Venus nepustila Peerovou do finále, o titul si zahraje s Azarenkovou

19. 2. 2010, 13:29
Aktuality 3
Za zvýšených bezpečnostních opatření se dnes v Dubaji bojovalo o finále dvoumilionového turnaje. Proti Venus Williamsové nastoupila Izraelka Shahar Peerová. Američanka ji na vedlejším kurtu, kam pořadatelé zápas pro jistotu přeložili, porazila 6-1 6-4 a je jediný krok od obhajoby titulu. V cestě jí stojí už jen Běloruska Azarenková, která si poradila s Agnieszkou Radwaňskou.
Venus Williamsová

Účast izraelské občanky Shahar Peerové je pro organizátory turnaje v Dubaji pořádným oříškem. Loni jí úřady Spojených arabských emirátů odmítly vydat vízum, za což dvoumilionový podnik dostal od Ženské tenisové asociace (WTA) pokutu 300.000 dolarů. Letos Peerová mohla na turnaji poprvé nastoupit, pořadatelé ale dali najevo obavu o její bezpečnost. Obavu o to silnější, že Dubaj obvinila právě Izrael z nedávné smrti předáka hnutí Hamas.

Peerová proto ani jednou nehrála na centrálním kurtu s kapacitou 5.000 diváků, kde by bezpečnostní opatření výrazně zkomplikovala program. Místo toho nastupovala na vedlejších kurtech, kam diváci mohli jen poté, co prošli detektory kovů.

Hlavní dvorec zůstal dvaadvacetileté zapovězený i dnes v semifinále, v němž ji čekala třetí nasazená Venus Williamsová.

Peerová, která v předchozích zápasech dokázala zaskočit několik favoritek v čele s turnajovou jedničkou Caroline Wozniackou, v prvním setu nenašla recept na aktivní hru Američanky, která trestala sebemenší zaváhání při podání izraelské soupeřky. Dvaadvacátá hráčka světa si servis nevyhrála ani jednou a od 'kanára' ji uchránil jen brejk při podání Williamsové.

Ani druhý set Peerová nezačala nejlépe, když jí starší z obou amerických sester brzy prolomila servis, rychle si ale dokázala vypracovat brejkboly a když jeden z nich proměnila, dostala se ještě zpátky do zápasu. Utkání rozhodl další brejk Williamsové za stavu 3-3. I po něm Izraelka soupeřku při jejím podání trápila, obhájkyně loňského titulu ale klíčové momenty zvládla lépe a za 83 minut zvítězila 6-1 6-4.

Ve finále se třetí nasazená hráčka utká s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, která po suverénním vítězství nad Ruskou Zvonarevovou v semifinále zdolala Agnieszku Radwaňskou z Polska.

Stejně jako včera se Azarenkové dařilo útočit při podání soupeřky, které jen v úvodním setu ztratila Polka hned třikrát. Radwaňská ve druhé sadě zápas zdramatizovala, když běloruské hráčce prorazila podání, a za stavu 4-2 zápas pomalu mířil do třetího dějství. To ale Azarenková nepřipustila. Získala čtyři hry v řadě a po 80 minutách zvítězila 6-3 6-4.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2,000.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (3-USA) - Peerová (Izr.) 6:1, 6:4, Azarenková (4-Běl.) - A. Radwaňská (7-Pol.) 6:3, 6:4.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka to tu vyhraje!
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím víc Venus.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist