Verdasco prohrál potřetí v řadě. Neuspěl ani na antuce v Acapulku

23. 2. 2011, 11:55
Aktuality 3
ATP ACAPULCO - Fernando Verdasco se dostal do útlumu. Devátý hráč světa nezvládl svůj první letošní zápas na antuce a po porážce od Brazilce Bellucciho čeká už tři zápasy na vítězství. Naopak desátou výhru v řadě si v sérii Golden Swing připsal Nicolas Almagro.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco po Australian Open, kde vypadl v osmifinále s Berdychem, přiznal, že hraje se zlomenou kůstkou v kotníku. Po dvou týdnech pauzy už hrál v San Jose, kde prohrál až ve finále s Raonicem. Pak ale stejnému soupeři podlehl i v Memphisu a sliboval, že mu na antuce ukáže, jak se hraje tenis. Svůj první letošní zápas na oranžové drti ale Verdasco nezvládl.

Druhý nasazený Španěl v Mexiku, kde kvůli demonstracím panují zpřísněné bezpečnostní podmínky, nestačil na Brazilce Thomaze Bellucciho. Ten zvítězil po dvou hodinách a sedmi minutách 6-2 4-6 6-3 a připsal si premiérový skalp soupeře z první světové desítky.

Sedmadvacetiletý Verdasco si tak zřejmě užije v Jižní Americe pár dní volna a odletí do Evropy, kde ho se španělským týmem čeká 1. kolo Davisova poháru v Belgii. Poté ho čeká návrat do Spojených států na turnaje Masters v Indian Wells a Miami.

Vinou silné konkurence se do výběru Alberta Costy nevešel Nicolas Almagro, jenž se tak může plně soustředit na své výkony na turnajích ATP. V Latinské Americe letos odehrál už deset utkání a zatím nenašel přemožitele. Po triumfech v Costa do Sauipe a Buenos Aires se mu povedl vstup i do soutěže v Acapulku.

Vítěz soutěže z let 2008 a 2009 porazil snadno 6-3 6-2 Rumuna Victora Haneska a letos upravil svou bilanci na třináct výher a pouhé dvě porážky. O postup do čtvrtfinále, které obhajuje z loňska, se utká s Italem Filippem Volandrim.

Dohrál naopak poražený finalista z Buenos Aires Juan Ignacio Chela. Nad krajanem Eduardem Schwankem sice vyhrál první set 6-3, ve závěru druhého však kvůli zranění vzdal.

Až v rozhodujícím dějství potvrdil roli favorita Stanislas Wawrinka. Čtrtý nasazený hráč zdolal Španěla Pabla Andujara 7-6 3-6 6-0. Švýcar letos vyhrál turnaj v Čennaí, byl ve čtvrtfinále Australian Open a minulý týden si zahrál semifinále v Buenos Aires. Ve druhém kole jeho formu prověří Ital Fognini.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 1.100.000 dolarů) -
úterní výsledky (22. 02. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Bellucci (Braz.) - Verdasco (2-Šp.) 6-2 4-6 6-3
Almagro (3-Šp.) - Hanescu (Rum.) 6-3 6-2
Wawrinka (4-Švýc.) - Andujar (Šp.) 7-6(5) 3-6 6-0
Montaňés (5-Šp.) - Gimeno -Traver (Šp.) 6-2 6-1
Monaco (7-Arg.) - Zeballos (Arg.) 7-5 7-6(3)
Schwank (Arg.) - Chela (8-Arg.) 3-6 6-5 skreč Ch.
Fognini (It.) - M. Gonzalez (Arg.) 6-3 6-4
Cuevas (Urug.) - Starace (It.) 6-4 6-4
Berlocq (Arg.) - Muňoz (Šp.) 6-3 5-7 6-1
Navarro (Šp.) - Sánchez (Mex.) 6-1 3-6 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
To bylo keců, jak nám na antuce ukážeš, jak se hraje tenis!
Reagovat
smazaný uživatel
Vravel, že to ukáže Raoničovi, ten sa od strachu odhlásil. :-))))
Ale nie, Verdasco od minuloročného Roland Garros len hľadá formu, ktorú nadobudol na jar 2010, mieša strašné výsledky, výkony s tými dobrými. Minulý rok mu uškodil týždeň pred RG, kde sa úplne nezmyselne zúčastnil turnaja v Nice, zranil sa a odvtedy to je "na draka". Odmysliac si štvrťfinále na US Open hrá veľmi zle. Táto prehra ma ani veľmi neprekvapila, a nemyslím si že je to vinou nejakého zranenia. Proste už viac ako 6 mesiacov hrá náš milý Nando prevažne "tužku".
Reagovat
misoSK
Napriek tomu ked ma den tak sa na jeho tenis vyborne pozera, tie inside out forhendy ma asi najlepsie na okruhu...Verim ze sa chyti na severoamerickych Mastersoch...co sa tyka Raonica ze sa zlakol to bol dufam zart :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist