Verdasco prohrál v souboji s Granollersem, Čilič semifinále v Umagu zvládl

14. 7. 2012, 22:53
Aktuality 1
Turnajová jednička Fernando Verdasco na turnaji v chorvatském Umagu končí v semifinále. Španěl prohrál ve třech setech s krajanem Granollersem-Pujolem. Finále si zahraje domácí tenista Čilič, který porazil 7-5 6-2 Ukrajince Dolgopolova.
Fernando Verdasco

Do prvního semifinále vstoupil lépe Marcel Granollers-Pujol. Turnajová čtyřka zvítězila v prvním setu za 49 minut 6-2.

V sadě druhé ztratil Grannolers svůj servis v osmém gamu, ale Fernando Verdasco získaný brejk při svém podání nepotvrdil. Nejvýše nasazený hráč turnaje uspěl až v tie-breaku, kde si výhrou 7-5 vynutil třetí sadu.

V úvodu rozhodujícího setu získal servis soupeře Verdasco. Marcel Granollers-Pujol se ale nevzdal, získal následujících šest gamů a zvítězil suverénně 6-1. Favorizovaný Verdasco tak se svým krajanem prohrál i podruhé a neodčinil tak loňskou porážku z finále v Gstaadu.

Ve finále Marcel Granollers-Pujol vyzve domácího tenistu Marina Čiliče. Turnajová dvojka zvítězila v repríze loňského finále s Aleksandrem Dolgopolovem 7-5 6-2.

Semifinálový souboj přitom začal lépe Dolgopolov. Ukrajinský tenista sebral v prvním setu soupeři dva servisy a za stavu 5-4 podával na zisk úvodní sady. Svou šanci Dolgopolov nevyužil a prohrál i následující dva gamy. První set tak vyhrál 7-5 domácí tenista. Ve druhé sadě si už Čilič nenechal vzít ani jedno podání a zvítězil 6-2.

Čilič bude v nedělním finále bojovat o třetí titul získaný na domácí půdě. Chorvat má na svém kontě dva triumfy z turnajů v Zagrebu (rok 2009 a 2010).

- ATP UMAG -
(Chorvatsko, antuka, dotace 358.425 eur)
sobotní výsledky (14. 07. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Granollers (4-Šp.) - Verdasco (1-Šp.) 6-2 6-7(5-7) 6-1
Čilič (2-Chorv.) - Dolgopolov (3-Ukr.) 7-5 6-2

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist