Vedení neudržel. Rosol v Záhřebu padl s Baghdatisem

31. 1. 2012, 21:39
Aktuality 6
ATP ZÁHŘEB - Lukáš Rosol se v Záhřebu o překvapení nepostaral. Český tenista proti nasazenému Marcosi Baghdatisovi uhrál šest her v řadě a k postupu mu stačilo pohlídat si své podání, nakonec však s favorizovaným Kypřanem ve třech setech prohrál.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si hned v úvodu sezony připsal premiérový titul z turnaje ATP, když se Slovákem Filipem Poláškem vyhráli čtyřhru v Dauhá. V Aucklandu pak uhrál druhé kolo, na Australian Open ale utrpěl debakl s Němcem Petzschnerem, se kterým uhrál pouhé dva gamy a z Melbourne odletěl se dvěma kanáry i špatnou náladou.

Z porážky se však dokázal rychle oklepat a na halovém turnaji v Záhřebu svedl vyrovnanou bitvu s šestým nasazeným Marcosem Baghdatisem. Bývalou světovou osmičku trápil téměř dvě hodiny, porážce 6-4 3-6 4-6 se ovšem nevyhnul.

Šestadvacetiletý Rosol začátek premiérového vzájemného souboje s o pouhý měsíc starším Kypřanem zaspal a prohrával 1-4. Pak ale získal šest gamů v řadě a rázem vedl 6-4 a 1-0 s brejkem v kapse. Dlouho se však z náskoku neradoval. Vítěz turnaje z roku 2007 Baghdatis vývoj otočil, o podání už nepřišel a nakonec po necelých dvou hodinách vyhrál 4-6 6-3 6-3.

Rosol sice soupeře v zápase porazil na vítězné údery 51-44, jenže zahrál také o 24 nevynucených chyb více (celkem 41). V Chorvatsku ale navzdory porážce zůstává, s Italem Danielem Braccialim se pokusí navázat na úspěch z úvodu sezony ve čtyřhře.

Příští víkend bude Rosol také členem českého daviscupového týmu, který bude v Ostravě bojovat proti Italům o postup do čtvrtfinále.  Shodou okolností je jeho parťák ze čtyřhry Bracciali rovněž v sestavě Italů.

Poslední lednový den se dočkal první výhry v nové sezoně Jürgen Melzer. Rakouský tenista musel v Záhřebu vinou pozdně podané přihlášky po více než třech letech do kvalifikace, právě rozehranost mu však zřejmě pomohla v duelu 1. kola proti deblovému parťákovi Philippu Petzschnerovi. S německým tenistou sice ve třech vzájemných zápasech neuhrál ani set. v Chorvatsku ale konečně vyhrál a postoupil po hladké výhře 6-1 6-3. Nyní Melzera čeká pátý nasazený Ital Seppi.

Osmý nasazený Ivo Karlovič sice prohrál ve statistice 8-10, což se mu rozhodně často nestává, Slovince Blaže Kavčiče ale porazil 7-6 6-3 a postoupil do 2. kola. V něm se 208 centimetrů vysoký Chorvat utká s Izraelcem Selou, nebo Němcem Beckem.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 398.250 eur)
úterní výsledky (31. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Baghdatis (6-Kypr) - Rosol (ČR) 4-6 6-3 6-3
Bogomolov (2-Rus.) - Marcan (Chorv.) 6-3 6-1
Južnyj (3-Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 6-4 7-6(4)
Karlovič (8-Chorv.) - Kavčič (Slovin.) 7-6(2) 6-3
Berrer (Něm.) - Chiudinelli (Švýc.) 7-6(3) 6-1
Kubot (Pol.) - Viola (It.) 6-2 6-1
Melzer (Rak.) - Petzschner (Něm.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
když vypráská a hlavně přehraje postupně všechny. S Baghdou tomu moc nechybělo. Takže držím palce a fandím........
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslíte že v šestadvaceti už ten potenciál měl dávno ukázat ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Blbý je že i v úvodních kolech může dostat kohokoliv..
Reagovat
smazaný uživatel
Pomalu, ale jistě se škrábe na špicu. Formu ukáže zase až na RG.
Ideální, kdyby tam dostal Berdycha a vypráskal ho.
Reagovat
VlS
Ideální, kdyby tam dostal Džoviča a vypráskal ho, co se tak držíš spátky s Berdychem Sokole? :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist