Ve finále US Open nastoupí proti Jankovičové Serena Williamsová

6. 9. 2008, 07:08
Aktuality 1
Se srbskou tenistkou Jelenou Jankovičovou bude o titul z US Open bojovat Američanka Serena Williamsová. Čtvrtá nasazená hráčka newyorského grandslamu porazila v pátečním semifinále Rusku Dinaru Safinovou 6:3 a 6:2. Zápas trval hodinu a 28 minut.
Williams Serena

Jankovičová bude v noci na neděli usilovat o svou první velkou trofej. Serena Williamsová má naproti tomu ve sbírce už osm grandslamových titulů z dvouhry, do finále US Open však postoupila poprvé po šesti letech. Ve hře bude také post světové jedničky, na který se vrátí celková vítězka z New Yorku.

Do semifinálového utkání proti Safinové však nevstoupila Williamsová příliš šťastně, když ztratila hned svůj první servis. Od stavu 0:2 však vyhrála sedm z osmi dalších her a mnohem lépe se vyrovnala s nepříjemným nárazovým větrem. Ruska, která vyrobila 41 nevynucených chyb, se neustále rozčilovala a po páté dvojchybě dokonce vykřikla: "Nesnáším ten vítr!" Další tři prohrané servisy Safinové ve druhém setu rozhodly o tom, že si druhé finále grandslamového turnaje letos nezahraje.

"Chvílemi jsem se chovala jak zkažená holčička," přiznala po zápase Safinová, která na kurtu připomínala svými gesty staršího bratra Marata. To zkušenější soupeřka, která na US Open kralovala již před devíti lety, pochopila, že musí změnit taktiku. "Řekla jsem si, dobře, je vítr, tak nebudu hrát tolik vítězných úderů," vysvětlila.

US OPEN - výsledky žen:
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (4-USA) - Safinová (6-Rus.) 6:3, 6:2.
ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ve Wimbledonu ji zničilo vedro a sveřepý odpor izraelky. Tady foukal vítr a narozdíl od soupeřky nedokázala údery větru přizpůsobit a mnoho důležitých míčů jí vylétlo ven.
A Dementová v celém turnaji neprohraje ani set a teď se v závěru obou setů psychicky položí se srbkou, která byla ve 2. kole na pokraji vyřazení. To bych se z toho po...
Tak velká šance na finále GS, kdy Maria je zraněná, Ana je out a Kuzna nemá formu, tady hned tak nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist