Venus postupuje dál, Benešová nestačila na Jankovičovou

25. 6. 2009, 20:15
Aktuality 0
Jen něco málo přes hodinu se dnes zdržela na kurtu Venus Williamsová, která zdolala Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou hladce 6-3, 6-2. S Wimbledonem se naopak loučí poslední Češka ve dvouhře, Iveta Benešová. Ta nestačila na Srbku Jankovičovou.
Venus Williamsová

Benešová byla už na pokraji vyřazení v úvodním duelu s domácí Katie O'Brienovou, se Srbkou Jelenou Jankovičovou už šanci nedostala. Bývalá světová jednička šla jasně za postupem a vyhrála 6:2, 6:4. V utkání nepustila Benešovou k jedinému brejkbolu a udělala pouze šest nevynucených chyb.

Venus Williamsová, vítězka Wimbledonu z posledních dvou let, hned v úvodní hře při svém podání zaznamenala tři esa a v celém utkání jich nasázela celkem šest. Americká tenistka celkově nedala své soupeřce moc šancí k brejku, když při svém podání prohrála jenom šest míčků, z toho byly dvě dvojchyby.

„Vracela hodně míčků zpět do hry, tudíž byly k vidění i delší výměny. Pořád cítím, že musím být agresivní a určovat tempo výměn. Tímto způsobem chci nadále hrát. Dnes to byl povedený zápas,“ zkonstatovala zdejší pětinásobná šampionka, která vyhrála už 27. set v řadě. Naposled ztratila sadu proti Akiko Morigamiové ve třetím kole v roce 2007.

Starší z obou sester Williamsových v minulosti trápily problémy s koleny a dnes měla levé koleno pro jistotu obvázané. „Je to jenom podpora. Něco podobného jsem potřebovala a budu to nosit i v deblu. Pomáhá to a myslím si, že i ostatní tenisté by to mohli začít používat,“ řekla 29letá Venus, jejíž další soupeřkou bude Španělka Carla Suarezová.

Počtvrté v kariéře postoupila do třetího kola nejvýše nasazená Dinara Safinová. Světová jednička, která prohrála letos ve finále Australian Open i Roland Garros, nečelila ani jednomu brejkbolu a Rossanu de Los Riosovou z Paraguaje zdolala po setech 6-3 a 7-5. O vylepšení svého maxima ve Wimbledonu se ruská tenistka pokusí v dalším kole proti Belgičance Flipkensové, která dnes zdolala domácí Elenu Baltachaovou 7-5 a 6-1.

Jako první se na kurtu číslo tři představila Světlana Kuzněcovová a moc dlouho se zde nezdržela. Za rovnou hodinu smetla Francouzku Pauline Parmentierovou po setech 6-1, 6-3. „Byla jsem ráda, že můj zápas byl nasazen jako první, protože jsem chtěla skončit dříve. Mám v plánu jít nakupovat a prohlédnout si Londýn. Potřebuju dvě, tři hodiny a utratit nějaké peníze. Letos jsem se až příliš soustředila na tenis a nikomu jsem nestihla koupit ani dárek,“ řekla po utkání vítězka French Open a trojnásobná čtvrtfinalistka Wimbledonu, kterou nyní čeká Němka Lisická.

Po těžkém utkání s Lucií Hradeckou, ve kterém Anna Ivanovičová odvrátila i dva mečboly, dnes srbská tenistka takové drama nepřipustila, když si poradila s Italkou Sarou Erraniovou 7-5 a 6-1. „V tuto chvíli je pro mě důležité zůstat v turnaji a uvědomit si, že každý den mě čeká jiná soupeřka a jiný zápas. Nemůžete se cítit každý den úplně nejlépe. I když se vám daří, musíte poctivě bojovat o každý bod. Tímto se řídím v posledních zápasech a mám z toho dobrý pocit,“ dodala po utkání nasazená třináctka, kterou v dalším kole vyzve semifinalistka posledního Roland Garros, Australanka Samantha Stosurová.

Výsledky - Wimbledon - ženy:

Dvouhra - 2. kolo:
Suarezová (Šp.) – Makarovová (Rus.) 7:5, 4:6, 6:1, Kuzněcovová (5-Rus.) – Parmentierová (Fr.) 6:1, 6:3, Radwaňská A. (11-Pol.) – Pengová (Čína) 6:2, 6:7, 7:6, Stosurová (18-Aus.) – Maleková (Něm.) 4:6, 7:6, 6:4, Lisická (Něm.) – Mayrová (Rak.) 6:2, 6:4, Williamsová V. (3-USA) – Bondarenková K. (Ukr.) 6:3, 6:2, Li Na (19-Čína) – Govorcovová (Běl.) 6:4, 6:2, Safinová (1-Rus.) – De Los Riosová (Par.) 6:3, 7:5, Ivanovičová (13-Srb.) – Erraniová (It.) 7:5, 6:1, Flipkensová (Bel.) – Baltachaová (VB) 7:5, 6:1, Medinaová (20-Šp.) – Garbinová (It.) 7:6, 6:3, Wozniacká (9-Dán.) – Kirilenková (Rus.) 6:0, 6:4, Mauresmová (17-Fr.) – Kučová (SR) 6:3, 6:3, Pennettaová (15-It.) – Kingová (USA) 6:2, 6:2, Jankovičová (6-Srb.) – Benešová (ČR) 6:2, 6:4, Oudinová (USA) – Švedovová (Kaz.) 3:6, 6:2, 6:4.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Mertiňák, Santangelová (SR/It.) - Moodie, Uhlířová (JAR/ČR) 3:6, 6:2, 11:9, Hanley, Rodionovová (Austr.) - Polášek, Hlaváčková (SR/ČR) 6:3, 6:2.

 

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist