Ve vichřici to nešlo, dnes Djokovič suverénně prolétl do finále

9. 9. 2012, 19:43
Aktuality 39
US OPEN - Ve včerejší vichřici se se Novak Djokovič trápil, pořadatelé ale duel přerušili, odložili na druhý den a srbský obhájce titulu už dnes roli favorita proti Davdu Ferrerovi potvrdil. Španěla porazil 3-1 na sety a třetí rok po sobě postoupil do finále. V něm se utká s Andym Murraym.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Utkání mezi Novakem Djokovičem a Davidem Ferrerem bylo v sobotu přerušeno kvůli špatnému počasí ještě v prvním setu za stavu 5-2 pro španělského tenistu. Do té doby se srbský favorit trápil, až ho vysvobodilo přerušení kvůli sílícímu větru.

Dnes Ferrer první dohrávaný game zvládl a získal set, pak už ale na kurtu kraloval jeho soupeř. Pětadvacetiletý Djokovič výborně za necelé dvě hodiny vyhrál zbývající tři sady a zahraje si o svůj šestý grandslamový titul. O pět let staršího Ferrera porazil potřetí za sebou, zároveň i v osmém souboji na rychlém povrchu, a překazil mu premiérový postup do grandslamového finále, o nějž se Španěl pokoušel už ve čtvrtém semifinále.

"Ferrer si zaslouží velký respekt a uznání, protože tu odehrál skvělý turnaj. Ale já dnes hrál výborně. Dobře jsem se pohyboval a při úderech jsem cítil sebejistotu," kometoval Djokovič. "Včera jsem byl hodně šťastný, když byl zápas přerušen," přiznal.

Srbský tenista v New Yorku postoupil do finále třetí rok po sobě. "Mám to tu hodně rád, publikum je fantastické, mám rád zdejší atmosféru a 'night session'," pochvaloval si druhý hráč světa.

V souboji o titul, jenž se kvůli dešti v New Yorku uskuteční už pátý rok po sobě v pondělí, se pokusí Djokovič oplatit Murraymu porážku ze semifinále olympijského turnaje. Berdychův přemožitel, jehož trénuje Ivan Lendl, bude od 22:00 SELČ usilovat o první grandslamový titul.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
nedělní výsledky mužů (09. 09. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (2-Srb.) - Ferrer (4-Šp.) 2-6 6-1 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
GO NOVAK GO! TO DÁŠ SI PAN!
Reagovat
steve79
Djokovič hraje opravdu výborně. Má zápasy zcela pod kotrolou. Finále bude vyrovnanější, ale Djokovič vyhraje. Zbývá už jen pár týdnů a opět se dostane na post světové jedničky. Vypadnutí Rogera s Berdychem rozsekl, kdo bude na konci sezony světová jenička. Roger ztrací už 2 000 bodů na Djkoviče v letošní sezoně.
Reagovat
smazaný uživatel
stále "jen" 1000
Reagovat
Mayo
tak favorit bude Djokovič ale ja dúfam spolu s fanúšikmi Andyho, že vyhrá svoj premiérový GS...budem mu veľmi fandiť..komon Andy ..mier
Reagovat
Sonja
O jaké žádosti Djokoviče mluvíš proboha?? Vy jste vážně neuvěřitelní...a upřímně je mi z vás na blití. Jak Djokovič může za to, že pořadatelé neodložili i zápas Andyho s Tomem??? Kéž by se obě semifinále hrála v neděli, ale nestalo se...a Tom je poškozen, o tom nic. Jen nechápu ty vaše zabedněný palice, které kvůli tomu v jednom kuse plivají na Noleho...
Důvod navíc, proč už sem nechodit. Jak psal myslím Vlk, stala se z toho tady žumpa.
Reagovat
smazaný uživatel
klid, jen přiběhl, plivl slinu a zase zmizel...
Reagovat
frufru77
Nemám v lásce Noleho kvůli tomu velkosrbskému bití se v prsa (i když oproti krajanu Tipsovi je to jen slabý odvar :D:D), ale na US Open má opět super fazónu a v této fazóně je momentálně nejlepší světový hráč. A jakkoli mi Andy nevadí a ten 1. GS titul mu přeju, tak nemá nárok. Velkosrb ho přejede, nebude ani žádné drama. A prosím, nenadávejte mi, jsem objektivní fanda tenisu, a proto říkám: kdyby se Berdych opět psychicky v TB "neposral", tak by Andyho v 5. setu smáznul. Je mi líto, ale Djokovič vyhraje a i když budu fandit Andymu, bude jeho skóre GS finále 0:5 ......
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že by ten pátý set mezi Berďou a Andym přerušili kvůli blížícímu se tornádu :-))
Reagovat
frufru77
Jo, to by byla docela řiť :):)
Reagovat
smazaný uživatel
hele, dotaz. Monfils nebo Tsonga jsou taky Velkosrbové?
Reagovat
frufru77
nejsou... a neber to tak smrtelně vážně :):) Djokovič, ač je Velkosrb, je zkrátka v poslední době zřetelná jednička ...
Reagovat
smazaný uživatel
já to vážně neberu, jen nechápu, co na je na bití v prsa velkosrbské.
Reagovat
frufru77
protože Nole a Tipsa to dělají stejně :):):)... ale už to neřeš, je to jen názor. Tvůj je jiný, nic se neděje.
Reagovat
smazaný uživatel
No a Tsonga nebo Monfils to dělají taky tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Djokovicovi..V 25rokoch 4krat vo finale USO, to nemá obdobu..Z videného je pre mna jasným favoritom, na rozdiel od ostatnych čakám prekvapujúco hladky priebeh..Andy je síce odolný na baseline, no o poznanie pasívnejší..Obavam sa, aby ho prípadná prehra psychicky nepoznačila, 0:5 je už vela aj na vola..Na druhú stranu, jeho prípadný triumf by dodal rebríčku novú iskru, no neočakávam ho..
Reagovat
smazaný uživatel
No, ten o poznání pasivnější byl třeba v austrálii více času aktivnější, stejně jako na olympiádě nebo v Dubaji či Miami, všude se Andy snažil útočit. Tuhle sezonu to proti lepším praktikuje a pokud bude hrát takhle i zítra a Nole z forhendu tak nepřesvědčivě jako dnes, tak šanci rozhodně má. Zvláště, pokud mu půjde 1. servis, který má lepší než Djokovič. Stačí se podívat, jaké už dokázal mít občas problémy i se špatně hrajícím Ferrerem a to je Murray o stupínek vyšší level.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že mal Djokovič problémy s Ferrerom, zápas mal jasne pod kontrolou, tak ako všetky ostatné..Andy sa naopak viackrát na turnaji trápil a úprimne povedané, veľakrát mal namále..

Osobne budem rád, ak to bude vyrovnané, len sa obávam, že nebude. Noleho FH funguje na jednotku, aj dnes veľmi spoľahlivo..Ferrer dnes hral presne to isté, čo úspešne predvádzal aj proti ostatným. Dnes bol však od úspechu na míle vzdialený..
Reagovat
smazaný uživatel
Právěže Ferrer dmes dělal na své poměry a na svou hru, kterou praktikuje, dost chyb. A forhend teda Djokovičovi nefungoval podle představ, to fakt ne. Měl zápas pod kontrolou, ale i Ferrer místy ukázal, že se dá přehrát. A jak říkám, Andy je o level výš než David. Ano, Andy se trápil, ale řekněme si. Kdy na grandslamu se netrápil?

Wimbedon 3.kolo Baghdatis, dva sety 4. kolo RG s Gasquetem, s Nieminenem to nepočítám, tam byl zraněný. V Austrálii akorát 1. kolo s Harrisonem ztratil set, ale pak měl easy los, Vasellin, Llodra, Kukuškin, Nišikori, to nebyli hráči, kteří by ho ptorápili. Andy má vždy s horšími hráči v prvních kolech problémy, nebo alespoň malé, nepostupuej vždy jak nůž máslem, ale dostane se tam, kde má. A tam hlavně letos působí jistěji a sebevědoměji.
Reagovat
Jan
Ve vichřici to nešlo, proto se musel zápas přerušit, aby to dnes šlo. Naopak předchozí SF to "šlo", proto se nechal zápas dohrát. Neregulérní postup obou finalistů dělá z finále frašku.
Reagovat
freeteepek
Souhlasím. Každý zápas se hrál za odlišných podmínek a jak vidno, tak každému hráči vyhovuje něco jiného. Kdo je lepší v obraně a má víc kreativní hru, tomu vítr tolik nevadí. Jenomže to není fér:-( Akorát si myslím, že v tom záměr pořadatelů skutečně nebyl. Prostě to tak vyšlo. Djoko měl zase kliku. Asi se opět hodně modlil a nakonec jeho útočná hra zase slavila úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve vichřici to šlo, ale v tomhle semi to bylo přerušeno z důvody bezpečnosti kvůli tornádu. Nebo ne?
Reagovat
Jan
Už se to tu probíralo, že na stadiónu kousek dál se hrál baseball bez přerušení dál.
Reagovat
smazaný uživatel
ale tak je rozdíl ve hmotnosti mezi baskeťákem a tenisákem
Reagovat
Jan
Šlo tu o tornádo a údajnou bezpečnost diváků ne o hmotnosti míčků.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tom případě se ale správně zachovali pořadatelé USO a basketbalisté by měli smůlu
Reagovat
smazaný uživatel
jsi první člověk, kterého znám, co si plete basket s baseballem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
spíš první člověk co neumí číst :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale aspoň umíš psát.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl, kdyby doopravdy hrozilo nebezpečí, nikdy by se baseball nehrál. Jim je to úplně jedno, odloží ty zápasy i kvůli opravdu drobným hrozbám, protože jeden zápas nic neznamená. Ve Phille se odkládalo.

Zápas tenisu se kvůli bezpečnosti určitě neodkládal, už jen ohlasy jsou na to i ze zámoří dost kritický, protože prostě se v NY nic velkýho nedělo a ani předpovědi to nehlásily. Organizátoři prostě nechtěli mít frašku z obou zápasů. Jen je smutný, že to odnes Berďa.
Reagovat
jranda
100$ souhlas. Obě semifinále měli odložit. Jenže Berdych proti Djokovičovi neměl šanci to prosadit, možná, že se ani o to nesnažil. Neseriózní od pořadatelů je, že 1. semifinále za větru nechali dohrát a druhé, kdy Ferrer Djokoviče drtivě přehrával na žádost Djokoviče okamžitě přerušili. Trapné!!!
Reagovat
jranda
100%, omluva za překlep.
Reagovat
freeteepek
Lucka to dneska našemu páru podělala. Na druhé straně Italky moc nechybovaly. A po získaném prvním setu se uklidnily. Kvalita jejich hry ještě stoupla.
Reagovat
Heather_Fedex
ale i tak mi too slovko "suverenne" nesedi. predci jen, porad je tam ten set ztracen pomerem 2:6. nicmene i pres zdanlive nepremozitelnou fazonu novaka ma andy sanci. vsichni dobre vime, kde je novakova nejvetsi slabina a to jsou voleje. jinak je to typologicky hodne podobny hrac andymu, proto cekam nekonecne dlouhe vymeny, podobne jako letos na ao.
tady:
http://m.youtube.com/watch?v=qpQ9v-0hUPM
Reagovat
smazaný uživatel
Noleho najvacsia slabina voleje :)

Len skoda,ze to nie je sučasť bežnej hry, v zasade dost nepodstatná slabina..
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud chce udolat Andyho výbornou obranu, tak i na tu síť musí občas chodit a je fakt, že je tam na tak špičkového hráče fakt tragický.
Reagovat
r176
tak lucka je dnes nejak mimo realitu!i celkove ta ctyrhra je nejaka o nicem :-(
Reagovat
smazaný uživatel
ale sakra ten Muraj nakonec bude tezkej
Reagovat
tito
Bude. Vůbec čekám vyčerpávající pětisetovou tahanici s nekončícími výměnami od BL. Oba mívají občas pomalejší rozjezdy v prvním setu, v případě zítřejšího zápasu by ztráta prvního hned na úvod mohla Noleho sakra mrzet vzhledem k jednodennímu odpočinku. Každopádně přes famózní formu Novaka má Andy zítra největší šanci na zisk svého prvního GS. Tak uvidíme.
Reagovat
Chrenda
Bohužel se obávám, že Nole Andyho hrubě spláchne. Pětisetová bitva myslím nehrozí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist