Verdaskovi se ve Valencii daří a po krůčcích se blíží Londýnu

6. 11. 2009, 22:56
Aktuality 5
ATP VALENCIA - Fernando Verdasco je po dnešku znovu blíže premiérové účasti na Turnaji mistrů. Ve Valencii nezaváhal s krajanem Robredem, navíc už dohrál jeden z vážných konkurentů Simon.
Fernando Verdasco

Šest tenistů má účast na Turnaji mistrů jistou, ještě stále ale zbývají dvě volné vstupenky. O tu první zatím nejúspěšněji usiluje aktuálně sedmý Nikolaj Davyděnko, který dnes až po téměř dvou hodinách udolal vzdorujícího Guillerma Garciu-Lopeze.

Ruský tenista si tak polepšil o dalších 90 bodů a na devátého Söderlinga má náskok již 710 bodů. Má tak blízko čtvrté účasti na závěrečném klání pro osm nejlepších hráčů sezony, na kterém loni prohrál až ve finále s Djokovičem.

Ve Valencii může své postavení ještě upevnit. V semifinále se utká s posledním nenasazeným tenistou, krajanem Michailem Južným. Rus v závěru roku potvrzuje skvělou formu a dnešním vítězstvím (pátým v pátém vzájemném utkání) 6-4 6-4 nad Gillesem Simonem Francouzi zabouchl dveře do Londýna.

Ty se naopak pootevřely Fernandu Verdaskovi, který nezaváhal v souboji s krajanem Tommym Robredem a na osmém místě zvýšil náskok na 330 bodů. Definitivně se rozhodne příští týden v Paříži.

Pětadvacetiletý Verdasco letos vyhrál turnaj v New Havenu a zahrál si semifinále na Australian Open.

O čtvrté finále sezony bude bojovat proti nejvýše nasazenému Andymu Murraymu. Dvaadvacetiletý Skot se ve Španělsku vrátil na kurty po šesti týdnech, během kterých nehrál kvůli zraněnému zápěstí. Včera měl sice nečekané problémy s Leonardem Mayerem, dnes však španělského antukáře Alberta Montaňese porazil snadno 6-4 6-2 a připsal si již 61. vítězný zápas roku.

"Zápěstí ještě trochu bolí, ale každým dnem se cítím lépe. Dnes jsem hrál dobře a doufám, že se zítra dokážu znovu zlepšit," řekl Murray.

- ATP 500 VALENCIA (Španělsko, tv. povrch / hala, 2.019.000 eur) -
páteční výsledky (06. 11. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Murray (1-Brit.) - Montaňés (Šp.) 6-4 6-2
Davyděnko (2-Rus.) - García-López (Šp.) 6-4 7-6(3)
Verdasco (4-Šp.) - Robredo (7-Šp.) 6-3 6-2
Južnyj (Rus.) - Simon (5-Fr.) 6-4 6-4

Semifinálové dvojice: Davyděnko - Južnyj, Murray - Verdasco.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kedy si zase nageluješ vlasy Ferniiee??? inak super,!! super!!! toho holohlavého rusa snáď ešte predbehneme ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Netřeba předbíhat Rusa, toho stejně nepředběhne, stačí pohlídat osmý flek před Soderlingem
Reagovat
smazaný uživatel
?Estás bromeando? beat? Verdasco caída fue más que una pelota que venció a Andy y yo le creía
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, skvělý výkon. Zítra snad klepne Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu rigoles? battre? Verdasco chute a été plus d'une balle se battre Andy et je l'ai cru
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist