Veterán? To snad ještě nejsem, bránil se Djokovič

11. 11. 2014, 16:09
Aktuality 50
Skvělou náladu měl po své úvodní výhře v Londýně nad Marinem Čiličem největší favorit Turnaje mistrů Novak Djokovič. Srbský tenista se po utkání bránil, že ještě není veterán, vychvaloval talent Grigora Dimitrova a tvrdil, že tráva není špatný povrch.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Po jasném pondělním vítězství světové jedničky nad nováčkem na Turnaji mistrů Čiličem dvakrát 6-1 dostal Djokovič otázku, zda veterán na kurtu úřadoval. "Veterán? Díky!" rozesmál se sedmadvacetiletý Srb. "Necítím se jako veterán, ale už jsem otec... Doufám, že jsem ještě nedosáhl etapy, abych byl nazýván veteránem," dodal.

V hale přidal Djokovič osmadvacátou výhru v řadě. V minulosti měl přitom nejraději tvrdé povrchy. "Těžko říci, kde se mi hraje nejlépe. Mám rád také antuku a na trávě taky nehraju zas tak špatně, ne?" nadhodil letošní vítěz Wimbledonu.

Srb ocenil Tomáše Berdycha, o kterém řekl, že patří mezi nejvyrovnanější hráče se skvělým servisem a forhendem. Všechny pak rozesmál při dotazu na Bulhara Dimitrova. "Má talent a potenciál vyhrát jednou grandslamový turnaj. Dobře vypadá, umí anglicky a má za přítelkyni Marii Šarapovovou. Co víc si přát?" ušklíbl se Djokovič.

pva, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc nedava NS ctyhru omg ? To je zase program ....akce na kterou kouka cely svet a koukame na zaznam ..demence NOva sport.
Reagovat
Kozoroh
Včera v 15 hodin měli na Fandovi odvysílat přímý přenos zápasu Wawrinka-Berdych, místo toho vysílali záznam utkání Federer-Raonič. Dnes vysílali živě zápas Fedexe a Samuraje, zítra budou opět dávat záznam. A to přitom v 15 hodin bude hrát Berdych s Čiličem :-P
Reagovat
Padme
kdyby byl Djokovič ten, kdo bude lámat Rogerovy rekordy... Pořád mladý a minimum těch, kdo by ho dokázali porazit a nejspíš jich bude dál ubývat...
Reagovat
spaniel
Záleží které rekordy, je jich moc :) Některé možná ano, ale ty důležité nemá šanci si myslím. Nemá šanci ani ohrozit ty Rafovy.
Reagovat
Padme
Tak pro mě jsou nejdůležitější ty, co se vážou k n.1, GS, TM a Masters 1000. Ten zbytek beru jako zpestření, aby bylo, co řešit :-p
Reagovat
smazaný uživatel
Masters může dát v pohodě, GS podle mě ne.
Reagovat
a.magerova
Jo a týdny na No1 jsou taky v bezpečí :-))
Reagovat
Padme
kolik má týdnů? :)
Reagovat
a.magerova
302
Reagovat
Padme
To vím, myslela jsem Noleho ... :) Tenuž tam ... taky dlouho :D
Reagovat
a.magerova
Nole asi 120
Reagovat
a.magerova
Tady mu píší 117 k 20.10.2014 a od té doby uplynuly 3 týdny, takže mi vychází těch 120.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
Kozoroh
Nole může vzít Fedexovi rekord na TM v počtu titulů - letos by mohl dosáhnout 4. triumfu (a 3. v řadě, čímž by Rogera dokonce předčil), Nole má potenciál i v následujících letech TM vyhrát, takže tento Rogerův rekord může být za dva roky i Noleho.
Co se týče GS, tak je v ohrožení rekord v počtu vyhraných grandslamů na betonu. Roger - 9, Novak - 5. Nole může do konce kariéry klidně 3x vyhrát AO a 2x USO.
No. 1 - rekord v počtu týdnů Rogerovi zůstane, ale Nole ho může vyrovnat v počtu získaných konečných jedniček.
Masters 1000 - Nole vyhrál 20 1000, klidně jich může mít na konci kariéry přes 30.
Reagovat
smazaný uživatel
"V ohrožení" bych tomu neříkal, 9 a 5 je pořád dost rozdíl. Reálně věřím jen v ten rekord v počtu Masters. Týdny na nr. 1 jsou utopie. Osobně doufám, že udělá aspoň 6x AO, doplní kariérní GS a celkem dá tak 12 GS. Ale i to bude fuška.
Reagovat
Mayo
moc jednoducho si to predstavujete...príde aj čas kedy sa nebude už tak dariť...neni to také jednoduché veru...vyhrať ďalšie 3 či 4 gs na betóne tiež neni žiadna malina ... a to, že nie je na okruhu sám ani nehovorím...
Reagovat
smazaný uživatel
Já nepíšu, že to bude jednoduché. Ale je třeba říct na rovinu, že ho čekají ještě tak 3 roky na vrcholu (snad nebude zdraví proti) a konkurence spíš slábne než naopak. Určitě nemůže mít malé cíle, i když je pravda, že letos to na GS bylo na jeho poměry slabé a to měl taky cestu relativně umetenou.
Reagovat
Mayo
uvidíme...ja mu dávam najväčšie šance na tisíckových podnikoch , kde je silný...tam môže atakovať Býka
Reagovat
Nola
prosim ta, uber plyn, Fedex fan maju panzera /snad som si zapamatala ten jeho nick/, ty mu zdatne konkurujes :D ty mas asi kristalovu gulu, Nole mava vypadky, staci si pozriet jeho americku snuru tento rok... radsej brzdi, ja by som mu velmi dopriala RG, hrac jeho kvalit, by mal skompletovat karierny GS, vsetko ostatne bude bonus, roky pribudaju a ktovie, ci nepride na scenu nejaky mlady Nadal, Djokovic, Murray.....
Reagovat
gigin
Zlatá moja Nola :-)
Reagovat
Kozoroh
"Nole mává výpadky, stači si pozriet jeho americku snuru tento rok"
Americkou šňůru jako příklad bych na tvém místě neuváděl, jeho výpadek způsobily faktory - triumf ve Wimbledonu+svatba+potomek na cestě. To nebyl výpadek pro nic za nic.

"ja by som mu dopriala RG, vsetko ostatne bude bonus, roky pribudaju a ktovie, ci nepride na scenu nejaky mlady Nadal, Djokovic"
S tím RG se shodnem. Připadá mi ale, že tvůj příspěvek vznikl jen kvůli mé myšlence, že Nole vyhraje ještě 5 GS na betonu. To není jen má myšlenka, to si myslí i Forehand, který je i toho názoru, že Nole může dotáhnout Rogera v počtu sezón uzavřených na 1. místě. Nolemu je 27, ne 30 nebo víc! Proto odhaduji, že ho čekají min. 3 sezóny s alespoň 1 GS titulem. A na závěr - zatím nikdo z mladých neukázal, že může Novaka sesadit z trůnu.
Reagovat
Nola
ako inak, ty si to vsetko zdovodnis po svojom.... este mi hod dovod, preco vyletel so Stanom v Australii, napriek tomu, ze viedol v 5.sete s brejkom, vlastne netreba, dovod poznam.... rozmyslal o vhodnom termine na splodenie potomka :D, na USO vlani zase nad vhodnym terminom svadby, atd..........
Reagovat
Kozoroh
Víš co se říká? Košile bližší kabátu. Ty tu argumentuješ zápasem se Stanem na AO 2014. Jako kdybys nevěděla o předcházejících těžkých utkáních na AO, které však Nole zvládl. Loni se Stanem svedl vyrovnanou bitvu, kterou vyhrál 12-10 v pátém setu. Před dvěma lety v SF prohrával s Andym 1:2 sety, otočil to. Ve finále s Rafou prohrával 2:4 v pátém setu, ale taky to otočil. Letos se to holt ucho utrhlo, ale to neznamená, že AO už nevyhraje. Buď si jistá, že bookmakeři, odborníci, fanoušci i samotní tenisté ho budou pasovat do role největšího favorita AO 2015.
A s tím USO 2013 si děláš srandu. Djoker prohrál ve finále s výborně hrajícím Nadalem, který měl povedenou americkou letní šňůru.
Reagovat
Nola
kazdy fanklub ma svojho fanatickeho fanusika, vyzera to, ze za nimi uz v nicom nezaostavame :D
Reagovat
Kozoroh
V posledním příspěvku jsem vyjmenovával fakta a odměnou mi je nálepka "fanatického fanouška". Co já se ještě na TP nedozvím :-D
Reagovat
Roger_Federer
nejak ti uniklo, ze za posledni 2 sezony Novak nevyhral ani jeden granslem na tvrdem povrchu..Celkove vestis z koule, psaval jsem jeden Marty28(alias rafaeoli25, rafaholic009) ten v unoru 2012 psal, ze Djokovic vyhraje 20 granslemu, tisic masters a 2x kalendarni granslem...
Od te doby vyhral do dneska jeden..
Reagovat
Kozoroh
Nějak ti uniklo, že Nole vyhrál Australian Open 2013, což byl grandslamový turnaj hraný na tvrdém povrchu! Tudíž se mýlíš v tom, že poslední dvě sezóny Nole nevyhrál GS na betonu.
Dále sis špatně spočítal, kolik GS titulů Nole získal od února 2012 do dneška. Vyhrál dva, ne jeden!
Předtím se podívej do statistik, když chceš z nich druhého poučovat!!!
Reagovat
Mayo
20 GS vyhrať :D šak to je absolútne nereálne...jak to niekoho vôbec môže napadnúť
Reagovat
smazaný uživatel
Od se v tom mysleni dost prehriva :-D
Reagovat
Roger_Federer
Ano to jsem jsem vypustil..Takze Novak za posledni 2roky vyhral jeden granslem na tvrdem povrchu.
Reagovat
Kozoroh
Neboj, na AO 2015 to napraví ;-)
Reagovat
Cico93
Aj ja si to často hovorím, ale Novak do necháva Wawrinkovi resp. Cillicovi:)
Reagovat
Cico93
to
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic veterán a o dva roky mladší Nishikori mladá generácia..
Reagovat
Kozoroh
Nishimu bude zanedlouho 25 let. Letos se probojoval do prvních finále na Masters 1000 a GS. Nole v jeho věku byl vítězem 5 GS turnajů a 11 1000. Totéž v bleděmodrém se dá říct i o Raoničovi nebo Fedexovi jr.

Když už mladá generace, tak Kyrgios, Thiem nebo Ćorić. Samuraj aspol. jsou pro termín "mladá generace světového tenisu" už moc staří.
Reagovat
Padme
Rogera se už v 29letech ptali, kdy konečně skončí... Kdy se zeptají Novaka? :))
Reagovat
smazaný uživatel
U Novaka tuhle otázku přeskočili a rovnou ho posílají na turnaje veteránů :-)
Reagovat
Mayo
že veterán...kks, to sa kto mohol vôbec spýtať, no cemment
Reagovat
Cico93
a prečo nie má 27, Mária ma tiež 27 a veteránkou už je.
Reagovat
spaniel
Tak od 18 v top 100, tuším 6 let v top 3...veterán jak vyšitý. Nadal starý kmet a Federer Matuzalém.
Reagovat
Cico93
8 rokov v top 3 .
Reagovat
Cico93
pri tej Márii v poslednej dobe dosť upadá, myslim herne.
Reagovat
a.magerova
Takže jsou furt spolu?
Já před měsícem či dvěma četla, že se rozešli....
Reagovat
Cico93
že vraj sú, ja tieto veci nerieším. Ale haitik tu minule písal, že to bola len kačica novinárska, že sa rozošli.
Reagovat
a.magerova
Aha, tak dík za objasnění ;-)
Reagovat
Cico93
neni zač Apolenka:)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Dimi odmítl pozici náhradníka a místo toho si v Londýně vykračuje s Maruškou ruku v ruce po nákupech, aby ještě se sklopenou hlavou rád nepřijal tu nabídku napodruhý ;)

https://www.facebook.com/TrollTennis/photos/a.392343637550971.1073741826.222913534493983/647149048737094/?type=1&theater
Reagovat
Cico93
Ten hráč už umňa ani viac klesnúť nemôže.:)
Reagovat
smazaný uživatel
je to škoda no, nevím, co ho k tomu vedlo, vždyť Maruš tam má teď nějaké reklamní závazky, tak se mohli v pohodě vidět, takhle vypadá akorát jako flákač :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist