Veselý ve čtyřech setech nestačil na Paireho a osmifinále neobhájí

5. 7. 2019, 14:57
Aktuality 15
WIMBLEDON - Jiří Veselý ve Wimbledonu loňské osmifinále neobhájí a čeká ho další propad žebříčkem ATP. Dvojnásobný osmifinalista a přemožitel světové pětky Alexandera Zvereva ve třetím kole ve čtyřech setech nestačil na nasazeného Francouze Benoita Paireho, který bude bojovat o své premiérové čtvrtfinále na grandslamech.
Jiří Veselý

Jiří Veselý, který prožívá naprosto mizernou sezonu a po dlouhé době figuruje v žebříčku ATP až ve druhé stovce, žádal wimbledonské pořadatele o divokou kartu do hlavní soutěže. Ti mu však nevyhověli, a proto musel do kvalifikace. Toto rozhodnutí si nakonec po prvotním naštvání pochvaloval, protože se v All England Clubu rozehrál k velmi dobrým výkonům.

Pětadvacetiletý Čech, jehož znovu vede Jaroslav Navrátil, zvládl tříkolovou kvalifikaci bez ztráty setu, v prvním kole hlavní soutěže zaskočil světovou pětku Alexandera Zvereva a na velmi cenný skalp navázal vítězstvím nad antukovým specialistou Pablem Cuevasem.

Loňské osmifinále, které si v tenisovém svatostánku zahrál ještě v roce 2016 ovšem neobhájí. Dnes totiž poslední český zástupce ve dvouhře mužů nestačil 7-5 6-7(5) 3-6 6-7(2) na Benoita Paireho, s nímž prohrál i potřetí, a čeká ho propad na minimálně 140. místo v žebříčku ATP.

Veselému k postupu nepomohlo 18 es ani fantastická úspěšnost trefených prvních podání (77%). Český tenista měl až do tie-breaku druhé sady navrch, ale poté se utkání zlomilo. Paireho vyhraná zkrácená hra povzbudila, dostal se do zápasu a 25letého rodáka z Příbrami začal přehrávat, nakonec po necelých třech hodinách boje slavil zasloužené vítězství.

"Utkání to bylo těsný a možná to bylo o dvou o třech míčích. Byl to zápas o druhý týden, mohl jsem obhájit celý Wimbledon, což by mi strašně pomohlo. To jsou možná věci, které jsem měl v hlavě, i když jsem si je nechtěl připouštět. Ale hrálo se o hodně a rozhodující byl podle mě ten druhý set," konstatoval Veselý.

Postupem do třetího kola Veselý potvrdil, že Wimbledon je jeho nejlepším grandslamem. Nezopakoval ale osmifinále z loňského roku a v žebříčku ho čeká další propad. Klesne někam ke 140. místu a také na US Open bude muset do kvalifikace.

"Na žebříček moc nekoukám, protože to nejsou pozice, které by mě uspokojovaly. Pro mě je ale důležité, že jsem zdravý a že si odsud odvážím těch pět výher. To je něco, na co jsem čekal. Potřeboval jsem se chytit," řekl Veselý.

Paire, jenž během antukového jara vyhrál dva turnaje, postupem do osmifinále vyrovnal své maximum z roku 2017. O vůbec první grandslamové čtvrtfinále zabojuje 30letý Francouz proti Robertovi Bautistovi.

Bautista si wimbledonské osmifinále zahraje potřetí v kariéře. Španělský tenista přehrál 6-3 7-6(3) 6-1 nasazenou desítku Karena Chačanova a stejně jako Paire zaútočí na první wimbledonské čtvrtfinále. Paireho na turnajích porazil ve všech osmi soubojích.

• WIMBLEDON 2019 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 38,000.000 liber
páteční výsledky (05. 07. 2019)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Paire (28-Fr.) - Veselý (ČR) 5-7 7-6(5) 6-3 7-6(2)
Djokovič (1-Srb.) - Hurkacz (Pol.) 7-5 6-7(5) 6-1 6-4
Pella (26-Arg.) - Anderson (4-JAR) 6-4 6-3 7-6(4)
Bautista (23-Šp.) - Chačanov (10-Rus.) 6-3 7-6(3) 6-1
Goffin (21-Belg.) - Medveděv (11-Rus.) 4-6 6-2 3-6 6-3 7-5
Raonic (15-Kan.) - Opelka (USA) 7-6(1) 6-2 6-1
Humbert (Fr.) - Auger-Aliassime (19-Kan.) 6-4 7-5 6-3
Verdasco (Šp.) - Fabbiano (It.) 6-4 7-6(1) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
Dobry-den
Lepší hráč vyhrál, nic nepochopitelného.
Reagovat
vinva2
Oprava:
Bože, bože, bože, chlapče, to co sis provedl v koncovce tie-breaku druhého setu, to byla sebevražda, to bylo tenisové harakiri, tři míče na síti, které jsi měl soupeřem 3x za sebou nahrané na bezpečně vítězné, a tak je takhle zabít, bože, bože, bože ......., budiž Pairemu zas jednou "země lehká"..... za celých 52 roků, od roku 1967, ještě za amatérů, až do dnes, jsem neviděl žádného Čechoslováka, potažmo dnes Čecha, se takto zničit, pak jsem to už raději vypnul, bylo jasné, že on, ač dnes, do té doby jasně horší, tak už to po tomto nebeskému daru nepustí, asi jsi měl zbytečný strach...., škoda, já bych na Tvém místě, po tomto zážitku, si vzal do týmu psychologa, to není žádná hanba, rozdíl mezi výbornými a geniálními hráči je v hlavě jednoho každého z vás, ale i tak klobouk dolů před Tebou za první dvě kola, drž se staronového trenéra, držím palce..... Věřím, že máš na to jednou vyhrát Grand Slam... máš na to být geniální..... zdar Ti přeje pan vinva2
Reagovat
FulnekUltras
Myslím, že se má TP opět na co těšit... ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
vinva2
Bože, bože, bože, chlapče, to co sis provedl v koncovce tie-breaku druhého setu, to byla sebevražda, to bylo tenisové harakiri, tři míče na síti, které jsi měl soupeřem 3x za sebou nahrané na bezpečně vítězné, a tak je takhle zabít, bože, bože, bože ......., budiž Pairemu zas jednou "země lehká"..... za celých 52 roků, od roku 1967, ještě za amatérů, až do dnes, jsem neviděl žádného Čechoslováka, potažmo dnes Čecha, se takto zničit, pak jsem to už raději vypnul, bylo jasné, že on, ač dnes, do té doby jasně horší, tak už to po tomto nebeskému daru nepustí, asi jsi měl zbytečný strach...., škoda, já bych na Tvém místě, po tomto zážitku, si vzal do týmu psychologa, to není žádná hanba, rozdíl mezi výbornými a geniálními hráči je v hlavě jednoho každého z vás, ale i tak klobouk před Tebou za první dvě kola, drž se staronového trenéra, držím palce..... Věří, že máš na to jednou vyhrát Grand Slam... máš na to být geniální..... zdar Ti přeje pan vinva2
Reagovat
smazaný uživatel
Antukari maju zne na Wimbledone :)
Reagovat
151bar151
196cm vysoký Paire, typický antukář :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se dívám, tak cesta pro big3 je do semifinále ještě dosti trnitá

Djokovic: Hurkacz, Aliassime, Goffin/Medvedev, Raonic
Nadal: Tsonga, Evans, Querrey, Federer
Federer: Pouille, Berrettini, Nishikori, Nadal

Fedex to má jednoznačně nejvíce easy, pro Rafu bude těžký hlavně Tsonga a možná Querrey no a Nole to má celkem dost psycho, dvě mladé vycházející hvězdy, Goffina ve formě, nebo grindera Medveděva a ten Miloš vypadá celkem smrtelně.
Reagovat
Fandina
Škoda. Do TB ve druhém setu byl Jirka lepší. Pak už to bylo na Pérovi. Škoda.
Reagovat
Torresek
Skvělý turnaj Jiří :) jsem nesmírně rád že vyřadil Pairemu z cesty jak Zvereva také i Cuevase. Velmi dobrý výkon Benoitek, ani neustálý skvělý servis Veselého ho nerozhodil. Teoreticky souboj s Bautistou může byt zajímavý, škoda ze budu asi v práci
Reagovat
FulnekUltras
a fanoušci se musejí připravit na to, že za současné situace nelze od našeho mužského tenisu a sportu obecně čekat víc.
Reagovat
151bar151
Jyrka prohrál s Pérem :'(
Reagovat
George_Renel
Dnes to Jirka prohrál na síti.
Reagovat
smazaný uživatel
Je zázrak ze vůbec postoupil do třetího kola. Výrazně mu pomohl Zverev i Cuevas. Paire už nechyboval tak moc, chodil si pro míče na síť a Jirka skončil.
Reagovat
EllNino
to zlomil, bohužel ... pak už byl Benoit lepší :)

Nevadí, 3. kolo je na tuhle strašnou sezónu dobré, snad ve zbytku roku něco uhraje a vrátí se do stovky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist