očí, kdybych do něj nedal třeba Nalbandiana nebo Wozniakovou - a ti mně moc bodů asi nepřipíšou...)))
Reagovat
smazaný uživatel
chci se zeptat ohledně těch týmů a té hry. Funguje to pouze na tunraje GS nebo ta hra jede i na menších turnajích. Moc se mi to libí, ale pokud by to jelo pouze na USO a pak až na Austrálii tak by mě to přišlo docela ochuzené. Snažil jsem se to tam vyhledat, ale všude se píše o USO 2012 a nic víc:( Vinciovou mám také v týmu tak snad nám něco uhraje:))
Reagovat
dadaft
tady by měl odpovědět Chazy - ale myslím, že použe GS.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist