Veselého v úvodních dvouhrách doplní Forejtek, nebo Lehečka

12. 9. 2019, 14:49
Aktuality 8
Z dvojice Jonáš Forejtek, Jiří Lehečka vzejde dvojka českých tenistů pro sobotní dvouhry Davisova poháru v Bosně a Hercegovině. Jedničkou výběru kapitána Jaroslava Navrátila pro víkendové utkání v hale v Zenici je Jiří Veselý. Pořadí zápasů určí páteční polední los.

Osmnáctiletý Forejtek přiletěl do Bosny a Hercegoviny povzbuzen titulem v juniorce na US Open a jako lídr juniorského žebříčku ITF. O rok mladší Lehečka už má za sebou jednu daviscupovou zkušenost z únorového duelu s Nizozemskem.

"Překvapilo mě, jak se Lehečka i Forejtek po příletu z New Yorku rychle srovnali s posunem a jsou v pohodě. Oba tady hrají velice dobře," řekl Navrátil v telefonickém rozhovoru ČTK. "Rozhodnu se o dvojce mezi nimi."

Výběr kapitánovi usnadnil zdravotní stav dalších dvou mladíků. Tomáš Macháč měl žaludeční problémy a den tréninku vynechal. Šestnáctiletý Dalibor Svrčina si udělal lehký výron kotníku. "Hrál slušně, ale pro utkání je mimo," uvedl Navrátil.

Jasnou jedničkou je v posledních letech Veselý. Aktuálně 131. hráč světa hrál po US Open ještě challenger na antuce a na tvrdý povrch v Zenici si chvilku zvykal. "Dva dny to bylo trápení, protože to je pomalý a skáče to hodně nahoru. Ve středu už hrál Jirka lépe a ráno to bylo výborné, takže si myslím, že to je dobrý," věří Navrátil.

Nedělní program zahájí čtyřhra a na české straně se asi objeví Veselý s Lehečkou. "Hráli spolu letos dva turnaje a jsou sehraní," zmínil Navrátil challengery v Liberci a Prostějově. Na Hané se Veselý s Lehečkou dostali do finále. Teoretickou variantou může být vítězný pár juniorské čtyřhry ve Wimbledonu Forejtek, Lehečka.

Domácím v sestavě překvapivě chybí očekávaná jednička Damir Džumhur. "Jsme proto i s mladými mírnými favority," uvedl Navrátil. Na straně soupeře očekává ve dvouhrách Mirzu Bašiče a nejspíše Tomislava Brkiče. "Bez Džumhura nemají co ztratit a půjdou do toho. Musíme se ale soustředit na sebe," řekl Navrátil.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
EllNino
výron kotníku ... to snad není pravda ... má být ale brzy fit

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/10265--svrcinova-premiera-v-davis-cupu-skoncila-zranenim-na-vine-byl-hruby-povrch
Reagovat
EllNino
https://sport.aktualne.cz/tenis/vyhral-us-open-skoncil-ve-druhe-stovce-bez-penez-to-jde-naho/r~ef7bd568d3ce11e9a24cac1f6b220ee8/?fbclid=IwAR35QlWjxZ-Q5W0x9RwQ2u6amQ2a8NMqRCxly64C2wHxAD1WzSIUtiuDxqI
Reagovat
Torn
To je vážně hodně špatný, že Veselý je jednička. :D
Reagovat
Jan
Jasnou jedničkou je v posledních letech Veselý. Snad to bude bez Džumhura stačit :) Džumhur chytnul komplex špičkových hráčů a na DC kašle.
Reagovat
FulnekUltras
Bohužel - DC je už v dnešní době globalisticky prohnilého monetárního individualismu iba hentaký Druhoradý Cap.
Reagovat
Torn
To je, protože tahle týmová sotuěž je totálně o ničem, když tam nejezdí i nejlepší. :)
Reagovat
Jan
bývaly doby, kdy jezdili. Co soudruzi udělali špatně ?
Reagovat
Fransoas
Jsem hodně zvědav na Jirku Veselého.Poslední dobou se mu moc nedaří.Uvidíme jak to bude v této soutěži,která je o něčem jiném.Současně bude složitější,kdo nastoupí jako číslo dvojka v našem týmu a kdo bude hrát čtyřhru.Ta by se mohla odvíjet od průběžného výsledku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist