Venus Williamsová: Hraji nejlepší tenis své kariéry

30. 8. 2008, 22:32
Aktuality 6
Američanka Venus Williamsová po postupu do osmifinále US Open prohlásila, že hraje nejlepší tenis své kariéry. Sedmadvacáté nasazené Aljoně Bondarenkové z Ukrajiny dnes povolila jen tři gamy, nasázela jí devět es a zahrála 32 vítězných míčů.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Starší ze sester Williamsových od roku 2003 nepostoupila do grandslamového finále jinde než ve Wimbledonu, ale po červencovém triumfu na londýnské trávě a nedávném olympijském vítězství ve čtyřhře přijela do New Yorku s velkým sebevědomím. "Myslím, že jsem na tom rozhodně lépe než kdy jindy. Líp čtu hru, zkouším různé druhy úderů, snažím se přidat pestrost," prohlásila.

Pátý wimbledonský titul ji uklidnil. "Pomohl mi změnit mou psychiku, zjistila jsem, že všechno nemusí být pořád perfektní. Když nemám perfektní trénink, nerozladí mě to pro celý turnaj," popsala hlavní změnu.

O postup do čtvrtfinále, v němž může narazit na mladší sestru Serenu, si zahraje s devátou nasazenou Agnieszkou Radwaňskou. Ta jejich jediné vzájemné utkání v roce 2006 vyhrála, ale Venus Williamsovou tehdy trápilo bolavé zápěstí. Od té doby se devatenáctiletá Polka výrazně zlepšila a v této sezoně se pevně usadila ve světové špičce. "Dostala se do desítky, takže je to určitě dobrá hráčka," uvedla Williamsová.

Právě v Polsku má prý sama spoustu fanoušků. "Nemohla jsem tomu uvěřit. Nikdy se mi ani nesnilo o tom, že právě lidé v Polsku budou tak sledovat, co dělám, a zajímat se o to. Takže jsem si to tam vždycky užívala a hraju tam poměrně často," řekl bývalá světová jednička.

ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
doufam ze us open nevyhraje ani jedna ze sester.........preju to dementevovy nebo jankovicovy!!no ale serena s venus vypadaj dobre ale aspon je gutt ze nemuze bejt finale williamsek:D:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Žirafku mám rád, ale srbku si strč někam! Může bejt ráda, že neprohrála se švédkou nebo číňankou. Vývoj se v tenise dokáže překlopit velmi rychle. Na konci 2. setu byla několikrát jeden míč od tajbrejku a kdoví, jak by to s Jelenkou dopadlo.
Reagovat
skott
Venus, hrajes dobre, dneska ale koncis...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale když vypadne, kdo pak zastaví Serenu? Agňéš sotva. A jestli Serena nakonec udělá 1000 bodů, tak se jedničky jen tak nedočkáš.
Reagovat
skott
Zbytecne Agu podcenujes, minimalne jednu porazit muze.No a kdyz ne, tak Serenu zastavi v semi Dinara.Sice takovej prehled o bodech jako ty nemam, ale podle mne Serena obhajuje narozdil od konkurentek body z lonska,takze nic moc navic by ziskat nemela.
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, tu spíš zastaví už němkyně, milou Dinarku probereme v jiném článku. Je to jinak, Serena má 3341 bodů, což je přesně tolik, aby po US Open mohla jít přes 4000 (obhajuje jen 250, kdežto Venus 450). Venus při celkové výhře bude mít 3136 bodů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist