Venus Williamsová a Zvonarevová vyhrály i druhý zápas, jsou blízko semifinále

5. 11. 2008, 18:23
Aktuality 42
Američanka Venus Williamsová a ruská tenistka Věra Zvonarevová jsou na Turnaji mistryň blízko postupu do semifinále. Devátá hráčka světa Zvonarevová si dnes připsala druhé vítězství, když si po Kuzněcovové poradila i se Srbkou Ivanovičovou. Williamsová rovněž ve třech setech porazila Dementěvovou, přestože nakupila deset dvojchyb.
Venus Williamsová

Po výhře nad krajankou Světlanou Kuzněcovovou i dnes začala devátá hráčka světového žebříčku Věra Zvonarevová lépe. Srbce Aně Ivanovičová rychle prolomila podání a ujala se vedení 4-1. Rozjetou Rusku zastavilo až ošetření, které si za tohoto stavu při dalším brejkbolu Zvonarevové vyžádala unaveně vypadající Ivanovičová.

Krátká pauza Srbce pomohla: její razantní údery nabyly na přesnosti, na zvrat průběho úvodní sady to ale nestačilo. Druhý set začala Ivanovičová mnohem lépe, soupeřce ihned vzala servis a za stavu 5-2 mířila do třetího setu. Zvonarevová se nevzdala, čtvrté hráčce světa znovu prolomila podání a vynutila si tie-break, který ovšem lépe zvládla Ivanovičová.

Tabulka Bílé skupiny:
1. Zvonarevová  2 2 0 4:1 2
2. Jankovičová   1 1 0 2:0 1
3. Kuzněcovová  1 0 1 0:2 0
4. Ivanovičová    2 0 2 1:4 0
Třetí set byl znovu v režii ruské tenistky, která využila počtvrté v utkání brejkbol a za stavu 5-3 podávala na vítězství v zápase. Ivanovičová se nebála zariskovat, odvrátila mečbol a udržela se tak v boji o postup do semifinále prestižního turnaje. Při vlastním podání ale ihned zaváhala, Zvonarevová druhý mečbol proměnila a po téměř dvou a půl hodinách zvítězila 6-3 6-7 6-4.

Po dvou vítězstvích je nyní Věra Zvonarevová velmi blízko postupu mezi nejlepší čtyři, když jí stačí zítřejší výhra Jeleny Jankovičové nad Světlanou Kuzněcovovou. Ivanovičová, která v Dauhá prohrála oba své zápasy, je naopak blízko vyřazení.

Tabulka Kaštanové skupiny:
1. V. Williamsová  2 2 0 4:1 2
2. S. Williamsová  1 1 0 2:0 1
3. Dementěvová   1 0 1 1:2 0
4. Safinová          2 0 2 0:4 0
Tři sety potřebovala k zisku druhého bodu do Kaštanové skupiny i Venus Williamsová. Američanka se však dnes oproti včerejšímu duelu se Safinovou nemohla opřít o silné podání.

Zápas s Jelenou Dementěvovou se nesl v duchu ztracených servisů. Ruska si úvodních pět gamů nedokázala podání podržet. Osmadvacetileté Američance se to v první sadě jednou podařilo, a tak vyhrála poměrem 6-4.

Na úvod druhého dějství Dementěvová poprvé v zápase získala game při vlastním servisu a náskok už udržela. O osudu utkání tak rozhodovala až třetí sada.

V té se jako klíčový ukázal osmý game, v němž Williamsová poosmé brejkla svou soupeřku. Následně vyměnila obuv a šla podávat na vítězství v zápase. Přestože v duelu udělala celkem deset dvojchyb, poslední hru už doservírovala bez větších komplikací.

Definitivní jistotu postupu si však Venus může zajistit až v zítřejším utkání proti sestře Sereně.

Právě Serena Williamsová do turnaje vstoupila až dnes. Po vlažnějším úvodu nakonec Rusku Dinaru Safinovou smetla 6-4 6-1, když oproti Venus pouze jednou prohrála svůj servis.

Naopak světová dvojka Safinová během 69 minut nastřádala celkem deset dvojchyb, ale přestože v Dauhá prohrála i svůj druhý zápas, zůstává v teoretické naději na postup do semifinále.

"Nebyl to jednoduchý zápas, jak by se na první pohled mohlo zdát. Musím zde ještě zapracovat na servisu i returnu," sebekritizovala se dnes Serena. "Už se ale těším na zítejší zápas s Venus," dodala.

Právě duel sesterského dua by v případě výhry mladší Sereny poslal domů Dinaru Safinovou, která by tak ve večerním zápase mohla už jen dát naději své krajance Dementěvové. Ta by v případě, že Safinovou neporazí, v Dauhá skončila také a Venus se Serenou by měly postup do semifinále jistý.

Pokud by starší Venus svou sestru porazila, stala by se první postupující z Kaštanové skupiny a zbylé tenistky, včetně Safinové, by o druhou postupovou pozici musely ještě bojovat. 

Výsledky - Dauhá:
Bílá skupina:
Zvonarevová (Rus.) - Ivanovičová (Srb.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:4

Kaštanová skupina:
V. Williamsová (USA) - Dementěvová (Rus.) 6:4, 4:6, 6:3
S. Williamsová (USA) - Safinová (Rus.) 6:4, 6:1

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už před turnajem jsem tu psal, že Safina Willamsky nejspíš nepřetlačí..smolný los pro Rusku.
Reagovat
carolyn
Já bych snad dnes i tý Safině fandila, kdyby nemela tak tipicky ruskej xicht,:-D by podle ní klidně mohly malovat ty ruský bábušky :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Karolínko, ty zmetku, na tuhle provokaci ti neskočím!
Reagovat
carolyn
:-D já a provokovat? kdes na topřišel?
Reagovat
smazaný uživatel
No soudě podle té invektivy se tak trochu vyprovokovat nechal..
Reagovat
carolyn
To nebyla provokace! Vždyt víš jak to mám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím ;-)
Reagovat
carolyn
no jo prej se nebavíme k článku a když napíšu něco k článku tak mi za to vynadá :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nepofata nic neví, ale reagovat musí.
Miláčku, tys tady jednou naznačila averzi vůči ruským tenistkám, potažmo k Rusům. Pak ses z toho u dalšího článku během rozhovoru s nepofatou nějak vykroutila a neodpověděla jsi. Takže jak to máš? A ruský xichty nech na pokoji, pořád nevíme, co jsi zač ty.
Reagovat
carolyn
Mluv za sebe že nevíš kdo jsem, nikdy jsem se nevykroutila z toho že mám zaujatost na rusy, a bacha na to jak mě oslovuješ!
Reagovat
skott
No kdybyste radsi psali k tematu, napr. jaky je zejtra program zapasu?Predpokladam, ze sestry si pomuzou a Lenu s Dinarou vysachujou ze hry...
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, reagoval jsem na ten tvůj, v podstatě nesmyslný, příspěvek. ;-). Napíšeš, že se vyprovokovat nenecháš, ale přitom tam dáš oslovení "zmetku". To, že to přitom nebyla provokace, nechám teď stranou. Často tu píšeš o JJ, že je kobylí hlava a když se někdo otře o vzhled tvé oblíbené Safiny, tak je zle. Psals tu, že Balkánu se tu nefandí, ale když někdo nefandí Ruskám, tak je taky zle. Nevím, co si o tom mám myslet. Je to snad další z tvých her? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, myslím, že Willamsky si to pohlídají.. A z druhé postoupí Zvonareva a JJ.
Reagovat
skott
To se da predpokladat, spis sem myslel jestli hrajou prvni sestry nebo Lena s Dinou?
Reagovat
smazaný uživatel
Věděl jsem, že něco k tomu napsat musím. Když mě napadlo slovo zmetek, začal jsem se slušně smát. Asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :-), tak první hrajou sestry..teď jsem se díval.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo je ještě v této skupině ve hře? Dvě prohry a 0-4 na sety vypadá ještě na postup?
Reagovat
skott
Dinara jeste v teorii, ale jde o to jestli je lepsi dal pustit Serenu, ktera bude atakovat jeji druhe misto, v tom pripade by nechala vyhrat Lenu. A nebo neco ziskat za jedno vitezstvi...tze nevim
Reagovat
smazaný uživatel
Teď zírám. Tohle přece není Fedkap. Proč by měla pustit výhru žirafě, když ta je její konkurentka na žebříčku? A úmyslně si kazit roční bilanci výher a proher?
Reagovat
skott
No tak jsou to jen teorie, pokud ji jde ale o prvni misto jsou pro ni souperky Jankovic a Serena( ta uz je po dnesku druha-kontroloval sem to ).Je to stejna kalkulace jako u Williamsek.Necha Venus vyhrat Serenu 2-1 nebo bude hrat naplno aby nemusela (pravdepodobne) v semi na Jankovic?
Reagovat
smazaný uživatel
Druhá snad bude až postoupí. Poslední ve skupině má 105 bodů, i když vše prohraje, za účast. Loni Serena hrála jednou, pak odstoupila, dostala třetinu, 35 bodů.
Reagovat
skott
WTA uz by misto zabyvani se nesmyslnyma zmenama v kalendari turnaju, mela konecne najit zpusoob jak postihovat predstirana zraneni.Ivanovic uz se tim zacina blizit druhe srbske expertce.Opet neuveritelne herecke vystoupeni, kdyz celila brejku.Prekvapive kdyz byl stav 30-0 byla v pohode...Vera hrala disciplinovane a chytre i presto, ze lajnovi byli nechutne na strane srbky.Skoda zbytecneho zdramatizovani na konci, protoze Ivanovic je hracka jedineho uderu, jeji backhand vubec neexistuje a zaslouzene pojede domu s bilanci 0-3!
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis ze ji porazi i Kuznecova?
Reagovat
skott
Sveta nehrala nic moc v prvnim zapase, ale je pravda, ze byl hodne ovlivnen vetrem.Jeji topspiny letaly vsude mozne jen ne do kurtu. Na Ivanovic by to ale melo stacit:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Při posledním včerejším utkání se vítr uklidnil, ale podle výsledku to nepomohlo. A jak fouká dneska večer? Nedáme si USO repete a nevyházíme to černouškovi za čáry?
Reagovat
skott
Lena by lekce od Very taky potrebovala.Vedla 2-0 ve tretim setu a stejne to proti priserne podavajici Venus nedotahla.
Reagovat
smazaný uživatel
No Jelena podávala ještě hůř, než Venus..byl to pěknej "brejkdenc"
Reagovat
smazaný uživatel
jj ale myslim ze Lena hrala dobre.....skoda toho gamu za stavu 3:3 ve tretim setu tam mela brejkbol a ten return kterej vyhdoila to byla fakt smula a venus pak odehrala dobre dva gamy......nic mene ji vidim docela v dobre forme a doufam ze to potvrdi zejtra se safinovou:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Žirafa nezvládla rozhodující míče a o ty jde. Vyrovnaný třísetový výsledek je dost k ničemu. Lepší dostat kanára a pak dát dvakrát 7-6. Hloupé a nesmyslné počítání už nikdo nikdy nezmění. Proč se už po 4 míčích uzavírá hra a počítá se znova od nuly? A co to je za řadu 15-30-40 ???
Reagovat
skott
Muzes sem Brozi napsat jak hrala Dinara a Serena, ja sem musel odejit a nevidel ten zapas.Takovy vysledek sem fakt necekal.
Reagovat
smazaný uživatel
To teda nemůžu, já na to neměl nervy, tak jsem nahrával a "vychutnám" si to až později.
Reagovat
skott
Lena s Venus hraly nekolik vybornejch vymen, ale zaroven hodne kazily.Lena at snad radeji nehraje stopbally...Bohuzel to vypada, ze Williamsky zavrou obe Rusky uz ve skupine.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jakže hrála ta super Dinara,naše světová dvojka:)?A já jí zase,já blbá, fandila..Aspoň,že se zase rozvzteklila,jinak by to nebyla žádná sranda..Ještě že Jelena nezklamala a opět vyhrála,já vám dám,že je jedniškou nezaslouženě:)
Reagovat
skott
Hlavne nas ta "nejlepsi tenistka sveta" opet nezapomela usetrit herecke vsuvky.Po viteznem mici mocne zatinani pesti, po nevynucene chybe okamzite volani doktora.Kdyby si alespon vymyslela nejake nove zraneni, tohle uz je ohrane.Byt na druhe strane Vera a ne Sveta, odesla by jako spraskany pes.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že dnes neměla důvod simulovat, první set i přes problémy v závěru vyhrála. Dnes jí ty záda podle mě opravdu bolely, bylo to znát na jejím pohybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť se tady vůbec nevztekala. A možná je to chyba, trenér by tohle neměl zakazovat. Mnohým to pomůže ke zlepšení hry nebo k obratu vývoje utkání.
Reagovat
smazaný uživatel
A co ta rozbitá raketa na konci,ale to je asi standard..Dneska opět nebodovala a to co spálila bylo tristní.Nechápu co vyčítáte světové jedničce,když dvojka působí ještě zoufaleji..
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo..Hancuska to napsala dobře. Světová jednička zvládá ten konec roku dobře, narozdíl od Safiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozbitou raketu jsem neviděl. Občas se vzteká, ale v Doha to byl jen čajíček. Uvědom si jedno, mnozí z píšících čtenářů někomu fandí. Na fórech nečekej nestranné texty, takové se dají sehnat třeba u ČTK.
Reagovat
smazaný uživatel
Světová jednička mnohé překvapila. Když prohrála s dnešní (už bývalou) dvojkou na OH a po jednom týdnu se kvůli tomu poroučela z trůnu, byl jsem v euforii. Tipnul bych velkolepý návrat Any (nejlépe na GS), ale kobylí hlava byla pro mě jen semifinalistka, která na víc mít nebude. Tohle druhé intermezzo bude bohužel trochu delší.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vlastně taky docela Safině fandím jí a Jeleně..(Obě jsou v obličeji takové nevzhledné,to aby to neleželo jen na Jankovič.Mimochodem, viděl si je někdy mimo kurt?To jsou za kočky obě...Co zvládne make-up a neulízané vlasy..)Ale Dinara mě na konci sezony fakt zklamala.Těšila jsem se,jak jednou budu říkát:Hele to je Marat,bratr TÉ Dinary:)Ale zatím to tak fakt není ..Bohužel..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist