Ve Stuttgartu dohrály Rusky Dementěvová a Safinová

3. 10. 2008, 17:28
Aktuality 17
WTA STUTTGART - S turnajem ve Stuttgartu se předčasně rozloučila olympijská vítězka z Pekingu Ruska Jelena Dementěvová. Čtvrtá hráčka světa dnes ve třech setech podlehla Bělorusce Azarenkové, která v rozhodující sadě soupeřce povolila uhrát jediný game. Neobvykle už ve čtvrtfinále skončila i další Ruska Safinová, která podlehla Venus Williamsové.
Jelena Dementěvová

Jelena Dementěvová první dva vzájemné duely vyhrála. I dnes byla vítězka olympijského zlata favoritkou na postup. Devatenáctiletá Běloruska Viktoria Azarenková však už druhou sezonu patří mezi dvacet nejlepších hráček světa a Rusku tak nečekal lehký úkol.

Samotný duel ukázal, že Dementěvová až na loňský titul z Moskvy v hale nikdy nezářila. V dnešním bezmála tříhodinovém zápase nakupila celkem šest dvojchyb a právě servis byl slabým článkem její hry.

Po první ztracené sadě v tie-breaku ještě dokázala vyrovnat na 1-1 na sety. Nicméně v rozhodujícím dějství už sedmnácté hráčce světa vůbec nestačila. Za stavu 0-5 ještě odvrátila tři mečboly a zahnala hrozbu "kanára", na víc se už ale nezmohla.

"Odehrály jsme řadu dlouhých výměn. Snažila jsem se bojovat o každý míček, a vyplatilo se. Hrála jsem dobře," byla s výkonem spokojená devatenáctiletá Běloruska.

Dementěvová už třetí rok po sobě vypadla ve Stuttgartu ve čtvrtfinále. Stejně jako před 14 dny v japonském Tokiu. O pozici čtvrté hráčky světa však zatím nepřijde a účast na Turnaji mistryň má již několik týdnů zajištěn.

Azarenková si ve svém pátém letošním semifinále zahraje o třetí postup do finále s další Ruskou, Naďou Petrovovou, kterou před rokem v hale porazila, ale letos ve Wimbledonu jí podlehla. Petrovová si třetí semifinále v řadě zajistila dnešní hladkou výhrou nad Číňankou Li Na, kterou porazila 6-2 6-3.

Vůbec první vzájemný duel spolu dnes odehrály Američanka Venus Williamsová s Dinarou Safinovou. Ruská tenistka na posldních devíti turnajích hrála sedmkrát ve finále a od Wimbledonu byla vždy alespoň mezi nejlepšími čtyřmi. Skvělými výsledky se vyhoupla už na třetí místo světového žebříčku.

Proti vítězce letošního Wimbledonu Williamsové jí ale forma nebyla nic platná. Vyrovnaný stav vydržel do stavu 4-4 v prvním setu. V devátém gamu nabídla Safinová soupeřce první možnost k prolomení podání a Venus si s ní hravě poradila. Následně udržela vlastní servis a získala první sadu ve svůj prospěch. Tím i celé utkání zlomila.

Druhé dějství totiž mělo už zcela jednoznačný průběh - osmadvacetiletá Američanka skvěle podávala, Rusku nepustila za celý zápas k žádnému brejkbolu a i díky pěti esům vyhrála 6-4 6-2.

Vítězka se v semifinále utká s budoucí světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou. Srbská favoritka porazila v dnešním čtvrtfinále po dvou hodinách 7-6 7-6 Rusku Věru Zvonarevovou. Té nevyšla odveta za semifinále z minulého týdne v Pekingu.

WTA STUTTGART (Německo, tv. povrch / hala, 650.000 dolarů) - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (Běl.) - Dementěvová (4-Rus) 7-6(6) 3-6 6-1
Petrovová (Rus.) - Li Na (Čína) 6-2 6-3
V. Williamsová (6-USA) - Safinová (3-Rus.) 6-4 6-2
Jankovičová (2-Srb.) - Zvonarevová (7-Rus.) 7-6(6) 7-6(5)

Semifinálové dvojice: V. Williamsová - Jankovičová, Petrovová - Azarenková.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moskva - 195 SF
Linz - 70 QF
Australian Open - 2 1R
Doha - 65 3R
Indian Wells - 40 3R
Miami - 125 QF
Charleston - 60 3R
Berlín - 430 W
Roland Garros - 700 F
Hertogenbosch - 100 F
Wimbledon - 90 3R
Los Angeles - 275 W
Montreal - 430 W
OH Peking - 245 F
US Open - 450 SF
Tokio - 430 W
Stuttgart - 75 QF
Reagovat
smazaný uživatel
Moskva - 300 F
Zurich - 1 1R
Madrid - 35
Australian Open - 250 QF
Bangalore - 275 W
Miami - 500 W
Charleston - 430 W
Berlín - 110 QF
Řím - 110 QF
Roland Garros - 90 3R
Wimbledon - 700 F
Stanford - 125 SF
OH Peking - 90 QF
US Open - 1000 W
Stuttgart - 1 2R
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se che dementieva udrzet na 4. miste tak by pristti tejden v moskve mela hrat o hodne lepe.....obhajuje a myslim ze to bude mit fakt tezky!ten turnaj je strasne nabitej ale s moskve hraje elena vzdy nejlepsi tenis tak verim ze i letos!
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki, zase bys mohla začít s oblíbeným tématem - jak Rusky vládnou současnému tenisu. Přece vyhrály Fedkap a nahoře je jich nejvíc.
Reagovat
skott
Proti Dinare jeste Lena dopadla dobre. Cekal sem trisetovou bitvu a misto toho Dinara malem ve 2setu dostala kanarka.Ani jediny break, NEUVERITELNE!!!!Nakonec Moskva tak nabita nebude, Serena nejede a Aga nema vizum.
Reagovat
smazaný uživatel
K nim potřebuje občan EU vízum? A pokud ano, jak to že jí ho WTA nesežene?
Těžké zklamání. Venus šlo všechno, podání, údery, hra na síti, uhrála rozhodující míče při svém podání. Nerozehraná a přesto vyhrála. Kdyby černošky kašlaly na ostatní aktivity, vypadají žebříčky úplně jinak.
Reagovat
skott
Velka skoda, ze se potkaly takhle brzo, po tomhle zapase je favoritka turnaje jasna.Myslel sem, ze by mohlo byt ciste ruske semi, ale holky se asi setrej na Moskvu.Jinak nevim presne, neumim zrovna dobre polsky, ale WTA s tim nema, co delat.To si podle me zarizuje kazdy sam.Ja sem pochopil, ze v pasu nema misto na nove vizum.Rekl bych, ze si za to muze nejvic sama, pripadne jeji tata, ktery to ma na starosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem, že jim zajišťují nejen víza, ale i hotely v místech kde hrají.
Nešetřej, takhle to nechodí. Když už se jede na turnaj a hraje, není důvod vypouštět. Pro pár bodů za první kola nemá smysl se někam honit. Potkaly se ve správném kole, odpovídá to nasazení podle žebříčku (3 a 6). V SF by hrála s nasazenou dvojkou.
Reagovat
skott
No snad se teda Dinara dostane po Moskve na druhe misto, obhajuje semi, takze kdyz vyhraje, mohlo by to vyjit.Slecna "timeout" zase stastne vyhrala tak doufam ze dostane poradnou nakladacku od Venus aby nemela naskok.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je teda úspěch !!! Spoléhat se na to, že druhé místo získá vlastně jen díky tomu, že Serena hraje málo turnajů a za týden díky neúčasti v Moskvě ztratí dalších 300 bodů.
Nástup na #2 jsem si představoval s trochu větší parádou. Jak jsem psal dřív, do Moskvy mohla jet už s 4007 body a v těsném závěsu za vedoucí dvojkou. Takhle má od pondělí jen 3782.
Šťastně vyhrála taky proto, že ta druhá ani v jednom setu neudržela brejk a nakonec ještě v tajbrejcích nasekala parádní chyby.
Reagovat
skott
Dina nemuze za zraneni Sereny, je to smula, ale zapas s Li dohrala.Jak moc je to vazne, vi jen ona.Kazdopadne Dinara mohla uhrat vic, na druhou stranu je vysmech, kdyz v semi takoveho turnaje je Azarenka.A Jankovic?V jednom tydnu dva zapasy s Verou a dve osetreni..na okruhu neni vetsi ubozacka nez ona.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Jelenu jsi dost zlý, pravidla ošetřováním neporušila. Škoda, že tady není nějaký její fanoušek, mohli byste hezky pokecat. Azarenka mi vadí kvůli tomu hekání, účast si ale vybojovala, úspěchů bude ještě víc. Máš rád Rusky a Polky, proč tedy ne Bělorusku, když je to skoro totéž?
Reagovat
skott
Nemyslel sem to spatne na Azarenku:-)) Jen sem chtel rict, ze se mi nelibi, kdyz musi vypadnout jedna z dvojice Venus-Dinara.Neni spatna, jen by mela mit pri hre taky nejaky plan a ne jen mlatit do balonu, co ji sily staci.Dnesni zapas ( proc nedavali posledni set?) toho byl dukazem.Dobre pro ni, ze Dementieva kazila o neco vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Dementěvové dochází dech, Safinová na Venus jednoznačně neměla a Jankovičová zvládla koncovky vyrovnanéno mače... A skott se zlobí, že "největší ubožačka na okruhu" bude opět světovou jedničkou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jj dementevova ted nehraje nejlip ale v moskve by se mela ukazat......aby ji nespadlo prilis bodů!!jankovic je nejvyrovnanejsi hracka na okruhu!!zaslouzi si bejt prvni ted hraje vyborne!!!!
Reagovat
skott
Lena ma za poslednich pet let nejlepsi vysledky v Moskve, takze by pro me bylo prekvapeni, vzhledem k losu, kdyby se nedostala opet alespon do semifinale.Z nejlepsi ctyrky je na tom jednoznacne nejlepe.
Reagovat
smazaný uživatel
jjj v hale se ji dari nejvic prave v moskve tady hrala vzdycky dobre a tady hraje nejradsi!!ale turnaj je nabitý a obhajuje tze do toho da asi vsechno aby ji neodpadlo hodne bodů.....uvidime
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist