Vesninová proti Wozniacké o premiérový titul, ve finále je i ve čtyřhře

10. 4. 2011, 08:58
Aktuality 0
WTA CHARLESTON - Čtyřiadvacetiletá Ruska Jelena Vesninová si v Charlestonu zahraje o titul ve dvouhře, i ve čtyřhře. Především ve finále proti světové jedničce Caroline Wozniacké bude enormně motivována, neboť na pátý pokus bude usilovat o premiérový triumf.
Jelena Vesninová

Jekena Vesninová se v Charlestonu nezstavila před obhájkyní titulu Stosurovou a v semifinál si poradila i s Číňankou Shuai Peng, kterou porazila 7-6 6-3. 

Čtyřiadvacetiletá Ruska tak postoupila do svého pátého finále na okruhu WTA, ve kterém bude proti světové jedničce Wozniacké bojovat o premiérový triumf. 

"Před čtyřmi týdny bych něvěřila tomu, že bych tu byla schopná hrát, protože jsem měla problémy se zraněným zápastím," přiznala Vesninová. "S léčbou mi hodně pomohla Vera Zvonarevová, jež měla podobné zranění. Když jsem se vrátila na kurty, hned jsem se cítila lépe. Se Saniou Mirzaovou jsme pak vyhrály čtyřhru v Indian Wells a já se ze hry zase začala těšit. Turnaj v Charlestonu miluju, jsem tu asi už šestý rok po sobě," dodala Ruska. 

S Wozniackou má nepříznivou bilanci 1-4, na zelené antuce, na které se hraje i v Charlestonu, však s Dánkou držela krok poslední dvě sezony v Ponte Vedra Beach. V roce 2009 prohrála 6-2 3-6 6-7, když neproměnila čtyři mečboly. Loni zase neudržela vedení 6-1 5-3, aby nakonec znovu ve třech setech padla.

"Caroline je teď nejlepší na světě, Je to skvělá hráčka a sladká holka," lichotila Vesninová své finálové soupeřce. "Dvakrát jsem s ní odehrála vyrovnaná utkání, jednou jsem ji i porazila. Takže vím, že s ní hrát mohu. Budu hodně přemýšlet nad plánem, se kterým proti ní nastoupím."

Dvacetiletá Caroline Wozniacká po vyrovnaných soubojích se Záhlavovou-Strýcovou a Wickmayerovou si až nečekaně snadno dvakrát 6-4 poradila s Jelenou Jankovičovou. Srbská vítězka turnaje z roku 2007 Dánku v prvním setu třikrát brejkla, o náskok ale pokaždé přišla. Ve druhé sadě si obě hráčky už servisy držely, než se stejně jako v úvodním dějství rozhodlo za stavu 5-4, kdy Wozniacká na returnu proměnila - po chybě soupeřky - první mečbol.

"Měla jsem dnes spoustu šancí, jenže v prvním setu jsem nebyla schopná si udržet podání. Tvrdě jsem bojovala a snažila se hrát nejlépe jak umím, ale chybovala jsem v důležitých výměnách. A takový už je tenis," hodnotila Jankovičová.

Wozniacká v Charlestonu postoupila po dvou letech znovu do finále. Tehdy podlehla Lisické, loni vzdala kvůli podvrtnutí kotníku semifinále se Zvonarevovou.

Vesninová si zahraje o titul i ve čtyřhře, ve které po pár hodinách znovu vyzrála na Shuai Peng. Společně s Indkou Saniou Mirzaovou, se kterou už letos vyhrály v Indian Wells, se utkají s domácí dvojicí Matteková-Sandsová a Meghann Shaughnessyová. Američanky vyřadily Květu Peschkeovou s Katarinou Srebotnikovou

Peschkeová přišla o možnost zahrát si o třetí letošní deblový titul. Česká tenistka si mohla spolu se Srebotnikovou zahrát páté finále v sezoně, první nasazený pár ale Mattekové-Sandsové se Shaughnessyovou podlehl za hodinu a 23 minut. Česká tenistka tak svou sbírku 18 titulů ze čtyřhry nerozšíří.

WTA PREMIER CHARLESTON (USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 721.000 dolarů)
sobotní výsledky (09. 04. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Jankovičová (3-Srb.) 6-4 6-4
Vesninová (Rus.) - Shuai Peng (11-Čína) 7-6(4) 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Matteková-Sandsová/Shaughnessyová (4-USA) - Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist