Věřím, že jdu správným směrem, hlásí obhájce titulu Djokovič před prvním zápasem v Indian Wells

10. 3. 2017, 10:17
Aktuality 20
Novak Djokovič už se v Indian Wells připravuje na obhajobu loňského titulu a hlásí, že je připravený a cítí se dobře. Rodák z Bělehradu nenašel v posledních třech letech v kalifornském městečku přemožitele, naposledy odcházel jako poražený v roce 2013. Dvanáctinásobný grandslamový šampion nezapomněl okomentovat i brutální poslední čtvrtinu losu mužské dvouhry, v níž sám jako světová dvojka figuruje.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Pětinásobný šampion podniku ATP World Tour Masters 1000 v Indian Wells Novak Djokovič chce právě v kalifornském městečku, kde v posledních třech letech triumfoval a na turnaj má tak jen dobré vzpomínky, prolomit špatné výsledky a předvést svůj nejlepší tenis.

Srbovi se letos zatím příliš nedaří. Na první akci letošní sezony v katarském Dauhá sice úspěšně obhájil titul, když ve finále porazil světovou jedničku Andyho Murrayho, nicméně jeho výsledky v dalších týdnech nebyly nijak lichotivé.

Na Australian Open, kde také obhajoval loňské prvenství, se poroučel už ve druhém kole a o moc lépe nedopadl ani v Acapulku. V mexické metropoli ho totiž ve čtvrtfinále ve dvou těsných setech vyřadil australský talent Nick Kyrgios.

Djokovič se herně i výsledkově trápí od té doby, kdy loni na French Open zkompletoval kariérní grandslam. Od té doby dvanáctinásobnému grandslamovému šampionovi tenisový svět vyčítá, že do tenisu nedává všechno. Sám Djokovič nedávno přiznal, že tenis pro něj už není na prvním místě.

Devětadvacetiletý rodák z Bělehradu přesto věří, že jeho momentální herní projev mu umožní znovu dominovat. "Cítím, že jsem na tom lépe než ve druhé polovině loňské sezony," řekl Djokovič, který v Indian Wells v posledních třech letech nenašel přemožitele. "Především několik měsíců po US Open jsem to na kurtu nebyl já. Nyní jsem na tom psychicky lépe a věřím, že jdu správným směrem," dodal.

Vítěze 67 titulů špatné výsledky posledních měsíců nijak neodradili. "Když srovnám letošní sezonu a druhou půlku té minulé, tak jsem úplně jiným hráčem. Cítím se uvolněnější a svěžejší. Těším se na zápasy a více si věřím."

Obrat o 180 stupňů chystá Djokovič zrovna v Indian Wells, kde má možná vůbec nejtěžší los své kariéry. Do jedné čtvrtiny totiž los poskládal Rogera Federera, Rafaela Nadala a přímo v sekci Srba jsou navíc ještě Nick Kyrgios, Alexander Zverev a Juan Martín Del Potro. "Takových losů jsem během své kariéry moc neměl. Tolik kvalitních hráčů v jedné čtvrtině je masakr," komentoval svou čtvrtinu losu Djokovič.

"Nadal a Federer se po doléčení zranění samozřejmě prokousávají žebříčkem nahoru. Roger dokonce vyhrál Australian Open hned po svém návratu, ale pořád nefiguruje v žebříčku mezi nejlepšími osmi, a proto se zatím musí počítat s tím, že ho někdo z Top 8 na velkých turnajích brzy potká. Myslím, že už v prvních čtyřech nebo pěti dnech budou k vidění skvělé zápasy," doplnil.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

20
Přidat komentář
Roger_Federer
Predevcirem byl na spravne ceste Rafa, dneska je na spravne ceste Novak..
Klauni ;)
Reagovat
Krisboy
Všichni jsou na správné cestě, ale málokdo z nich ví, kam vede :)
Reagovat
Nola
vsetky cesty vedu do Rima... tam sa ti klauni asi zidu vo finale :D
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Marduch
Každopádně pred Rimem jsou všechny cesty správný ze jo.
Reagovat
smazaný uživatel
A pritom je na správnej ceste Federer. Chlapec stratený, zablúdený ju konečne našiel..
Reagovat
Roger_Federer
No tak ty nam kazdy druhy den 5 roku v kuse dokazujes, ze Fedex urcite zapomenuty neni..;)
Reagovat
Kozoroh
Nebýt katastofy na AO, nepochyboval bych o tom, že je na správné cestě.
Reagovat
turista
To si sedne.
Reagovat
Mayo
Jasne, ze ide. Noje nenájde súpera na tomto turnaji.
Reagovat
VlS
No, za pár dní budeme vědět, jak kvalitní jsi věštec. Jaký pokání podstoupíš, když najde? ( já mu přeju, aby se mu dařilo, ale tyhle věštby nemám moc rád)
Reagovat
Marduch
Los? Idealni příležitost spravit si sebevědomí do druhy pulky Djokovy kariery ;-p
Reagovat
Nola
nie je los ako los, ten seversky ma nadherne parozie a je najvacsim zastupcom svojho druhu :D
Reagovat
janek_da
Novak má ale stírací los, otázka je jestli je výherní
Reagovat
Marduch
To ví jen Rog.
Reagovat
aligo
Na té fotce vypadá jako na drogach...
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, je holt na správné cestě! :)
Reagovat
Nola
houby, na tej fotke vyzera ako drsnak
Reagovat
Herbert_Hoover
aligo má pravdu, vypadá tam opravdu jako uprchlý chovanec psychiatrické léčebny..

#vidimecochcemevidet
Reagovat
Nola
:D , akurat, ze to nie je aktualna fotka z tlacovky....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist