Ve čtvrtfinále ECM Prague Open jsou tři Češky

1. 5. 2008, 21:50
Aktuality 0
Český tenis bude mít ve čtvrtfinále ženského turnaje na Štvanici trojnásobné zastoupení, protože po Karolíně Plíškové a Ivetě Benešové dnes postoupila i Klára Zakopalová. Sedmá nasazená hráčka dnes v utkání plném zvratů porazila 6:4, 1:6 a 6:3 Rusku Veru Duševinovou.
Klára Zakopalová (© pragueopen.cz)

Zakopalová v první sadě už prohrávala 1:4, ale pak se jí začaly dařit vítězné míče a výsledek otočila. Ve druhém setu se přesnost z její hry vytratila, Duševinová se prosazovala na returnu a snadno vyrovnala.

Ve třetím setu Zakopalová ve vyrovnané páté hře ztratila podání, ale vzápětí jí ruská soupeřka darovala bod zpět, když při brejkbolu zkazila snadný úder. Od té doby už Duševinová neuhrála ani game.

Zakopalová se ve čtvrtfinále utká s Izraelkou Šahar Peerovou, která má na české tenistky špatné vzpomínky z víkendové fedcupové baráže. Doma v minulém týdnu podlehla Benešové i Petře Kvitové. Zakopalová se s Peerovou utkala jen v roce 2005 v Praze, kde ji porazila.

WTA Praha - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Amanmuradovová (Uzb) 6-2 4-6 6-3
Zvonarevová (1-Rus) - Rybáriková (SR) bez boje
Peerová (2-Izr) - Pironkovová (Bul) 7-5 6-2
Azarenková (3-Běl) - Pučeková (Běl) 6-2 6-2
Srebotniková (4-Slo) - Czinková (Maď) 6-0 6-2
doplněno:
Zakopalová (7-ČR) - Duševinová (Rus) 6-4 1-6 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Craybasová/Krajiceková (4-USA/Niz.) - Hrdinová/Jansová (ČR/Pol.) 2-6 6-4 11-9
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Jugičová-Salkičová/Senogluová (Bosna/Tur) 6-3 6-3

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist